S^3 cihazlara başka işletim sistemi mi gelecek!..

Sponsorlu Bağlantılar

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
S^3 cihazlara başka işletim sistemi mi gelecek!..
arkadaşlar benzer konu açıldı mı bilmiyorum ama 1 saat önce symbian türkiye facebook sayfasında bi haber yayımlandı ve ST nin kendi uğraşıyla hazırladığı bir FW den bahsediyor, ve bizim cihazlara artık linux android sistemleri de yüklenebilecek diyor bi bakın isterseniz...

Facebook Link;
https://www.facebook.com/symbianturk

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
bende okudum inanmıyorum zaten gelsede androide geçmem

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
bi bakalım şu habere.inşallah doğrudur.ama android stabil olurmu belli olmaz

cyber

cyber

Üye
bixim tellere mi inanmam

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
Evet bizim tellere, su an üzerinde yoğun bi şekilde çalışıyolarmiş bekleyip görecez...

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
okudum şimdi henüz bootloaderin kilidini kıramamışlar ama

pro.engineer

pro.engineer

Üye
böyle birşey olursa telefonu yenilerim

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
linki

cyber

cyber

Üye
olursa varya bir Türk başarırsa bunu süper olur

doctorrr

doctorrr

Üye
|-)

Dandanakan92

Dandanakan92

Üye
Ya iyi hasta sistem kaldırır mı? Sonra Turkcell T11 gibi kasmalar olmasın :D

LimePie

LimePie

Üye
android işi olursa tamamen direk yüklerim hemde çok iyi olur inşallah olur

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
erdem öztürk adlı arkadaşın o symbian türkiye facebook yanlış anlaşılmasın.

pRime.

pRime.

Üye
İmkansız dostlar, daily'de onca symbian modder'ı başaramadı bu işi ki adamlar symbianın kitabını yazar size. :oke:

• Beğen
Tepkiler: umt07
.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
[ENGİN];4646353' Alıntı:
erdem öztürk adlı arkadaşın o symbian türkiye facebook yanlış anlaşılmasın.

evet nokidan bağımsız bi çalışma

slant1111

slant1111

Üye
boş hayaller

azrock

azrock

Üye
Valla işlemci geçen yılın standart Android işlemcisinden daha güçlü. [600 Mhz kullanılıyordu çıkan her telefonda ne hikmetse.]

Bu sene 800 Mhz - 1 Ghz kullanılıyor hep. İşlemci konusunda sıkıntı çekileceğini sanmıyorum. Android overclocka izin veriyor. Bizim işlemcilerinde downgrade edildiğini duymuştum. En az bir 700 Mhz desek, bizimkilere iyi olur. Gingerbread'i kaldırır. :D

Ama sorun şu : RAM! 256 MB RAM ile Android sıkıntı çıkarabilir. Batarya da da sorun büyük ihtimal olacaktır.:kotu:

Hem kamera.apk vb nasıl yapacaklarsa artık. ROM zaten apk'den oluşuyor. Hepsine tek tek program mı yazacaklar ne yapacaklar!

Daha Bootloader vb. var. Çok yol var, çoook!:hih:

pRime.

pRime.

Üye
CFW yapmaya benzemez yazılım portlamak.

polluxea♪

polluxea♪

Üye
fp 1 güncelleseler yeter bence androide fln gerek yok zaten kasar yani

---------- Eklendi @ 13:21:01 ---------- Yazıldı @ 13:18:41 ----------

beyler android işi cok zor fp1 yapsalar öpüp basınıza koyun yani |-)

Del Rey

Del Rey

Üye
Burnunuzun dibinde tüm Symbian kaynak kodunu paylaştık, kaydak kodda Bootloader'ı bulduk, bu dosyaları çevirdik ve Assembly ile açtık (vs. vs.) daha sonra kalıp fw dosyalarındaki uboot imajlarını bulduk, düzenledik ve Flash'a hazırlar. Yalnızca Flash atmayıp SVP üzerinden deneme yapacağız. MSYS ile QEMU'yu yükledik, tüm PDK'yı indirdik, Syborg'u kurduk. Şimdi çoğu şey hazır sayılır.

Hatta ve hatta bu arada yaptığımız başka şeyler de oldu. Daha önce C5-03 için CFW yapılamaz, kilidi var falan diyorlardı; biliyorsunuz değil mi? PNHT'deki bir arkadaşlar birlikte CFW'leri yapmaya biz başladık. Bakarsanız, Fertile Ceres ve Symbian^Belle PRO ilk CFW'ler. Neyse, devam edeyim. Bulduğumuz şey, C5-03 için CFW yapımında devrim yaratacak cinsten çünkü artık C6-00'ı da portlayabileceğim.

Bana daha önce de denmişti, "bunu yapamazsınız, daha önce kaç kişi denedi başarısız oldu" diye. Ancak inat yaptım, CFW yapımının önünü açtım. Şimdi de yalnızca Kernel Taster Kit'imiz eksik olmasa, bootloader'ı kıracağız. Sanırım onu da Rambo_FT bulmuştu.

Bizim amacımız yalnızca Bootloader'ı kırmak. Daha sonrasını (Android, Windows Phone gibi) daha büyük gruplar üstlenecekler. Biz sırf bunun üstüne yoğunlaşıyoruz.

Üst Alt