Nokia’nın son çaresi Android işletim sistemi kullanmak mı?

Sponsorlu Bağlantılar

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ben bilgisayarımdaki windowsdan hiç memnun değilim şahsen mac almayı düşünüyorum donanım açı bir işletim sistemi sömürüyoda sömürüyo

mac e vereceğin paranın yarısıyla windows pc ne donanım al bak bakalım neler oluyor 2300 tl ye bi bilgisayar toplarsın aklın durur

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

mac e vereceğin paranın yarısıyla windows pc ne donanım al bak bakalım neler oluyor 2300 tl ye bi bilgisayar toplarsın aklın durur

Hayır şeyi anlamıyorum mobil sektörde oyun uygulama diye yırtınırlar ama asıl olması gereken bilgisayar sektöründe oyun-uygulama bir anda önemsizleşir neden acaba.

- - - Eklendi - - -

ben bilgisayarımdaki windowsdan hiç memnun değilim şahsen mac almayı düşünüyorum donanım açı bir işletim sistemi sömürüyoda sömürüyo

Neden Galaxy SIII kullanıyorsun o zaman sorabilir miyim ?

maxikral12

Üye

Hayır şeyi anlamıyorum mobil sektörde oyun uygulama diye yırtınırlar ama asıl olması gereken bilgisayar sektöründe oyun-uygulama bir anda önemsizleşir neden acaba.

- - - Eklendi - - -

Neden Galaxy SIII kullanıyorsun o zaman sorabilir miyim ?
tipi muhteşem ,havalı, flash playeri var, uygulama bol falan filan işte

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
tipi muhteşem ,havalı, flash playeri var, uygulama bol falan filan işte

E masaüstünde bunlar önem teşkil etmiyorsa sadece mobilde mi önemli oluyor ? Mac'lerde oyun-uygulama sıkıntısı malum.

- - - Eklendi - - -

Bak Mac'ler kötü demiyorum hatta dehşet cihazlar ama standart kullanıcı için uygun değiller.Şuanki MeeGo ile aynı durumdalar diyebilirim.

maxikral12

Üye

E masaüstünde bunlar önem teşkil etmiyorsa sadece mobilde mi önemli oluyor ? Mac'lerde oyun-uygulama sıkıntısı malum.
ben pc de sadece sosyal ağlarda takılırım. bide digitürk playde. ama artık pc gerekmiyor digitürk play için android uygulaması var

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
ben pc de sadece sosyal ağlarda takılırım. bide digitürk playde. ama artık pc gerekmiyor digitürk play için android uygulaması var

O zaman sana Windows'ta yetmeyen, Windows'u kötülemene sebep olan şey ne gayet yeterli gözüküyor.

maxikral12

Üye
kötülemedim yenilik iyidir

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
kötülemedim yenilik iyidir

"ben bilgisayarımdaki windowsdan hiç memnun değilim şahsen mac almayı düşünüyorum donanım açı bir işletim sistemi sömürüyoda sömürüyo"

Kötülemedin sadece yenilik iyidir mi ?

pRime.

pRime.

Üye
:ah

MrTech

MrTech

Üye
Finlandıya merkezli telefon üreticisi Nokia 2012 2. çeyrek mali durumunu açıkladı. Rakamlar yine zarar gösteriyor ve 2011′in 4 katı oranında. Tam 1 milyar Amerikan doları. Bilindiği gibi Nokia’nın mali sıkıntı sorunu yeni değil. Şirket Symbian’dan Windows Mobile işletim sistemine geçiş yaptığı Şubat 2011′den bu yana %80 oranında değer kaybetti.

Aslına bakarsanız Nokia sağlam, tasarımı güzel ve güvenilir cihazlar üretmeye devam ediyor. Fakat sorun işletim sistemi tercihinden kaynaklanıyor. Özellile Windows Mobile tercihinde dikkat çekilmesi gereken bir nokta var. Büyük telefon üreticilerinden hiçbiri böyle bir seçim yapmadı. Avrupa’da hizmet veren pekçok GSM operatörü aynı konuda hemfikir: Android işletim sistemi kullanan bir Nokia Lumia çok daha kolay satılırdı. Amerika’da da durum farklı değil. Yılın ilk 6 ayında Amerika’da satılan 123 milyon cep telefonundan sadece 5 milyona yakını Windows Phone.
Nokia sürekli zarar açıklarken ve sürekli telefon satıcı listesinde geriye düşerken tutunabileceği can simidinin sadece Android işletim sistemi olduğunu söyleyebiliriz.
Bu kararı vermek için belki de tamamen dibe vurmayı bekliyorlar. Yada Nokia Windows Phone için çizilen gelecek başarılara umutla bağlanacak. Çünkü işletim sistemi pazarında Apple ve Google 2 büyük oyuncu olarak yanlarına yeni bir arkadaş istemiyorlar. Fakat Nokia Lumia’da son yaşanan güncelleme sorunu bu umutları azaltıyor.
2011 yılında Nokia CEO’su çalışanlarına şunları söylemişti: Yanan bir platform üzerindeyiz ve cesur bir sıçrama için henüz vaktimiz var. Bu vakit daralıyor.
ALINTIDIR!
İnşallah Bi Hata Daha Yapmayıp,Kendini Kurtarma İşine Girer :)

