Samsung Galaxy S III mü HTC One X mi alayım?

Sponsorlu Bağlantılar

-Emre

-Emre

Üye
s3 al :D

MasteLaa

MasteLaa

Üye

Mermer Beyazı ve Çakıl Mavisi var şu an ülkemizde.
Yurt dışında ek olarak siyah var ..
4 tane renk var işte Ömer sopa: Metalik Blue ve Çakıl mavisi birbirinden farklı sopa: Bir tek metalik white'ı yanlış dedim mermer beyazı olacak :D 4 tane rengi var :ok2:

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
yahu ben gs3 mi one x mi alayım konularından sıkıldım eminim benim gibi sıkılanda vardır ben one x kullanıyorum ama istersen one x al istersen gs3 al istersen 3310 al sana kalmıs birsey zevk meselesi anlatabildimmi
bana göre : 3310 mu alayım one x mı alayım gibi geliyor soru :D :naughty:

15097

15097

Üye
yahu ben gs3 mi one x mi alayım konularından sıkıldım eminim benim gibi sıkılanda vardır ben one x kullanıyorum ama istersen one x al istersen gs3 al istersen 3310 al sana kalmıs birsey zevk meselesi anlatabildimmi
:ohannes:

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Çaktırma ama bana da bazen öyle geliyor :P:

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
One x al öneririm bende kullanıyorum:)

cliolar

Üye
lg 4x hd al
aşırı kullanım denemyimine sahip olamadığım halde şunu söyleye bilirim.cihaz süper her açıdan.yani tegra dan şarj konusu yüzünden vaz geçmiştim fakat bu cihaz geri döndürebilir

MasteLaa

MasteLaa

Üye
lg 4x hd al
aşırı kullanım denemyimine sahip olamadığım halde şunu söyleye bilirim.cihaz süper her açıdan.yani tegra dan şarj konusu yüzünden vaz geçmiştim fakat bu cihaz geri döndürebilir

Onunla one x mimarisi bir degil..mpixel veri islemesi one x den dusuk

S3 ile yarisabilir belki o da destege bagli.

