Nokia Neden Yükselemiyor :((Bütün Nokiacılar İçeri)

Sponsorlu Bağlantılar

jdmsaint

jdmsaint

Üye
Arkadaşlar Nokia ile Samsung u kıyaslamak çok saçma bence.Nokia sürekli kendi yazılımını üretiyor ama samsung htc lg ve diğer telefonlar hemen android e geçti.Bu android de ne var anlamıyorum.Elime 1500 tl lik htc aldım çin malı gibi tema efekti sıfır.Menü altındaki mesajlar rehber gibi yazıların fontu bile ayrı bi iğrenç. ne yani angry bird oynasan nolur oynmasan nolur. samsung kadar saçma bi telefonda görmedim.Zil sesi ayarlamak için müzik dosyasını telefon hafızasına atmak gerekiyor.Ayrıca Nokia kadar sağlam da değil.Ben şu an N97 kullanıyorum. ufak bi hack ile tüm tema vb şeyleri yüklüyor.Verdiğim paranında hakkını veriyor !!!

• Beğen
Tepkiler: Quaresma53 ve matchlessss

musty522

Üye
    Konu Sahibi
konuyu açan arkadaş büyük tartışmalar çıkabilir bu konuda yakında kitlenebilir. Genellikle öyle oluyor. Bazı arkadaşlar işin uzmanı gibi konuşuyor. Nokia şöyle yapmaz ise batar. Ya nerden biliyonuz? Size mi kaldı ? Firmaları kötülemek için elinizden geleni yapıyonuz. Hiç bi iştem memmun olmuyorsunuz.Farkındamısınız bi fırmanın android e gectiginden beri yapmadıgı sahtekarlık kalmadı. Ayrıca bu android sistemının ama başka. Anlatsam lafı agzıma tıkcaksınız. Benim bazı arkadaşlara tavsiyem var. Android kullanabilirsiniz ama fandroidççi olmayın. Eee anılbaran sen hiç mi android almıcan ? elbette alıcam ama 2016 da belki. Yani mecbur kaldgım için alıcam. Daha söylenecek çook şey var bu kadar yeterli sanırsam. Hiç kimse bi başka firmayı kötülemesin ve işletim sistemlerinide öyle. Hisseniz mi var android de bilmiyorumki . Ufak sıkıntılar için birbirimizle düşman olmaya gerek yok. Eskiden böyle degildik bune şimdi android denilen şey bi çıktı.forumda huzur kalmadı her gün bi kavga çıkıyor.İyi forumlar ....

aynen kardesim haklısın katılıyorum sana

matchlessss

matchlessss

Üye
piyasada NOKIA kadar modele sahip olan bir telefon daha varmı acaba :) geçmişten günümüze çıkardığı modelin haddi hesabı yok i phone htc vb telefonlar piyasada yokken NOKIA vardı. i phone samsung ve htc androıd ıslemcılı telefonlar bır sekılde NOKIA nın onune gecmeye calısmıs ve bunuda sadece bır androıd yasa ios denılen ısletım sıstemıyle başarmaya çalışmısdır . oysakı içerik menu yada kışıselleştırme bakımından baktıgınız zaman hıc bırı NOKIA gıbı olamaz. NOKIA da model çok birine 12mp kamera koyarken diğerine 8 mp kamera koyuyor ama farklı özelliklere sahip iki telefon arasında fark var. bütün özellikleri bir araya toplarsa eğer sizce başka model çıkarma şansı kalırmı fırmanın. sanırım yandan cd rom cıkan telefon fılan cıkarması gerekır butun ozellıklerı bır arada toplamış olursa.. NOKIA sadece telefon üzerine kurulmuş bı fırma daldan dala atlamadan telefon uzerıne bence ısletım sıstemı harıc ıyı bır sekılde ılerleyen fırmadır

• Beğen
Tepkiler: jdmsaint ve Quaresma53
pRime.

pRime.

