Galaxy Ace s5830i Samsung Galaxy Ace 5830i Kurtuluş 2.5 Rom Android 4.0.4 Kendinden Overclocklu [1248 Mhz!!]

Sponsorlu Bağlantılar

selonuri

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy Ace 5830i Kurtuluş 2.5 Rom Android 4.0.4 Kendinden Overclocklu [1248 Mhz!!]
Rom:

Araç Çubuğu:

CWM:

Kurulum

1-Üstteki rom ve araç çubuğu isimli zip dosyalarını indirin,sd card içine atın...!!!
(Elinizde yoksa cwm'yi de indirin sd card içine atın!)

2-Önce telefon kapalı durumdayken ses açma+power+home tuşlarıyla recovery mod'a geçin. Daha sonra apply sdcard:update.zip gibi birşey yazar ses açma ve kısma tuşlarıyla ona gelin ve power tuşuyla seçin clockworkrec5830i.zip i bulun, seçin ve yes install a gelip power tuşuna basın. cwm menü açılır. Burada ses açma ve kısma tuşlarıyla hareket edeceksiniz.

3-Wipe dalvik cache,wipe cache,wipe data reset işlemlerini sırasıyla yapın..

4-İnstall zip from sd card dedikten sonra indirdiğiniz kurtulusv2.5 dosyasını kurun.

5-Kurulum bittikten sonra tekrar install zip from sd card diyip indirdiğiniz araç çubuğunu kurun(Kesinlikle kurun yoksa açılmaz). Daha sonra reboot diyip telefonun açılmasını bekleyin..(İlk açılış uzun sürebilir,meraklanmayın..!!!)

Kernel Ayarları

Telefonda yüklü olan No-Frills Cpu programını açtıktan sonra değerleri alttaki gibi düzenleyin..!!!

En yüksek frekans: 1.248 Ghz

En düşük frekans: 208 Mhz

Düzenleyici: interactive

I/O Zamanlaması cfq

5830i GALAXY ACE İÇİNDİR.

KENDİ EKRAN GÖRÜNTÜLERİM:

UYGULAMALARDA VS. HİÇ BİR SORUN YOK REHBERİ YEDEKLEYİN KAYITLI REHBERİ OKUMUYOR.

Samsung Galaxy Ace 5830i Yazısında Kalan Telefonu Açma(Unbrick):

Unbrick İçin Gerekli Dosyalar:

1- Telefonu kapatın, ses kısma, home(ortadaki tuş) ve power tuşuna basarak telefonu download mod'a alın.
2- Ses açma tuşuna basarak download moda girin. Yukarıda odin mode yazarsa tamamdır.
3- Bilgisayara geçiyoruz; İndirdiğimiz dosyayı rardan çıkarıyoruz. Driverleri kurmadıysanız "SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones.exe" adlı programdan kurun ve bilgisayarı yeniden başlatın. Daha sonra odin_v1.83 adlı klasörü açıyoruz, odin3 v1.83.exe'yi açıyoruz.
4- Telefonu usb ile bilgisayara bağlıyoruz odinde ID:COM yerine 3(1,2,3,4,5,6... herhangi biri yazabilir) yazacak ve yeşil yanacak. Yeşil yandıysa tamamdır. Yanmadıysa driverleri kurmamış olabilirsiniz, kablo hasarlı olabilir yada dowload modda olmayabilirsiniz.
5- Odin'den PDA'ya tıklayıp indirdiğiniz dosyalardan PDA_ diye başlayanı seçin.
6- Daha sonra odin'den PHONE'ye tıklayıp indirdiğiniz dosyalardan MODEM_ ile başlayanı seçin.
7- Son olarak odin'den CSC'ye tıklayıp indirdiğiniz dosyalardan CSC_ ile başlayanı seçin.
8- Start'a basın ve ID:COM'un üstündeki kutu tamamen yeşil dolup success yazana kadar bekleyin. Ama oraya bakmanıza bile gerek yok işlem bitince telefon zaten download mode'dan çıkıp açılacaktır.(1-2 dk içinde açılır biraz bekleyin)

Anahtar kelimeler:
5830i unbrick
galaxy ace unbrick
Samsung Android rom
Samsung galaxy ace rom
5830i rom
kurtuluş rom
5830i overclock
Galaxy ace overclock
5830i işlemci artırma
Samsun galaxy ace Hız aşımı
5830i en iyi rom

