Samsung ile ilgili herşey (sorular,java yükleme)

Sponsorlu Bağlantılar

The_Computer

Üye
    Konu Sahibi
Samsung ile ilgili herşey (sorular,java yükleme)
Evet Bu Konuda Samsung ile İlgili Herşeyi Yaymak Sorulara Cevap Vermek İçin Çalışacağım :good:

ilk önce Java yüklemesinden başlayalım(Alıntıdır)
USB Kablosu ya da Bluetooth aracılığıyla Java oyunları Kurma

I. Giriş
Bu yazıda size, USB Kablo ya da Bluetooth aracılığıyla Samsung X700, D500 ya da D600 telefonunuza java oyunlarını nasıl yükleyeceğiniz, kısa adımlarla anlatılacak.
Bunun için sadece iki programa ihtiyacınız var:

• Softick PPP 2.21 [797 kB]
• Java Uploader [624 kB]

Söz konusu programları, sırasıyla aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.
•
•

II. Hazırlık
1. Telefonunuzda, Uygulamalar -> Java Dünyası -> Ayarlara gidin.

2. Seçenekler menüsünde ağ ayarlarına giderek bu ayarları aşağıdaki gibi değiştirin:
APN : Internet
Kullanıcı adı : Boş
Şifre : Boş
Proxy : Devre dışı

3. Ayarları kaydedin ve ana menüye dönün.

Artık Softick PPP’yi kurmaya hazırsınız.

III. Softick PPP’nin Kurulması
1. Softick PPP’yi indirin ve kurun. Bu yazılım, Palm kullanıcıları için tasarlanmış. Bu yüzden eğer USBPORT.dll bulunamadı gibi bir hata mesajı alırsanız önemsemeyip Ok’leyin.

2. USB Share mode kısmına geldiğinizde, exclusive mode seçeneğini seçin.

Softpick kurulumu tamamlandığında, telefonunuzu bir USB Kabo ya da Bluetooth bağlantısı ile PC’nize bağlamak için hazırsınız demektir.
* Softpick için ****** number: 380A-017K-2EJF-2SEF

Şimdilik Softpick PPP’yi çalıştırmayın.

IV.a Java oyunların USB Kablo aracılığıyla kurulması
Eğer bir USB kablo kullanıyorsanız, lütfen aşağıdaki adımları uygulayın:

1. USB kabloyu PC’ye ve telefona takın

2. PC’nin telefonunuzu görüp görmediğini kontrol edin. Bunun için Samsung PC Studio’dan faydalanabilirsiniz. Eğer PC telefonunuzu görmemişse, lütfen telefonunuzu bir kere kapatıp açın ve tekrar bakın. PC telefonunuzu görüyorsa, ileride herhangi bir hatayla karşılaşmamak için Samsung PC Studio’yu Görev çubuğunun sağ alt tarafından tamamen kapatın

3. Telefona #*536963# kodunu girin. Telefonunuzun ekranında “****** JAVA others disable” mesajını göreceksiniz. Şimdi C’ye basıp ama menüye dönün. Bu kodun girilmesi, telefonunuza seri olarak java yüklenmesine imkân tanır

4. Softick PPP’yi çalıştırın (henüz aktif değil)

5. Ayarlar -> Bluetooth/******’e gidin ve \Device\ss_mdm0 şeklinde bir seçeneğin olup olmadığını kontrol edin (sizin bilgisayarınızdaki COM port numarası farklı olabilir). Eğer varsa bu seçeneğin bulunduğu portu seçin, aksi halde Softick PPP’yi kapatıp ilk adıma geri dönün. (Windows Aygıt Yöneticisi -> modemler -> Samsung Mobile USB modemden doğru COM ayarlarını bulabilirsiniz)

6. Softick PPP’yi aktive edin. Softick PPP’yi aktive ettiğinizde aşağıdaki gibi bir hata mesajı alabilirsiniz. Onu şimdilik önemsemeyin ve kapatmayın da.

Mouse’u Görev Çubuğundaki çalışmakta olan Softick PPP üzerine getirdiğinizde muhtemelen “no devices connected PPP is disabled” mesajını alacaksınız. Şimdi Softick PPP’yi tekrar aktive etmeyi deneyin. Ve başardınız. Artık Mouse’u Softick PPP üzerine getirdiğinizde PC’ye bağlı bir aygıt bulunduğunu yazacaktır.

