Organlarınızı Bağışlayacak mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Organlarınızı bağışlayacak mısınız?

• Kullanılan toplam oy
    116
ekc-103

ekc-103

Üye
bence bir insan yardım etmek kesinlikle cok önemli ama islam dinine göre organlarımız da sadece birer emanet o yüzden düsünmüyorum

ekc-103

ekc-103

Üye
aslında cürüyecek organların öldükten sonra işe yaramayacağı düsünülürse evet varım denilebilir!

NoScatter

NoScatter

Üye
Evet Bağışlamayı Düşünüyorum Ve Organlarımı Bağışlıyıncada Başka Bİr Yaşamı Kurtaracağımıda Düşünüyorum...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bir de düşünmesine rağmen yapmayanlar var, o fena :islik...

Onur Saka

Onur Saka

Üye
Evet Düşünüyorumda Benim Cigerler Kap Kara :ehe İşe Yaramaz Onlar He Bide Taş KAlpliyim :d:

WitchKing

Üye
evet düşünüyorum... ben ölünce hiçbiişe yaramayacam bari organlarım işe yarasın...

minoo

minoo

Üye
orqan naklinin ne kdr önemli bi yeri olduqunu çok iyi bilenlerdenim şahsen yaşadıqım için.kesinlikle baqışlayacaqım.

jeki01

jeki01

Üye
Evet. Düşünüyorum

dürüstce

Üye
Ben cok isterim bagislamayi, hatta simdiden formu dolduracaktim ne zaman ölecegimizi bilmiyoruz neticede. Ama anneme bunu söyledigimde "hayir ben öyle birsey istemem" dedigi icin bagislayamam herhalde. Annem sonucta, cocugunun ölümünü düsünmesi zor geliyor sanirim. Ama benim aklima takilan bunun günah olup olmadigi. Bilen var mi?

minoo

minoo

Üye
Ben cok isterim bagislamayi, hatta simdiden formu dolduracaktim ne zaman ölecegimizi bilmiyoruz neticede. Ama anneme bunu söyledigimde "hayir ben öyle birsey istemem" dedigi icin bagislayamam herhalde. Annem sonucta, cocugunun ölümünü düsünmesi zor geliyor sanirim. Ama benim aklima takilan bunun günah olup olmadigi. Bilen var mi?
aynı şey benim de başımda..ama ben yaşadım organ nakli önemli bilirim.annem de bilir.şöyle düşünsünler..organ bekleyen siz olsaydınız karşısındakinin bağışlamasını ister miydi istemez miydi?

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Yaradan'ın yarattığı bir canı kurtama sevabına karşı organ bağışlamaya yönelik söylenen (ve bana göre safsatadan ibaret olan) günahı teraziye koyduğumda kesinlikle bağışlamak geliyor içimden.
Bir can kurtarmak uğruna işlenen günaha kötü bakılacağını sanmıyorum öbür tarafta.

Günah olsa bile kısık ateşte 10 dakika falandır...

minoo

minoo

Üye
Yaradan'ın yarattığı bir canı kurtama sevabına karşı organ bağışlamaya yönelik söylenen (ve bana göre safsatadan ibaret olan) günahı teraziye koyduğumda kesinlikle bağışlamak geliyor içimden.
Bir can kurtarmak uğruna işlenen günaha kötü bakılacağını sanmıyorum öbür tarafta.

Günah olsa bile kısık ateşte 10 dakika falandır...
katılıyorum :oke:

dürüstce

Üye
aynı şey benim de başımda..ama ben yaşadım organ nakli önemli bilirim.annem de bilir.şöyle düşünsünler..organ bekleyen siz olsaydınız karşısındakinin bağışlamasını ister miydi istemez miydi?

Elbette isterdim....Kim istemez ki?

kol@j

kol@j

Üye
Ömer Nasuhi Bilmenin ilmihalinde bu türlü şeyler...
mecbur kalınmadıkça cevaz verilmiyor...
insan vücudununda mukaddes olduğuna işaret edilip...
insandan kopan parçaların gömülmesi gerektiği anlatılıyor...

hayat kurtaracaksa... tamam...

dürüstce

Üye
Ömer Nasuhi Bilmenin ilmihalinde bu türlü şeyler...
mecbur kalınmadıkça cevaz verilmiyor...
insan vücudununda mukaddes olduğuna işaret edilip...
insandan kopan parçaların gömülmesi gerektiği anlatılıyor...

hayat kurtaracaksa... tamam...

Yani günah degil.. Cok güzel...Geriye anneyi ikna etmek kaldi...

Revengeful

Emekli Yönetici
Boş yere toprağa gitmesinden iyidir, işe yarasınlar :D

exorcist

exorcist

Üye
bizimle kalınca bi işe yaramaaaz herkes organ bağışlamalı düşünün ki bir yakının organ bekliyo ve o organlar toprağa gitiyo

konyarapp

Üye
bende düşünmüyorum ;) Düşünenlerede engel olmam tabii ;);)

Üst Alt