Organlarınızı Bağışlayacak mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Organlarınızı bağışlayacak mısınız?

• Kullanılan toplam oy
    116
™мaxiмємσ!

™мaxiмємσ!

Üye
küçük olduğum için karışmam dedim bilmiyorum ama bel ki bağışlarım

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ölümümle bir hayata can vermek.
Üstelik organlarım çürüyecekken bir cana can katacak.
Bence mükemmel bir şey :)
Bağışla derşm :oke:

Ama tabii senin için daha erken, 6 senen var daha :)

tatlı çilek

tatlı çilek

Üye
Evet (Bir insanı mutlu edebilmek hayattaki en mükemmel duygudur.)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bence mutlu etmekten çok daha öte ve yüce bir şey bu :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
öldükten sonra çürüyeceğime bağişlarım hayat kurtarırım ... misal belki cehenneme gidecekken organ bağişi yüzünden cennete giderim belli mi olur ..

Sidretül Münteha

Üye
Cennet Veya Cehennem Allahın İşine Karışma Orası Hiç Belli Olmaz Enes :)
Bağışlamamazdım Açık Ve Net.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
karışmıyorum zaten .. belki cehenneme gidiyordun organlarını bağışladın 5 hayat kurtardın onların sevabını aldın cennete gittin... bunu anlatmaya calıştım ...;)

Penelope

Penelope

Üye
Bağışlarım. Yengem böbrek hastasıydı. Ve geçen yıl vefat etti. İhtiyacı olmayan değerini anlamıyor ama hayat kurtarmak güzel.

Mebuchadnezzar

Üye
Bende bağışlamayi düşünüyorum ama korkuyorum. Bağışladığım organla hayata dönen kişi acaba iyi bir insanmi olacak. Kötü birini hayata döndürdüysem ve o kişi birçok kişiye kötülük yaptıksa bundan büyük bir vicdan azabı duyacam ve bunun sualini öteki dünyada verecem bu beni korkutuyo

• Beğen
Tepkiler: said32
kemanix

kemanix

Üye
Bende bağışlamayi düşünüyorum ama korkuyorum. Bağışladığım organla hayata dönen kişi acaba iyi bir insanmi olacak. Kötü birini hayata döndürdüysem ve o kişi birçok kişiye kötülük yaptıksa bundan büyük bir vicdan azabı duyacam ve bunun sualini öteki dünyada verecem bu beni korkutuyo
siz yardım elinizi uzatırsanız Rabb'im size neden organlarını verdin o kötü bi adamdı neden kurtardın demez ..sonuçta siz tamamen ii niyetle herhangi bir tanımadığınız kişiye yardım eli uzatıyorsunuz. ki yardımların da saklı tutulması en doğru olanıdır ve siz de saklı olanı yapıorsunuz , ortalara çıkıp da ben şurda bu okulu yaptırdım ben şu köye bu kadar yardımda bulundum diyenlerden daha hayırlısını yapmş oluyorsunuz..Allah saflığınızı bilir, sizi gözetir.. ;)
ben bağışlarım yani kartımı aldım zaten , şu dakika bana bişi olsa ölsem kartımda işaretlediğim, bağışlamak istediğim organlarım yeni emanetçisine gidecek..
bağıştan vazgeçtiğiniz takdirde kartınızı yırtıp atmanız yeterli .. herhangi bir kurumdan ayrı bir işlem yapmanıza gerek yok .

Organ ve Doku Alınması, Saklanması ve Nakli Hakkında Kanun (Resmi Gazete, 3 Haziran 1979, Sayı 16655):

Madde 11: Bu kanunun uygulanması ile ilgili olarak tıbbi ölüm hali, bilimin ülkede ulaştığı düzeydeki kuralları ve yöntemleri uygulanmak suretiyle, biri Kardiolog, biri Nörolog, biri Nöroşirürjiyen ve biri de Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanından oluşan 4 kişilik hekimler kurulunca oy birliği ile saptanır.

