Pokemon Fire Red Resimli Tam Çözüm

Sponsorlu Bağlantılar

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Pokemon Fire Red Resimli Tam Çözüm
Pokemon FireRed Resimli Tam Çözüm!!!!!
Arkadaşlar son günlerde bu oyunla ilgili konular açıldı ve bana Pm ile sorular geldi tüm sorunların hallolması için burdan yararlanabilirsiniz.....

Öncelikle oyunuda verelim;
http://www.maxicep.com/s60-oyunlari...kce-4-740kb-rar-dosyasi-16-384-kb-156287.html

HİKAYE:
Evet arkadaşlar , bu tam çözüm ile Fire Red oyununu kolayca ve rahatlıkla bitirebileceksiniz.Bu resimli ve ayrıntılı bir tam çözüm.İşte başlıyor!!!

Oyuna kendi ismimizi ve Rivalin ismini girdikten sonra evimizde başlıyoruz.Alt Kata inin anneniz ile konuşun ve dışarı çıkın.

PALLET TOWN :

Pallet Town Yeni başlangıçların şehri.Kantodaki eğitmenler buradan Pokemon alarak başlarlar.Şehrin kuzeybatısında bizim evimiz , kuzeydoğusunda Rivaln evi , Rivalin evinin altında ise pokemonumuzu alacağımız Prof.Oakın laboratuarı var.Pokemonumuzu almaya buraya giriyoruz fakat Prof.Oak burada yok.Fakat asistanları ve Rival burada.Sonra bu laboratuardan çıkın ve yukarı doğru çimenliklere doğru gitmeye başlayın.Çimenliklere gidince Prof.Oak konuşup Laboratuarına gelmemizi istiyor.Peşinden gidiyoruz.

Bizden Squirtle,Charmander,Bulbasaur dan birini seçmemizi istiyor.Siz istediğinizi seçin.Fakat benim seçimim Charmander oldu.Biz pokemonumuzu seçtikten sonra Rivalde seçtiğimiz pokemonun zayıf olarak kaldığı bir tür seçiyor(Örn. Charmander seçtiyseniz , Squirtle seçiyor).Sonra Laboratuardan çıkarken Rival maç teklifi yapıyor.Haydi Rivali Ezelim!!!
Rival[Bir Charmander Seçtiyseniz] :

Rivali yendikten sonra Rival hayal kırıklığı ile Laboratuarı terk ediyor.Bizde laboratuardan çıkıyoruz ve yukarıya doğru yolculuğumuza başlıyoruz.

Kısa bir yolculuktan sonra Viridian Citye ulaşıyoruz
VİRDİAN CİTY:

Bu şehirde bir pokemoncenter ve shop var.Buralardan pokemonlarını iyileştirebilir ve değişik itemler alabilirsiniz.Ayrıca burada bir GYM var fakat kapısı kapalı.Şimdi Shopa girin.Oraya girince bir adam size Prof.Oaka götürmeniz için bir item verecek.Şimdi onu alın ve Pallet Towna geri dönün.Prof.Oaka gidin ve onunla konuşun.Böylece ona itemi vermiş olacaksınız.Sonra Prof.Oak bize PokeDex ve 5 poketopu veriyor.Artık yeni pokemonlar yakalayabiliriz!Oradan çıkın ve Rivalin evine girin.Oradaki kız size Town Map verecek.Böylece bir haritaya sahip oluyorsunuz.Sonra tekrar Viridian Citye dönün.Bu sefer isterseniz sola gidip Rival ile savaşabilirsiniz.Rival çok güçlü fakat.İsterseniz savaşmazsınız ama ben savaştım.

Rival[İlk başta seçtiğiniz Pokemonu Charmanderdan başka seçtiyseniz Squirtle değişebilir]:

Rivali yendikten sonra daha da sola doğru gitmeyin tekrar şehir merkezine gidin.Bu sefer ise yukarıya gidin.Orada dede ile konuştuktan sonra ilerleyin.Karşınıza çıkan evden başka bir yere çıkıyorsunuz.Burası Viridian Forest.Burada değişik böcek türü pokemon yakalayabilir ve eğitmenlerle dövüşerek tecrübe puanı kazanabilirsiniz.

Sonunda Bu ormandan çıkıyoruz.

Ve ilerliyoruz.Ve az sonra karşımıza ilk rozetimizi alacağımız yeni bir şehir çıkıyor : Pewter City!

PEWTER CİTY :

İşte en sonunda Kaya Rozetimizi alacağımız şehre geldik!Bu şehirde Shop , Pokemoncenter , GYM ve bir müze bulunmakta.İlk olarak GYM e girelim ve rozetimizi alalım!

Bu GYMin liderinin adı tanıdığımız bir kişi : Brock! Brock kaya türü pokemonları yetiştirir.Bu sebeple ilk başta bir Squirtle veya Bulbasaur seçtiyseniz rahatlıkla bu rozete ulaşabilirsiniz.Brockun GYM sin de kendisi haricinde bir eğitmen de var.Onu yenin.Sonra Brock ile karşılaşacaksınız.


Brocku yenin.Onu yenince Kaya Rozetini ve TM39 Rock Tomb veriyor.Rock Tomb güçlü bir saldırıdır. rakibin hızını ve büyük bir healını alabilir.Brocku yendikten sonra GYMden çıkın.Şimdi isterseniz şehrin üst tarafındaki müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Şimdi şehrin sağına doğru gidin.

Prof.Oakın asistanını göreceksiniz.Onunla konuşun.Size Running Shoes verecek.Böylece artık B tuşuna basarsanız , koşabileceksiniz.Yine aynı yolda sağa doğru ilerleyin.Birçok eğitmen var orda.Onlarla savaşın.En sonunda Mt.Moon mağarası ile karşılaşacaksınız

İçeri girin.Burada yine bizi birçok eğitmen ve Pokemon bekliyor.Burada Roket Takımı Elemanları da var.Onları yenmeliyiz.

Mağaranın sonuna doğru bir adam ile savaşacaksınız.Bu adam buraya fosil araştırmaya gelmiş ve önünde iki fosil var.Onu yeniyorsunuz ve o fosillerden birini seçiyorsunuz.O fosillerin biri Kabuto fosili diğeri ise Omanyte.Bu fosiller sayesinde ile Omanyte veya Kabutomuz olmuş olacak ilerde.Biraz ilerledikten sonra mağaranın sonuna ulaşıyorsunuz.Biraz daha ilerde iki karateci buluyorsunuz.

Bunlardan biri size Mega Punch hareketi , diğeri ise Mega Kick hareketi kazandırıyor.Biraz daha ilerledikten sonra 2. rozetimizi alacağımız şehir karşımıza çıkıyor : Cerulean City!

