Karşılaştırma Samsung Galaxy S7/S7 Edge Exynos vs Snapdragon karşılaştırma

Sponsorlu Bağlantılar

Aybars1979

Aybars1979

Üye
şaka yapıyorsunuz diil mi? neyse isteyen istediğini alsın sonuçta para benden çıkmayacak. yalnız bahaneleriniz hakikaten komik bir tarafta en ince detayına kadar özellikleri verilmiş snap 820 var diğerde tarafta bu daha iyi diyip ama detay özellikleri gizlenmiş diğer bir ürün var. üstelik bu daha kötü dediğiniz ürün dünyanın en önemli 2 pazarı olan çin ve usa da satılan modelde yer alıyor. Benim ekstra söyleyecek bir şeyim yok. size kolay gelsin.

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
şaka yapıyorsunuz diil mi? neyse isteyen istediğini alsın sonuçta para benden çıkmayacak. yalnız bahaneleriniz hakikaten komik bir tarafta en ince detayına kadar özellikleri verilmiş snap 820 var diğerde tarafta bu daha iyi diyip ama detay özellikleri gizlenmiş diğer bir ürün var. üstelik bu daha kötü dediğiniz ürün dünyanın en önemli 2 pazarı olan çin ve usa da satılan modelde yer alıyor. Benim ekstra söyleyecek bir şeyim yok. size kolay gelsin.

Sana da kolay gelsin bu kadar bekleyip kayda değer bir şey yazabilmeni beklerdim açıkçası. Hadi ben yalancıyım YouTube'daki tüm videolar da mı yalan? Xda'da yorum yazan yabancılar da mı yalan söylüyor? Dayanaklarını getir diyorum her hangi bir şey atmadın kalkıp atıp tutuyorsun sadece. Bahanem yok benim somut konuşuyorum. Exynos satışı yok, Qualcomm'u her firma kullanabiliyor adını bugün duyduğum bir Çin firması bile SD820 kullanıyor. Exynos ise tamamen Samsung'a özel yalnızca 1 cihaz dışında. Kendinizce haklı olan düşünceleriniz sizi haklı çıkarmaz. 2 sene sonra ne olacak, orada öyle gördüm denilip geçmek olmaz kanıt sun gel buraya o zaman eyvallah diyelim he yoksa konuda resimler ve linkler. Ben bunu yapabiliyorum sen de yap hatta daha iyisini yap ki haklısın diyelim. İyi forumlar.
Tutturmuş bir pazar da pazar bu seni haklı çıkarmaz. Bir çok firma Sony den aldığı sensörü kullanıp testlerde yüksek sıralara erişirken neden Sony'nin kendi telefonlarında böyle sonuç alınamıyor? Al bakalım senin dediğine göre Sony kendine iyi koyup diğerlerine kötü olanı vermesi lazımdı. Gerçekten boş yere konuyu dolandırdınız ben ise önemseyip cevap yazdım...

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
S7Edge'in Exynos varyantının 2 yıl sonraki halini bugün ki Eylül 2014 çıkışlı Note 4'e bakarak az çok tahmin edebilirsiniz. Buda demek oluyor ki böyle bir ayrım artık söz konusu değil.

Sarangni

Sarangni

Üye
S7Edge'in Exynos varyantının 2 yıl sonraki halini bugün ki Eylül 2014 çıkışlı Note 4'e bakarak az çok tahmin edebilirsiniz. Buda demek oluyor ki böyle bir ayrım artık söz konusu değil.
Exynos işlemcili kesinlikle almam. Note 3 N9005 Snapdragon işlemcili kullanıyorum Note 5 Port 5.1.1 çok iyi durumda, S7 Edge Port 6.0.1 gelmeye başladı ama Note 3 N9000Q kısmında ise durumlar felaket. Çok az bir geliştirici desteğine sahip ve N9005 için olan romlar yok maalesef.

Samsung Note 3 N9005 LTE cihazımdan Tapatalk Pro ile gönderildi

PriZm

PriZm

Üye
Exynos işlemcili kesinlikle almam. Note 3 N9005 Snapdragon işlemcili kullanıyorum Note 5 Port 5.1.1 çok iyi durumda, S7 Edge 6.0.1 gelmeye başladı ama Note 3 N9000Q kısmında ise durumlar felaket. Çok az bir geliştirici desteğine sahip ve N9005 için olan romlar yok maalesef.

