[ROM][KK][4.4.2][KOT49H] CyanogenMod 11.0 ( 20140521 -UNOFFICIAL)

Sponsorlu Bağlantılar

mhmtkhrmn

mhmtkhrmn

Üye
:tşk: Bi de benim bi sorum olacak . Bu kernel ne oluyo nasıl yüklüyoruz ve ne işe yarıyo ? Anlatabilecek bi arkadaş var mı ?

themotto

themotto

Üye
imzamda 2. konuya bakarsan yüklemesini vs öğrenebilirsin kardeşim :)

sir mordred

sir mordred

Üye
:tşk: Bi de benim bi sorum olacak . Bu kernel ne oluyo nasıl yüklüyoruz ve ne işe yarıyo ? Anlatabilecek bi arkadaş var mı ?

Kernel işletim sisteminin özüdür zaten o yüzden adı çekirdektir tüm teknik işlemler kernel üzerinden yapılır. Kernel içinde herşeyi barındırır ram miktarından lcd panele giden voltaj ayarlamasına kadar herşeyi içerir bu sebepten kernel değiştirerek gözle görülür biçimde performans artışı elde edilebilir ram artırılabilir veya şarj tüketimi azaltılabilir. İşletim sistemini bir insan olarak düşünecek olursak kernel o insanın beyinidir(beyin nasıl tüm vücudu kontrol eder işte kernelde aynı şekilde romu kontrol eder cihazdaki tüm sensörleri kontrol eder işte kernel budur)

• Beğen
Tepkiler: themotto
themotto

themotto

Üye

oguzhan8686

Üye
Arkadaslar cwm son surum yuklu bu romu yuklerken son surumu mu yukleyim ondan oncekini mi bide son surumse ilkinin ustune mu kurmam gerek yoksa sadece ikinciyi mi kurmaliyim. bide bu kernel olayi nasil oluyor onu nasil yukluyoruz

sir mordred

sir mordred

Üye
Arkadaslar cwm son surum yuklu bu romu yuklerken son surumu mu yukleyim ondan oncekini mi bide son surumse ilkinin ustune mu kurmam gerek yoksa sadece ikinciyi mi kurmaliyim. bide bu kernel olayi nasil oluyor onu nasil yukluyoruz

Cwm sürümün 6.0.4.5 ise sorunsuzca kurabilirsin. Diğer soruna gelirsek en son sürümü(03/22 tarihli) direk yükleyebilirsin.kernel olayına gelirsek romu kurduktan sonra(örneğin cm11) cm11 kernellerinden istediğini seçip(khan kernel yada hurtsky kernel) cwm'den flaşlamalısın(install zip fromdan) ama kerneli yüklemeden önce wipe cache partition + wipe dalvik cache yapman lazım daha sonra kerneli flaşla ve daha sonra yine wipe cache + wipe dalvik cache yapman lazım

oguzhan8686

Üye
Sagolun peki khan kerneli mi hurskyi mi tavsiye edersiniz ne farki var

Ali Egemen

Ali Egemen

Üye
@sir mordred Oğuz Bey :D bir sorum olacaktı size..

Ali Egemen

Ali Egemen

Üye
şey ee bu romda klasör oluşturamadım ya menüde anasayfa da oluyor da menü kısmında olmuyor çünkü kafama göre düzenleyemiyorum uygulama yerlerini :/

sir mordred

sir mordred

Üye
şey ee bu romda klasör oluşturamadım ya menüde anasayfa da oluyor da menü kısmında olmuyor çünkü kafama göre düzenleyemiyorum uygulama yerlerini :/

Maalesef trebuchet Launcher (yani kullandığınız orijinal cm launcher) menüde klasör oluşturma özelliğine sahip değil ama nova launcher gibi launcher'larda bu özellik var galiba kullanabilirsiniz

Ali Egemen

Ali Egemen

Üye
Maalesef trebuchet Launcher (yani kullandığınız orijinal cm launcher) menüde klasör oluşturma özelliğine sahip değil ama nova launcher gibi launcher'larda bu özellik var galiba kullanabilirsiniz

herhangi bir launcher yüklemem mi gerek illaki ? yani uygulama vb birşey ile halledemez miyim ?

sir mordred

sir mordred

Üye
herhangi bir launcher yüklemem mi gerek illaki ? yani uygulama vb birşey ile halledemez miyim ?

Playstore'daki nova launcher zaten uygulama :)Yani yine uygulamayla halletmiş oluyorsun işini. Diğer türlü bir yol yok bildiğim kadarıyla

oguzhan8686

Üye
kernelin Kernel 3.4.84 sürümünü yüklersek sorun olur mu

Ali Egemen

Ali Egemen

Üye
@Bysalih41 Salih abi belki kendisi KitKat arayüzünü bozmadan yapar ufak tefek kıyaklar :)

Üst Alt