Galaxy W i8150 Wonder [ROM][KK][4.4.4][KTU84Q] CyanogenMod 11.0 ( 2014 12 10 - UNOFFICIAL & GAPPS )

Sponsorlu Bağlantılar

spazmol

spazmol

Üye
Arkadaşlar telefonda root dosyası var 1.1gb lık benim O doldu ve telefona ne kadar Format atsam da boşalmıyor ve su anda google playdan hiçbirşey yükleyemiyorum nasıl boşaltabilirim bilgilendirir misiniz acaba

MeeksTR

MeeksTR

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar telefonda root dosyası var 1.1gb lık benim O doldu ve telefona ne kadar Format atsam da boşalmıyor ve su anda google playdan hiçbirşey yükleyemiyorum nasıl boşaltabilirim bilgilendirir misiniz acaba
Nasıl bir formatlama yöntemi kullanıyorsun? Birde yüklediğin gapps dosyasının boyutu ne kadar?

spazmol

spazmol

Üye
Genelde hep sdkarti normal şekilde formatlıyordum bi kere yanlışlıkla ex formatında formatladim O zamandan beri böyle oldu kendine hafıza ayırdı galiba kullanmıyor tamamını

MeeksTR

MeeksTR

Üye
    Konu Sahibi
Genelde hep sdkarti normal şekilde formatlıyordum bi kere yanlışlıkla ex formatında formatladim O zamandan beri böyle oldu kendine hafıza ayırdı galiba kullanmıyor tamamını
Son kalan 120MB ya da 160MB tan sonra uygulama yükleyemezsiniz. Sizinde dediğiniz gibi sistem tarafından kullanılmaktadır. Fakat system belleğinin formatı değiştirilemez diye biliyorum. Dolu olmasının iki sebebi olabilir. Biri kurduğunuz uygulamarı sd karta taşımıyorsunuzdur veya kurdunuğunuz gapps dosyasının boyutu yüksektir. Diğer sebebi ise dalvik yerine ART kullandığınızdan olabilir..

• Beğen
Tepkiler: bayfeat
spazmol

spazmol

Üye
Şöyle hafıza kartına taşıma gereği duymuyorum gerek yok zaten telefonum hafızası var vardı telefon dalvikte O hafızayı nasıl sıfırlayabilirim

MeeksTR

MeeksTR

Üye
    Konu Sahibi
Şöyle hafıza kartına taşıma gereği duymuyorum gerek yok zaten telefonum hafızası var vardı telefon dalvikte O hafızayı nasıl sıfırlayabilirim
Telefonuzu recovery modda açın ve "mounts and storage" menüsünden "format /storage sdcard0" seçin ve "vfat" seçeneğini uygulayın, ardından recovery moddan çıkış yapın. Şunuda belirtmekte fayda var, wonder telefonlarında iki farklı bellek vardır bunun biri sistem belleği diğeri ise depolama belleğidir. Sistem belleğini silme dışında format değişimi yapılamaz.

spazmol

spazmol

Üye
Nasıl format değişimi yapılmıyor anlamadım :D

rommantix29

Üye
Whatsapp ses dosyası açmıyor lütfen yardım

MeeksTR

MeeksTR

Üye
    Konu Sahibi
Nasıl format değişimi yapılmıyor anlamadım :D
Bende nasıl 1.07GB olan belliğinin formatını "ex" yaptın anlamadım :) bikere öyle bir bellek sistem türü yok :) nerden naaıl yaptıysan da helal olsun :D
Whatsapp ses dosyası açmıyor lütfen yardım
Whatsapp üzerinden oynatmamasının sebebi sistemdeki media codec'ten kaynaklı olabilir. Ses dosyalarını dosya yöneticinizden whatsapp klasörünün içindeki media klasöründen bulabilirsin..

spazmol

spazmol

Üye
Ben telefonun hafızasına attım exi aslında O nasıl oldu bende anlamadım :D

MeeksTR

MeeksTR

Üye
    Konu Sahibi
Ben telefonun hafızasına attım exi aslında O nasıl oldu bende anlamadım :D
sistem tarafından depolama formatı desteklenmediğinden dolayı olabilir. Recovery mod'dan belirtmiş olduğum yöntemi uyguladınız mı?

spazmol

spazmol

Üye
Şu An yapmadım akşam yapacağım kısmetse bunu yaptığımız zaman uygulamalar felan gidecek dimi :D

MeeksTR

MeeksTR

Üye
    Konu Sahibi
spazmol

spazmol

Üye
format attım normal 2 gb lık hafıza bosaldı ama root dosyası hala dolu 100 mb boş yer var
Yada telefondan direk silsem :D

MeeksTR

MeeksTR

Üye
    Konu Sahibi
format attım normal 2 gb lık hafıza bosaldı ama root dosyası hala dolu 100 mb boş yer var
Yada telefondan direk silsem :D
Muhtemelen /data bölümünde artık dosya olmuşmuştur ya da sanal RAM kapasitesinin artması sonucu yeterli alan kalmamıştır. orjinal Stock ROM'a geri dönüp yeniden Costum ROM'u yüklemeyi deneyin. Bu konudaki Gapps dosyalarının boyutuda telefon belleğine göre büyük gelmektedir. Daha düşük boyutta bir gapps paketi yükleyin. SD Karta taşınabilir uygulamalar var ise bunlarıda taşıyınız

spazmol

spazmol

Üye
gece telefona format attım root dosyası sıfırlandı uygulamaları yükledikten sonra 250 mb kusur yer kaldı kullandığım gapps dosyası 90mb uygulamaların fazlaligindan oluyor demekki

MeeksTR

MeeksTR

Üye
    Konu Sahibi
gece telefona format attım root dosyası sıfırlandı uygulamaları yükledikten sonra 250 mb kusur yer kaldı kullandığım gapps dosyası 90mb uygulamaların fazlaligindan oluyor demekki
Olabilir. Sonuçta zipli dosyalar sıkıştırıldığından, kurulumdan sonra daha fazla alan kaplıyor olmaları normaldir

spazmol

spazmol

Üye
Bu arada yardımların için teşekkürler reis :D

spazmol

spazmol

Üye
Ne demek Her zaman :D