Madde 12- Alıcının müdavi hekimi ile organ ve doku alınması, saklanması, aşılanması ve naklini gerçekleştirecek olan hekimlerin; ölüm halini saptayacak olan hekimler kurulunda yer almaları yasaktır.

Madde 13- Madde-11' e göre ölüm halini saptayan hekimler; ölüm tarihini, saatini ve ölüm halinin nasıl saptandığını gösteren ve imzalarını taşıyan bir tutanak düzenleyip, organ ve dokunun alındığı sağlık kurumuna vermek zorundadırlar. Bu tutanak ve ekleri ilgili sağlık kurumunda on yıl süre ile saklanır.

bu yasalar yeterince korku ve tedirginliklerinize bie nebze açıklayıcı olmştur umarım.
sağlıklı günlere..

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Organlarım ancak öldüğümde alınabilir,Yaşarken asla bağışlamam:)

huri$

huri$

Üye
bagi$layacagim saglikli olan tum organlarimi bagi$larim

serra48

serra48

Üye
kronik rahatsızlığım olduğu için bağışlayamıyorum

passiv€ aggressiv€

Üye
Düşünüyorum...

Diyeti

Üye
siz yardım elinizi uzatırsanız Rabb'im size neden organlarını verdin o kötü bi adamdı neden kurtardın demez ..sonuçta siz tamamen ii niyetle herhangi bir tanımadığınız kişiye yardım eli uzatıyorsunuz. ki yardımların da saklı tutulması en doğru olanıdır ve siz de saklı olanı yapıorsunuz , ortalara çıkıp da ben şurda bu okulu yaptırdım ben şu köye bu kadar yardımda bulundum diyenlerden daha hayırlısını yapmş oluyorsunuz..Allah saflığınızı bilir, sizi gözetir.. ;)
ben bağışlarım yani kartımı aldım zaten , şu dakika bana bişi olsa ölsem kartımda işaretlediğim, bağışlamak istediğim organlarım yeni emanetçisine gidecek..
bağıştan vazgeçtiğiniz takdirde kartınızı yırtıp atmanız yeterli .. herhangi bir kurumdan ayrı bir işlem yapmanıza gerek yok .

Organ ve Doku Alınması, Saklanması ve Nakli Hakkında Kanun (Resmi Gazete, 3 Haziran 1979, Sayı 16655):

Madde 11: Bu kanunun uygulanması ile ilgili olarak tıbbi ölüm hali, bilimin ülkede ulaştığı düzeydeki kuralları ve yöntemleri uygulanmak suretiyle, biri Kardiolog, biri Nörolog, biri Nöroşirürjiyen ve biri de Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanından oluşan 4 kişilik hekimler kurulunca oy birliği ile saptanır.

Madde 12- Alıcının müdavi hekimi ile organ ve doku alınması, saklanması, aşılanması ve naklini gerçekleştirecek olan hekimlerin; ölüm halini saptayacak olan hekimler kurulunda yer almaları yasaktır.

Madde 13- Madde-11' e göre ölüm halini saptayan hekimler; ölüm tarihini, saatini ve ölüm halinin nasıl saptandığını gösteren ve imzalarını taşıyan bir tutanak düzenleyip, organ ve dokunun alındığı sağlık kurumuna vermek zorundadırlar. Bu tutanak ve ekleri ilgili sağlık kurumunda on yıl süre ile saklanır.

bu yasalar yeterince korku ve tedirginliklerinize bie nebze açıklayıcı olmştur umarım.
.

futbol123

futbol123

Üye
düşünüyorum

sekinardi

sekinardi

Üye
yha ilerde düşünüyorum

Unstable01

Unstable01

Üye
bagışlarım birinin hayatını kurtarmak kadar güzel bişi olamaz....

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Devamlı kan veriyorum ihtiyaç oldugu zaman organ Bağışını hiç düşünmedim Ama karşı değilim öldüğüm zaman bana lazım olmadığına göre ihtiyacı olan birine verilmesi Çok iyi olur

mekanik

Üye
şimdilik düşünmüyorum... ölene kadar zaman ne gösterir bakacaz...

Üst Alt