[ROM][4.4.4][KK][KTU84Q][GCC 4.8]DarkCM-10.08.2014 by LafactoriaL

Sponsorlu Bağlantılar

-Emre

-Emre

Üye
Wonder için G-wonderden daha iyi bi rommu
.
.
.
İmkansız gibi bisey bu :D

imkansız değil de; biz bu roma çok uğraştık ya büyük bi emek var bunda ona göre de karşılığını alıyoruz ama yine de daha iyisi olmaz demeyelim :)neyse konuyu dağıtmayalım kusura bakma @lafactorial

-Oruc

-Oruc

Üye
bu romu kullaniorum ama asiRI isinma var telefonda ?

Samsungw_53

Samsungw_53

Üye
Bende bu romu kullanıyorum ve 416 mb kernelle romda ısınma yok
Antutu puanımda 8389 gayet stabil, ayarlarını eksik yapma bence hatta gerekirse tekrar kur

-Oruc

-Oruc

Üye
Samsungw_53

Samsungw_53

Üye
Hangi telefon oyun oynarken ısınmaz kı üstelik telefonunun kapasitesi belli..

kerek46

Üye
Söylemek istediğini tam olarak anlayamadım ama olay şu şekilde yapılan romlar aynı kaynaklardan derleneceği için cm12'yi kim derlerse derlesin arco yada hakam ortaya çıkacak rom aynı olur çünkü aynı repolar kaynak kodları kullanılır(manufacturer'larda aynı şekilde stock romları böyle yapıyorlar örneğin samsung google depolarından kaynak kodları alıyor yaklaşık 428 repo,tam olarak 20-30 gb boyutunda daha sonrada üstünde bazı değişiklikler yapıp(samsungun kendine özel uygulamalarını,touchwizi ekleyip) romu derliyorlar(arconun veya diğer geliştiricilerin yaptığı gibi)
Kısaca kim derlerse derlesin rom aynı kaynaklardan derlendiği için ortaya çıkan rom aynı olur

Bizim cihazımız qualcomm tabanlı bir cihaz olduğu için(msm7x30/8x55) CAF desteklediği sürece tüm android versiyonlarını telefonumuz kaldırır merak etmeyin ama ne yazık ki CAF cm10.1 ile msm7x30/8x55 platformuna(dolayısıylada bizim cihazımıza) desteğini kesti bu da demek oluyorki cm10.1 CAF tarafından resmi olarak cihazlarımız için desteklenen son android sürümü

Ayrıca ION desteğinin gelmesi o kadar büyük bir adım ki bizim bu desteğe android 4.0'dan itibaren geçmemiz lazımdı ama ION entegrasyonu çok zor bir entegrasyon o yüzden anca 2013'ün son çeyreğinde bu desteğe kavuştuk(cm10.1 4.2.2 ile)
xda'da gördüğüm kadarıyla şuan birçok cihaz ION'a geçmeye çalışıyor fakat dediğim gibi bu entegrasyon çok zor şükürki biz şuan ION desteğine sahibiz
Xda'da noob biri yazmıştı ION nedir diye bir geliştiricide cevap attı: noob way=ION support will make things awesome :)

Gelelim bir diğer meseleye Android L'yi bizim cihazımız kaldırır fakat tespit edilen şöyle bir sorun var ki android L ile gelen ART ile birlikte uygulamaların kapladığı alan büyüdü ve kullandıkları cache alanıda büyüdü. bizim telefonumuzun cache partition'u(cache alanı) maalesef küçük yaklaşık 50 mb boyutunda ve bu şu demek oluyor:
Eğer sistem uygulamalarının kullandığı cache alanı 50 mb'dan büyük olursa(out of memory) o zaman işte boot hiçbir zaman gerçekleşmez android L bizim için hayal olur
Ana sorun işte bu.
Tabi bu sorunun çözümüde var:repartition
Repartition yöntemi ile system alanını bölüp bir parçasını cache alanına vererek cache alanını büyütüyoruz(aynı windowsta c'yi 2 parçaya böldüğünüzü düşünün 200 gb ise 100 gb,100 gb daha sonra 100 gb'lık bölümü d'ile birleştirdiğinizi düşünün aynen bu şekilde)
Ama repartition maalesef çok tehlikeli bir işlem %80-90 civarı brick riski var

Umarım tüm arkadaşlara aydınlatıcı bir şekilde yazmışımdır

Tam bir tarih mi :) dalga geçiyor olmalısın

hocam peki bu ion romda mı oluyor yoksa kernel de mi? Yada olduğunu nasıl anlıyoruz.

Hocam birde hangi kerneli kuralım kkernelin 396 mb 406 mb 416 mb var sonra hursytinin 408 mb lik kerneli var ve bfs cfs var bunlar ne oluyor? Birde kkernelde exuv var sanırım voltajı düşük kernel bu mu iyi normal mi?

Son düzenleme:

lavasoft95

Üye
hocam peki bu ion romda mı oluyor yoksa kernel de mi? Yada olduğunu nasıl anlıyoruz.