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bymen07

kapakli511

kapakli511

Üye
iyide hangi telefon için kardeşim ?????

anık

Üye
Abi Az Bilgi Verseydin Hangi Telefon İçin Olduğunu,çalışıp Çalışmayan uygulamalar hakkında

selonuri

Üye
    Konu Sahibi
5830i için

Son düzenleme:
Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
arkadaşlar adam yazmış en sonda 5830i GALAXY ACE İÇİNDİR. diye

• Beğen
Tepkiler: ChorQlocQ

reddecks

Üye
rom yükledim güzel ama rehberdeki kişileri göstermiyor sebebi ne olabilir??

selonuri

Üye
    Konu Sahibi
Rehberi sorunlu kartı başka tele tak rehberi bluetoothla at o zaman olur.

Samet.25

bunu nasıl kullansak sureklı binlerde cpu ile yakmayalım ıslemcıyı ?

reddecks

Üye
baska telefonda gözüküyor rehber ama bu rom yükledikten sonra gözükmez oldu ne yapmalıyım?

- - - Eklendi - - -

stk.apk dosyası hata weriyormus onu nasıl düzeltebilirim bir türlü yapamadm :(

Samet.25

baska telefonda gözüküyor rehber ama bu rom yükledikten sonra gözükmez oldu ne yapmalıyım?

- - - Eklendi - - -

stk.apk dosyası hata weriyormus onu nasıl düzeltebilirim bir türlü yapamadm :(

kartı baska tele takıp blutut ıle kendı telıne gönderince oluyomus dene bi istersen stk.apk hatalıysa baska uyumlu bı 5830i romundan fıle manager yardımıyla stk.apk system/app den al kullandıgım romun system/app si ile degistirmeyi dene

aptdgam

Üye
gerçekten 4.0.4 mu yoksa tema üzerine gömmemi buda jelly blast 3.0.3 gibi.ve işlemci hızı 1.248 yapmak cihaza sonradan zarar vermez mi.elimizdeki cihazdan olmayalım

selonuri

Üye
    Konu Sahibi
2 hafta deneyip paylaştım daha önce 3 gün 914mhz de kullanarak yakmıştım işlemciyi(garanti bedavaya yaptı) ama bunda şimdilik sorun yok gibi. Rehber sorunlu dedim. Başka telden bluetooth ile atın.

- - - Eklendi - - -

Bu arada 4.0.4 anabandı değiştirmiyor yani bi faydası yok. Ama gamecih tarzı işlemciden dolayı sorun yaratan uygulamalar sorunsuz. Ben burdan bilgi veririm işlemci yanarsa :D

Son düzenleme:

aptdgam

Üye
rehber işi kolay.neyse deneyeyim yanarsada yansin telefonu degistirmem için bahane olur:)eyvallah kardeşim sağol

reddecks

Üye
4.0.4 oldu telefon kasıyordu ilk orjinal haliyle şimdi hiç bir sorun kalmadı rehberide hallettim yardımcı olanlara teşekkürler.

aptdgam

Üye
ilk açılış baya uzun sürüomus haha telefon brick oldu saolsın :D

- - - Eklendi - - -

neyse odinden sonra kurdum bakalım iyidir insallah.tskler emek için

- - - Eklendi - - -

görsel iğrenc yazılar silik silik tavsiye etmem

selonuri

Üye
    Konu Sahibi
Ya dalgamı geçiyorsun orjinal romdan bin kat iyi brick olmuşsa kurmayı bilmiyorsun demekki piyasadaki en sorunsuz 5830i romu. Kurmadan etmeden konuşma. Diğer arkadaşlarım önemli değil sizde sağ olun.

Son düzenleme:
everest22

everest22

Üye
kernelini sistemini basebandini kapsayan bir ss koysaydin keşke

selonuri

Üye
    Konu Sahibi
baseband değişmiyor.

Samet.25

romu yükledim baktım ama bence overclock sahte gibi antutu cpu master pro ile bakıyorum 832 sadece romla beraber gelen programda 1.284 ü gösteriyor ayrıca programdanmı sorun dıye farklı overclock programları ilede denedım gene olmadı oyunlarda denedım bi fark yoktu eski romuma döndüm burdan söylemek istedim tesekkurler

selonuri

Üye
    Konu Sahibi
acenin overclockda cpusu 1248 sen 1284 diyorsun. Bence bırak romu kurmayı yazıyı bile okumadın sen!
Her programda 1248 gosterir hepsini denedim.

Üst Alt