kullanıcıadları
Üye
aynen hay ağzından çıkanı kulağın öpsün![]()
eyvallah mı desem lanet mi etsem bilemedim

aynen hay ağzından çıkanı kulağın öpsün![]()

tabiki biliyorsun bu donanım hakını verememe s3 de androidden kaynaklanıyor jb de ise telefon 2.5 kat daha hızlanıyor ama yinede donanımın hakkını tam veremiyor android
Çoğu şey işlemci olabilir ama her şey değil.Şuanki şartlar altında 4. çekirdek aman amanda gerekli değil hele ki Windows Phone'da.Tabi olursa kötü olmaz ama bunu en azından 1. nesilde yapmayacaktır bana göre.Tek çekirdekli Lumia 900'ün hızının neredeyse 4 çekirdekli Samsung Galaxy SIII kadar olduğunu düşünürsek henüz çok önemli değil.4 çekirdekle rakipsiz olacağı doğrudur ama 2 çekirdekle de rakip modellerle aynı ve hatta daha iyi performans sunabilir.Ayrıca 4 çekirdeğin yanında getireceği aşırı ısınma gibi problemlerde var ki yine diyorum şuanlık gerek yok.Tabi ram'i bencede yüksek tutmalı 1-2 GB arasında bir ram kullanmalı ki bu çok çok önemli.
tabiki biliyorsun bu donanım hakını verememe s3 de androidden kaynaklanıyor jb de ise telefon 2.5 kat daha hızlanıyor ama yinede donanımın hakkını tam veremiyor android
iPhone çok ağır uygulamaları 50 fps'de oynatıyor.JB de.
Tabikide sebebi Android.Diyorumki Galaxy SIII'teki o hızı siz nerede kullanıyorsunuz ? Olsa olsa kağıt üzerinde ve internet performansında.İnternet performansı konusunda zaten Wp8 ile açık ara fark olacak...Zaten 2 çekirdekli düzgün ram'li bir model ile çok iddialı olacak Nokia neden daha fazlasını yapsın ki.Şuan Samsung'un elinde 16 çekirdek yapma imkanı olsa bunu direk çıkartır mı sizce.Önce seneye 8'i ondan sonra 1 sene sonra 16'yı anca bu çok bilindik bir satış stratejisidir ve eğer yapılmaz ise firma 1-2 sene içinde söner.Tek çekirdekli Lumia 900 bazı kişiler için Galaxy SII alternetifi iken direk 4 çekirdeğe atlama biraz yersiz olur he olsa kötü mü olur ? hayır ama bunu Nokia'dan beklemek ve daha sonra çıkmayınca üzülmek pek mantıklı değil böyle olunca bir de beklentileri karşılamadı diye Nokia karalanır.
Ayrıca JB konusunda %100 performans artışı denilmişti diye hatırlıyorum.Öyle olsa bile bir Wp konumuna henüz gelemez belki IOS'a yetişir.Neyse kaç çekirdekli çıkaracağını 1-2 ay içinde görürüz benim tavsiyem gözünüzü uçuk fikirlerden arındırın daha sonra Nokia sözünü tutmadı olmasın![]()
iPhone çok ağır uygulamaları 50 fps'de oynatıyor.JB de.

Ben ne dedim![]()
Normalde 60 fps.JB'den sonra kapalı kaynak kodlu olacak demişti bu forumdan 2-3 kişi...O zaman ciddi mana da iPhone söner.Ya da Apple strateji değiştirir.Yahut daha mükemmelini ve ucuzunu yapar.Zaten yetişti diyorum ben de.Normalde 60 fps.JB'den sonra kapalı kaynak kodlu olacak demişti bu forumdan 2-3 kişi...O zaman ciddi mana da iPhone söner.Ya da Apple strateji değiştirir.Yahut daha mükemmelini ve ucuzunu yapar.
Eğer Android kapalı kaynak kodlu olursa olmaz bu iş.Android ile Apple'ın özellikle Microsoft'un yaptığı gibi bir ekosistem kuramaz.Apple ürünlerinden ucuz bile olsa markasından dolayı bir çok kişiyi Apple'a kaptırır.Birde eğer kapalı kaynak kodlu olursa MeeGo ya da Tizen coşar
Bence kapalı kaynak ile karşı koyamaz ama diğer türlü şansı var.
Tamam o zaman sorun yokEğer Android kapalı kaynak kodlu olursa olmaz bu iş.Android ile Apple'ın özellikle Microsoft'un yaptığı gibi bir ekosistem kuramaz.Apple ürünlerinden ucuz bile olsa markasından dolayı bir çok kişiyi Apple'a kaptırır.Birde eğer kapalı kaynak kodlu olursa MeeGo ya da Tizen coşar
Bence kapalı kaynak ile karşı koyamaz ama diğer türlü şansı var.
) popüler bir sistem ama bence de açık kodla kalmalı.Android zaten iOS'ten kat kat (2 kat) popüler bir sistem ama bence de açık kodla kalmalı.
Ayrıca ne kadar sattığı değil ne kadar kazandığı önemlidir.Apple daha fazla kazanıyorsa daha başarılıdır.Android kapalı kaynak kodlu olursa adını bile bilmediğimiz 80 dolarlık telefon üreticileri zırt pırt model üretebilecek mi ?Yeni stratejisi olarak Jolla şirketinin MeeGo'sundan ümitlendik B planları buysa kesin tutacak dedik ama sonuç yine hüsran yine dikkafalılığa devam WP den B planımı olur!
WP 10-11 diye sistemler çıksa ne olacak.. Tutmadı arkadaşım tutmadı..
Daha erken değil mi bunu söylemek için ? Zaten Nokia Wp7 ile mükemmel bir şeyler yapamayacağını biliyordu zaten beklenen şey Wp8'di.Ayrıca Wp8 ile Wp7'yi aynı kefeye koymak büyük hata.Ayrıca ne kadar stabil olsa bile tek çekirdekli bir telefonun az satılması -ki pek az değil yeterli sayıda satıldı- normal değil mi sizce ? Zaten bu kadar yeni bir sistemin bir anda tutması mümkün mü sizce.Daha Wp'li adam akıllı telefonlar çıkalı 1-1.5 yıl anca oluyordur.Android o reklamlara rağmen çıktığı an satış patlamaları yaptı sanki -.-
windowsphone cikiş yilina gore ios ve androidden fazla satiş rakamlarina ulaşti. Zaten butun analistler bu kadar kisa zamanda bu satiş rakamlarini başari olarak goruyor.