Cerulean City :

Bu şehirde bir GYM , pokemoncenter , shop , bike shop bulunuyor.Biz ilk olarak şehrin kuzeyine gidip Rival ile bir maç yapalım.Böylece Misty ile savaşmak için pokemonlarımızı güçlendiririz


Rival[İlk başta seçtiğiniz Pokemonu Charmanderdan başka seçtiyseniz Squirtle değişebilir]:

Rival i yendikten sonra kendisi bize Voice Checker veriyor.Bununla karakterlerin resimlerine bakabiliyorsunuz başka bir özelliğini daha çözemedim(Japonca...)!Şimdi GYMe girip Su Rozetimizi alalım!

Bu GYMin lideri yine tanıdığımız biri : Misty.Misty Su pokemonları yetiştiriyor.Bu sebeple ilk başta Charmander ı seçtiyseniz yine zorlanabilirsiniz.Bu GYM de Misty dışında iki eğitmen var.Onları yenin ve Misty ile olan düellonuzu başlatın.


Misty i yendikten sonra artık Su rozetine sahipsiniz.Misty rozetin yanında size , maç sırasında pek çok kez kullandığı TM03-Water Pulse i veriyor.Bu atak çok güçlüdür , bazen rakibin kafasını da karıştırabilir.Şimdi GYMden çıkın ve az önce Rival ile dövüştüğünüz yere gelin , bu sefer yukarı doğru köprüye doğru ilerleyin.

Önünüze 5 eğitmen çıkacak.Onları yenebilirseniz ilerleyebilecek ve sondaki roket elemanından Nugget itemi alacaksınız ve onunla savaşacaksınız.

Sonra resimdeki yere sağa giderek gelin.Eğitmenleri yenin.En sonda böyle bir ev göreceksiniz :

Burası pokemonlarınızı gönderdiğiniz Billin evi.İçeri girin.Bill arkadaşımız küçük bir sorun yaşıyor.Oradaki Pokemon ile konuşun.Ve sorusunu onaylayın.Pokemon makineye girecek.Sonra bilgisayarın başına gidip bilgisayarı çalıştırın.Karşınıza Bill çıkacak!Onu kurtardık!Sanırım Pokemon şekline girmişti yanlışlıkla.Onu düzelttik.Düzelttiğimiz için size S.S.Ticket verecek.Bununla Vermilion Citydeki gemiye binebiliyorsunuz.Sonra Cerulean a geri dönün.Resimde ki eve girin :

Buraya roket takımı girip duvarı kırıp evin diğer tarafına geçmiş.Duvardaki delikten girin ve roket elemanını yenin.Roket Elemanı bize Dig vuruşunu verecek.Bununla bir mağaraya girince Dige basarak mağaranın başında belirebilirsiniz ayrıca saldırı gücü olarakta güzel bir saldırıdır.Şimdi tekrar şehre dönmeden roketi yendiğiniz yerden yolunuza devam edin ve aşağı inin:

Eğer ortaya gelip o uzun taşlardan atlarsanız en sonunda day-care e ulaşırsınız.

Burada ki adama pokemonunuzu verirseniz bu adam onu eğitir ve level atlatır.Pokemonunuzu ne kadar geç alırsanız onu geri almak için o kadar para ödemeniz gerekir.Şimdi aşağı doğru yola devam edin.Önümde durduğum yerden içeri girin :

Burası bir tünel.Buradan çıkınca yeni bir şehir olan Vermilion City in üstünde oluyorsunuz.

Biraz aşağı inerseniz Vermilion City gelirsiniz.

Rival i yendikten sonra merdivenden üst kata çıkın.Kaptan ile konuşun.Size HM01 yani aradığımız şeyi Cut u verecek.Şimdi tekrar aşağı inin.İsterseniz gemiyi terk edin.İsterseniz sol taraftaki merdivenlerden çıkarak güvertede ki eğitmenlerle savaşın.Böylece pokemonlarınız daha da güçlenir

Neyse , gemiden çıkın.Geminin hareket ettiğini göreceksiniz.Gemiye Güle Güle deyin:)

Sonra şehre geri dönün ve Cut u herhangi bir pokemonunuza verin.Sonra GYMin önündeki ağacı kesin.Şimdi GYMe girebiliriz

Bu GYM in türü Elektrik.Buranın lideri ise Lt.Surge.Bu GYMde Lt.Surge den başka 3 eğitmen var.Onları yenin.Sonra Lt.Surge ile maçınızı engelleyen iki lazer göreceksiniz.Bu lazerleri etkisiz hale getirmek için GYMdeki kutuların içinde 2 anahtarı da arayın.Bir anahtarı bulduğunuzda diğerini hemen peşine bulmanız gerekiyor ve de birinci anahtarın yakınında ikinci anahtarı bulabilirsiniz.Hepsini tek tek deneyin.Sonunda iki anahtarı da bulacaksınız.Şimdi 3. rozetiniz için mücadele edeceksiniz!
Lt.Surge :

Lt.Surge i yendikten sonra size 3. rozetiniz olan Elektrik Rozetini veriyor.Ayrıca çok yararlı bir vuruş olan TM24-Thunderboltu veriyor.Şimdi şehre geri dönün ve Pokemon Fan Clube gidin.

İçeri girin ve resimdeki adam ile konuşun.Size bisiklet almanız için bir bilet verecek.Şimdi şehrin sağına doğru ilerleyin ve Diglett Cave e girin.

Burada birçok Diglett ve Dugtrio yakalayabilirsiniz.Tünelin sonuna gidin ve mağaradan çıkın.

Pewter City in aşağılarında belireceksiniz.Biraz aşağı inin ve eve girin.

Profesör ile konuşun ve o size eğer 10 pokemon yakaladıysanız HM05-Flash vuruşunu verecek.Bunun sayesinde karanlık mağaraları ışıklandıracaksınız.Flash ı aldıktan sonra Cerulean Citye geri dönün.Şehre gelince Bike Shopdan bir bisiklet alın.

Artık bir bisikletiniz var:) Sonra şehrin sağına gidin.

Ağacı kesin ve yolunuza devam edin.Burada yine birçok eğitmen ile kapışacaksınız.En sonunda Rock Tunnel e ulaşacaksınız

PokemonCenter da ki profesör ile konuşun.Eğer 20 pokemonunuz var ise size Everstone verecek.Bu taşla pokemonlarınızın evrimini durdurabileceksiniz.Sonra Rock tunnele girin.
Resimdeki gibi mağara karanlık olacakBu durumu düzeltmek için Flash kullanın.Böylece Tünel aydınlanacak.

Hemen aşağı inin ve oradaki eğitmen ile dövüşün.Sonra Sağa ilerleyin merdivenden aşağı inin.

Sonra alt katta sola doğru ilerleyin rakibinizi yenin.Devam edin.Yukarı doğru gidin rakibinizi yenin.Yukarıya doğru devam edin rakibinizi yenin ve sağa sapın.Yukarıya doğru ilerlediğinizde rakibinizden sonra karşınıza bir merdiven daha çıkacak.Merdivenden yukarı çıkın.