Eğer telefonunuz bağlantıdan düşerse aşağıdaki adımları uygulayarak bağlantıyı tekrar elde edebilirsiniz:

1. Telefonunuzu kapatın
2. Softick PPP’yi kapatın
3. Telefonunuzu açın
4. PC’nin telefonunuzu görüp görmediğini kontrol etmek için Samsung PC Studio’yu başlatın
5. Softick PPP’yi açın
6. Softick PPP’yi aktive edin.

V. Oyunun telefona yüklenmesi

1. a) Java oyununu telefonunuza USB kablo aracılığı ile kuracaksınız telefonunuzda #*5737425# yazıp Java serisi menüsüne girin ve sırasıyla PPP UP ve ardından da USB yi seçin.

1. b) Bluetooth kullanıcısı iseniz telefonunuzda #*5737425# yazıp Java serisi menüsüne girin ve sırasıyla PPP UP ve ardından da Bluetooth seçeneğini seçin.

2. ‘Uploader.exe' programını çalıştırın ve bir jad dosyası ekleyin.

3. Şimdi aynı Java serisi menüsünde Seri yüklemeyi seçin.

4. Eğer bir yanlışlık yapmadıysanız java uygulaması seri bir şekilde telefonunuza yüklenecektir.

5. Oyun yüklendikten sonra, WAP ile ilgili problemleri önlemek için telefonunuza #*536961# kodunu girin. “WAPSAR enabled http disabled” mesajını alacaksınız.

6. Telefonunuzu bir kere kapatıp açın. Böylece yüklediğiniz oyunun daha sağlıklı çalışmasını sağlamış olacaksınız.
:good:

The_Computer

Üye
    Konu Sahibi
Bu Adresdenden Yüzlerce Java Oyun ve Program İndirebilirsiniz

The_Computer

Üye
    Konu Sahibi
51 Tane Oyun(Alıntıdır)

rapid ile share arasındaki noktayı kaldırın

The_Computer

Üye
    Konu Sahibi
Şmdide Msn i Atıyorum(alıntıdır)
Bu programı ben yeni kullanmaya başladım belki var diyeceksiniz ama bence süper....

wap.mig33.com var burdan alabilirsiniz 60 kb dir 5-6 kontör düşer hattan!

Programın kullanımı : Önce ayarları yapıyorsunuz tabi ondan sonra programı açıyorsunuz. İlk başta register demeniz gerekecek.. buraya yeni bir username ve password belirleyeceksiniz... telefon numaranızı girebilirsiniz çok kullanuılan bi site sorun olmaz bence...
sonra size smsle bir kod gelcek yine programı açıp enter code diyeceksiniz kodu gireceksiniz.
sonra login diyip aldığınız kullanıcı adı ve şifreyi yazacaksınız..
program açılınca
menü den msn diyip giriş yaparsınız..

############BEDAVA SMS############

kayıt oılduktan sonra kayıt olduğunuz kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparsanız belli bir krediye kadar sms gönderebiliyorsunuz. her yere sizin numaranızdan gidiyormuş gibi görünüyor bilgilerinize....

alternative links...

***Ayarlar..((((((SONY ERİCSSONLAR İÇİN)))))))

Menü/Bağlantı/Data iletişimi/Data hesapları/Yeni hesap/Ekle/GPRS data

İsim: internet

APN: internet

Kullanıcı kimliği: boş

Şifre: boş -> Kaydet

Menü/Bağlantı/İnternet ayarları/İnternet profilleri/Yeni profil/Ekle

İsim: internet

Kullanılan hesap: internet -> Kaydet

ayarlar -bağlantı- java ayarları - kullanılan hesabı -internet seçin

ÜCRETSİZ SMS NASIL KULLANILIYOR?

