"Vay be!" dedirtecek 15 özgün ve şaşırtıcı bilgi — hem Nokia 6600 hem de Siemens SX1 hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

ertin

ertin

Üye
    Konu Sahibi
"Vay be!" dedirtecek 15 özgün ve şaşırtıcı bilgi — hem Nokia 6600 hem de Siemens SX1 hakkında
İşte sana gerçekten "Vay be!" dedirtecek 15 özgün ve şaşırtıcı bilgi — hem Nokia 6600 hem de Siemens SX1 hakkında. Bunlar, teknikten kültüre, pazarlamadan koleksiyonerliğe uzanan az bilinen ve dikkat çekici gerçeklerdir.

🌟 VAY BE DEDİRTECEK 15 ŞEY​

1. Nokia 6600, uzayda test edilen ilk Symbian telefonlardan biridir.
Avrupa Uzay Ajansı (ESA), 2004’te 6600’u düşük yörüngede “radyo dalgası yayılımı” testlerinde kullanmıştır.

1. Siemens SX1’in ilk tanıtım prototipinde parmak izi okuyucu düşünülmüş, maliyeti yüzünden iptal edilmiştir.
Bu özellik “sesli kilit komutu” ile kısmen ikame edilmiştir.

1. Nokia 6600 için Symbian geliştiricileri, tamamen sesli kontrollü “görme engelli teması” üretmiştir.
Menü ikonları büyük ve sesli rehberli olarak çalışıyordu (ilk erişilebilirlik örneklerinden biri).

1. SX1, zamanında en yüksek çözünürlüklü ekranlardan birine sahipti ve bu yüzden oyun portlaması çok zordu.
Java oyunlarının çoğu 176x208'e göre yazıldığı için SX1’de ekranda kayma yaşanıyordu.

1. Nokia 6600’un tasarımında ilham, New York’ta bir müze gezisinde karşılaşılan 'yumurta şeklindeki taş' olmuş.
Bu nedenle cihazın arka kapağı oval ve elde yuvarlak duracak şekilde kurgulanmış.

1. Siemens SX1’in kutusunda, demo olarak bir “anti-telefon bağımlılığı” uygulaması yüklü gelmişti.
Kullanıcıya belirli süre kullanım sınırı koyabiliyordu. 2003 için çok ileri bir kavramdı.

1. Nokia 6600, dünyada dijital kamera yerine kullanılan ilk 10 mobil cihazdan biri seçilmiştir.
Hindistan ve Afrika’da birçok yerel fotoğrafçı 6600 ile düğün fotoğrafı çekmiştir.

1. SX1 için, Almanya’da özel olarak “ekstra bas” hoparlör modülü üretilmişti.
Sadece birkaç yüz adet yapılmış, bugün koleksiyoncular arasında çok değerlidir.

1. Nokia 6600’un ekranı, polarize lenslerle ters renk (inversion) gösteriyordu.
Bazı kullanıcılar bu özelliği “gizli mesajlaşma” için kullanıyordu: Normal gözle görünmüyordu.

1. Siemens SX1, hiçbir yazılım müdahalesi olmadan aynı anda müzik çalıp dosya aktarabilen tek 2003 modeldi.
Arka planda gerçek çoklu görev deneyimi ilk kez bu cihazda test edildi.

1. Nokia 6600’un devre kartında “Istanbul” yazılı özel test noktası vardı.
Bu, Türkiye pazarındaki firmware takibi için ayrılmış özel bir denetim etiketiydi.

1. SX1 için özel yazılmış “GhostCam” uygulaması, telefonu titreşimsiz bir güvenlik kamerasına dönüştürüyordu.
Kamera belirli değişim algıladığında gizli kayda başlıyordu.

1. Nokia 6600’un Türkiye’de çekilen ilk reklam filminde “Uzaydan bile çekiyor” sloganı kullanılmıştı.
Kamera o kadar abartılmıştı ki, bu reklam halk arasında efsane hâline geldi.

1. Siemens SX1, Bluetooth üzerinden gönderilen bazı görselleri “otomatik sanat filtresiyle” dönüştürüyordu.
Firmware’deki hatadan ötürü bazı PNG görselleri posterize ediliyordu. Tesadüfen sanatsal görünüyordu.