Rakibinizi yenip ilerleyin sağa doğru.Yukarı çıkın ve merdivenden aşağı inin.

İlerleyin ve rakibinizi yenin.Sonra yukarı sol tarafta diğer bir merdiveni göreceksiniz.Yukarı çıkın.

Yukarı çıktığınızda sol doğru ilerleyin.Ve en sonunda buradan çıkacaksınız:)

Biraz aşağı inin ve Lavender Town ile tanışın.

LAVENDER TOWN:

Burada bir GYM yok.Fakat pokemonlarınızın isimleri düzenleyebileceğiniz bir kişi,pokemoncenter,shop ve de pokemon kulesi var.Bu kulenin en üst katında Mr.Fuji hapsedilmiş Roket Takımı tarafından.Onu kurtarmalıyız ama buranın en üst katına girebilmek için Silph Scope gerek.Bu nedenle burayla hiç uğraşmadan şehrin soluna doğru gidiyoruz.Burada yine çeşitli eğitmenler var.Onları yenin.Sonunda bir yer altı geçidine daha ulaşacaksınız.

Kısa bir yolculuğun ardından bu geçitten çıkacaksınız.Sola doğru gidince karşınıza Celadon City çıkacak.Bu büyük ve güzel şehirden size sonra bahsedeceğim.Şimdi yapacağımız iş ; Game Cornera gitmek.

Buradan içeriye girin ve roket elemanı ile konuşun.Sizin ile savaşacak.

Onu yendikten sonra baktığı Roket posterinin üzerine tıklayın.Bir yer gizli yer ortaya çıkacak.Hemen merdivenlerden aşağı inin.

Burası Roket elemanı kaynıyor:)Onları yenin.Sonra yapacak bir şey olmadığından foto da ki merdivenden aşağı inin.

buradaki Roketi yenin.Sonra burada ufak bir bulmaca olduğunu göreceksiniz.O okların üstüne geldiğinizde okun imleci nereyi gösteriyorsa oraya gidiyorsunuz.Amacınız ; bundan faydalanarak aşağı gitmek

Buraya geldiğinizde merdivenlerden yukarı çıkın.Roketleri yenin ve tekrar aşağı inin ve yukarı doğru geri gidin.Sonra merdivenlerden aşağı inin.Yine burada bulmaca göreceksiniz.Bulmacayı çözün ve merdivenlerden aşağı inin.Oradaki roket ile savaşın.Onu yendiğiniz zaman size asansörü çalıştıracak bir kart veriyor.

Sonra 2 yukarda ki resimdeki asansörün oraya gelin ve asansöre girin.B4ü seçin.Bir kapının önünde 2 roket olduğunu göreceksiniz.Onlarla savaşın.Kapı açılacak.Ve en sonunda Roket Takımının lideri Giovanni e ulaşacaksınız.

Onu yenin ve Asansör ile B1e çıkın.Yukarı doğru gidin ve binadan çıkın.Şimdi doğru Lavender Towna gidin ve Pokemon kulesine girin.Kuleye girdikten sonra bir üst kata çıkın.Orada Rivali göreceksiniz.


Onu yenin ve 3. kata geçin.3. katta birçok eğitmen var.Bu eğitmenlerin genellikle hayalet pokemonları var.Onları yenin.4.kata geçin.Yine burada birçok eğitmen var.Bunları yendikten sonra 5. kata geçin.Yine burada birçok eğitmen var!Ama bu katın diğerlerinden farkı ortasında pokemonlarınızı iyileştirecek olan bir yerin bulunması.Neyse 6. kata çıkın.Eğitmenleri yenin ve merdivenin önüne gelin.Karşınıza bir hayalet çıkacak.İşte ; Silph Scope burada devreye giriyor.Eğer bunu almasaydınız hayaleti geçemeyecektiniz.Hayaletin Marowak olduğu anlaşılıyor.

Maalesef bu güçlü pokemonu yakalayamıyorsunuz.Şimdi en üst kat olan 7. kata çıkın.Burada roketleri göreceksiniz.Hepsini yenin.Sonunda Mr.Fuji e ulaşıyorsunuz.

Onunla konuştuktan sonra evine ışınlanıyoruz.Evinde onunla konuşun.Size Poke Flut verecek.Bunun sayesinde bir yolu kapayan Snorlaxı uyandırabileceğiz.Şimdi tekrar Celadon Citye dönün.

CELADON CİTY :

Çok büyük ve güzel bir şehirdir CeladonBurada GYM , pokemoncenter , çoooook büyük bir shop ve kumar oynama evi vardır:)

Öncelikle önümde durduğum eve girin.Sol üst köşedeki adam ile konuşun.Size kumar oynamak için bir item verecek(sanırım adı Coin Baseydi).Böylece artık kumarhanede istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz.İsterseniz kumarhaneden kazandığınız para ile TM veya Pokemon satın alabilirsiniz(ki Pokemon satın alacaksanız kumarhanenin yanındaki yere girin orda süper pokemonlar var)

Bu önümde durduğum yer Celadon Mansion.Burası ilerde işinize yarayacak bir yer.Buranın arkadan gizli bir girişi var.Sağa gidin pokemoncenterın yanından geçin ve sol doğru gidin.Sonra ağaçların arasından yukarı doğru gidin ve biraz sola gidince bu yerin arka girişini bulacaksınız.Şimdi en üst kata çıkın.

Önümde durduğum eve girin.İçerde poketopu alın.İçinden 25 Levellık bir Evee çıkacak!İsterseniz büyük shopa gidip biraz alışveriş yapın şimdi,ayrıca oradan evrim taşlarını da alabilirsiniz.Böylece Eveenizi geliştirmiş olursunuz.Neyse çok oyalandık artık 4. rozetimizi almamızın vakti geldi!
İlk olarak Coin Base aldığımız evin önüne gelin.Oranın önünde bir ağaç var.Ona Cut diyip kesin ve sola doğru ilerleyin.Ve sonunda GYMe ulaşacaksınız.

Bu GYMin türü Bitki.Liderin adı Erika.GYMde Erika dışında 7 eğitmen var.Ve bu GYMin türü Bitki olduğundan pokemonların çoğu sizi zehirleyebiliyor , uyutabiliyor.Bu nedenle dikkatli olun ve ateş türü Pokemon kullanmayı unutmayın!İlk önce diğer eğitmenleri yenin.Sonra Erika ile olan düellonuzu başlatın!

Erika ı yendikten sonra artık 4. rozete sahibiz.Ayrıca Erika bize bir TM veriyor her eğitmen gibi.Her neyse , artık bu güzel şehri terk etme vakti geldi.Şehrin soluna doğru gidiyoruz.Orda yukarda bir ağaç göreceksiniz.Cut saldırısı ile o ağacı kesin ve ilerleyin.Karşınıza 2 eğitmen çıkacak onları yenin.Ve evden diğer tarafa geçin.Resimdeki evden içeri girin.