acuxx

acuxx

Üye
One X Tegra3 işlemci kullanıyor..12 çekirdekli..S3 ün benchmark testlerinde geçmesinin de en büyük nedeni benchmark testlerinin 12 çekirdekli bir gpu yu desteklememesi..Donanımın gücünü göstermesi açısından da bakarsan One X 110 mb/s lik videoları oynatırken Gs3 80 mb/s de kalıyor..One X son güncelleme ile de bug lardan kurtulmuş bunun yanında eklemeler cabası..Dediğimiz S3 fps de 4s i geçemezken yani kısacası 60 fps de kalırken One X yeni tegra kerneli ile 118 fps ye ulaşıyor..S3 deki Touchwiz ile de One X deki Sense 4.0 bir değil ki 4.1 geldi..Sense yi S3 e at yükle kasıntıyı o zaman görürsün..Sense ile zaten Touchwiz'i karşılaştırmıyorum..Kamera konusunda ise One X in sistemi nasıl kullandığını ikisini kullananlar deneyenler bilir hızını bunda da One X önde..Müzik dinleme konusunda ise al elinde Beats kulaklığı tak telefona ve dinle..Beats HTC lere özel olarak yapıyor bunu bunu da yazayım..Ayrıca Android'in direk çekirdeğe inmediğini de söyleyeyim..Dalvik'i One X in sgs3 de yaklaşık 2 kat daha verimli kullandığını da belirteyim..Sadece donanım olarak değil her şeyi ile karşılaştırdım..Benchmark testlerinin günümüzde ne derece geçerliliğini yitirdiğini de belirttiğimi düşünüyorum..Ayrıca Gamelof oyunlarına da değinmek istiyorum Gameloft ile her ne kadar arası bozuk oynatmıyor sorunlu dese de görüyoruz ki diğer cihazla düşürmek için kullanılan programlar ne derece uyarlıyor telefona..60 fps yi geçememesinin en büyük nedeni bu..s3 de çekirdek konusuna gelirsek elinde sürekli 4 çekirdek kullanan bir cihaz..Gerektiği yerde kullanmıyor bunu belirteyim..Ayrıca Samsung'un elinde Cortex A-15 var iken Gs3 de Cortex A-9 kullanması One X in gerisine itiyor..Sağlamlık konusunda ise One X sadece arka kapak değil komple Polikarbon üretimi olduğunu belirteyim..Ekran yönüne gelirsek One X in keskinliğinin daha önde olduğu ortada ve nedense S3 Gs2 de kullanılan Super Amoled Plus yerine Galaxy S de kullanılan Super Amoled ekranı kullanmış..Batarya konusunda One X in geride olduğu ortada buna sözüm yok ve MicroSD girişinin olmayışı da bir dezavantaj..Ama MicroSD de alırken telefonu yorduğunu performans gerilemesinin olduğunu da belirtmek isterim..16 GB sgs3 e 16 gb class 10 almalısın ki 32 gb One X e yaklaşsın ama Class10 da 16 GB ne kadar fiyata tekabül ediyor biliyorsunuz..Bu dediklerim son güncelleme ile olduğunu tekrar belirteyim.Kamera nın yanında bir çok iyileştirme de mevcut zaten One X de..Ben sadece donanım değil her yönüyle karşılaştırmaya çalıştım..
Ayrıca şunu da eklemek istiyorum son gelen güncelleme yani 4.0.4 ile bir çok düzenleme yapılmış ve hatalar 0'a indirgenmiş ( kaynağım Tarık Abim ) ..Ana ekran menü geçiş efektler değişmiş ve telefon Wifi,Ram yönü ile de çok daha kullanışlı hale gelmiş..
Ayrıca şunları da söylemek istiyorum :
Gs3 ve One x in Dalvik kullanımı performansı da farklı.Yani Android'e biz diyoruz Linux tabanlı ama biliyoruz ki Android Linux'un kırpılmış hali..Android aslında Java tabanlı..Ama şöyle de bir şey var ki JWM ve Dalvik birbirleri ile alakası yok..Android direk çekirdeği kullanmıyor bunun yerine çekirdeğin üzerindeki Dalvik'i kullanıyor yani Dalvik Sanal makinasını..Bu makina Java gibi önümüze her şeyi sunmuyor..Dalvik Java kodlarını kendine göre yorumluyor..Dalvik bildiğimiz üzere Android'in çekirdeği direk kullanmadığı için en büyük kozu bence..Bunun daperformansı elbette cihaza göre farklılık gösteriyor ki Android zaten sürekli diyoruz kod bozukluğu nereden geliyor buradan geliyor..Bu telefon için de kullanım çok önemli çünkü önümüzde iOS gibi bir rakip var.
iOS nedir diye soruyoruz ama aslında iOS'un Linux ile alakası yok.iOS dediğimiz sistem macOS X in düzenlenmiş halidir..macOS X dediğimden kastım yani bir Linux değil bsd'dir..Yani türevi bir nevi..Yani Netbsd veya FreeBsd diyebiliriz..Bunu da zaten bilmemizdeki en büyük olay çekirdek olarak Linux kerneli'nin aksine Mach kernel'ini kullanıyor..Android'in bu sistemde One X ve S3 arasında bu derece performans farkı var iken sırf şarj veya bellek kartı için S3 alınması saçma bence ki yukarıda anlattıklarım gösteriyor bence..iOS'a neden girdiğimi sorarsanız : Sistemi ne kadar rahat kullandığını söyledim ki One X in de optimizasyonunun son güncelleme ile daha doğrusu sondan bir önceki güncelleme ile ne derece ona yaklaştığını anlattım..Android alırken bunlara da dikkat etmeliyiz kısaca bu.

Ben One X tavsiye ederim ayrıca diğer konulara da bak şu yazıyı yazmasam bu konular ile başa çıkamayacağım anlaşılan :hmmm

abi bu kadar uzun yazdın büyüksün :disko: okudum hepsini :D

cliolar

Üye

Onunla one x mimarisi bir degil..mpixel veri islemesi one x den dusuk

S3 ile yarisabilir belki o da destege bagli.
veri işlemesi daha düşük?
one x tek görüntü kanal ı kullanılıyor ve eski kepler mimarisi kullanıyo
performans olarak sadece fps si düşük(yüksek olmayan,anlatımda yanlış olmasın)
yani anlık görüntü hızı düşük ama çookkk kaliteli detayli görüntü gösterir
lütfen bitrate degerleri ile ilgili bilgi vermeyin çünkü dediğim gibi onda görüntü kalitesi önemlidir
yanlış anlama kuzum ben tegra yı ve one x i çok beğeniyorum fakat gerçek bu
bu başarısız demek falan değil stil farkı.

