LG Rolling Bot İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
LG Rolling Bot İncelemesi
LG ROLLİNG BOT İNCELEMESİ


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız



LG’nin yeni amiral gemi telefonu G5’i tanıttığı 21 Şubat’taki Dünya Mobil Kongresi etkinliğinde “LG Friends” adıyla telefonu tamamlayan bir dizi araç ve aksesuarla da tanıştık.

G5’in kongrede tanıtılan arkadaşları arasında kuşkusuz en dikkat çekenlerden biri de “LG Rolling Bot” adıyla sunulan sevimli robot oldu.

Peki “LG Rolling Bot” tam olarak nedir ve ne işe yarar?

LG Rolling Bot görünüş olarak bir çeşit uzaktan kumandalı oyuncağa benziyor ve pek çok fonksiyonu bünyesinde barındırıyor. Bu robot aracılığıyla dışarıdayken bile evinizde olup bitenleri izleyebilir, robotu evin içerisinde gezdirerek etrafa bakınabilir, televizyonunuzu açıp kapatabilir, kanal değiştirebilir veya evinizdeki kedi, köpek vb hayvanınıza göz kulak olup eğlenceli vakit geçirtebilirsiniz.

Aslında LG başlarda bu sevimli robotu duyurmayı düşünmüyordu, ancak firma içinde cihaz o kadar çok beğenildi ki duyurulmasına karar verildi. Belki de daha önce başka bir firma tarafından piyasaya sunulan ve bu robot kadar olmasa da benzer özellikler sunan “Sphere BB-8” isimli minik robotun başarısı LG’yi bu konuda biraz daha cesaretlendirdi.


LG Rolling Bot, ortasında yer alan halka şeklindeki kontrol ünitesine tümleşik yerleştirilmiş yarım daire şekilli iki adet tekerlekten oluşuyor. Hemen hemen bir bowling topu büyüklüğünde olan ve iRobot filminin setinden fırlamış gibi duran LG Rolling Bot’un çapı yaklaşık 20 santim.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız




Her ne kadar görünüş olarak oldukça sağlam gibi görünse de, LG bu robotun mümkün olduğunca (halı, parke, fayans vb) düz zeminlerde kullanılması ve 25-30 santimden daha yüksek yerlerden düşürülmemesi tavsiyesinde bulunuyor. Yani merdiven yakınlarında pek fazla gezdirmeyin!

Rolling Bot’u da tıpkı tanıtılan diğer LG Friends aksesuarları gibi LG G5 üzerinde kurulu olarak gelen “LG Friends Manager” uygulamasından kontrol edebiliyorsunuz (Uygulamanın ileride tüm Android ve iOS cihazlar için yayınlanacağı söyleniyor). Robotu evinizin içinde gezdirirken, üzerinde yer alan 8 megapiksellik kamera sayesinde gezindiğiniz yerleri canlı olarak telefonunuzun ekranında görebiliyorsunuz. Kamera 15 derece aşağıya ve yukarıya hareket edebiliyor.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız



LG Rolling Bot sayesinde gezindiğiniz yerin fotoğraflarını çekebiliyor ve video kaydı yapabiliyorsunuz (Micro SD kart desteği bulunuyor). LG Rolling Bot aynı zamanda evinizdeki ağa bağlanarak, bir nevi IP kamera gibi onu dünyanın neresinde olursanız olun internet bağlantınız olduğu sürece uzaktan kontrol etmenize imkân veriyor.

Bu kısaca başka bir mekanda, başka bir şehirde veya başka bir ülkede dahi olsanız evinizde işlerin yolunda gidip gitmediğini rahatlıkla kontrol edebileceğiniz anlamına geliyor. LG Rolling Bot üzerinde dahili hoparlör ve mikrofon da yer alıyor. Böylece robotun gezindiği yerlere sesinizi duyurabiliyor ya da ortamdaki sesleri dinleyebiliyorsunuz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız



LG bu robotu özellikle hayvan sahiplerine de öneriyor. Böylelikle hayvan severler, evde olmasalar bile evdeki hayvanlarını uzaktan izleyebilir, hatta onlara seslenebilirler.

Elbette bu özelliğin kullanımı tamamen kişiye bağlı. Örneğin evde yalnız bıraktığınız veya bakıcıya emanet ettiğiniz çocuğunuzu da izleyebilir, sesinizi iletebilirsiniz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Robota kedi severler için “Hayvan Modu (Pet Mode)” adlı bir bonus da eklenmiş. Bu mod aktif edildiğinde robot kendi kendine etrafta gezinip kedinin kendisini takip etmesi için lazer ışığı yansıtmaya başlıyor.

Rolling Bot üzerinde 512MB RAM ve 5000mAh’lik bir batarya bulunuyor. Robot, bataryasının düşük olduğunu anlıyor ve bitmek üzereyken gidip kendisini şarj istasyonuna park ediyor.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız



Eğer tamamen beyaz oluşunun robotu biraz yavan gösterdiğini düşünüyorsanız, güzel bir haberimiz var. Rolling Bot üzerinde ekstra aksesuar portları bulunuyor. LG’nin MWC’deki tanıtım etkinliğinde aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi Rolling Bot’lara tavşan kulağı ve pofuduk kuyruk gibi aksesuarlar takıldığını görmüştük.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız



LG Rolling Bot’un fiyatıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor, ancak kullanılan teknoloji ve özellikler göz önüne alınınca fiyatın pek ucuz olacağını sanmıyoruz. Rolling Bot’un piyasada yaygın satışa sunulmasının bu yıl sonlarını bulacağını tahmin ediyoruz. Bakalım ülkemizde ne zaman satışa sunulacak ve fiyatı ne olacak? Tüm bu soruların cevapları için sitemizi takipte kalın.

LG ROLLİNG BOT TEMEL ÖZELLİKLER

· 8MP Kamera,

· 5000mAh batarya

· Micro SD kart desteği

· Kızıl ötesi vericisi (TV vb kumanda etme özelliği)

· Lazer ve ışıklandırma

· Dahili mikrofon ve hoparlör sayesinde insanlar veya hayvanlarla uzaktan iletişim kurabilme

· Wifi veya Bluetooth ile bağlanabilme


ARTILAR

  • Çok eğlenceli, fonksiyonlu ve kullanışlı bir robot
  • iOS ve Android uyumlu
EKSİLER

  • Kolay kırılabilir
  • Fiyatı tuzlu olabilir

İnceleme Çevirisi: bulutsuzgece
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve papakudioflu
papakudioflu

papakudioflu

Admin
İlginç bir cihaz olacak. :eller:
 
  • Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece


Üst Alt