Nasıl bir formatlama yöntemi kullanıyorsun? Birde yüklediğin gapps dosyasının boyutu ne kadar?Arkadaşlar telefonda root dosyası var 1.1gb lık benim O doldu ve telefona ne kadar Format atsam da boşalmıyor ve su anda google playdan hiçbirşey yükleyemiyorum nasıl boşaltabilirim bilgilendirir misiniz acaba
Son kalan 120MB ya da 160MB tan sonra uygulama yükleyemezsiniz. Sizinde dediğiniz gibi sistem tarafından kullanılmaktadır. Fakat system belleğinin formatı değiştirilemez diye biliyorum. Dolu olmasının iki sebebi olabilir. Biri kurduğunuz uygulamarı sd karta taşımıyorsunuzdur veya kurdunuğunuz gapps dosyasının boyutu yüksektir. Diğer sebebi ise dalvik yerine ART kullandığınızdan olabilir..Genelde hep sdkarti normal şekilde formatlıyordum bi kere yanlışlıkla ex formatında formatladim O zamandan beri böyle oldu kendine hafıza ayırdı galiba kullanmıyor tamamını
Telefonuzu recovery modda açın ve "mounts and storage" menüsünden "format /storage sdcard0" seçin ve "vfat" seçeneğini uygulayın, ardından recovery moddan çıkış yapın. Şunuda belirtmekte fayda var, wonder telefonlarında iki farklı bellek vardır bunun biri sistem belleği diğeri ise depolama belleğidir. Sistem belleğini silme dışında format değişimi yapılamaz.Şöyle hafıza kartına taşıma gereği duymuyorum gerek yok zaten telefonum hafızası var vardı telefon dalvikte O hafızayı nasıl sıfırlayabilirim
Bende nasıl 1.07GB olan belliğinin formatını "ex" yaptın anlamadımNasıl format değişimi yapılmıyor anlamadım![]()
bikere öyle bir bellek sistem türü yok
nerden naaıl yaptıysan da helal olsun 
Whatsapp üzerinden oynatmamasının sebebi sistemdeki media codec'ten kaynaklı olabilir. Ses dosyalarını dosya yöneticinizden whatsapp klasörünün içindeki media klasöründen bulabilirsin..Whatsapp ses dosyası açmıyor lütfen yardım
sistem tarafından depolama formatı desteklenmediğinden dolayı olabilir. Recovery mod'dan belirtmiş olduğum yöntemi uyguladınız mı?Ben telefonun hafızasına attım exi aslında O nasıl oldu bende anlamadım![]()
sadece telefon belleğinde olan dosyalarınız silecektir.Şu An yapmadım akşam yapacağım kısmetse bunu yaptığımız zaman uygulamalar felan gidecek dimi![]()
Muhtemelen /data bölümünde artık dosya olmuşmuştur ya da sanal RAM kapasitesinin artması sonucu yeterli alan kalmamıştır. orjinal Stock ROM'a geri dönüp yeniden Costum ROM'u yüklemeyi deneyin. Bu konudaki Gapps dosyalarının boyutuda telefon belleğine göre büyük gelmektedir. Daha düşük boyutta bir gapps paketi yükleyin. SD Karta taşınabilir uygulamalar var ise bunlarıda taşıyınızformat attım normal 2 gb lık hafıza bosaldı ama root dosyası hala dolu 100 mb boş yer var
Yada telefondan direk silsem![]()
Olabilir. Sonuçta zipli dosyalar sıkıştırıldığından, kurulumdan sonra daha fazla alan kaplıyor olmaları normaldirgece telefona format attım root dosyası sıfırlandı uygulamaları yükledikten sonra 250 mb kusur yer kaldı kullandığım gapps dosyası 90mb uygulamaların fazlaligindan oluyor demekki
Rica ederim. Sende beni yorduğun için sağolBu arada yardımların için teşekkürler reis![]()