Pokemon Fire Red Resimli Tam Çözüm

Sponsorlu Bağlantılar

fanatik.halil

fanatik.halil

Üye
ya bişi sorucam houndour var bende 27 level aldım ama 24 levelde gelişiyor ama bende gelişmedi nasıl gelişecek

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
güzel bende sana o kuşu diyecektim bulmuşsun birde onun elektrik türü olanı var zapdos onu buldun mu oda route 10 daki sudan surfle gidiliyor power plant dı gideceğin yer galiba....

nasıl yani turnuvayı bitirdikten sonra yazılar felan geliyor the end diyor sonra oyuna başladıpğın ilk şehrin oradan devam ediyor yani oyle olması lazım bak emülatörden değil ha oyunun kendi sevinden oyunu açarken hiçbirşey yapma contiune diyor bas ona dediğim yerden devam etmesi lazım
Tamam ya olayı anladımda efsane adalara nasıl gidecem onu bulamıyorum o adalara gemiyle gittiğim yere geldim surf le biraz gittim buzul olan bir mağaradayım ama orda tıkanıyorum yine bir şey var galiba.....

--------------- Ekleme ---------------

ya bişi sorucam houndour var bende 27 level aldım ama 24 levelde gelişiyor ama bende gelişmedi nasıl gelişecek
Pokemonlarda levelin belli bir seviyesi yok yani kader kısmet ne zaman olursa.....:)

fanatik.halil

fanatik.halil

Üye
pokemon liginde başka kişiler var nasıl olcak o mesela orda ilk rakip lorelei yazıyo ama bende ilk alexa mıdır nedir savaştı

siz bana adım adım gösterseniz yolu ben bulamıyorum çıkışı

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Tüm sorunlarım halloldu:
Öncelik 4.adanın açılması için 60 pokemon yakalamış olmanız gerekiyor.60 poke yakaladıktan sonra profesör Oak'ın yanına gidince size başka bir pokedex veriyor daha sonra vermiliondan 1 adaya gidiyorsunuz.Burada moltresi yakaladığımız yerdeki dağın eteğinde sağ tarafda 2 tane roket elemanı bir girişin önünü kapatmıs gidip onlarıyeniyor ve içeri giriyorsunuz.En aşağıya inip rugby taşı var onu alıyor ve direk birinci adadaki pokemerkezine girip sağdaki makinanın yanına gidiyor ve artık 4 adaya gecmeye hak kazanıyorsunuz.

Adalar Tam Çözüm
1.ADA
---------------
Bu adada PokemonCenter'da bir makine var ve bu makinanın çalışması için bir Ruby bir Sapphire renkli taş lazımdı yanlış hatırlammıyosam...Ruby taşı bu adada...Kuzey'e doğru surf yap ve orda bir mağaraya gir..orası bir kaplıca gibi bi yer su var filan...ordaki adamla konuş sana HM06 veriyor..sonra daha da yukarı surf yap bu sefer bir yer'e giriyorsun.bu yer de itelecek kayalar vs. var...bu yerin en sonunda bir moltres çıkıyor(lvl 50)...sonra bu yerin ilk başlarına gel...bir kapının yanında 2 tane roket seni bekliyor olcak...onları yen içeri gir...içerde biraz araştırırsan Ruby taşı'nı bulabilirsinsonra bu taşı PokemonCenter'daki prof'a ver...
2. ADA
bu adada yapcak pek bişi yok.Pokemoncenter'ın yanındaki evdeki adamla konuş kızının kaybolduğunu filan söylüyecek.O laflarını bitirdikten sonra 3.adadaki Bisiklet çetesinden birisi gelcekti sanırım.Sonra 3. adaya geç.
3. ADA
Buraya gel ve bisiklet çetesini yen...sonra orman'a gir ve kızı kurtar...Kızı kurtardıktan sonra Cinnabar'a geri dönebilirsin(zaten ligi bitirenler kızı kurtarmış demektir).
4.ADA
bu adaya lig'i bitirdikten sonra gidebiliyordun sanırım.burda Breeding Center var:)Bir de İCe Cave var buraya gir roketler çıkcak sanırım onları yen ve burda HM07 buluyordun yanlış hatırlamıyorsam.
5. ADA
Bu adada bir roket üssü var ama bu roket üssüne 6. ve 7. adalardaki sorunları çözdükten sonra girebiliyorduk yanlış hatırlamıyorsam.Burda Kuzeybatı'a gidersen(surf) bir adamla konuş ve o sana togepi vercek..ayrıca Güney'e surf ile gidersen Rock Altar'ı bulursun ama bunun sırrı hayla çözülemedi(rock altar).
6. ADA
Burada sanırım Güney'e gidince bir mağara görceksin.Buranın kapısı beyaz..Bu kapıyı cut yaparak aç ve içeri girip Sapphire Taş'ını bul...Ama bulunca sanırım Roket Bilimadamı çalışıyordu senden bunu...Ve ayrıca bu olaydan sonra Roket Üssü(5. ada) açılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Çünkü Roket Bilim adamı oraya kaçıyor taş'ı ile...senin o taşı alman gerek.(Eğer açılmadıysa 7. adadaki KAya bulmacasını çöz)
7. ADA
Kuzeyde battle tower var istersen uğrarsınGüneyde ise yukarda bahsettiğim Kaya bulmacası var.Onu çöz.Ve de daha da Güney'e gidersen Unown'ların 7 tane küçük adasını bulabilirsin.
8.ADA
bu adaya Mistery Ticked ile gidebilirsin ama bu Ticked oyunda yok!bu nedenle buraya Gameshark ile git.Sonra mağaraya gir orda ilerle yol 2'e ayrılcak.Sola gidersen Ho-oh'u sağ'a gidersen Lugia'ı yakalayabilirsin ikiside harika mutlaka yakala.
9. ADA
İşte!Oyunun En zor bölümü!En gıcık bölümü!En yorucu bölümü!Buraya gitmek içinde Mistery Ticked gerek amma oyunda olmadığından Gameshark ile git..Sonra bir üçgen kaya görceksin.Bu kayaya dokununca bir yana kaçıyor yine dokununca yine kaçıyor.En sonunda Deoxy geliyor...Ama bu kaya'a dokunmak çok zor...Belki 10 defa dokunmak gerek fakattttt(sonu sakat) bir kayaya dokunduktan sonra kaçıcakya kaçan kayaya 2-3 saniye içinde dokunman gerek herhangi bir hatada en başa dönüyorsun.

