samsung galaxy w i8150 SD card sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

nuric@n

Üye
    Konu Sahibi
samsung galaxy w i8150 SD card sorunu
arkadaşlar telefonu bugün aldım ve bi kaç oyun indirdim.bende ayriyetten 8 gb kart var.oyuları ona attım fifa 12 yi yükledim ama apk yi yükleyip telden wifi ile indirdim.daha sonra gta 3 ü yüklerken hafıza yetersiz uyarısı verdi.ayarlardan kayıt yerinden baktığımda usb bellek diye 1.7gb lık bölüme fifayı yüklemiş.gta 3 ü de oraya kurmaya çalışıyor.ama yer kalmamış.8 gb lık da ise 5 gb boş yer var.ben diğer uygulamaları nasıl o karta yükleyebilirim ? şimdiden teşekkürler (:

_DELI_KURT_

Üye
arkadaşlar telefonu bugün aldım ve bi kaç oyun indirdim.bende ayriyetten 8 gb kart var.oyuları ona attım fifa 12 yi yükledim ama apk yi yükleyip telden wifi ile indirdim.daha sonra gta 3 ü yüklerken hafıza yetersiz uyarısı verdi.ayarlardan kayıt yerinden baktığımda usb bellek diye 1.7gb lık bölüme fifayı yüklemiş.gta 3 ü de oraya kurmaya çalışıyor.ama yer kalmamış.8 gb lık da ise 5 gb boş yer var.ben diğer uygulamaları nasıl o karta yükleyebilirim ? şimdiden teşekkürler (:

Kardesim ohatayi bende cok aldim programlaarin baIlarini gorev yoneticisinde indirilen diye bolum var onun icine gir programi bul sd karta tasi diye tus cikarsa ona bas karta tasisin cikmassa eger bir programi varmis arastirip bulabilirsin ama isine yararmi bilmem

---------- Eklendi @ 22:42:08 ---------- Yazıldı @ 22:41:01 ----------

Inan bende yeniyim daha cozmeye calisiyorum:-)

nuric@n

Üye
    Konu Sahibi
Cevap için teşekkürler ama o dediğin program CL to SD diye bişeymiş ve ROOT istiyomuş.Telefonuda yeni aldım garanti dışı kalsın istemiyorum.Android in en sevilmeyen yönü.Programı yüklerken nereye yükleyeceğimizide sorsa ya.Iphone boşuna bu kadar satmıyor.Ayırca aklıma bir şey geldi.Şimdi telefonu PC ye bağladığımızda 2 tane disk olarak görüyor.Biri Card biri Phone.Bunlardan Card olanı bizim ayrıyetten taktığımız SD CARD.Adlarını değiştirsek telefon o hafızayı kendi hafızası sanabilir.Yani Card yazanı Phone, Phone yazanı Card yapsak telefon 8gb lık sd kartı kendi hafızası sanabilir diye düşünüyorum.Şu an evde değilim eve gider gitmez deneyeceğim.

labirent09

Üye
Merhaba arkadaslar..aynı problemi ben de yaşıyorum.16 gb hafıza kartım olmasına ragmen telefon gidip gidip kendi 1.70 gb lik hafızasına kuruyor herşeyi..tel hafızasında asfalt6 var..900 mb lık. sd kartta tasıdım kurulum klasörünü..oyunu başlatınca yeterli hafıza yok dedi. tekrar kendi hafızasına geri taşıdım..gördügüm kadarı ile baya bi arkadas aynı sorunu yaşıyor..boşunamı aldım 16gb kartı..kurulumları nasıl SD karta yapabiliriz..çözüm yolunu bilen bulan arkadaslar burda paylaşırsa seviniriz..şimdiden teşekkürler..

nuric@n

Üye
    Konu Sahibi
************** RECOVERY MODE İLE ROOT ***************
Recovery Mode ile root olma

1. Adım :
dosyayı indirin ve telefonun SD kartına atın dosyayı (Harici kart değil)
2. Adım : Ayarlar / Uygulamalar / Gelişim de ---> USB hata ayıklama ve Sahte konumlara izin ver'i seçili hale getirin
3. Adım : Telefonu kapatın
4. Adım : Telefonun Volume Up + Home + Power tuşlarına basarak Recovery mode'a alın resmi şu şekilde

5. Adım : sonra telefonda şu simgeyi gördüğünüzde sol taraftaki menü tusuna basarak recovery bölümüne girin bir menü gelecek karşınıza

6. Adım : Gelen menüden apply sdcard yazan bolume ses artırma ve azaltma tuşlarını kullanarak gelin ve seçmek için Home tuşuna basın
7. Adım : Şimdi update.zip dosyasını seçin ve yüklemeyi yapın ve kurulmasını bekleyin 5 10 saniye kadar sürüyor. Kurulum bittikten sonra menüden ses artırma ve azaltma tuşlarını kullanarak reboot system now a gelin ve seçmek için Home tuşuna basın. Telefon kapanıp açılacak ve artık rootlusunuz :)

MicroSD kartı Telefonun SD kartı olarak gösterme ;

1. bu linkteki vold.stab dosyasını telefonun içine atınız
2.Bu linkten Root Explorer ı indirin.

