[ROM] [4.4.2] [Stock] [Sammy] [N7100 Port] ArchiPort (Temporary name) | Experimental | Buggy | WIP

Sponsorlu Bağlantılar

ametbuba

ametbuba

Üye
    Konu Sahibi
[ROM] [4.4.2] [Stock] [Sammy] [N7100 Port] ArchiPort (Temporary name) | Experimental | Buggy | WIP
Galaxy Note 2'den Galaxy S3'e müthiş transfer. Karşınızda KitKat güncellemesi.
Galaxy S3'e bellek sorunlarından dolayı Android 4.4 KitKat gelmiyor. Son güncelleme listesinde de S3 LTE'ye 4.4 güncellemesi var, ama uluslararası varyantta ise yok. Tabii bu durum birçok S3 kullanıcısı için hayal kırıklığı oldu. Ama olsun. Bir grup XDA geliştiricisi bu konuya el attı ve Galaxy S3'e KitKat'ı port etti.

Maxicep forumlarında çok güzel rom'lar bulunmakta.Özellikle en son yükleyip denediğim S4Revolutionv12 (Jelly Bean 4.3.1) beni tatmin etmişti.Fakat Samsung'un kendi sunmadığı bu rom'lar temp dosyalarını silemediğinden zamanla şişme yapmaktadır.Ve 2 ay sonra kasmaları gözlemlemeye başlarsınız.Eğer diyorsanız ki ben 2 3 ayda bir formatlarım hiç sorun yok.Size şunu da önerebilirim.Çok fazla hareket sensörleriyle işim yok sadece hız istiyorum diyorsanız kesinlikle CyanogenMod 4.4.2'yi yükleyebilirsiniz.

ROM aslında Galaxy Note 2'den geliyor. Note 2 ROM'u S3'e büyük geldi diyebiliriz, ama birkaç özelliğin çıkartılmasıyla birlikte S3'e uyum sağlandı. Cihazların benzer donanıma sahip olması da portta kolaylık sağladı.

Rom'un sunulduğu orjinal siteye ulaşabilirsiniz.

Öncelikle Rom'u yukarıda ki "İndir" yazısına basarak indiriniz.Bir sdcard'ın içine atınız.Bunu direk CWM yardımıyla flashlayabiliriz.Fakat en temiz kurulum için şu an kullandığınız rom'u tamamen kaldıralım.Bunun için programını indirin ve CWM ile flashlayın. ( ) ( ) Ardından telefon kapalıyken "SES AÇMA" + "MENU" + "GÜÇ" tuşlarına basılı tutun. "Wipe/Data Factory Reset" ve"Wipe Cache Partition" kısımlarına ses açma tuşlarıyla gelin.Bütün wipe'ları ve kurulu rom'u sırasıyla clean yapın.Güç tuşuyla seçimizi yapabilirsiniz.
Ardından Rom yükleme işlemine geçiyoruz.
"Install zip" kısmına geliyoruz. Sdcard1'li seçeneğe gelerek indirdiğimiz zipli rom paketini seçiyoruz.Ve kurulumu başlatıyoruz.
"Kameraya bağlanılamıyor." hatası alanlar öncelikle rom'u yukarıda ki şekilde yüklesin. Telefon açılınca kamerayı açarak bir fotoğraf çeksin ve kapatsın.Ardından aşağıdaki zipli modem dosyalarını CWM'den flashlasın ve tekrar wipe yapsın.Kamera sorunu düzelecektir.

Ayrıca klon imei cihazı olanlar ve rom'u yükleyince wifi bağlanma sorunu olanlar da aşağıda ki dosyaları sdcard'a atarak normal rom yükleme işlemi yapar gibi kernelleri ve modemi yüklesinler.
*Önce 1. linkteki dosyaları ardından 2. linkte ki dosyayı flashlayın.Hiç bir sorununuz kalmayacaktır.

1)
2)
Rom'un şarj tüketimi gayet güzel.Ayrıca performansı,seri olması,stabil çalışması da harika.S4Revolutionv12 rom ile aynı kalite de hatta eksiği yok fazlası var diyebilirim.Yükleyen arkadaşların da olumlu olumsuz rom'la ilgili beğeni ya da şikayetlerini iletmeleri konunun güncelliği ve sağlığı açısından güzel olur.Teşekkür ederim.

XDA: DevDB Bilgisi
[ROM] [4.4.2] [Stock] [Sammy] [N7100 Port] ArchiPort (Temporary name) | Experimental | Buggy | WIP, ROM for the Samsung Galaxy S III I9300

ROM OS Version: 4.4.x KitKat
ROM Kernel: Linux 3.0.x
Based On: N7100 4.4.2

Versiyon Bilgisi
Statü: Alpha

Oluşturulma 2014-05-12
Son Update 2014-05-20

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: CV-Aurora, haggar73 ve mqeen

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: ametbuba ve xmustx
xmustx

xmustx

Üye
:oha: vaoow

• Beğen
Tepkiler: ametbuba
Kontrol

Kontrol

Üye
P5 hatasız olan sürüm arkadaşlar ondan önceki tüm sürümlerde wifi ve ekran döndürme sorunu vardı. O yüzden P5 öncesi sürümleri denemeden bu mesajı okursanız iyi olur ;)

• Beğen
morki05

morki05

Üye
selam deneyen varmı?

ametbuba

ametbuba

Üye
    Konu Sahibi
P5 hatasız olan sürüm arkadaşlar ondan önceki tüm sürümlerde wifi ve ekran döndürme sorunu vardı. O yüzden P5 öncesi sürümleri denemeden bu mesajı okursanız iyi olur ;)
Diğer sürümleri sileyim milletinde kafası karışmasın.Dikkatiniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Kontrol
Kontrol