Oradaki kadın ile konuşun.Size Flyı verecek.Bu saldırı ile geçtiğiniz şehirlere uçarak hızlıca gidebileceksiniz.Fly itemini sadece uçan pokemonlara verebilirsiniz.Artık Fuschia Citye ulaşmamız gerek.Bu şehre ulaşabilmek için iki yol var.Biri Celadon un solundaki Bisiklet Yolundan gitmek , diğeri ise Lavender Town dan aşağı doğru gitmek.Ben Bisiklet yolunu tercih ettim.
Şimdi geri dönün Celadon a ve bu sefer Ağaca Cut demeden yolunuza sola doğru devam edin.Bir uyuyan Snorlax göreceksiniz.Mr.Fuji den aldığımız Poke Flute işte burada devreye giriyor.

Snorlaxın üzerine tıklayın ve gelen soruyu onaylayın.Poke Flute i böylece çalışır duruma getiriyorsunuz.Ve birden kocaman 30. levelde Snorlax uyanıyor!!İsterseniz yenin , isterseniz yakalayın.Ama bence yakalayın çok güçlü.Neyse bir şekilde yolunuza devam edin.Şimdi Bisiklet Yolundasınız.Buraya girince otomatikman bisikletinizin üzerinde oluyorsunuz.Burada birçok eğitmen var

Biraz ilerledikten sonra Fuschia City e ulaşıyoruz.
FUSCHİA CİTY :

Bu şehir de 5. rozetimizi alacağımız,GYM , pokemoncenter , shop ve ayrıca safari oyununu oynayabileceğimiz Safari Zone var.İlk önce rozetimizi alalım.Şehrin alt tarafına inin.Orada GYMi göreceksiniz

Bu GYMin türü zehir.Bu GYMdeki eğitmenlerden bazıları pisijik tür de kullanıyor.Neyse bu GYMin lideri ise : Koga.Bu GYMde Koga dışında 6 eğitmen var.Ayrıca görünmez duvarlarda var.Bu duvarların üstünde beyaz çok kendini belli etmeyen noktalar konulmuş.Ama dikkatli bakarak fark edebilirsiniz.Neyse diğer eğitmenleri yendikten sonra Koga ile karşılaşmaya hazırız.

Pisijik Pokemon kullanırsanız Koga ı rahatlıkla yenebilirsiniz.Koga ı yenince size 5. rozetinizi ve ayrıca güçlü bir saldırı olan TM06-Toxic i veriyor.Bu saldırı rakibinizi zehirleyebilen bir saldırıdır.
Neyse , şimdi GYMden çıkın ve sola doğru gidin.

Önümde durduğum evden içeri girin balıkçı ile konuşun o size Good Rod verecek.Bu olta ile su Pokemonu tutabilirsiniz.Şimdi yukarı doğru gidin ve evin yanındaki ağacı kesip ilerleyin.Safari Zone i bulacaksınız.

İçeri girin.500 para vererek Safari oyununa başlayın.Bu oyunda pokemonları kendi pokemonlarınız ile yakalamıyorsunuz.Onlara yem veriyorsunuz ve taş veriyorsunuz sonra safari ball atarak yakalıyorsunuz.Bu oyunda 4 tane yer var.Oyuna başladığınız zaman birinci yerde oluyorsunuz.Fakat bizim yapacağımız iş bir evi bulmak ve o adamla konuşmak.İşte sizin için bir harita hazırladım

Birinci yer yani başladığımız yer burası.Siyah Nokta sizsiniz beyaz çizgi ise gideceğiniz yol.Şimdi İkinci yere geldik :

Yine burada da aynı şey geçerli.Siyah nokta sizsiniz.Beyaz çizgi ise alacağınız yol.Şimdi üçüncü yerdesiniz:

Burada Siyah noktada duran sizsiniz.Kısa olan mavi çizgi sizi birinci haritanın üst tarafına götürür , uzun olan mavi çizgi sizi 4. haritadaki mavi noktaya götürür , beyaz çizgi ise sizi doğru yere götürüyor.İşte 4. yer :

buradaki siyah nokta , beyaz çizgi ile geldiğiniz yer.Mavi nokta ise uzun mavi çizgi ile geleceğiniz yer.İlk önce yanında yeşil nokta olan poketopunu alın.Bunu birisine vereceğiz,o da bize yeni bir HM verecek.Neyse,haritada ki beyaz çizgiyi takip edin.Gitmemiz gereken eve ulaşacaksınız.

İçeri girin adam ile konuşun.Size HM03-Surf u verecek.Surf , oldukça güçlü bir saldırı olmasıyla birlikte ; denizde yüzmenizi sağlar.Şimdi tekrar şehre dönün , sol taraftaki evlerden önümde durduğum eve girin.

İçeri girin ve adam ile konuşun.Ona takma dişlerini vereceksiniz , artık garip garip konuşmayı bırakacak ve size HM04-Strength verecek.Böylece bazı kayaları itebileceğiz.Şimdi evin solundaki poketopunun önünden kayayı itin , ve poketopunu alın.İçinden ben en sevdiğim şey Rare Candy çıkacak.Böylece bir pokemonunuzun levelını bir level arttırabileceğiz.
Şimdi evden çıkın ve Celadon Citye geri dönün(Fly ı kullanarak rahatlıkla gidebilirsiniz)şehre geri döndükten sonra sağa doğru gidin

Önümde durduğum eve girin.Bu evden diğer tarafa giderek yeni bir şehir olan Saffrona ulaşacağız.Fakat polis bizi geçirmiyor çünkü Saffron City de gerçekleşen bazı olaylar var.Bize ayrıca bir şeyler içmek istediğiniz de söylüyor.O zaman biz de ona içecek bir şeyler getirelim belki bizi geçirir:)
Şimdi Celadona geri dönün ve ilerle işinize çok yaracak dediğim Celadon Mansion a girin

İçerdeki kadın ile konuşun.Bize içecek verecek.Şimdi bunu deminki polise götürün.Bizi içeri geçirecek!
SAFFRON CİTY :

Bu şehir oyundaki en büyük şehirlerden bir tanesi.Ama burayı roketler ele geçirmiş.Burada bir Pokemoncenter , bir shop , 2 GYM(sadece birinde rozet var) ve de Silph Co binası var.Şimdi yukarı gidin ve kapısında roket olmayan GYMe girin.

Bu GYMin liderinin adı Dojo.Dövüş Pokemonu eğitmeni.Fakat bu GYMin liderini yenince rozet almıyorsunuz.İçerde Dojo hariç 4 eğitmen daha var.Onları yenin.Sonra Dojo ile olan maçınızı başlatın!

