Nokia Ovi Maps v3.06(121) (Güncelleme: 02.12.2010)

Sponsorlu Bağlantılar

ceydonmez

ceydonmez

Üye
bunun kurulumu nasıl yapılır bırı bır acıklama yapabılırmı,ayrıca 5800xm telefonum var ovi haritalara gırdıgımde kontur gıdıyor mu yoksa bedava mı bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.

karazeybeks

karazeybeks

Üye
bunun kurulumu nasıl yapılır bırı bır acıklama yapabılırmı,ayrıca 5800xm telefonum var ovi haritalara gırdıgımde kontur gıdıyor mu yoksa bedava mı bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.
telefonda menüde ''yer'' diye bi ikon var.oraya gir.konumlama ya gir.konumlama yöntemlerinde sadece tümleşik gps işaretli olsun.artık kontor gitmez

aliens

aliens

Üye
    Konu Sahibi

kurulum kısmı için ise ister ovi suite ile kur, ister karta at. telefondan yükle farketmez. ama yükledikten sonra 1 kez yeni ovi maps programını açıp kapatman gerekiyor. sonra ovi suite ile haritalar kısmına gelip kullandığın haritaları indirmen gerekli.

Xx_SeZeR_xX

Üye
Ya arkadaşlar size zahmet 5800 XM kullananlardan birisi Hafıza kartındaki "Cıtıes" dosyasını koyabilir mi?

marco2000

Üye
evet gerçekten bi arkadaş cities klasörünü koyarsa çok iyi olacak

aliens

aliens

Üye
    Konu Sahibi
evet gerçekten bi arkadaş cities klasörünü koyarsa çok iyi olacak

sorun çıkmazsa link 1 saate eklenmiş olacak.. :ehe

--------------- Ekleme ---------------

cities klasörünün linki ilk mesaja eklenmiştir..

coolll

coolll

Üye
ne yaptımsa olmadı güncelleme hatası veriyordu sonunda hard format atıp yeniden versiyon yükleyince oldu sorun benim telefondaymış sağol
:oke:

aliens

aliens

Üye
    Konu Sahibi
ne yaptımsa olmadı güncelleme hatası veriyordu sonunda hard format atıp yeniden versiyon yükleyince oldu sorun benim telefondaymış sağol
:oke:

en doğrusunu yapmışsın. arada sırada hard format lazm :ehe

marco2000

Üye
aliens kardeş cities klasörü için tşk. bu arada senle komşuymuşuz :))

coolll

coolll

Üye
en doğrusunu yapmışsın. arada sırada hard format lazm :ehe

ama yinede route66 nın yerini türkiyede tutacak gps proğramı yok nokia maps kullanımı kolay ama çok eksik hem harita hem içerik olarak daha çok çalışması lazım.
(h)

omerynd

omerynd

Üye
eyw

aliens

aliens

Üye
    Konu Sahibi
aliens kardeş cities klasörü için tşk. bu arada senle komşuymuşuz :))

ahanda yakalandık :ehe memnun oldum. rica ederim

rica ederim..

ama yinede route66 nın yerini türkiyede tutacak gps proğramı yok nokia maps kullanımı kolay ama çok eksik hem harita hem içerik olarak daha çok çalışması lazım.
(h)

evet eksikleri var fakat geliştiriyorlar. Nokia yazılım işine iyice yüklenme kararı aldı. Eksiklerini farkettiler. Microsoft tan bile yazılım uzmanı transfer etmişler.
Adam gibi çalışırlarsa birçok telefon için yenilikler yapılabilir. Telefonlardaki işlemcilerin özelliklerinin tamamı kullanılmıyor şu an için; hiç değilse 5800 ve eski modellerde...

NoDisconnet

NoDisconnet

Üye
adamlar işini bilio 5 sn de gps ye bağlandı süper olmuş

henes_42

henes_42

Üye
cities klasörünü silip, 1.sayfadaki linkten indirdim, hafıza kartına attım, ancak yine haritalar boş çıkıyor, geride kalan 4 sayfayı okudum ancak bi öneri bulamadığım için yazdım, ovi mağaza ile cihazdan internete bağlandım ve haritalarda 9 mb bişey indirdi ama yine de haritalar boş çıkıyor:hmmm

Arkadaşlar hiç uğraşmadım ve modifiyeyi yeniden kurdum, 1.sayfada verilen cities klasörünü de hafıza kartına attım çalıştı. güzel oldu.

en çok sevdiğim kısmı; bulunduğunuz lokasyonu sms ile arkadaşınıza atıyorsunuz, arkadaşınız sms i açıp linki tıklayınca eliyle koymuş gibi sizi buluyor :ehe

sayın aliens kardeş bu işlem nasıl yapılıyor bilginiz var ise kısaca yazarmısınız. teşekkürler

aliens

aliens

Üye
    Konu Sahibi
sayın aliens kardeş bu işlem nasıl yapılıyor bilginiz var ise kısaca yazarmısınız. teşekkürler

