Okey oyunundan görüntüler sızdırıldı. :D Video Eklendi. [08/12/2011]

Sponsorlu Bağlantılar

nadir_89

nadir_89

Üye
    Konu Sahibi
Okey oyunundan görüntüler sızdırıldı. :D Video Eklendi. [08/12/2011]
Arkadaşlar 3 gündür okey oyunu yazıyorum belli bir aşamaya geldim.Forumdan 3-4 arkadaşımızda aşama aşama oyunu test ediyor şuanda hatasız gidiyoruz.Çalışmalarım devam ediyor.Gelinen aşamayı size göstermek, nasıl yapıldığı hakkında görseller sunmak ve fikirlerinizi almak istedim.Nasıl yazıyorsun diye soranlar oluyor flash cs5.5 ile yazıyorum oyunları. kodlama olarak actionscript 3.0 kullanıyorum.Hazırladığım oyunun swf formatını wgz ile paketleyip kullanıma sunuyorum :)
Flash'ta tasarım yapımı örnek ekran alıntısı

Flash'ta kodlama örnek ekran alıntısı

okey oyununun şu aşamadaki özellikleri
1) taşların tamamı oluşturuluyor
2) taşlar dağıtılıyor
3) okey belirleniyor
4) ıstakada taşlar sıralanabiliyor istediğiniz taşı istediğiniz yere koyabiliyorsunuz
5) taş atıp taş çekebiliyorsunuz (yerden veya bir önceki oyucunun attığı taşı)
6) sıra kimdeyse onun önündeki led yanıyor
7) yerde kalan taş miktarı gösteriliyor
8) altta resimdede görebileceğiniz gibi n9 tarzı yandan sürüklenerek menü veya oyun masası açılabiliyor (n9 gibi yandan sürüklemek gerekiyor ortadan sürüklendiğinde herhangi bir işlem yapılmıyor)
9) ve en büyük özellik çıkış yapılabiliyor :D (çıkış butonunu hemen ekledim diğer oyunlardaki gibi son sürüme koymadım :D)
Eklenecek Özellikler
1) rakiplerin mantıklı oynaması :)
2) oyunu bitirdiğinizde uygunluk kontrolu
3) oyun ayarları (kaçtan düşülecek 1 den fazla taş ve zemin tasarımı seçimi gösterge açık kapalı renkli açık kapalı eşli eşsiz gibi)
4) el bitişinde puanlamayı vs. gösterecek menü

Ekran görüntüleri ile oyunun özellikleri

Sizden isteklerim
1) taş ve zemin tasarımı için öneri
2) oyuna başka eklenebilecek özellik
3) aklınıza başka gelebilecek öneri istek eleştiri :D
4) mağazada kaç para eder bu özelliklerde böyle bir oyun (Oyun bedava olacak tabiki sadece ne kadar eder merak ettim :) )

NOT: Şu aşamada link vermeyeceğim çünkü oyun yukarda yazdığım gibi eksik ama en kısa zamanda eksikleri bitirmeye çalışacağım
NOT2: Oyun her aşamada farklı model telefonlarda test ediliyor düzeltmeler yapılıyor inşallah busefer direk hatasız final sürümüyle çıkaracam :D
EKLEME

arkadaşlar oyunda bazı eklemeler düzeltmeler yapıldı
her aşaması test edildison bir kaç ekleme daha yapılınca nihayet bitecek :)
menü ekranı artık n9 gibi değilde belledeki bildirimler penceresi gibi açılıyor
skor tablosu ve bildirimler alanı eklendi
değiştirilebilir ıstaka, masa ve taş seçenekleri
eşli, renkli ve göstergeli seçenekleri
kaçtan düşüleceği seçeneği
ve yakında zorluk derecesi
video oyun hakkında bazı bilgiler gösterebilir size
ama her özelliği videoda gösteremedim
yakında oyunda gelir inşallah :D

[video=youtube;dMp50eCOkeM]http://www.youtube.com/watch?v=dMp50eCOkeM[/video]

• Beğen
Tepkiler: bycaptan, deli oğlan, STaT!C ve 7 diğerleri

WebStyle

WebStyle

Üye
Taşların rengi gayet iyi gibi. Ancak arka plan rengi ya da background resmi ahşap tahta şeklinde düşünülebilir..