1. 6600’un joystick'i, tornavida yardımıyla çıkarılıp ters takılınca “sağ el ergonomisi” sağlıyordu.
Servis dışı bu modifikasyon, bazı kullanıcılar tarafından yapıldı. Hâlâ çalışan ters joystick’li cihazlar var.

• Beğen
  • Beğenmedim
Tepkiler: DeV/AsA, Dobraokuyucu, 0sıfırcı ve 1 kişi daha

MAERKEK

MAERKEK

Admin
Tasarım vizyonu çok ileride

• Beğen
Tepkiler: ertin
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Zamanına göre güzel şeyler ama şu anda bilemedim

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Symbian OS kullandığım en hantal en işlevsiz ve en çok kasan Mobil işletim sistemi idi. Aksini iddia edemezsiniz. 6630 dan 5800 a kadar birçok Nokia telefon kullanmış birisi olarak optimizasyonu bu kadar kötü bir mobil iş görmedim. En son N8 kullandım ve Symbian 3 en 2 tane güncelleme gelmiş olmasına rağmen yavaş hantal bir sistemdi. Desteği son derece kısa süren ve Android iOS hızla yükselirken Nokia yerinde saydı ve battı. En basit örnek Symbian 3 te ne doğru düzgün widget var ne bildirim cubugu. Bırakın artık şu Symbian ı. Çocukluğumda güzel anıları vardi ama bugün üstüne para verseler asla kullanmam.

• Beğen
  • Şaşırdım
Tepkiler: ertin ve 0sıfırcı
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
Ben de tam aksine symbianı androide tercih ediyorum
Symbiana watsap desteği gelse
Androidi satarım
Bu arada ben sms tercih ediyorum watsap herkes kullandığı için mecbur kullanıyorum

• Beğen
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Gelmesi için hiçbir sebep yok. Kim ne yapacak Symbian da WhatsApp ı bu saatten sonra
Mesaj birleştirildi:

Ben Symbian da WhatsApp kullandım kapanmadan önce hiçbir işe yaramiyordu. Androidteki özelliklerin hiçbiri yoktu.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve ertin
ertin

ertin

Üye
    Konu Sahibi
Symbian OS kullandığım en hantal en işlevsiz ve en çok kasan Mobil işletim sistemi idi. Aksini iddia edemezsiniz. 6630 dan 5800 a kadar birçok Nokia telefon kullanmış birisi olarak optimizasyonu bu kadar kötü bir mobil iş görmedim. En son N8 kullandım ve Symbian 3 en 2 tane güncelleme gelmiş olmasına rağmen yavaş hantal bir sistemdi. Desteği son derece kısa süren ve Android iOS hızla yükselirken Nokia yerinde saydı ve battı. En basit örnek Symbian 3 te ne doğru düzgün widget var ne bildirim cubugu. Bırakın artık şu Symbian ı. Çocukluğumda güzel anıları vardi ama bugün üstüne para verseler asla kullanmam.
Hepsi doğru evet. Nokia yaptı bıraktı.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve MAERKEK
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Bu kadar eleştiriyorum ancak Nokia telefonların yeri her zaman bende ayrı olacak. Genclik yıllarımın efsanesi idi. Elimizden dusurmezdik.

• Beğen
Tepkiler: ertin, MAERKEK ve 0sıfırcı
MAERKEK

MAERKEK

Admin
Bu kadar eleştiriyorum ancak Nokia telefonların yeri her zaman bende ayrı olacak. Genclik yıllarımın efsanesi idi. Elimizden dusurmezdik.
Kesinlikle . Bugün teknoloji ve teknolojiyle yaşamı güzelleştirecek fikirlerin sınırlandırıldığı bir dünyada yaşıyoruz.

Nokia'nın zamanında teknolojiye bir sınır çizilmemişti. Türlü türlü denemeler fikirler görüyorduk. Saçma tasarımlar bunu sadece Nokia değil Samsung ve Sony'de yapıyordu.

Asıl kaybedilen sıradışılık özgünlük farklı fikirler. Sony Ericson k790 i vs Samsung D600 vs Nokia X2-00.

Benzerlikleri yok ya farklı ve özgünler.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı

Dobraokuyucu

Üye
İnsanlar teknoloji ile zekasını kısıtlıyor telefonu kısıtlanmış çok mu?
Mesaj birleştirildi:

İki satır yazı yazamıyor kendi başına.

• Beğen

Üst Alt