Kontrol

Üye
Rica ederim. mutlaka biri çıkıp soracak hocam hepsini mi indiriyoruz diye :D en iyisi silmek hem o sürümlerde bug var :)

ametbuba

ametbuba

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim. mutlaka biri çıkıp soracak hocam hepsini mi indiriyoruz diye :D en iyisi silmek hem o sürümlerde bug var :)
Evet.Zaten sitesinde de WIP (Work-In-Progress) yani geliştirilen sürüm diyorlar. Oluşabilecek buglardan sorumlu değiliz falan filan demişler. Son güncellemeyle çok hoş bir rom olmuş.Beğendim ben.Sıkıntısı kalmamış.İnşallah 2 3 ay sonra kasmaz ya da touchwiz hatası vermez diğer her rom da olduğu gibi.Şimdide zaten senin bahsettiğin P5 sürümü hangisi diye arayacaklar :D Arkadaşlar linki düzelttim.Direk "İndir" yazısına basın.Keyfini sürün.

morki05

morki05

Üye
Evet.Zaten sitesinde de WIP (Work-In-Progress) yani geliştirilen sürüm diyorlar. Oluşabilecek buglardan sorumlu değiliz falan filan demişler. Son güncellemeyle çok hoş bir rom olmuş.Beğendim ben.Sıkıntısı kalmamış.İnşallah 2 3 ay sonra kasmaz ya da touchwiz hatası vermez diğer her rom da olduğu gibi.Şimdide zaten senin bahsettiğin P5 sürümü hangisi diye arayacaklar :D Arkadaşlar linki düzelttim.Direk "İndir" yazısına basın.Keyfini sürün.

S3 te denediniz mi?

morki05

morki05

Üye
S3 için olduğunu biliyorum ne tür hataları , eksikleri var

mqeen

mqeen

Üye
merhaba,
öncelikle tşklr paylaşımınz için bnm s3 klon imei acaba şebeke için bi çözümü varmı.? :) modem ve kernel dosyası felan?

• Beğen
Kontrol

Kontrol

Üye
Klon olarak kurdum bende şebeke gelmedi malesef ama bazılarında gelmiş anlayamadım xda da modem dosyası vardı ama hangi sayfada kim bilir :)

• Beğen
Tepkiler: mqeen
ametbuba

ametbuba

Üye
    Konu Sahibi
merhaba,
öncelikle tşklr paylaşımınz için bnm s3 klon imei acaba şebeke için bi çözümü varmı.? :) modem ve kernel dosyası felan?
Arkadaşın da söylediği gibi bazıları klon imei telefonlarına yüklüyor sorun yaşamıyor bazılarında şebeke problemi oluyor.Üşenmezseniz şansınızı deneyin derim.Ya da 'in forumların da bir arayın.
S3 için olduğunu biliyorum ne tür hataları , eksikleri var
Güncellenmeden önce ekran döndürme ve wifi sorunu varmış.Ben en son sürümü yükledim ve buraya ekledim.Henüz bir sorunla karşılaşmadım.Allah karşılaştırmasın ya.

• Beğen
Tepkiler: mqeen ve morki05
morki05

morki05

Üye
Teşekkür ediyorum deneyincce bilgi veririm

• Beğen
Kontrol

Kontrol

Üye
suan P5 versiyonunda bilinen bir hata yok kullanıcılar geri dönüş yaparak bildiriyor sadece onu da okuyorum genelde adamlar olmadık hiç işimize yaramayan şeylerde hata var diyor :) özetle günlük kullanım için ideal duruyor yine de denemek lazım ;)

• Beğen
mqeen

mqeen

Üye
Ben şahsen ta ilk sürümünden beri sürekli yüklüyorum (tekrar backup a dönüyorum) hiç kasma yok kesinlikle temiz kurulum yaptıktan sonra sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum yalnız şu şebeke moralimi bozuyor bu kadar güzel romu kullanamıyoruz ya flashlamadığım modem kalmadı diyebilirim

• Beğen
Kontrol

Kontrol

Üye
mqeen; peki direk çalışan efs klasorunu romu kurduktan sonra tekrar kopyalarsan şebeke gelmez mi ? cm11 de benim imei gidiyor bu yolla geri geliyor malesef bu rom da suan öyle bir modem yok yakın zamanda onu da hallederler çünkü çok hızlı çalışıyorlar

• Beğen
mqeen

mqeen

Üye
mqeen; peki direk çalışan efs klasorunu romu kurduktan sonra tekrar kopyalarsan şebeke gelmez mi ? cm11 de benim imei gidiyor bu yolla geri geliyor malesef bu rom da suan öyle bir modem yok yakın zamanda onu da hallederler çünkü çok hızlı çalışıyorlar
Evet haklısın daha önce yaptım başka romlarda işe yarıyor ama bunu yüklüyorum servis yok diyor sonra en son çıkan I9300NEUGND1 modemini flashlıyorum sinyal çubuğu geliyor pin vs soruyor ama ağda kayıtlı değil sorunu oluyor aynı dediğini yaptım ''Kontrol'' kardeşim ama maalesef olmadı beklemekten başka çare yok gibi

• Beğen
Tepkiler: Kontrol
Kontrol

Kontrol

Üye
Birazdan başka bir 4.4 rom denicem bakalım sonuç ne olacak galiba efs yapısından kaynaklanıyor bizdeki efs v1 sonradan çıkan sürümler efs v2 üzerinden çalışıyor ondan olsa gerek

• Beğen

Üst Alt