Hocam birde hangi kerneli kuralım kkernelin 396 mb 406 mb 416 mb var sonra hursytinin 408 mb lik kerneli var ve bfs cfs var bunlar ne oluyor? Birde kkernelde exuv var sanırım voltajı düşük kernel bu mu iyi normal mi?
Exuv ekran paneline giden voltajın düşük olduğu bir kernel hatta o kadar düşük ki bi tık aşağı inse boot gerçekleşmiyor temelinde ekran açıkken %50 civarı şarj derdin kurtarması gerek başarılı oldu mu bilmiyorum kullanmadım daha. İon romda oluyor bildiğim kadarıyla heryerde ion rom adı altında görüyorum.Bfs ve cfs ise Cfs=Complately fair schuler yani tamamen adil bu ne demek görevler adil şekilde sıralanıyor Bfs=Brain **** schuler yani görevler sıralanmıyor diye biliyorum. Kernel özelliği bu cfs bfs olayı bunlar i/o schuler ayarlar performans kısmından seçebilirsin kernel destekliyorsa ve drnemek istersen.Kardeşim bfs ön plandaki uygulamaya tam güç vermek içinmiş cfs ise hem ön hem arka plandaki uygulamalara destek veriyor mesela whatsapp+müzik için cfs eğer bfs seçersen müzik durur yada takılmalar olur müzikte umarım yardımcı olmuşumdur.
Not:Schuler=yönetim algoritması

• Beğen
Tepkiler: linkinparkmm
Ultraslan8

Ultraslan8

Üye
@lafactorial kardesim istersen mesaji kaldirabilirsin ben paylasiyim dedim 2014-07-03 guncel 4.4.4 rom cikmis :). denemek isteyenlere link : forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588495

gurkan553

gurkan553

Üye
beyler iyi geceler bu rom işinden pek anlamıyorum ve bilginize ihtiyacım var cmw yi yükledim sadece şu ilk sayfada denilen şekilde yapınca room kurulmuşmu oluyor yani
Öncelikle CWM 6.0.4.5 olmalı
-wipe data/factory reset
mounts and storage
-format system
-format sdcard0

-install zip from sdcard1
-önce rom sonra gapps ve işlem tamam.

dior bunu yapınca oluyormu hemen telefona zarar vermekte istemiyorum pek bilgim yok çünki biraz daha anlaşılır yazabilseler şu konuyu açan arkadaşlar

Samsungw_53

Samsungw_53

Üye
beyler iyi geceler bu rom işinden pek anlamıyorum ve bilginize ihtiyacım var cmw yi yükledim sadece şu ilk sayfada denilen şekilde yapınca room kurulmuşmu oluyor yani
Öncelikle CWM 6.0.4.5 olmalı
-wipe data/factory reset
mounts and storage
-format system
-format sdcard0

-install zip from sdcard1
-önce rom sonra gapps ve işlem tamam.

dior bunu yapınca oluyormu hemen telefona zarar vermekte istemiyorum pek bilgim yok çünki biraz daha anlaşılır yazabilseler şu konuyu açan arkadaşlar

Bu kadar yazmışken kurulumuda tekrar yazayım dostlar
Butun indiklerinizi harici sdcart a atınız
1. Cwm recovery açtıktan sonra
Wipe data/ Factory reset
Wipe cache partition
Advanced/wipe dalvik cache
mounts and storage/
Format/boot (cwm 6.0.1.8 den sonrakilerde var sizde yoksa geçin)
format/system
format/cache
format/data
format/storage/sdcard 0 default olarak format atın (aynı sayfakı mount/system/mount/cache vs hepsi mount olacak unmount olan varsa unmount olana bir kere tkla yoksa aborted hatası alabilirsiniz..)
Şimdi Rom yuklemeye geldik
İnstall zip/
Choose zip from/storage/sdcard1 romu flahlayın. aynı şekilde gapps i de flaslayın
sonra geri gelerek
wipe cache partition
advanced/wipe dalvik cache yapınız
İntasll zip
Choose zip from/storage/sdcard1 den 416 mg kerneli flaslayın geri gelin

wipe cache partition
advanced/wipe dalvik cache yapınız..
reboot system now bu kadar
En temiz kurulum bu şeklidedir...
tel açıldıktan sonra yukardaki resimlerdeki ayarları yapınız kolay gelsin arkadaşlar..
---
Bu arada greeny kesinlikle kulanın bende 98 tane uygulama yuklu...gurkan553 ustekileri yap rom ve gapps indirdikten sonra ayrıca kernel kurmak istiyorsan onuda indirDarkcm 11 linki :[ROM][4.4.4][KTU84P][GCC 4.8] DCM 4.2 2014/06/21 HOVER-PIE-PEEK-ARCHIDROID OPTIMIZATIONS V3 .1 - xda-developers DevDB
416 kernel :
Gapps Dopyası: pa_gapps-modular-micro-4.4.4-20140620-signed.zip | pa_gapps-modular-micro-4.4.4-20140620-signed.zip | by TKruzze for Generic Device 87Mg

Bunlarda Rom ve gapps vede kernel bunları indir sdcard1 e at

• Beğen
Tepkiler: gurkan553
gurkan553

gurkan553

Üye
herşey için saol çok uzun oldu ve de bunları sabah denicem geri nasıl dönerim begenmessem bilmiyorum çok karmaşık geldi yazılar hallederim herhal
usenmeyip yazdıgın için teşşekür ederim iyi geçeler..

bad-code

bad-code

Üye
kernelin link ölmüş yeniler misin bir de bu kernel tam olarak nedir ne işe yarar sagol....

gurkan553

gurkan553

Üye
up bea :-)

gurkan553

gurkan553

Üye
bilmiyordum k.bakmayın

Üst Alt