Haritalara girdiğinde en üstte konumum kısmına (1. sayfada 3.resim - 182. Sokak diye başlıyor.) tıkladığında "Paylaş" seçeneğini tıklıyorsun. Orada iki seçenek geliyor karşına SMS ve E-Posta. SMS seçip arkadaşına gönderiyorsun. Arkadaşın o sms i açtığında seni nokta atışı bulabiliyor. Nokia Betalabs sitesinde bununla ilgili güzel bir video var. Seyretmeni öneririm..

zgr_techno

Üye
Artilari:

1- Arama gercekten daha hizli ve fazla sonuc veriyor.
2- SMS ya da E-mail ile konumunuzu paylasabiliyorsunuz.
3- Uydu gorunumu modunda fotograflar daha guncel ve canli, internetten indirme cok daha hizli. Ozellikle 3.04 surumunde Istanbul Bakirkoy- Buyukcekmece arasinda yuklenemeyen kareler artik yukleniyor.
4- Turkiye'de kucuk sehir merkezlerimde artik daha fazla ayrinti var. Gozle gorulebilir bir gelisme olmus.
5- Pusula ikonu iyi olmus.
6- Zoom in-out cok daha akici ve hizli

Eksileri:

1- Telfonun sarjini bir onceki surum olan 3.04 e gore cok daha hizli tuketiyor. (Iki farkli pille denedim, gercekten cabuk tukeniyor 3.06 ile [En azindan benim telefonda durum boyle])
2- Nokia 5800 V51 telefonumda maps ile birlikte Browser'i da acarsam ve navigasyonu baslatirsam hemen yetersiz hafiza diyor. Ancak navigasyonu baslatmazsam hafizayla ilgili bir hata vermeden haritalari gezebiliyorum.
3- Telefonun kirmizi kapat, tusuna basinca program arkada calismaya devam etmiyor kapaniyor. Mizik player gibi arkaplanda calissa cok daha iyi olur. Final surumunde umulur ki bu sorunu cozmus olurlar. [Maps calisiyorken menu tusuna basili tutup cikan menuden anaekrani secmek ve diger uygulamalara ulasmak baska birsey, kirmizi tus ile ana ekrana donmek ve Mapsin kapanmasi baska birsey, kapanmasa daha iyi olur bence. Kapanmasini istesek Exit deriz.]

flawless_kyo

Üye
arkadaşlar bu versiyonun cities klasörunu linkini verebilirmısınız

headhuntergs

Üye
Arkadaşlar Ben Telefondan Haritaları (5800) Tıkladım Ve 9 Mb Lik Bir Güncelleme Var Dedi Yükledim ... Sonra Haritalar Tekrar Girdim Ve Konumum'a Girdim Ve Buldu Ancak Telefonun Ekranında Sağ Alt Köşede Konumu Bulunca 4.5 Mb Yazıyor Ve Yanındada Wi-fi Simgesi Var , Yani Wi-fi Üzeirnden Bağlandı ... Ben Hiç Wi-fi Veya Operatörden Kontör Gitmeden GPS (Navigasyon) Kullanmak İstiyorum , BU Mümkünmü ??? Yani Sıfır Ücret Ve wireless olmadan ben konumum tıklayınca bulmak istiyorum , Nasıl Olacak ???

haritalardaki ayarlar kısmında internet seçeneğini çevrimdışı yaptım ve sonra uygulamalar menüsü içindeki "yer" menüsüne girip konumlama yı açıp sonra konumlama yöntemleri kısmında sadece *tümleşik gps* olanı işaretledim , diğerlerindeki işareti kaldırdım ve sonra konumuma girdiğimde bu sefer sağ alt köşede 0.0 mb yazıyor ve wi-fi ile bağlantı yapmadan veya operatör ile bağlantı yapmadan KONUMUMU BULDU DİREK OLARAK ... ŞU ANDA ÜCRETSİZ OLMUŞ OLUYOR YANİ DEĞİLMİ ? HER TARAFTA BU ÜCRETSİZ NAVİGASYON YAPABLİR VEYA KONUM BULABİLİRİM DEĞİLMİ ŞU DURUMDA ???

ozggurr

ozggurr

Üye
Haritalari uydu gorunumunde degil de sadece harita gorunumunde kullanacaksan bu sekilde ucretsiz olarak kullanabilirsin, ancak haritalari telefonuna ovi suit araciligiyla onceden yuklemissen tabii. Eger ovi suit ile harita yuklemediysen harita yerine bombos bir beyaz ekran gorursun.

A-gps ve wifi baglantili kullanuma gore dezavantajlari gps vericisine baglanmanin bazen dakikalar alabilmesi, internet kullanimi gerektiren hava durumu ve trafik bilgileri gibi verilere de ulasamamak seklinde siralanabilir.

Bence ulasmayinca cok sey de kaybetmis sayilmazsin. Bu ayar iyidir iyi..

Ucretsizdir ucretsiz...

Üst Alt