S^3 cihazlara başka işletim sistemi mi gelecek!..

Sponsorlu Bağlantılar

polluxea♪

polluxea♪

Üye
hocam fp1 portlayabilrmisiniz peki ?

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Burnunuzun dibinde tüm Symbian kaynak kodunu paylaştık, kaydak kodda Bootloader'ı bulduk, bu dosyaları çevirdik ve Assembly ile açtık (vs. vs.) daha sonra kalıp fw dosyalarındaki uboot imajlarını bulduk, düzenledik ve Flash'a hazırlar. Yalnızca Flash atmayıp SVP üzerinden deneme yapacağız. MSYS ile QEMU'yu yükledik, tüm PDK'yı indirdik, Syborg'u kurduk. Şimdi çoğu şey hazır sayılır.

Hatta ve hatta bu arada yaptığımız başka şeyler de oldu. Daha önce C5-03 için CFW yapılamaz, kilidi var falan diyorlardı; biliyorsunuz değil mi? PNHT'deki bir arkadaşlar birlikte CFW'leri yapmaya biz başladık. Bakarsanız, Fertile Ceres ve Symbian^Belle PRO ilk CFW'ler. Neyse, devam edeyim. Bulduğumuz şey, C5-03 için CFW yapımında devrim yaratacak cinsten çünkü artık C6-00'ı da portlayabileceğim.

Bana daha önce de denmişti, "bunu yapamazsınız, daha önce kaç kişi denedi başarısız oldu" diye. Ancak inat yaptım, CFW yapımının önünü açtım. Şimdi de yalnızca Kernel Taster Kit'imiz eksik olmasa, bootloader'ı kıracağız. Sanırım onu da Rambo_FT bulmuştu.

Bizim amacımız yalnızca Bootloader'ı kırmak. Daha sonrasını (Android, Windows Phone gibi) daha büyük gruplar üstlenecekler. Biz sırf bunun üstüne yoğunlaşıyoruz.

kolay gelsin başarılar.:)

slant1111

slant1111

Üye
İnşallah başarırsınız

---------- Eklendi @ 13:28:26 ---------- Yazıldı @ 13:26:43 ----------

kırsanız bile Donanım -yazılım uyumsuzluğundan çok çekeriz gibi geliyor

Del Rey

Del Rey

Üye
İnşallah başarırsınız

---------- Eklendi @ 13:28:26 ---------- Yazıldı @ 13:26:43 ----------

kırsanız bile Donanım -yazılım uyumsuzluğundan çok çekeriz gibi geliyor

O kısım bizi ilgilendirmiyor. Bootloader'ı kırsak bize yeter.

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
tüm kalbimizle destek veriyoruz arkanızdayız, inanmak istemeyenlere en büyük cevap; bu işi başarmanız olacaktır, kolay gelsin...

TheMadness

TheMadness

Üye

MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
Başarılar diliyorum. Eğer başarırsanız çok büyük bir iş yapmış olacaksınız.

doctorrr

doctorrr

Üye
hadi hayırlısı babalar bileklerinize kuvvet !!! :alkis

projectmaximo

projectmaximo

Üye
n9'a android yüklendi açık kaynak olduğu için.ve açılırken çift seçenekli açılıyor.eğer bu iş başarılı olursa bizde de çoklu işletim sistemi olabilecek mi? en fazla kaç işletüm sistemi yüklenebiliyor?

bildiğim kadarıyla işin en zor kısmı bootloader'ı kırmak.ondan sonra sistemi entegre etmek yavaş yavaş bir şekilde olur zaten.çok ümitli değilim ama inşallah olur.
telefonun açılırken "belle mi android mi yoksa windows mu olsun hacı?" şeklinde sorması hayali bile çok güzel:) ben bi de meego isterim:):)

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
N9 ve meego demişken, bende şimdi telefoncuya gidiyorum n8 imi n9 la takas edecem, anlaşırsak tabi, eğer Bu haber gerçekleşirse çok üzülürüm o zaman...

projectmaximo

projectmaximo

Üye
N9 ve meego demişken, bende şimdi telefoncuya gidiyorum n8 imi n9 la takas edecem, anlaşırsak tabi, eğer Bu haber gerçekleşirse çok üzülürüm o zaman...

ne kadar fark vereceksin? sonuçtan haberdar olmak isterim:)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
hadi bakalım sanmıyorum olacağını ama inş olur :)

derman00

Üye
Bende hiç zannetmiyorum yapabileceklerini ama yaparlarsa bizim cihazlar gerekli optimizasyonla androidde samsung gio ile ace arası performans verir tahminimce.

cukuleaks

Üye
Onca şey yapıldı bumu yapılamıyacak? Olmaz diyerek sadece yanılmakla kalırsınız. Bence olur ve bu yolda çalışanlara Allah kolaylık vrsin. İnşallah başarıyla sonuçlanır.

WebStyle

WebStyle

Üye
N8'e android'in gelmesi ne güzel olurdu. Cihaz'ı bir kat daha fazla severdim. Umarım olumlu bir sonuç elde ederler. Bende n8'i elimden çıkartmak zorunda kalmam..

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ne yani şimdi bu olunca ben androiddeki real football 2012'yi oynayabilecekmiyim ya da six gun'u :D

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
ne kadar fark vereceksin? sonuçtan haberdar olmak isterim:)

arkadasim merak etmistin sana taze taze haber getirdim:) N9 1 aylik TIM den alinmis sifir yani, hatta su an N9 la yaziyorum bu mesaji, N8 i 550 ye sayarim dedi arti bi tane kulustur N80 vardi onu da koydum ustune bi de 450 tl istiyor, yani 1050 tl oluyo, N9 bende su an deneme amacli kullaniyom, yarina kadar dusunup karar verecem, biraz pahali gorunebilir ama telefonun tipi ve kullanimi beni cezbediyor alabilirim yani:) telefon 1 aylik kvk li ve kullanilmamis...

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
arkadasim merak etmistin sana taze taze haber getirdim:) N9 1 aylik TIM den alinmis sifir yani, hatta su an N9 la yaziyorum bu mesaji, N8 i 550 ye sayarim dedi arti bi tane kulustur N80 vardi onu da koydum ustune bi de 450 tl istiyor, yani 1050 tl oluyo, N9 bende su an deneme amacli kullaniyom, yarina kadar dusunup karar verecem, biraz pahali gorunebilir ama telefonun tipi ve kullanimi beni cezbediyor alabilirim yani:) telefon 1 aylik kvk li ve kullanilmamis...

n8 i 550 ye mi saydı? yazık olmuş. bence n8 ile devam et, güzel cihaz.

Polymath

Polymath

Üye
Türkler İsterse Herşeyii başarır. İstemek ve azimde gizli başarmak. Kolay gelsin umarım yaparsınız. 603 büyük ihtimal kaldırır androidi. Hem işlemci hem ram hem gpu iyi. Yanlış hatırlamıyorsamda 1gb rom vardı. 603 e android yuklemeyı cok ısterım :D

Üst Alt