Galaxy S3 i9300 S3 I9300 4.3 En iyi stock ROM (NEE Nordic Romu) Şarj - Performans - Stabilite (Şarjda En İyisi)

Sponsorlu Bağlantılar

only4

Üye
acaba müsaitseniz iletişim adresinizi alsam facebook mesela bu konuyu bı konussak biraz özel meselelerde varda

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
buradan özel mesaj atabilirsiniz. oradan ilgilenirim

cdemirci38

Üye
Değerli Serdar431,

Yurt dışından alınmış S3üme telefoncu tarafından 4.3 rom ve klon imei atılmıştı. Sanırım güncellemeden dolayı imei 00499901 vs şeklinde oldu ve ben uğraşa uğraşa tekrar 4.3 rom attım telefona ve belki 15 tane farklı kernel ve modem denedim ama hiçbiri şebeke sorunu çözemedi. senin verdiğin kernel ve modemi de denedim onlarda düzeltmedi şebeke sorununu.

Lütfen bana yardımcı olabilir misin? Teşekkürler

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
mümkün değil kardeşim şebeke sorununu çözmemesi yüzlerce insan bununla çözdü hep. buna bende dahil benim s3 üm de klon imei bunlarla çözüyorum çözmemesi mümkün değil normal şartlarda. rom yükledikten sonra. önce kernel sonra modem yükleme sırasını yaptin değilmi.

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
bu arada telefonuna ne güncellemesi geldi? tekrar 4.3 geri döndüm demişsin?
telefonun S3 GT-I9300 Uluslararası versiyonumu?

Senin sorunun şu gibi görünüyor.
kernel ve modemi yüklemek için telefonun rootlu olması gerekiyor ve cwm yüklü olması gerekiyor bunlar olmazsa kernel ve modem yüklenmez şebekeniz düzelmez.

Son düzenleme:

cdemirci38

Üye
abicim durumu şöyle açıklayayım.

Telefonu Polonya'dan alıp Türkiye'ye getirdim Ocak 2014'te. Telefoncunun ilk attığı romu aslında ben de bilmiyorum. telefonum rootlu diye biliyorum çünkü supersu ve cwm yüklü (yani ses üst tuşu,home ve power a basınca clockworkmod açılıyor). telefonu fabrika ayarlarına çevirdim bir de kardeşim yanlışlıkla yazılım güncellemesi yapmış sanırım o yüzden şebeke gitti. ve ben şuan yurt dışındayım sorunu kendim çözmeye çalışıyorum. 3 gündür türkçe ve ingilizce yüzlerce forum sitesinde yüzlerce teknik uyguladım. olayı anlıyorum ama yapıyorum olmuyor. senin yazdıkların en güncel diye seninkini harfiyen uyguladım ama o da sonuç vermedi. 4.3 e geri geldim dememin sebebi ben telefona odinden şebekeyi çözmesi için bir şey yükledim ve telefonum samsung yazısından sonra açılmadı bende tekrar odinle 4.3 rom attım düzeldi.

söylediğin gibi önce kernel sonra modem sırasını denedim bu arada. şimdi en son ihtimal olan 4.1.2 ye geri dönsem sorun hallolur mu? Yurt dışındayım ve telefona ihtiyacım var. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
evet hocam bir dene orjinal 4.1.2 romu yükle odinden imei yazılması telefonları mahvediyor efs yapısını bozuyor o yüzden böyle sorun çekiyoruz. 4.1.2 orjinal yazılımınu yükle birde öyle dene bakalım

cdemirci38

Üye
şunu buldum bunda sıkıntı olur mu? link verebileceğin 4.1.2 var mı acaba?