Elinize sağlık. Bitirin de hemen indirip yükleyelim. :)

nadir_89

nadir_89

Üye
    Konu Sahibi
Taşların rengi gayet iyi gibi. Ancak arka plan rengi ya da background resmi ahşap tahta şeklinde düşünülebilir..
güzel fikir bir kaç tasarım yapacam zaten biride ahşap olacak emin ol :D taşlar içinde ahşap olabilir 4-5 seçenek olacak arka plan ve taş için oyuncu istediğini seçsin

atakan25

atakan25

Üye
güzel çalışma kardeş final sürümü bekliyoruz

distakjo

distakjo

Üye
nadir kardeşim sen bi tanesin. Final sürümünü sabırsızlıkla bekliyoruz. Bence bunu oviye de koy. Ücretli olsun:D

alparslan46

Üye
kardeş öncelikle eline sağlık.sende olmasan n8 de okey oyunu oynayamıyacağız.senden ricam taşlar mümkün olduğunca büyük olsun.samsung g2 de görmüştüm çok müthiş birşeydi.tabii bizimki ondanda iyi olacak sayende.başarılarının devamını dilerim.

nadir_89

nadir_89

Üye
    Konu Sahibi
nadir kardeşim sen bi tanesin. Final sürümünü sabırsızlıkla bekliyoruz. Bence bunu oviye de koy. Ücretli olsun:D

teşekkürler ismim gibi nadir olduğumu söyler arkadaşlar hep :D oviye koyacam ama ücretsiz olacak piştiyide koydum kalite bişeyinde geçti ama hala yayınlanmayı bekliyor anlamadım sistemleri nasıl işliyor
bu pişti ve okey oyunları ilgi görürse daha sonraki yazacağım batak oyunu paralı olacak ovide :) maxicep üyelerine bedava olacak (gerçi tüm telefo kullananlar maxicep e takılıyor zaten kimse oviden almaz :Dama olsun belki bir iki destekleyemek isteyen çıkar :D)

----------Eklendi @ 19:55:37 ---------- Yazıldı @ 19:53:11 ----------

kardeş öncelikle eline sağlık.sende olmasan n8 de okey oyunu oynayamıyacağız.senden ricam taşlar mümkün olduğunca büyük olsun.samsung g2 de görmüştüm çok müthiş birşeydi.tabii bizimki ondanda iyi olacak sayende.başarılarının devamını dilerim.

rica ederim :) teşekkürler
taşları mümkün olduğunca büyük yapmaya çalıştım ekranı doğru kullanmaya çalıştım şuanda baya iyi c6-01 de taşları tutarken hiç zorlanmıyorum ekranın küçük olmasına rağmen yani görüntülerdede kıyaslarsan taş boyutları güzel inşallah tamamen bittiğinde rahat oynandığını görürsünüz :D

• Beğen
Tepkiler: distakjo
meg1ddo

meg1ddo

Üye
zemin rengi koyu bordo olsa iyi olur ya da ahşap ta güzel durur, taşların rengi beyaz değilde hafif böyle kirli beyaz (nasıl oluyosa:) ) daha iyi dururdu...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Görseldeki "N" taşı da sahte okey (sahte "N"adir) oluyor galiba ;)
Sahte okey için yuvarlak içinde S harfi falan olsa daha iyi olmaz mı :D

Ellerine sağlık bu arada.
Masa zemini olarak görsellerdeki mavi gayet iyi duruyor, yada kahvehanelerdeki çuha yeşilinden de olabilir.
Taş rengi de iyi. Sadece ıstaka için değişik bir renk olabilir, ahşap rengi gibi.
Herşey gayet güzel görünüyor.
Emeklerine sağlık tekrar, kolaylıklar diliyorum.

