aynı şey benim de başımda..ama ben yaşadım organ nakli önemli bilirim.annem de bilir.şöyle düşünsünler..organ bekleyen siz olsaydınız karşısındakinin bağışlamasını ister miydi istemez miydi?Ben cok isterim bagislamayi, hatta simdiden formu dolduracaktim ne zaman ölecegimizi bilmiyoruz neticede. Ama anneme bunu söyledigimde "hayir ben öyle birsey istemem" dedigi icin bagislayamam herhalde. Annem sonucta, cocugunun ölümünü düsünmesi zor geliyor sanirim. Ama benim aklima takilan bunun günah olup olmadigi. Bilen var mi?
katılıyorumYaradan'ın yarattığı bir canı kurtama sevabına karşı organ bağışlamaya yönelik söylenen (ve bana göre safsatadan ibaret olan) günahı teraziye koyduğumda kesinlikle bağışlamak geliyor içimden.
Bir can kurtarmak uğruna işlenen günaha kötü bakılacağını sanmıyorum öbür tarafta.
Günah olsa bile kısık ateşte 10 dakika falandır...

aynı şey benim de başımda..ama ben yaşadım organ nakli önemli bilirim.annem de bilir.şöyle düşünsünler..organ bekleyen siz olsaydınız karşısındakinin bağışlamasını ister miydi istemez miydi?
Ömer Nasuhi Bilmenin ilmihalinde bu türlü şeyler...
mecbur kalınmadıkça cevaz verilmiyor...
insan vücudununda mukaddes olduğuna işaret edilip...
insandan kopan parçaların gömülmesi gerektiği anlatılıyor...
hayat kurtaracaksa... tamam...
Anneni tanıyor olsaydım ikna ederdim ben.ama sen de bu yöntemi kullan.anlat bunu.eminim anlayacaktır.Yani günah degil.. Cok güzel...Geriye anneyi ikna etmek kaldi...