Programı ilk kayıt oldunuz zaman size 3 aud kredi veriyor.kalan krediye menu - my account tan bakabiliyorsun. Her sms AUD 0.1 yani ilk açılışta 30 sms hakkın var.
Ayrıca programı 2 arkaşınıza önerebiliyorsunuz ve arkadaşlarınız programa kayıt olduğu zaman kişi başına 3 erden 6 usd kazanıyorsunuz(60 sms hakkı)
Sms göndermek için programı açtığın zaman ilk sayfadan menu- send sms var burdan nuramnın başına +90 koyarak atabiliyorsun.

***ÜCRETLENDİRME : Menü - ayarlar -çağrılar -zaman ve ücret -data sayaclarından bakabiliyorsunuz
Son oturumda alınan ve gönderilen verinin toplamı 61440 byte(60Kb) olduğu zaman 1 kontör düşer hattan.

***Ayrıca programı kulanırken arka fonttaki mig33 resmini değiştirebiliyorsunuz.Nasılmı?

mig 33 dosyasını rarla açtığınız zaman 118*75 boyuntunda olan o resmi görüyorsunuz..

bu resmi silip yerine 118*75 boyuntunda olan bi resim koysak ( yani olmasını istediğimiz bir arka plan)
ve bundan sonra dosyayı rarlayıp telefona yeniden attığınız zaman arka plan değişmiş oluyor.

***Ayarlarda avea-telsim-turkcell farketmez standart ayarlardır( hattın gprs -internete açık olması yeterlidir)

***Programı açtınız zaman kullanbileceğiniz chat bölümü var orayı pek açmanızı tavsiye etmem veri akışı epey hızlanıyor.ücrete artıyor.

***Programın otomatik olarak açılmasını istemiyorsanız menü-settings-auto login off

(((D500 VE D600)))
CÜLERİN YAPACAKLARI(Muhtemelen e730 da fln olur ama denemedim isteyen deneyip sonucu buraya bildirebilir...)

adresinden programı indirecekler...

sonra java uygulamalarından mig33 olan programa gelecekler ve seçeneklerden sebeke ayarı diyecekler.
Burda 1, sırada APN yazıyor oraya küçük harflerle internet yazacaklar sonraki işlemler yine aynı...

"lk başta register demeniz gerekecek.. buraya yeni bir username ve password belirleyeceksiniz... telefon numaranızı girebilirsiniz çok kullanuılan bi site sorun olmaz bence...
sonra size smsle bir kod gelcek yine programı açıp enter code diyeceksiniz kodu gireceksiniz.
program açılınca
menü den msn diyip giriş yaparsınız..""

(((((MOTOROLA İÇİN)))))***

önce ayarlarını yapman gerekiyor

(Main Menü) Web erişimi / Web oturumu / Yeni Giriş

İsim:internet

Ana sayfa:

Servis tipi1:

Ağ geçidi IP1:

WAP Port1:

Servis tipi2:

Ağ geçidi IP2:

WAP Port2:

Zaman aşımı:

GPRS APN:internet

Kullanıcı ismi:

Şifre:

(boş bırakılan yerlere birşey yazma)

Varsayılan olarak bu seçilir.

nce ayarları yapıyorsunuz tabi ondan sonra programı açıyorsunuz. İlk başta register demeniz gerekecek.. buraya yeni bir username ve password belirleyeceksiniz... telefon numaranızı girebilirsiniz çok kullanuılan bi site sorun olmaz bence...
program açılınca

NOKIA 40 SERIES TELEFONLAR ICIN YAPILACAK AYARLAR

# (Menü) Servisler / Ayarlar / Bağlantı Ayarları / Etkin servis ayarları / Grup 1 / Etkin kıl

# (Menü) Servisler / Ayarlar / Bağlantı Ayarları / Etkin servis ayarlarını düzenle

# Ayarların adı: internet

# Anasayfa: bos
# Bağlantı tipi: Sürekli

# Veri taşıyıcı: GPRS

# Bağlantı güvenliği: Kapalı

# Taşıyıcı ayarları

# GPRS erişim noktası: internet

# IP adresi: bos

# Doğrulama türü: Normal

# Oturum açma türü: Otomatik

# Kullanıcı adı: bos

# Şifre: bos

# Şifreyi doğrulayın: bos

kaydet ve sonra telefonun menusundan uygulamari acin.