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
tmm bunu yükle xxemg4 iyidir

cdemirci38

Üye
indirip yüklüyorum. Teşekkür ederim ilgilendiğin için

cdemirci38

Üye
sevgili serdar431,

Rica etsem bana başka güvenilir bir xxemg4 linki verebilir misin? çünkü arıyorum arıyorum bulamıyorum. bulduklarıma da güvenemedim. üstteki linkten çok zor indirebiliyorum nedense

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
sevgili serdar431,

Rica etsem bana başka güvenilir bir xxemg4 linki verebilir misin? çünkü arıyorum arıyorum bulamıyorum. bulduklarıma da güvenemedim. üstteki linkten çok zor indirebiliyorum nedense

birde buna bak

cdemirci38

Üye
Abi kafayı yicem, olmuyor. gönderdiğini indiremedim. 4.2.2 indirip romladım yine görmedi. 4.1.2 yaptım olmadı. tekrar ariza04 diye bir şey yazıyor nette buldum flashladım o da çözemedi. en son 4.3 yapıp kernel modem tekrar yaptım o da işe yaramadı. internette çok fazla bilgi kirliliği var, güncel olmayan çok fazla dosya var. Birisi bana yardım edebilir mi? naptıysam çözemedim. imei numaram komple silindi mi acaba? ben nasıl çözeceğim bu işi lütfen bi yardım edin

edit: şuan yurt dışında olduğum için telefonu bataryasının altında yazan orjinal imeiye çevirsem çalışır, bu işlemi ben yapabilir miyim? ya da mümkün mü?

Son düzenleme:
serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
Abi kafayı yicem, olmuyor. gönderdiğini indiremedim. 4.2.2 indirip romladım yine görmedi. 4.1.2 yaptım olmadı. tekrar ariza04 diye bir şey yazıyor nette buldum flashladım o da çözemedi. en son 4.3 yapıp kernel modem tekrar yaptım o da işe yaramadı. internette çok fazla bilgi kirliliği var, güncel olmayan çok fazla dosya var. Birisi bana yardım edebilir mi? naptıysam çözemedim. imei numaram komple silindi mi acaba? ben nasıl çözeceğim bu işi lütfen bi yardım edin

edit: şuan yurt dışında olduğum için telefonu bataryasının altında yazan orjinal imeiye çevirsem çalışır, bu işlemi ben yapabilir miyim? ya da mümkün mü?
Valla kardeşim 4.3 te o patchlı kernel ve modemle ilk defa olmayan sen varsın benim gördüğüm. bende seninle aynı durumdayım benimkide klon imei ama her seferinde patchlı kernel ve modem şebekeyide imei de geri getirdi.
Kendi basına imei ile uğraşma tamamen silersin bu sefer yeniden yazdırmak zorunda kalırsın.

şunları sırası ile bir yap normal 4.3 romunu yükle odinle.
sonra odinle root la telefonu
sonra philztouch recovery yükle odinle
sonra patchlı kernel ve modemi tek bir zip halinde değil kernel ayrı modem ayrı şekilde hafıza kartına at
sonra philztouch recovery den install zip de hafıza kartını seç önce kernel sonra modemi yükle
olmaması imkansız birşey

ferhat1905123

ferhat1905123

Üye
kardeş ben türkiye rom kullanıyorum çok şarj yiyor bide müzik çalarda takılmalar arttı bu rom sorunsuz mu peki kardeş

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
kardeş ben türkiye rom kullanıyorum çok şarj yiyor bide müzik çalarda takılmalar arttı bu rom sorunsuz mu peki kardeş
ille stock rommu olsun istiyorsun. stock romlardan daha iyi bir rom önereyim sana yine benim konum olan efextreme romu var. telefonun tamamen değişecek ve daha iyi performans ve daha iyi şarj sunuyor. ama yinede stock dersen bu rom güzel sorunsuz ve şarjı çok iyi.

ferhat1905123

ferhat1905123

Üye
hmm anladım kardeşim benim te derdim müzik çalar takılmaları sen hiç yaşandın mı bu sorunu

serdar431

serdar431

Üye
    Konu Sahibi
hayır yaşamadım

ferhat1905123

ferhat1905123

Üye
HMM ben 4.3 geçtiğimden beri yaşıyorum kardeşim

Üst Alt