Dojoun pokemonlarına Pisijik ve Uçuş Türü pokemonlarınız ile üstünlük sağlayabilirsiniz.Fakat Uçuş türü Pokemon kullanıyorsanız , Hitmonchan in thunderpunch saldırısına dikkat edin.Neyse Dojou yendikten sonra Dojoun arkasında 2 poketopu olduğunu görüyorsunuz.Bunlardan biri Hitmonlee , diğeri ise Hitmonchan.Bunlardan birini seçin , seçtiğiniz Pokemon sizin oluyor!İki pokemonda 25. levelda.
Şimdi Silph Co binasına girip roketleri bu şehirden atmanın vakti geldi.

Bu belki de oyundaki en büyük bina , son katına kadar roketlerle dolu.11 katı var buranın.Girişte hiçbir şey yok,asansöre binin ve 5. katı seçin.Dışarı çıkın çıktığınız gibi sol alt köşeye gidin.

Burada ki roketi yenin.Yanda ışınlanma yerinin olduğunu göreceksiniz.Onun üstüne gelin başka bir kata gelmiş olacaksınız.Bu katta hiçbir şey yapmadan tekrar aynı ışınlanma yerinin üstüne gelin.Yine 5. katta olacaksınız.Sağa gidin.İtemi alın.Bu Card .

Card ile yukarda gösterdiğim kapıları açabilirsiniz.Şimdi Dokuzuncu kata asansör ile çıkın.Asansörden çıkın ve sol alt tarafa ilerleyin.Roketi yenin ve iki kapıyı da açın(card )Bir kız göreceksiniz yanında ise iki yatak.Kız ile konuşun sizin pokemonlarınızı iyileştiriyor.Sonra yukarı gidin ve orada ki kapıyı da açın.Roketi yenin ve arkasında ki ışınlanma yerine girin.Sonra biraz sağa ilerleyin ; ışınlanma yerine girin.7. katta belireceksiniz.Fakat Rival burada bizi bekliyor!Rival ile olan mücadelenizi başlatın!


Rival i yendikten sonra Rival kaçıyor.Rival in yanındaki adam ile konuşun size bedavadan bir Lapras veriyor.Sonra aşağıdaki ışınlanma yerinden ışınlanın.Son kattasınız.Aşağı inin.Roketi yenin.Sonra Card ile kapıyı açın.İşte son aşamadasınız.Roket takımı lideri ile savaşacaksınız.

Giovanni i yendikten sonra roketleri şehirden atıp , şehri kurtarmış oluyorsunuz(vay canına:).Sonra oradaki yaşlı adam ile konuşun.Size Master Ball verecek.Master Ball ı bir pokemona atarsanız bilin ki o pokemon sizindir:)Bu topu efsane pokemonlar için kullanabilirsiniz(bu konuda sizi yönlendireceğim).Şimdi binadan çıkın.Şehrin yukarısına gidin.
Sağda ki kapısı roketler tarafından kapalı olan GYMin açıldığını göreceksiniz.

İçeri girin.Yine burada ışınlanma yerleri göreceksiniz.Bu GYMin türü Pisijik.Lideri ise Sabrina.Bu GYM de Sabrina haricinde 7 eğitmen var.Hemen ışınlanma yerine girin.Sağdaki odaya ışınlanacaksınız.Bu odada 4 ışınlanma yeri var.Güneybatıyı seçin.Sonra yine güneybatıyı seçin.Sonra kuzeydoğuyu seçin.Önünüze gelen odadan güneybatıyı seçin.Şimdi Sabrinaın odasına geldiniz.

Sabrinaın Alakazamına dikkat etmenizi öneririm.Gerçekten çok güçlü.Neyse,Sabrina�ı yenince 6. rozetinizi alıyorsunuz!Ayrıca her GYM lideri gibi Sabrina da size bir TM veriyor.Bu TM , TM04-Calm Mind.Şimdi GYMden çıkın.Pallet Towna geri dönün(Flyı kullanın hemen gidersiniz.)

Gördüğünüz gibi Pallet Town da bir deniz bulunmakta.Denizin üzerinden geçebilmek için HMlerden Surf ü kullanacağınızı söylemiştim.Surf kullanarak denizin üzerinden aşağıya doğru inmeye başlayın.Çeşitli birçok eğitmen göreceksiniz.İsterseniz savaşın , ama rotanız hiçbir zaman aşağıdan sapmasın.En sonunda yeni rozetinizi alacağınız Cinnabar İsland ile karşılaşacaksınız.
CİNNABAR İSLAND :

Bu adada , bir GYM , bir Shop , önemli bir yer olan GYMin yanındaki ev , ve de Research Center var.Şimdi hatırladınız mı?Mt.Moon da bir fosil almıştınız!Onu hemen Research Centera götürelim belki canlanır:)

Bu ev Research Center.İçeri girin.Sağ taraftan en sağdaki odaya girin.Profesör ile konuşun.Fosil taşını ona vermiş oldunuz.Şimdi buradan çıkın.Ve tekrar girin.Tekrar Profesör ile konuşun.Size Fosilinizi canlandırdığı söylüyor ve Omanyte veya Kabuto ikilisinden birini size veriyor!Fakat 5. leveldalar:)
Şimdi GYMe girip 7. rozetimizi alalım.Fakat GYMin kapısı kilitli.O zaman anahtarı bulmak için GYMin solundaki eve girin.

Bu evde GYMe girebilmemize yarayacak olan anahtarı arayacağız.Buranın adı Cinnabar Mansion.Girişte kırmızı bir halı göreceksiniz.İlerleyin.Ve merdivenlerden yukarı çıkın.Ve soldaki heykelin üzerine basın.

Gözleri yanmış olacak ve bir kapı açılacak diğeri kapanacak.Ama siz onu gözleri yanmamışken bırakın.Şimdi kuzeybatıda ki merdivenlerden üst kata çıkın.Buradaki heykeli gözleri yanmış şekilde bırakın. Aşağı doğru inin ve bilim adamını yenin.Sonra bilim adamının sol tarafından ki büyük delikten kendinizi aşağı bırakın:)Aşağıdaki bilim adamını da yenin.Merdivenlerden aşağı inin.Sola doğru gidin ve gözleri yanar durumda olan heykeli gözleri yanmayan duruma getirin.Sonra Sağa doğru gidin ve yukarı doğru gidin.Oradaki heykelin gözlerini yanar duruma getirin.Sonra sola doğru ilerleyin.Masanın üstündeki poketopunu alın.İçinden anahtar çıkacak:)Sonra gözlerini az önce yaktığınız heykeli gözleri yanmayacak duruma getirin tekrar.Sonra diğer heykeli de gözleri yanar duruma getirin.Şimdi yukarı çıkın.Kapıdan dışarı çıkın.Artık GYMe girebilirsiniz

Bu GYMin Türü Alev.Lideri ise Blaine.Bu GYM biraz farklı.İlerlediğinizde karşınıza bir eğitmen ve bir kapı çıkıyor.O eğitmeni yenmeden ilerleyemiyorsunuz , çünkü kapı açılmıyor.Bu GYMde Blaine haricinde tam 7 eğitmen var.Onları yenin , en sonunda Blaine e ulaşacaksınız.