MIG33 un ustune gelin ve secenekler diyin burda servis ayarlari deyin. yukaridan application d'y'n ve az once kurdugunuz `internet` ayarini aktif hale getirin. ayarlar tamamlanmis oluyor boylelikle..

nce ayarları yapıyorsunuz tabi ondan sonra programı açıyorsunuz. İlk başta register demeniz gerekecek.. buraya yeni bir username ve password belirleyeceksiniz... telefon numaranızı girebilirsiniz çok kullanuılan bi site sorun olmaz bence...
program açılınca

NOT:YOK NUMARA VERMEM BÖLE YAPMAM DİYE SAÇMA SAPAN YORUMLAR YAZMAYIN LÜTFEN KULLANMAK İSTENEYENLER KULLANSIN...

The_Computer

Üye
    Konu Sahibi
D600
inanılmaz amagerçek sadece bu kodları gir kulaklık sesin 2 katı olsun arkadşlar telefonda hiç bir sorun olmuyor

arkadaslar benim buldugum d500 mp3 dinlerken kulaklık sesini çogaltmak.*#8999*8378#burdan donanıma ordan ıss kulaklık ordan kulak kazancı 11-12-13-14-15 seç en yüksek 15 ses mükemmel hiç bir zararı yok.

NOT: arkadaşlar bu sadece d500 ayarı telefona hiçbir zararı yok çok güzel istediginiz zaman eski ayarına getırebiliyorsunuz.d 600 lerde diger formlarda okudum problem oluyor ama d 500 de hiç problem yok.1 aydır kullanıyorum.MÜKEMMEL.

arkadaşlar verdiğim ayarlar dışında başka ayarları kurcalamayın.daha sonra telin başka yerlerinde problem yaratılıyor .sadece verdiğim ayarları

yapın.sorunsuz kullanın.

Sorumluluk kabul etmem ;)

The_Computer

Üye
    Konu Sahibi
bi teşekkür edin 90 kişi okumus Teşekkür eden yok :D :D

Treable

Treable

Üye
çok önemli bir sorumvar.

samsung telefonların önemli bir kısmında java oyunarı vs vs vs bölümleri hep aynı doluluktaki alanlara yapılıyor. peki bunu arttıtmanın yolu yok mu ?

_CHiLeKesH_

_CHiLeKesH_

Üye
D600
inanılmaz amagerçek sadece bu kodları gir kulaklık sesin 2 katı olsun arkadşlar telefonda hiç bir sorun olmuyor

arkadaslar benim buldugum d500 mp3 dinlerken kulaklık sesini çogaltmak.*#8999*8378#burdan donanıma ordan ıss kulaklık ordan kulak kazancı 11-12-13-14-15 seç en yüksek 15 ses mükemmel hiç bir zararı yok.

NOT: arkadaşlar bu sadece d500 ayarı telefona hiçbir zararı yok çok güzel istediginiz zaman eski ayarına getırebiliyorsunuz.d 600 lerde diger formlarda okudum problem oluyor ama d 500 de hiç problem yok.1 aydır kullanıyorum.MÜKEMMEL.

arkadaşlar verdiğim ayarlar dışında başka ayarları kurcalamayın.daha sonra telin başka yerlerinde problem yaratılıyor .sadece verdiğim ayarları

yapın.sorunsuz kullanın.

Sorumluluk kabul etmem ;)

arkadaşlar tavsiyem abartmamanız..ben denedim hepsini bu ayarlatın..arkadaşında dediği gibi sadece ıss sesini yükseltin..diğerlerini de yükseltince konuşmalarda vs. sorun çıkartıyor...

arkadaşım saol bu kodu biliyordum ama denemeye korkuyordum ;):good:

deneyebilirsiniz ama ne maxicep nede üyeleri sorumluluk kabul etmez..ama ben denedim...kulaklıkla şarkı dinlerken konserdeyim sanıyorum :)

_CHiLeKesH_

_CHiLeKesH_

Üye
Evet Bu Konuda Samsung ile İlgili Herşeyi Yaymak Sorulara Cevap Vermek İçin Çalışacağım :good:

ilk önce Java yüklemesinden başlayalım(Alıntıdır)
USB Kablosu ya da Bluetooth aracılığıyla Java oyunları Kurma