nadir_89

nadir_89

Üye
    Konu Sahibi
:sarıl: okadarda reklamımız olsun değilmi :D
zemin ve taşlar için güzel öneriler geliyor ama ıstaka tasarımı sabit olacak muhtemelen onun için kalıcı güzel bir tasarım yaparım

ahşap zemin ahşap taş fikirleri güzel taşlar şuanda kirli beyaz zaten :) tam beyaz değil
mavi masada sadece farklı renk görünsün diye geçici yaptığım bişey :) ama beğenildiyse seçeneklerde durabilir

^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
Emeğine Sağlık....

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
:sarıl: okadarda reklamımız olsun değilmi :D

Tamam reklam olsun da, bari şöyle daha gösterişli bir sahte okey olsun :D

Bu arada okey taşları konusunda benim de bir fikrim var.
Bilgisayarda oynanan "Rummi" diye dünyaca ünlü bir oyun var.
Oyunun türkçe dil çevirisini ben yapmıştım.
Yapımcı da çevirimden dolayı ücretsiz lisans göndermişti.

Ben o oyun için aynı zamanda türk bayrağı desenli taş hazırlamıştım. Bak şöyle:

nadir_89

nadir_89

Üye
    Konu Sahibi
bayrak güzel bir fikir taş tasarımlarından birine eklenebilir
ben bir tane taş örneği yaptım gerisini kodlar hallediyor tüm taşlar otamatik tasarlanıyor yani taşların yazıları aynen kalacak arkada kalan kısmı değişebilecek
sahte okey için değişik bişeyler düşüneyim ;)

najanaja

najanaja

Üye
bence arka plan değişmeli bu çok sade ve gözü yorar gibi masmavi biraz daha koyu ve hafif desenli bi arkaplan daha hoş olur bence. bide taşları biraz daha dizayn yapsan daha iyi olur gibi onlarda çok sade görünüyor aynı pişti kartları gibi o kartların dizaynı süper, bence taşlarıda böle farklı ve daha dizayn yapabiliyosan o zaman süper olur :) biliyorum bize sölemesi kolay geliyoda senin için çok uğraştırıcı olduğu kesin.

nadir_89

nadir_89

Üye
    Konu Sahibi
bence arka plan değişmeli bu çok sade ve gözü yorar gibi masmavi biraz daha koyu ve hafif desenli bi arkaplan daha hoş olur bence. bide taşları biraz daha dizayn yapsan daha iyi olur gibi onlarda çok sade görünüyor aynı pişti kartları gibi o kartların dizaynı süper, bence taşlarıda böle farklı ve daha dizayn yapabiliyosan o zaman süper olur :) biliyorum bize sölemesi kolay geliyoda senin için çok uğraştırıcı olduğu kesin.

yok benim için çocuk oyuncağı şuanda istediğin şeyler 20 sn de hallederim :) gerçekten
taşlar ve arkaplan temsili zaten şuanda birdaki fikirlere göre seçenekli taş ve zemin olacak oyuncu hangisi gözünü yormazsa onu seçer :D oyüzden buraya konu açtım düşüncelerinizi söylemeniz benim için önemli yol haritası olacak :)

deli oğlan

Üye
kardeşim bence link verirsen şu anki halini biz kullanırız hem eksiklerini söyleriz hemde bak şurası şöyle olsa daha güzel olurdu diye fikirlerimizi sunarız ve geliştirmende fikirlerimizi sunarız bence..

Çamaçıkan

Çamaçıkan

Üye
batak istiyoruz :D

okitox

okitox

Üye
zıldır zımba 1 2 3 vardı onu da yapsana hacı :D adamlar seksin biz dövelim falan... yada simit :D

spartuas

spartuas

Üye
Gta 4 istiyoruz :zuhaha:

tuzluca76

tuzluca76

Üye
İleride ONLİNE OKEY Bekliyoruz ona göre :D parasıylada olsa alırız :D

Üst Alt