Şimdi 7. rozet için olan mücadelenizi başlatın!

Blaine i eğer bir su pokemonunuz var ise çok rahat bir şekilde yenebilirsiniz.Neyse Blaine yenilince size Alev rozetini yani 7. rozetinizi veriyor.Ayrıca bir TMde veriyor.
Neyse , buradan çıkınca Bill sizin ile konuşuyor Sonra sizi tekne ile Mystery Islandın 1.sine götürüyor
Bill sizi pokemoncentera götürüyor.İçerde bir Profesör ile konuşuyoruz

Şimdi hastaneden çıkın.Teknenin kaptanı ile konuşun ve 2. adayı seçin.Şimdi ikinci adadasınız.

Foto da görünen mavi çatılı eve girin.İçeri girince bir adam sizin ile konuşacak.Size küçük kızının kayıp olduğunu söyleyecek.Sonra bisiklet çetesinin bir elemanı gelecek.

Şimdi yine Teknenin kaptanı ile konuşun.Üçüncü Adayı seçin.Şimdi Üçüncü Adadasınız

Burada bisiklet çetesi var.Yukarı doğru çıkın ve çete elemanlarını göreceksiniz.

Çok fazla çete elemanı var.Ara vermeden sizin ile savaşıyorlar.Neyse onları yendikten sonra Sol tarafa doğru ilerleyin.Sonra köprü ile karşılaşacaksınız.İlerleyin.

Sonunda ormana ulaşacaksınız.

İçeri girin.Batıya doğru gidin.Bir su gölü ile karşılaşacaksınız:

Surf diyin ve yukarı doğru gidin.Kaybolan küçük kızı bulacaksınız

Onla konuşun.Sonra karşınıza 30. Level bir Hypno gelecek.İster yakalayın , ister yenin.Sonra kızı kurtarmış olacağız ve 2. adadaki babasının evinde belireceğiz

Küçük kız sanırım size bir Berry Çantası verecek.Kızın babası ile konuşun o da size bir şey verecek.Şimdi tekrar 1. adaya geri dönün.Profesör ve Bill sizi bekliyor olacak.Onlarla konuşun.Bill sizi tekrar aldığı yere bırakacak.Şimdi artık kaldığımız yerden devam edip 8. rozetimizi alalım!Şimdi Viridian Citye tekrar dönmemiz gerek.Bunu Flyi kullanarak rahatlıkla yapabilirsiniz.
VIRIDIAN CITYE 2. ZİYARET :

Şimdi hatırladınız mı.Tam çözümün başlarında bu şehirden geçerken burada bir GYM olduğunu söylemiştim , fakat kapısı kilitliydi.Şimdi kilit açılmış artık buraya girip son rozetimizi alacağız.
Bu GYM şehrin kuzeydoğusunda

GYMe girin.Bu GYMin lideri daha öncede savaştığımız Roket Takımının lideri Giovanni.Bu GYMde Giovanni dışında 8 eğitmen ve de daha önce alışık olduğumuz bir bulmaca var.Aslında bulmaca , bulmaca da sayılmaz acayip kolay çünkü.Neyse sonunda Giovanni e ulaşacaksınız.

Şimdi son rozet için olan maçınızı başlatın!

Giovanni in pokemonları gerçekten çok güçlü.Ground pokemonlar kullanıyor.Fakat Su pokemonunuz varsa bu savaşta size çok yararı dokunacaktır.Su pokemonunuza önce Rain Dance , sonrada peşine Surf/Hydro Pump saldırısını uygulatırsanız Giovanni i çok rahat bir şekilde yenebilirsiniz.Neyse Giovanni i yendikten sonra her GYM lideri gibi size bir rozet veriyor.Ayrıca TM26 Eartquake saldırısını veriyor.Bu saldırı çok güçlü bir saldırı!Rakibinizin işini bitirir!Şimdi toplam 8 rozetiniz oldu artık lige katılabilirsiniz

GYMden şimdi çıkın ve lige doğru yolunuzu almaya başlayın!Bunun için Viridian City in soluna doğru gitmelisiniz.Sola doğru gidince Rival i göreceksiniz.Sizinle bir savaş yapmak istiyor.

Rivalın bu güzel ve güçlü pokemonlarını yendikten sonra artık lige olan yolculuğumuza devam edebiliriz(Dikkat ettiyseniz Rival de lige doğru yol alıyor).Sola doğru gitmeye devam edin.Giriş yerine ulaşacaksınız.


İçeri girin.İlerleyin yukarıya doğru.Her seferinde polisler bir rozetinizi kontrol edip geçişinize izin verecek.Sonunda lige giderken karşınıza gelen son engel olan(ve hiç sevmediğim) Victory Road a ulaşacaksınız.Buraya gelirken Strength bilen pokemonunuzu almayı unutmayın!
Indigo Plateau'na giden Victory Road'da bizi ittirilmesi gereken kayalar bekliyor. Fuchsia City'de bir adam size olta vermişti. Onun evinin yanındaki evdeki adama gold teethi verince oda size strenght'i verir. Pokémon ligi binası Viridian City'nin sağ tarafında. Binanı sonunda Victory Road'a ulaşabilirsiniz. Burada yolunuzu kayaların tıkadığını göreceksiniz. Bunları strenght öğrettiğiniz Pokémonunuzla yerdeki düğmeye benzeyen beyaz şeylerin üzerine götürünce yollar açılacaktır. Sonunda Indigo Plateau'ya varınca oradaki mart'tan max potion'lar ve revive'ler alın bolca. Çünkü üst üste 5 zorlu maça çıkacaksınız.
İlk Rakip Lorei :

Lorelei in pokemonlarından Dewgong u elektrik saldırıları ile , Cloyster ı ateş türü saldırılar ile , Lapras ı ateş türü saldırılar ile , Slowbro u elektrik saldırıları ile , Jynx i ise Ateş türü saldırılar ile yenebilirsiniz.
Loreleii yenip,yüksek bir miktarda para aldıktan sonra önünüzdeki kapı açılacak,oradan geçin. Geçtikten sonra karşılaşacağınız 2. Rakip olan Elite Four Bruno ile mücadele edeceksiniz.
Bruno,dövüş ve kaya pokemonlarını kullanıyor. Haydi onu ezelim!