Exynos tabanlı Note 4 de DN5 romunu kullanıyorum ve birebir tam tersi mevcut. :D

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Exynos işlemcili kesinlikle almam. Note 3 N9005 Snapdragon işlemcili kullanıyorum Note 5 Port 5.1.1 çok iyi durumda, S7 Edge Port 6.0.1 gelmeye başladı ama Note 3 N9000Q kısmında ise durumlar felaket. Çok az bir geliştirici desteğine sahip ve N9005 için olan romlar yok maalesef.

Note 3'te durum çok farklı, Note 3'ün exynos varyantı rusya, orta asya ve Türkiye de satıldı en azından xda'da ki topluluk kullanıcıları öyle. Vietnamda ise her iki varyant satışta insanlarda LTE olduğu için snapdragon tercih ediyor. Note 3 LTE desteği bile yoktu exynos için o zamanın şartları ile şuan ki bir tutulmamalı bana kalırsa.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi

S7 Edge Exynos için 7 rom ve 1 root konusu mevcut. Snapdragon için 0 . Mesajlarda eski durumları da yazdım. S4 ve Note3 durumları geride kaldı.
Note 3'te durum çok farklı, Note 3'ün exynos varyantı rusya, orta asya ve Türkiye de satıldı en azından xda'da ki topluluk kullanıcıları öyle. Vietnamda ise her iki varyant satışta insanlarda LTE olduğu için snapdragon tercih ediyor. Note 3 LTE desteği bile yoktu exynos için o zamanın şartları ile şuan ki bir tutulmamalı bana kalırsa.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle öyle. Ona baklırsa S3 kasıyordu diyerek hiç Samsung almayalım böyle olmaz ki...
@PriZm bu arada Cat durumunu buldum. İki işlemci de Cat12 Download ve Cat13 Upload destekliyor ancak sitelerde modemden dolayı gönderildi deniliyor. Ve Gsmarena gibi sitelerde Cat9 yazıyor anlamadım gitti.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
İki işlemci de Cat12 Download ve Cat13 Upload destekliyor ancak sitelerde modemden dolayı gönderildi deniliyor. Ve Gsmarena gibi sitelerde Cat9 yazıyor anlamadım gitti.
Bu konuda sorumluluk Samsung'un ve herhangi bir açıklama da yapılmadı. Dediğin gibi iki yonga seti de mevcut en üst seviye indirme ve yükleme protokollerini destekliyor. Fakat Samsung bu cihazları her iki yonga seti için Cat.9 protokolü ile satışa sundu. Enteresandır Lg G5 ise Snapdragon 820 ile Cat.12 desteğine sahip.

Koradam

Üye
Phonearena da g5 cat 9 diye yazıyor .
Note 4 ve S6 ya kadar Exynos ezik bir işlemciyi fakat bu iki modelde çıkartmış oldugu işlemciler Snapdragon dan üstündür .Snap 810 faciası da Samsung'un ekmeğine bal sürmekte Kısaca bazı şeyler geride kaldı .

• Beğen
Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Phonearena da g5 cat 9 diye yazıyor .
Note 4 ve S6 ya kadar Exynos ezik bir işlemciyi fakat bu iki modelde çıkartmış oldugu işlemciler Snapdragon dan üstündür .Snap 810 faciası da Samsung'un ekmeğine bal sürmekte Kısaca bazı şeyler geride kaldı .
Teşekkürler ben de farkettim de bakmak istemedim yine çünkü her yerde cat9 yazıp sadece işlemci desteği olarak cat12-13 yazıyor. İşlemci konusunda iyi noktaya degindin. Yine aynı şey herkes tarafından biliniyor. Kasan ve güncelleme verilmeyen exynoslar uluslararası sürüm değildi. Note 4 ve s6 ile fark atmaya başladı Samsung. En basitinden iki cihazı yan yana koy uygulama açma hızı bile başlı başına yeter. Video var, test resimleri var halen inanmam diyorsa sorun bende değil o kişide. :)

Galaxy S7 Edge ile MaxiCep uygulamasından gönderildi.