• Beğen
Tepkiler: DreaMagiC
HakaN-06

HakaN-06

Üye
Ben olsam One X alırdım

• Beğen
DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
lütfen bitrate degerleri ile ilgili bilgi vermeyin çünkü dediğim gibi onda görüntü kalitesi önemlidir
Hocam merhaba :) haklısınız ama one x karşısında ki övdüğünüz cihazın gpu su Mali-400MP başka bir gpu nun overclock yapılmış hali Henüz One X in sınırları zorlanmadı tarafımca ama gün gelecek cihazımın garantisi bitecek o zaman daha iyi konuşabiliriz bu konuyu :) Xda yı takip ediyorsan neler yapabildiğini az çok görmüş olmalısın hocam :) Ekran kalitesi bakımından zaten karşılaştırılmaz ancak ULP-GeForce henüz overclocklanıp sınırlarını bilmiyoruz bu yüzden S3 e fps yönünden iyi diyemeyiz şu anda :oke: Bunda kernellerinde etkisi var :)

abandonware

abandonware

Üye
tabiiki one x derim ben :oke:

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Eski kepler mimarisi ve veri işlemesi ? Nasıl bağlantı kurduğunu anlamadım ama ikisi de Nvidia'nın en yeni teknolojisini kullanıyorlar.LG nin optimizesinden bahsettim ben..Elindeki çekirdekler ile One X kadar veri işleyemiyor..Bunun nedeni LG olması..Batarya performansı olarak önde sadece..Görüntü kalitesi demişsin ama IPS LCD ve Super IPS LCD2 nin farkı var ? One X de boşuna Super ISD ekran kullanılmamış ve LCD2 nin LCD ye göre 2 kat daha keskin yazılar gösterdiğini bilmen gerekiyor..LG nin kullandığı ve Nvidia dan aldığı çekirdeği HTC gibi optimize edememesi diyorum sen yanlış anlıyorsun beni..Son gelen 4.0.4 güncellemesini görmüşsündür umarım..Bitrate değerlerine dediğim gibi gerek yok zaten..S3 den de kaliteli gösteren bir cihaz..HD ye girmeni tavsiye etmem çünkü LCD2 teknolojisi var..Optimize konusuna tekrar geri dönersem demek istediğim Linux tan farklı bir şey..Dalvik ile bağlantılı beni yanlış mı anladın bilemiyorum..HTC nin optimize olarak Dalvik denen makinada Java kodlarını daha hızlı işlediğini biliyor muydun ? Nedeni ise LG nin yıllardır bitmek bilmeyen optimize sorunu..Üstelik 4.0.4 ile de One X bunları aşmış durumda..Sana elinde seçici olarak istediğini getiren ama bunun yanında sistemin optimizesine göre sistemi sömüren bir sanal makina önüne sunuyor..Android'de bunlara da dikkat ediliyor..Sadece çekirdek mimarisi de değil..iOS değil çünkü Android ve çekirdeği direk kullanmıyor..LG yi yıllardır tanıyoruz ve bu da aynısı yabancı sitelerde yüzlerce bilgi var kardeşim bunun çekirdeğine ve kullanımına giren..Neden şu anda 2 dev s3 ve One X diyoruz ? LG nin bu telefona yapması gereken yeni güncelleme ile optimize..Çünkü bunun yanında batarya kapasitesi olarak rakiplerinin önünde bir telefon ve önüne geçme adına bu yapılmalı..Ama LG bildiğimiz LG her ne kadar kadro da değişse görüyoruz kardeşim.Telefon olarak yaptıklarını bir yere taşıması için bir kere bunun teknolojisini diğer dev şirketler gibi kavraması lazım.Bu kadar iyi telefona 16 GB hafıza koymak ? Neyse bunu katmıyorum bile.Sağlamlık konusuna girmek istemiyorum tamamı polikarbon bir telefon ile straner karşılaştırmak yanlış gibi ki 4x in kenarları sakt duruyor nasıl yapmışlar anlamış değilim.4X i kötülemedim kardeşim farkındasındır umarım :) sadece bu kadar güzel donanım ile One X e nasıl yetişemediğini anlattım.Yazdıklarım umarım faydalı olur umarım anlatabildim şu an için neden üstün..

• Beğen
hmgurbuz2

hmgurbuz2

Üye
Vaniks :)

• Beğen