Brunoun güçlü pokemonlarından Onix i Su&Çimen&Buz Saldırıları ile,diğerlerini yenmekte ise Medyum Türü saldırıları kullanabilirsiniz.
Brunou da ezdikten sonra sıra geldi diğer rakibimize...Brunou yendikten sonra önünüzdeki kapı açılacak. Oradan devam edin yolunuza ..
Şimdi 3. Rakibimiz olan ayrıca oldukça yaşlı olan Agatha ile mücadele edeceğiz.Agatha,zehir ve hayalet pokemonları kullanıyor. Haydi,bu yaşlıya da acımayalım!

Yaşlı Agathaın bu pokemonlarını yenmek o kadarda zor değil. Sadece Gengar a çok dikkat etmeniz gerek,uyku saldırıları ile sizi mahvediyor. Ben şahsen bu pokemonları yenmek için genellikle ateş türü saldırıları kullandım,isterseniz sizde ateş türü saldırıları kullanın...
Neyse,yendikten sonra önümüzdeki kapı yine açılacak. Oradan geçin. Oyun sizi otomatik rakibinizin üzerine getirecek. Sakın Obaa,hiç hazırlık yapmadan nasıl yeneyim?!demeyin. Korktuğunuz gibi değil. Rakibinizin önüne geçiyorsunuz sadece. Şimdi Dragon Pokemonlarının Efendisi diyebileceğimiz,4. Rakibimiz, Lance ile mücadele edeceğiz(Yanlış hatırlamıyorsam Portakal liginin sonunda Ash in mücadele ettiği kişi Lance idi.)Lance gerçekten çok zor. Sizi zor bir mücadele bekliyor. Savaşı başlatalım!

Bu pokemonların hepsine genel olarak buz saldırılarını kullanabilirsiniz,kullanırsanız da çok rahat yeneceksiniz inanınki. Şimdiki yazdıklarım alternatif olacaktır.Lance in bu güçlü pokemonlarından Gyarados u Elektrik&Çimen saldırıları ile,Aerodactly i Su&Çimen ile,Dragonair elektrik saldırıları ile,Dragonite e ise mutlaka buz saldırısını kullanarak yenebilirsiniz.
Lance i yendikten sonra önünüzdeki kapı açılacak...Artık sona geldiniz...Ligin son mücadelesi...Kapıdan geçmeden önce tüm hazırlıklarınızı yapın,tüm pokemonları iyileştirin,ölenleri canlandırın,zehir-uyku gibi şeyleri olanları iyileştirin. Tamamen hazır olduktan sonra kapıdan geçin.
Yine otomatik olarak sistem sizi yürütecek,rakibe doğru...Rakip ise işte karşınızda : oyun boyunca sizle beraber olan Rival!Rival gerçekten çok süper bir eğitmen olmuş,çeşitli ve de sizi son derecede zorlayacak pokemonları var. Ancak iyi bir strateji ile(Alev pokemona Su atmak gibi...)kazanabilirsiniz. Başta hangi pokemon seçtiyseniz,ona göre Rival in pokemonları var. Şimdi pokemonlarını tanıyalım&Savaşı başlatalım!(Rivalin Pokemonları bazen değişiyor)

Rival in bu güçlü pokemonlarından Pidgeot u elektrik&alev türü saldırılarla,Alakazamı Böcek&Hayalet türü saldırılar ile,Rhydon u Çimen&Su ile,Arcanine i Su&Toprak ile,Gyarados u buz&çimen&elektrik ile,Blastoise i elektrik&çimen ile,Venusaur u alev&böcek ile,Charizard ı su türü ile,Exeggutor u böcek&alev türü ile yenebilirsiniz(baya uzun oldu:))

Ve işte bitti,lig bitti!Şampiyonsunuz!Rival e inanılmaz bir yenilgi duygusu yaşattınız!Siz artık bir ustasınız!Rival i ezdikten sonra Prof.Oak gelip sizin ile konuşacak.:oke:Ama oyun bitmedi efsane pokemonlar için efsane adalara gidiyorsunuz.

İyi Eğlenceler.....
:oke:

Adalala İlgili:
Öncelik 4.adanın açılması için 60 pokemon yakalamış olmanız gerekiyor.60 poke yakaladıktan sonra profesör Oak'ın yanına gidince size başka bir pokedex veriyor daha sonra vermiliondan 1 adaya gidiyorsunuz.Burada moltresi yakaladığımız yerdeki dağın eteğinde sağ tarafda 2 tane roket elemanı bir girişin önünü kapatmıs gidip onlarıyeniyor ve içeri giriyorsunuz.En aşağıya inip rugby taşı var onu alıyor ve direk birinci adadaki pokemerkezine girip sağdaki makinanın yanına gidiyor ve artık 4 adaya gecmeye hak kazanıyorsunuz.

Adalar Tam Çözüm
1.ADA
---------------
Bu adada PokemonCenter'da bir makine var ve bu makinanın çalışması için bir Ruby bir Sapphire renkli taş lazımdı yanlış hatırlammıyosam...Ruby taşı bu adada...Kuzey'e doğru surf yap ve orda bir mağaraya gir..orası bir kaplıca gibi bi yer su var filan...ordaki adamla konuş sana HM06 veriyor..sonra daha da yukarı surf yap bu sefer bir yer'e giriyorsun.bu yer de itelecek kayalar vs. var...bu yerin en sonunda bir moltres çıkıyor(lvl 50)...sonra bu yerin ilk başlarına gel...bir kapının yanında 2 tane roket seni bekliyor olcak...onları yen içeri gir...içerde biraz araştırırsan Ruby taşı'nı bulabilirsinsonra bu taşı PokemonCenter'daki prof'a ver...
2. ADA
bu adada yapcak pek bişi yok.Pokemoncenter'ın yanındaki evdeki adamla konuş kızının kaybolduğunu filan söylüyecek.O laflarını bitirdikten sonra 3.adadaki Bisiklet çetesinden birisi gelcekti sanırım.Sonra 3. adaya geç.
3. ADA
Buraya gel ve bisiklet çetesini yen...sonra orman'a gir ve kızı kurtar...Kızı kurtardıktan sonra Cinnabar'a geri dönebilirsin(zaten ligi bitirenler kızı kurtarmış demektir).
4.ADA
bu adaya lig'i bitirdikten sonra gidebiliyordun sanırım.burda Breeding Center var:)Bir de İCe Cave var buraya gir roketler çıkcak sanırım onları yen ve burda HM07 buluyordun yanlış hatırlamıyorsam.
5. ADA
Bu adada bir roket üssü var ama bu roket üssüne 6. ve 7. adalardaki sorunları çözdükten sonra girebiliyorduk yanlış hatırlamıyorsam.Burda Kuzeybatı'a gidersen(surf) bir adamla konuş ve o sana togepi vercek..ayrıca Güney'e surf ile gidersen Rock Altar'ı bulursun ama bunun sırrı hayla çözülemedi(rock altar).
6. ADA
Burada sanırım Güney'e gidince bir mağara görceksin.Buranın kapısı beyaz..Bu kapıyı cut yaparak aç ve içeri girip Sapphire Taş'ını bul...Ama bulunca sanırım Roket Bilimadamı çalışıyordu senden bunu...Ve ayrıca bu olaydan sonra Roket Üssü(5. ada) açılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Çünkü Roket Bilim adamı oraya kaçıyor taş'ı ile...senin o taşı alman gerek.(Eğer açılmadıysa 7. adadaki KAya bulmacasını çöz)
7. ADA
Kuzeyde battle tower var istersen uğrarsınGüneyde ise yukarda bahsettiğim Kaya bulmacası var.Onu çöz.Ve de daha da Güney'e gidersen Unown'ların 7 tane küçük adasını bulabilirsin.
8.ADA
bu adaya Mistery Ticked ile gidebilirsin ama bu Ticked oyunda yok!bu nedenle buraya Gameshark ile git.Sonra mağaraya gir orda ilerle yol 2'e ayrılcak.Sola gidersen Ho-oh'u sağ'a gidersen Lugia'ı yakalayabilirsin ikiside harika mutlaka yakala.
9. ADA
İşte!Oyunun En zor bölümü!En gıcık bölümü!En yorucu bölümü!Buraya gitmek içinde Mistery Ticked gerek amma oyunda olmadığından Gameshark ile git..Sonra bir üçgen kaya görceksin.Bu kayaya dokununca bir yana kaçıyor yine dokununca yine kaçıyor.En sonunda Deoxy geliyor...Ama bu kaya'a dokunmak çok zor...Belki 10 defa dokunmak gerek fakattttt(sonu sakat) bir kayaya dokunduktan sonra kaçıcakya kaçan kayaya 2-3 saniye içinde dokunman gerek herhangi bir hatada en başa dönüyorsun.