I. Giriş
Bu yazıda size, USB Kablo ya da Bluetooth aracılığıyla Samsung X700, D500 ya da D600 telefonunuza java oyunlarını nasıl yükleyeceğiniz, kısa adımlarla anlatılacak.
Bunun için sadece iki programa ihtiyacınız var:

• Softick PPP 2.21 [797 kB]
• Java Uploader [624 kB]

Söz konusu programları, sırasıyla aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.
•
•

II. Hazırlık
1. Telefonunuzda, Uygulamalar -> Java Dünyası -> Ayarlara gidin.

2. Seçenekler menüsünde ağ ayarlarına giderek bu ayarları aşağıdaki gibi değiştirin:
APN : Internet
Kullanıcı adı : Boş
Şifre : Boş
Proxy : Devre dışı

3. Ayarları kaydedin ve ana menüye dönün.

Artık Softick PPP’yi kurmaya hazırsınız.

III. Softick PPP’nin Kurulması
1. Softick PPP’yi indirin ve kurun. Bu yazılım, Palm kullanıcıları için tasarlanmış. Bu yüzden eğer USBPORT.dll bulunamadı gibi bir hata mesajı alırsanız önemsemeyip Ok’leyin.

2. USB Share mode kısmına geldiğinizde, exclusive mode seçeneğini seçin.

Softpick kurulumu tamamlandığında, telefonunuzu bir USB Kabo ya da Bluetooth bağlantısı ile PC’nize bağlamak için hazırsınız demektir.
* Softpick için ****** number: 380A-017K-2EJF-2SEF

Şimdilik Softpick PPP’yi çalıştırmayın.

IV.a Java oyunların USB Kablo aracılığıyla kurulması
Eğer bir USB kablo kullanıyorsanız, lütfen aşağıdaki adımları uygulayın:

1. USB kabloyu PC’ye ve telefona takın

2. PC’nin telefonunuzu görüp görmediğini kontrol edin. Bunun için Samsung PC Studio’dan faydalanabilirsiniz. Eğer PC telefonunuzu görmemişse, lütfen telefonunuzu bir kere kapatıp açın ve tekrar bakın. PC telefonunuzu görüyorsa, ileride herhangi bir hatayla karşılaşmamak için Samsung PC Studio’yu Görev çubuğunun sağ alt tarafından tamamen kapatın

3. Telefona #*536963# kodunu girin. Telefonunuzun ekranında “****** JAVA others disable” mesajını göreceksiniz. Şimdi C’ye basıp ama menüye dönün. Bu kodun girilmesi, telefonunuza seri olarak java yüklenmesine imkân tanır

4. Softick PPP’yi çalıştırın (henüz aktif değil)

5. Ayarlar -> Bluetooth/******’e gidin ve \Device\ss_mdm0 şeklinde bir seçeneğin olup olmadığını kontrol edin (sizin bilgisayarınızdaki COM port numarası farklı olabilir). Eğer varsa bu seçeneğin bulunduğu portu seçin, aksi halde Softick PPP’yi kapatıp ilk adıma geri dönün. (Windows Aygıt Yöneticisi -> modemler -> Samsung Mobile USB modemden doğru COM ayarlarını bulabilirsiniz)

6. Softick PPP’yi aktive edin. Softick PPP’yi aktive ettiğinizde aşağıdaki gibi bir hata mesajı alabilirsiniz. Onu şimdilik önemsemeyin ve kapatmayın da.

Mouse’u Görev Çubuğundaki çalışmakta olan Softick PPP üzerine getirdiğinizde muhtemelen “no devices connected PPP is disabled” mesajını alacaksınız. Şimdi Softick PPP’yi tekrar aktive etmeyi deneyin. Ve başardınız. Artık Mouse’u Softick PPP üzerine getirdiğinizde PC’ye bağlı bir aygıt bulunduğunu yazacaktır.

Eğer telefonunuz bağlantıdan düşerse aşağıdaki adımları uygulayarak bağlantıyı tekrar elde edebilirsiniz:

1. Telefonunuzu kapatın
2. Softick PPP’yi kapatın
3. Telefonunuzu açın
4. PC’nin telefonunuzu görüp görmediğini kontrol etmek için Samsung PC Studio’yu başlatın
5. Softick PPP’yi açın
6. Softick PPP’yi aktive edin.