Efsanevi pokeler

Fire Red ve Leaf Green oyunlarının orjinali Red ve Blue'da aslen 4 efsanevi pokemon bulunur. Bunlar 2 efsanevi kuş Articuno , Zapdos ve Moltres ile klon pokemon Mewtwo'dur. FRLG'de bunlara ek olarak 2.nesilden 3 efsanevi köpek/kedi Entei, Suicune ve Raikou ile Altın/Gümüş maskotları ; 3.nesilden DNA pokemon Ho-oh ve LugiaDeoxys eklendi.

Articuno

Nerede: Sefoam Island
Hangi seviyede: 50 lv.
Tür: Buz/Uçuş

Zapdos

Nerede: Power Plant
Tür: Elektrik/Uçuş

Moltres

Nerede: One Island
Tür: Ateş/Uçuş

Mewtwo

Nerede: Unknown Dungeon.
Elite 4'u yenmiş olmanız ve National Dex'te toplam 60 pokemon yakalamış olmanız gerekli.
Hangi seviyede: 70 lv.
Tür: Ruhsal

raikou

Nerede: Kanto Çimenlerinde.
Başlangıç Pokemonu olarak Squirtle'ı seçmiş olmanız gerekir.
Tür: Elektrik

Entei

Başlangıç Pokemonu olarak Bulbasaur'ı seçmiş olmanız gerekir.
Tür: Ateş

Suicune

Başlangıç Pokemonu olarak Charmander'ı seçmiş olmanız gerekir.
Tür: Su

Ho-oh

Nerede: Navel Rock
Tür: Ateş/Uçuş

lugia

Nerede: Navel Rock
Tür: Ruhsal/Uçuş

Deoxys

Nerede: Birth Island
Hangi seviyede: 30 lv.
Tür: Ruhsal

KiDMaN

Üye
ya ben bu oyunu bıtırene kadar canım cıkmıstı yenı oynayanlar ıcın kolaylık olur umarım tşk

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Evet coğu yerde yardımcı oluyor....

ozan_kesici

Üye
ya kardeş ben pokemon red versionu oynuyorm ve verdiin tavsiyeler çok işime yaradı fakat celadon city ve saffron city arasındaki polis beni geçirmio ve celadn mansiondaki kadın bana içecek bişiler vermio orayı bi türlü geçemedim saffron city e başka bir şekilde gidebilme yolu varsa lütfen yaz

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Yaw bir kadın vardı tam hatırlamıyorum ama o polisin geçirmediği yerdeki

Celadon Mansiondaki kadın veriyor

Burdaki evdeydi heralde tam hatırlamıyorum...İçerde kadın varsa bir sor....:)

Bence oyunda etrafdaki herkesle konuşun bazıları pokemon takas ediyorlar etrafda olmayan pokemonları alabiliyorsunuz...Yada TM öğretiyorlar.....

silop_kms

silop_kms

Üye
aynen öyle önüne gelenle konuş zarar görmessin:):oke:

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Ya recep bu oyunda kanto çimenlikleri diye bir yer yok hatta

raikou

Başlangıç Pokemonu olarak Squirtle'ı seçmiş olmanız gerekir.
Tür: Elektrik

Entei

Başlangıç Pokemonu olarak Bulbasaur'ı seçmiş olmanız gerekir.
Tür: Ateş

Suicune

Başlangıç Pokemonu olarak Charmander'ı seçmiş olmanız gerekir.
Tür: Su

Bu pokemonlarada rastlamadım.....:D

silop_kms

silop_kms

Üye
Başlangıç Pokemonu olarak Bulbasaur Squirtle Charmander seçmeniz gerekiyor diyor bende olmadığı için deneyemedim sende bulamadın mı:ehe