Koradam

Üye
İşlemci destekliyordur ama belki anten desteklemiyordur ? Belki böyle bir şeydir

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Aynen öyle de olabilir kokusu zamanla çıkar. Bir de Amerika ve Çin'de bu telefonların 5-6 versiyonu var yani G935X olsa x yerine A-F-V-T-D-S yani her operatör farklı versiyon çıkarmış üstüne üstelik bazıları çift sim destekli. Kalkıp kimse bunlara hızlıca güncelleme vermekle uğraşmaz. Hepsinde operatöre özel uygulama ve menüler de var.

Galaxy S7 Edge ile MaxiCep uygulamasından gönderildi.

snapdroid

snapdroid

Üye
Oraya bakmayın. Xda ya bakın en çok rom hangi işlemciye se i daha iyidir.
Samsung bize yıllarca bunu yaptı
S3 mini Tr için nfc yok yurtdışı için var
S5 mini Tr için Nfc 4g yok yurtdışı var.
Xda ya s5 mini yazıyom 3 rom dan 2si yurtdışı için

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Crapdragon Amerikada operatörler için üretilmiş sanırım ama Çin'in crapdragon derdine anlam veremedim. Oda mı abd'de ki alt yapıyı kullanıyor?

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Oraya bakmayın. Xda ya bakın en çok rom hangi işlemciye se i daha iyidir.
Samsung bize yıllarca bunu yaptı
S3 mini Tr için nfc yok yurtdışı için var
S5 mini Tr için Nfc 4g yok yurtdışı var.
Xda ya s5 mini yazıyom 3 rom dan 2si yurtdışı için

Kullandığım Türkiye Exynos modeli için 8 Rom - 1 Root ve 1 Twrp konusu var. Snapdragon için 0. Yer Mekan: Xda Developers

snapdroid

snapdroid

Üye
Kullandığım Türkiye Exynos modeli için 8 Rom - 1 Root ve 1 Twrp konusu var. Snapdragon için 0. Yer Mekan: Xda Developers
Kullandığım Türkiye s5 mini için 2 root - blisroom (sıkıntılı) cm13 (stable fakat reşwan uzak dur dedi) S6 port rom (facia çıktıktan sonra güncelleme almadı).
Yurtdışı bundan 2 kat daha fazla rom 4g, nfc ve en önemlisi stable s7 port.
He ama dersen samsung Türkiye için qualcomm varyantini yolladı yurtdışı qualcomm lar tek sim iken Türk qualcomm lar 2 sim.

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Kullandığım Türkiye s5 mini için 2 root - blisroom (sıkıntılı) cm13 (stable fakat reşwan uzak dur dedi) S6 port rom (facia çıktıktan sonra güncelleme almadı).
Yurtdışı bundan 2 kat daha fazla rom 4g, nfc ve en önemlisi stable s7 port.
He ama dersen samsung Türkiye için qualcomm varyantini yolladı yurtdışı qualcomm lar tek sim iken Türk qualcomm lar 2 sim.

Valla her markada Global yani International Model'lere güncelleme desteği en çok verilir. Nedeni en çok satış yapılan model olduğu için. Doğal olarak en çok satıldığı için geliştiriciler bunları geliştirir.

S6 zaten tek model Exynos, S7 lerde ise Exynos Int. Model olduğu için böyle bir durum söz konusu bile olamaz artık.

snapdroid

snapdroid

Üye
Malzeme kalitesi olarak s7 de snapdragon modeli her türlü daha iyidir diyecektim ama olamayan bi donanım "nfc" vs. göremeyince basım hatası sorunu haberi çıkmadığınından sessiz kalıyorum. Resmi cyanogenmod tonları bakalım nolacak bide Çine 820 model yollamislar o zamana miui rom ları en iyi 820 için olur

Koradam

Üye
Malzeme kalitesi olarak s7 de snapdragon modeli her türlü daha iyidir diyecektim ama olamayan bi donanım "nfc" vs. göremeyince basım hatası sorunu haberi çıkmadığınından sessiz kalıyorum. Resmi cyanogenmod tonları bakalım nolacak bide Çine 820 model yollamislar o zamana miui rom ları en iyi 820 için olur
Bi ton nfc lafı ettin he söyler misin nfc olsa ne yapacaksın ? Pay desteği zaten ülkemizde yok .

snapdroid

snapdroid

Üye
hayırlısı bakalım avrupa model için wifi sorunu var galiba tam anlamadım

Üst Alt