V. Oyunun telefona yüklenmesi

1. a) Java oyununu telefonunuza USB kablo aracılığı ile kuracaksınız telefonunuzda #*5737425# yazıp Java serisi menüsüne girin ve sırasıyla PPP UP ve ardından da USB yi seçin.

1. b) Bluetooth kullanıcısı iseniz telefonunuzda #*5737425# yazıp Java serisi menüsüne girin ve sırasıyla PPP UP ve ardından da Bluetooth seçeneğini seçin.

2. ‘Uploader.exe' programını çalıştırın ve bir jad dosyası ekleyin.

3. Şimdi aynı Java serisi menüsünde Seri yüklemeyi seçin.

4. Eğer bir yanlışlık yapmadıysanız java uygulaması seri bir şekilde telefonunuza yüklenecektir.

5. Oyun yüklendikten sonra, WAP ile ilgili problemleri önlemek için telefonunuza #*536961# kodunu girin. “WAPSAR enabled http disabled” mesajını alacaksınız.

6. Telefonunuzu bir kere kapatıp açın. Böylece yüklediğiniz oyunun daha sağlıklı çalışmasını sağlamış olacaksınız.
:good:

ya kardeş tamam usb için doğru anlatılmış ama bir yertden sonra sadece usb anlatılımış..bt ile yok..lütfen biliyorsanız onuda yazın... ;)

_CHiLeKesH_

_CHiLeKesH_

Üye
kulaklığık patladı..hemde orjinaldi..

:( şaka değil hee maxi bana bi kulaklık borçlu :P

Xander_19

Üye
yawww millet E730 için oyun bulamıyorum :(

sislibirgece

Üye
mig33 programı için gerekli ayarları yapıyorum, ama arkadaşların bahsettiği bu register olayına aklım ermedi. Programı emin olmak için iki kere sildim yeniden yükledim ama register diye bişey çıkmadı. APN ayarları falan hepsi tamam. Ama programı çalıştırdığımda TCP HTTP MANUAL diye seçenekler var. Bunları sırayla seçip denemek istedim ama her seferinde hata verdi. Telefonumun modeli : Samsung D600.. Cepten MSN diye bir program daha var onuda denedim. Ondada bağlantı hatası diye sorunlarla karşı karşıya kaldım. Bağlandım diyenlere hayret ediyorum. Bu olayı tamamen anlatabilecek birilerine ihtiyacımız var.

emre_acar

Üye
merhaba arkadaslar benim telefonum philips 362 bu telefona java destekli video çekme aracı lazım nerden ula bilirim. bana mesaj atın [email protected]

biliiiiii

Üye
benim telefonum d500 , usb yok bluetooth la atmaya çalıştım ancak son adımda seri yüklemeyi seçtiğimde telefon kendini yeni baştan başlatıyor. birisi bana yardım edebilir mi?

emsa

Üye
merhaba arkadaşlar... internette aradım ama bulamadım ... şimdi yeni bu siteye üye oldum... kullandığım telefon samsung sgh-d820 ... data transferi için bilgisayara bağlantı kablosu var... fakat sitede de bu telefona nasıl oyun yükleneceği, ek ayarları özellikleri vs. hakkında bilgi edinemedim... yardımcı olabilirseniz sevinirm.... şimdiden teşekkürler... veya aynı marka telefon kullanan varsa benimle irtibata geçmesi mümkünmü...

osd

osd

Üye
tesekkurler

cyberia

cyberia

Üye
Mutlaka her yüklemede takılıyor. Hiç böyle denk gelen oldu mu. Bütün java hafızasını da sildim ama nafile, sanki bellek yetersiz gibi geliyor ama bir sürü şey vardı daha öncede nasıl olabilir ki böyle birşey.Eğer bilgisi olan varsa yazsın bende E730 var.

youngprogrammer

Üye
teşekürler

teyfoo

Üye
arkadaşlar ben java uploader.exe yi indiremiyorum burdaki linkten bana yardımcı olurmusunuz ?

Takipçi Satın Al

Üst Alt