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Ben başlangıç olarak Squirtle ı secmiştim ama tık yok....:D

silop_kms

silop_kms

Üye
:):ehe vaybe ne dalgaya soktular bizi dimi salih:)

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
.........:D
Wallaha doğru söylüyon....:D

Pikaçuyla,Squirtle'la uğraşır olduk Kanto çimenlikleri yüzünden....:D

p-siko-ahmo

p-siko-ahmo

Üye
sağol

mevlut_3

Üye
yaw arkadaşlar bendeki sorun kimsede yok galiba.biraz garip bi sorun ama büyük bi sorun.elite foru bitirdim garyi yendim kayıt dedim.sonra oak pokeleri makinaya koyuyor.sonra benim adam koşup duruyo sonra gary koşuyor sonuna varıyoruz.The End diyor.tmm güzel hoş dimi.Ama sorun şu ben crystal de oyun bitince contunie çıkıyordu onu tıklıyordum devam ediyordum efsaneler için.Bunda contunie falan yok direk yeniden başlama geliyor.daha efsane köpekleri yakalıcaktım.hooh lugia en önemlisi de deoxus u.Bi yardımcı olun da devam edim.load diyorum yine aynı oyuna dönemiyorum.yeniden başlatıyor.ricamdır bi yardımcı olun plssssss

soruna çözüm bulamıcaksanız bile biri saveini versin 89 lvl charizrd yaptım o gidecek hala ona yanıyorumm bi de daha rare candyleri kullanmamıştım 6 tane duruyor.biri save versin de devam edim.elite foru geçince verirseniz save i sevinirim

hatta isteyen olursa ben vereyim savei siz normale getirin ben saveyi geri alim.ama mutlaka bi çözüm bulun şuna arkadaşlar artık kim yaparsa...

adam koşarken hiç bir şeye basmıyorum press start a geliyor.starta basıyorum şöyle bi şey yazıyor hata galiba
The 1M sub-circuit board is not installed.
yüklenemedi mi ne diyor burda anlamaddım.biriniz muhakkak yardımcı olun pls.
emulator visual boy advance-oyun normal ingilizce olan her şey normal yani

silop_kms

silop_kms

Üye
oyunu telefonda mı oynuyorsun?
peki oyun türkçe mi yoksa hangi dil?
ayrıca versiyon firered mi?(eminmisin yani...:))

mevlut_3

Üye
visual boy advance yazdım yani pc de
oyun fire red eminim
ve türkçe değil normal ingilizce olan yani hiç bir sıkıntı vermicek oyun.
hepsini en altta yazmıştım.
galiba sorun şu tahminim ama başka oyunlarda da oldu o yüzden bu tahmini yürütüyorum.
visoalboy advance ta yazlıalar çıkıp sonra end yazısı geldikten sonra hiç bir oyun devam etmiyor en azından bende.birisi bana şu elitefour u geçip garyi yendikten sonra başlangıcının save ini verrebilir mi efsaneleri yakalamak istiyorum.yardım pls

ersintyz61

Üye
Gameshark la 8. ve 9. adalara nasıl gidiliyor gameshark tam olarak ney biri detaylı acıklayabilirmi bir de ben 7. adadaki kaya bulmacasını çözdüm ama hala 6. adadaki safirin oldugu yerdeki adam kapıdan cekilmedi cutla actıgımız beyaz kapı nasıl giricem oraya

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Gameshark la 8. ve 9. adalara nasıl gidiliyor gameshark tam olarak ney biri detaylı acıklayabilirmi bir de ben 7. adadaki kaya bulmacasını çözdüm ama hala 6. adadaki safirin oldugu yerdeki adam kapıdan cekilmedi cutla actıgımız beyaz kapı nasıl giricem oraya
8 ile 9 adalara Pc den oynarsan gidebiliyorsun telden 8 ile 9. cu adalara gidilmiyor diye biliyorum....

visual boy advance yazdım yani pc de
oyun fire red eminim
ve türkçe değil normal ingilizce olan yani hiç bir sıkıntı vermicek oyun.
hepsini en altta yazmıştım.
galiba sorun şu tahminim ama başka oyunlarda da oldu o yüzden bu tahmini yürütüyorum.
visoalboy advance ta yazlıalar çıkıp sonra end yazısı geldikten sonra hiç bir oyun devam etmiyor en azından bende.birisi bana şu elitefour u geçip garyi yendikten sonra başlangıcının save ini verrebilir mi efsaneleri yakalamak istiyorum.yardım pls
Bende yok ama olan arkadaş varsa paylaşabilir...Bende siteye eklerim dosyayı....