Efsanevi pokeler


Fire Red ve Leaf Green oyunlarının orjinali Red ve Blue'da aslen 4 efsanevi pokemon bulunur. Bunlar 2 efsanevi kuş Articuno , Zapdos ve Moltres ile klon pokemon Mewtwo'dur. FRLG'de bunlara ek olarak 2.nesilden 3 efsanevi köpek/kedi Entei, Suicune ve Raikou ile Altın/Gümüş maskotları ; 3.nesilden DNA pokemon Ho-oh ve LugiaDeoxys eklendi.

Articuno

Nerede: Sefoam Island
Hangi seviyede: 50 lv.
Tür: Buz/Uçuş

Zapdos

Nerede: Power Plant
Hangi seviyede: 50 lv.
Tür: Elektrik/Uçuş

Moltres

Nerede: One Island
Hangi seviyede: 50 lv.
Tür: Ateş/Uçuş

Mewtwo

Nerede: Unknown Dungeon.
Elite 4'u yenmiş olmanız ve National Dex'te toplam 60 pokemon yakalamış olmanız gerekli.
Hangi seviyede: 70 lv.
Tür: Ruhsal

raikou

Nerede: Kanto Çimenlerinde.
Başlangıç Pokemonu olarak Squirtle'ı seçmiş olmanız gerekir.
Hangi seviyede: 50 lv.
Tür: Elektrik

Entei

Nerede: Kanto Çimenlerinde.
Başlangıç Pokemonu olarak Bulbasaur'ı seçmiş olmanız gerekir.
Hangi seviyede: 50 lv.
Tür: Ateş


Suicune

Nerede: Kanto Çimenlerinde.
Başlangıç Pokemonu olarak Charmander'ı seçmiş olmanız gerekir.
Hangi seviyede: 50 lv.
Tür: Su

Ho-oh

Nerede: Navel Rock
Hangi seviyede: 70 lv.
Tür: Ateş/Uçuş

lugia

Nerede: Navel Rock
Hangi seviyede: 70 lv.
Tür: Ruhsal/Uçuş


Deoxys

Nerede: Birth Island
Hangi seviyede: 30 lv.
Tür: Ruhsal
 
  • Beğen
Tepkiler: ua_mustafa_20, muhammet966, xorhanx194 ve 18 diğerleri


asedme

asedme

Üye
eline saglık işime yarıycagını düşünüyorum bilgilerin indiriyorum yükleyecem simdi
 
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
meaşallah :D oyunu bitirdim baya kaliteli tavsiyenize uğraşamam diyorsanız sitemizde hileleri yer alıyor :ehe
 
silop_kms

silop_kms

Üye
ben pkemon ligini bitirdim şampiyon oldum şimdi ise pokemon yakalıyorum:ehepokedexi doldurmak için takıldığınız yerleri sorabilirsiniz...
 
Consul9

Consul9

Üye
ya beyler bide pokemon online war o nasıll bn oynayacammm daa
 
silop_kms

silop_kms

Üye
evet var bi ara kapanmıstı sonra tekrar açıldı diye duydum
 
kalplerinprensi

kalplerinprensi

Üye
kardeşim güzel anlatmışsında bundan sonra napcaz
ben red orbu buldum ama blue orbu bulamadım
sen bulduysan nerde olduğunu yazarmısın şimdiden sağol
 
silop_kms

silop_kms

Üye
valla bende anlamadım:)
 
yusher

yusher

Üye
oyunun linkini de verseniz :D bizde oynasak :D
 
yusher

yusher

Üye
thank you :D
 
fanatik.halil

fanatik.halil

Üye
ben tüm rozetleri topladım ama mağaradaki çıkışı bulamadım nolur yardım edin kaç gündür geçemedim orayı
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Kardeş resimlerde herşey mevcut ama uçma özelliğini dene....
 
silop_kms

silop_kms

Üye
mağarada iken uçma işe yaramıyor salihcim ne yazakkı....
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
He ya doğruya mağarada uçulmuyodu dediğin şey mi hani 2 de bir giderken hep pokemon cıkıyor sende onlarla savaşmak zorunda kalıyorsun orasıysa ora müthiş zordu sırf o bölüm yüzünden oyunu tekrar yüklemiyorum yani mağarada kayboluyosun zaten etraf karanlık uğraş dur merdivenden in çık aklıma geldide şimdi yine tuhaf oldum....:)
 
kalplerinprensi

kalplerinprensi

Üye
kardeş turnuvayı kazandıktan sonra oyun bitmiyo daha devam ediyor yedili adalar açılıyor daha bir sürü pokemon var ama orası biraz karışık şahsen ben çözemedim
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Turnuva bittikten sonra oyun bende atıyodu ya devamını görememiştim.....
 
fanatik.halil

fanatik.halil

Üye
turnuvadaki ilk maça giremiyom bi türlü mağara gibi bişi taşı ittiriyom önünde kaya olduğundan sadece 1 adım gidiyo bu yüzden orayı geçemiyom anlatırsanız çokk makbule geçer
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
746
Cevap
0
Görüntüleme
519
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Cevap
2
Görüntüleme
825
PALA.


Üst Alt