Bu Root Explorer'ı indirinki bu dosyayı sisteme atabilelim
3.Root Explorer'ı açınız bu vold.stab ı bulun "copy " deyiniz sonra geri gelip "System/etc " klasörüne girin telefonda sonra üstte RW yazar bu sisteme dosya
atamassınız demektir ona tıklayıp RO yapınız sonra "paste" yapıştır deyin,Dosyayı değiştirmek istiyormusunuz dediğinde Ok onaylayın.
4.Telefonu Reboot edin artık microsd kartı gönül rahatlığıyla kullanınız
5.bunu yaparken hiçbir dosya silinmez

ALINTIDIR.
Arkadaşlar çözüm anca böyle ben yaptım şu an 8gb microsd yi usb bellek olarak görüyor.Yani 1.70 gb lık yerle 8gb lık microsd yerdeğiştirdi.İstediğim kadar indiriyorum şimdi.

• Beğen
Tepkiler: sercan akmannn

labirent09

Üye
Teşekkür ederim Nurican kardeş..bu yöntemi biliyorum..telefonu alalı daha 1 ay yeni oldu..bu şekilde garantiden cıktıgını biliyorum..geri dönüşü olmadıgınıda biliyorum bu yöntemin..bugün servisede sordum bu sekilde garantiden cıktıgını soylediler..başka yolu varsa daha iyi olmasmı?

yeni d21

Üye
elıne saglık ben root zip içinde vold.stab dosyasını bulamadım bu konuda yardımcı olabılecekmısınız

sagopakajmer61

sagopakajmer61

Üye
Konuyu açan arkadaş anlatımın ile vermiş olduğum dosyalar uyumlu değil.
Mesela -
1. Size verdiğim root zip içinde vold.stab diye bir dosya var bunu telefonun içine atınız. vold.stab diye bir dosya mevcut değil

nuric@n

Üye
    Konu Sahibi
vold.stab dosyasını Root Explorer ile bulup bulduğun yere atıcaksın Root Explorer telefonun gizli dosyalarına ulaşmanı sağlar.Bunuda anca telefonu rootlayarak kullanabilirsiniz.Arkadaşlar araştırırsanız herkes bu yöntemle yapıyor.Yani ben bulmadım yöntemi zaten ALINTIDIR ekledim.Saygılar

bariton21

Üye
Merhabalar rootladıktan sonra counter sayaç artıyor mu?Unroota yapsak download mode kısmında sayaç vardır servis buradan anlıyor.YArdımcı olusanız sevinirim

sagopakajmer61

sagopakajmer61

Üye
Arkadaşlar ben ne yaptımsa Galaxy Wonder'da bir türlü recovery moda getiremedim telefonu.Önceden htc vardı çok basit recovery moda geçiyordu bir bilen şunu izah edebilirmi?

karakartalmd

Üye
Arkadaşlar ben ne yaptımsa Galaxy Wonder'da bir türlü recovery moda getiremedim telefonu.Önceden htc vardı çok basit recovery moda geçiyordu bir bilen şunu izah edebilirmi?
kardes teli kapat guc acma ses artirma ve munu tusuna vasili tut samsung yazisini gorunce guc acma dugmesinden cek parmagini winder yazisini gorunce diger parmaklarini cek islem bu kadar arkadaslar ekdik anlatiyor

- - - Eklendi - - -

telden yazdim bazi harfler yanlis olmus ama anlamissindir galiba

melih2525

Üye
arkadaslar emegınıze saglık ama ben denedım olmadı usb bellek degısmedı yardım ede bılırmısınız

samba37

Üye
Kardeş dediğin gib yaptım olduda benim kayıtlı oyunlar gitti bu uygulama telinize yüklü değil diyor?

eyup_byrm

Üye
Arkadaşlar ben bir deneme yaptım;
sd karttaki boyutu yüksek olan uygulama klasörlerini external_sd ye tasidim sorunum cozuldu bunun icin benim root yapmama gerek kalma di genelde uygulamaların yüklü olduğu klasör android klasörde bilginize
Ha bu arada telefonu kapatıp açmayı unutmayın ama birazda bekleyin telefonum samsung w

hudev

Üye
ben sorunumu sd karttaki android klasörünün içindeki uygulamaları hafıza kartındaki android klasörünün içine sürükle bırak şeklinde taşıyarak çözdüm.sonuçta uygulamalarım çalışmaya devam ediyor.her ihtimale karşı uygulamaları pc ye yedekledim ve tek tek taşıdım.tedbir olsun diye.

MURAT16MURAT

Üye
ya arkadaslar acil yardim lutfen s1plus im bn root yaptim yalniz usb hata ayiklama ve diger senegi secmemistim sona hafiza kartini sd gosterme islemini yaptim res attim tel ne sd nede hafiza kartini goruyo acil yardima ihtiyacim var kutfen daha yeni aldim nasi duzeltirim bide bu islem sirasinda usb hata ayiklama ve digerini secmedigim icinmi bole oldu telim yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

Berk232

Berk232

Üye
Dostum çok çok sağol ben de arkadaşla aynı sıkıntıyı çekiyordum bunu yaptım işe yaradı. Ama bu Samsung'un yaptığı gerçekten çok saçma. 16 GB hafıza kartına hiçbir şey yapmayıp 2 GB'lık dahili hafızaya kaydetmiş her şeyimi.

surkent_21

Üye
Selamun aleykum Dostum çözümü ayarlara gir ordan depolama birimini aç açtıktan sonra menünün yanındaki tuşa bas orda depolama yapılandırması var dahili hafızayı kullanı işaretle artık sdcardın hafızasını kullanırsın yok rootmuş bilmem neymiş hepsi yalan :))

Üst Alt