pRime.

pRime.

Üye
bu arada nokia batmayacak doğrudur. borsa değeri dibe vurduğunda microsoft alacak. ondan sonra içiniz rahat edebilir hiç batmazlar.

pRime.

pRime.

Üye
Nedir bu Nokia N9 en iyisi zırvalıkları anlamıyorum. Bu yazının altında da böyle bir amaç varmış gibi duruyor. Olan oldu mu? MeeGo'nun fişi çekildi, N9 artık MeeGo ile değersiz gördüğüm bir telefon. Hatta, N9'un en iyi olduğunu savunanlar bile MeeGo'nun gücü yetmediği yerde, kendi topluluk yöneticilerinin dahi yüklemeyin dediği NitDroid ile sıyrılmaya çalışıyorlar. Sonra da gelip ben 5 sene sonra bile N9 kullanacağım gibi saçmalıklarla dönüyorlar.

N9 zamanında iyiydi, MeeGo'nun desteği kesildi, N9 bitti. Topluluk desteği ile nereye kadar gidebilirsiniz? Nokia N900'ün tıpkı bıugünkü akıllı telefonların yapabildiği basit multi-touch'u bile yapamaması gibi 5 sene sonr da N9 bu hale gelecek.

Lumia konusuna da değineyim. Hemen bu cihazları yargılamak, üzgünüm fakat aptallıktır. Daha öncek üreticiler sayesinde Windows Phone adı hiç duyulamadı. Lumia cihazlar tammen sıfırdan giriş yapmış oldular pazara. Symbian ve MeeGo ile Amerika'daki normal kullanıcılar arasında dalga geçilen Nokia, en azından Lumia serisi ile biraz prestijini kazanmış oldu.

Diyeceğim odur ki, Windows Phone adı yayılsın, Lumia telefonlar birilerinin elinde görülsün ve dünyanın tüm ülkelerinde satışına başlansın o zaman görürsünüz siz N9'u da batan Nokia'yı da. Linux Misyonerliği yapmayın, Jolla'ya güvenmeyin. Nokia asla Android seçmeyecek ve tek çıkış yolu da Windows Phone 8. Olmadı mı? İşte o zaman Nokia yalnızca alt-seviye cihaz üreticisi olacak S40 ile.

yok n9 bitmiş yok meego bitmiş. androidcilerle mi uğraşıcaz yalancı ergenlerle
mi? yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal arkadaş neymişsiniz siz ya!

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap

yok n9 bitmiş yok meego bitmiş. androidcilerle mi uğraşıcaz yalancı ergenlerle mi? yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal arkadaş neymişsiniz siz ya!

Hiç bir ürün bitmez. İşletim sistemleri de bitmez. Kafadan çıkmıyorlar herhalde.

pRime.

pRime.

Üye
n900 4 senedir bitemedi ne hikmetse bazı çocuklar iki lafıyla n9'u bitirdi. :zuhaha: microsoftla asıl dalga geçiliyor şu anda her yerde. amazon lumia 900'lerin güncelleme alamayacağını öğrenince iki kere 1 cent'ten sattı yorum yapmadan önce az okuyun.

Symbianize

Symbianize

Üye
Okadar kullanıcılı symbian olemez bari bırakırken bootloaderı acsalar

CasuS_87

CasuS_87

Üye
androide geçse biraz düzelir bence :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Okadar kullanıcılı symbian olemez bari bırakırken bootloaderı acsalar

Mesela Sony Ericsson, Xperia'ların bootloaderini kırmak için kendi resmi sitesine klavuz eklemiş :)

- - - Eklendi - - -

Nokia'da böyle yapabilir :)

liselixx

Üye
nokiayı seviyorum ama symbian kullanmak zorunda mıyım arkadaş yap bi androidli tel bak neler oluyor

Üst Alt