Üye
öyle bir özelliği varmı bilmiyorum ama kodlamayı sadeleştirdikce oyun daha akıcı alıyor ben telefon için oyun yazmaya yeni başladım bilgisayar için yazdıklarım ağır kalabilir biraz ama çok sorun olmuyor dediğin gibi zaten piyasadaki oyunların hatrı sayılır kadarı flash ile yapılıyor ios ve android dahil
angry bird de flash ürünü olduğu söyleniyor
geçen farkettiğim bir oyunda asphalt 6 flash ile yapılmış telefonun private klasörünü kurcalarken fark ettim yani bir şekilde bu oyunlar flash ile yapılıyor benimde her oyunumdansonra gelen öncdkinden daha stabil ve hızlı oluyor öğrene öğrene gidiyorum işte :) söylediğim facebook sayfamdan voleybol oyunumun videosunu izlersen sana daha iyi bilgi verir bence

----------Eklendi @ 13:07:16 ---------- Yazıldı @ 13:04:44 ----------

2 tane online oyunu telefona taşımıştım ama çok stabil değil çünkü bilgisayar için yazılmış ve klavye istiyor sağ tıklama ist.yor bağzı oyunlar ve simgeler küçük çıkıyor mouse ile oyanan oyunları düzenleyip çözünürlüğünü vs yapılbilir ama şuanda onunla uğraşamam kendi oyunlarımı yazmak baya vaktimi alıyır zaten

Mesela miniclip gibi oyun sitelerindeki küçük boyutlu ama zevkli oyunlar da mı uğraştırır?

nadir_89

nadir_89

Üye
onları direk indirip telefona atsanızda çalışır zaten eğer flash player sürümü 10 dan büyük değilse eğer büyükse swf yi decomple edip fla ya çevirip sonra onu publish ederken flash lite 4 veya flash player 10 yapılması gerekir örnek bir oyun varsa istediğin link ver senin için bi deneyeyim

pRime.

pRime.

Üye
onları direk indirip telefona atsanızda çalışır zaten eğer flash player sürümü 10 dan büyük değilse eğer büyükse swf yi decomple edip fla ya çevirip sonra onu publish ederken flash lite 4 veya flash player 10 yapılması gerekir örnek bir oyun varsa istediğin link ver senin için bi deneyeyim

Çalışır da dokunmatik telefona uygun hale getirebilir miyiz onu merak ettim. Özel bir isteğim yok ama sen istersen herhangi bir oyunu dene. :)

Del Rey

Del Rey

Üye
Nokia'yı ciddi anlamda iyi tanıyan biri olarak, şöyle söyleyebilirim: Nokia'nın amacı donanımı ve aynı oranda fiyatı bastıktan sonra, yarı seviyesindeki donanıma sahip akıllı telefonların yapabildiklerini yapmak değil. Örneğin: Samsung Galaxy S2 HD LTE. Samsung Galaxy S2'den elle tutulur üç farkı var hepi topu. Hepsi de donanımsal, ama son derece güçlü.

Her neyse. Millet, Nokia'yı 5800 ve diğer S60'lar üzerinden değerlendirmeye bayılıyor. Nokia'nın çıkardığı her telefon, başka bir segmentte yarışıyor, unutmayın. Nokia Lumia 800 kompaktlık alanında (en azından Windows Phone splar arasımda), Nokia C7 tasarım ve sağlamlık alanında, Nokia N9 özgür yazılım alanında, Nokia N8 kamera telefon alanında, Nokia 701 f/p alanında, Nokia X7 ise (aslında Nokia 600'dü fakat 600 piyasadan çekildi) müzik telefonu alanında yarışıyor.

Nokia'yı fazla yargılamayın. Şu anda hiçbir firmanın yapmadığı kadar büyük bir değişim sürecinden geçiyorlar. Hangi firma 3 yıl içerisinde önce Symbian S60'ı alıp Belle yapabilir, aynı anda 5-6 tane yeni internet servisi çıkarıp, tekrar isimlerini ve görünümlerini değiştirip üzerinde 5-6 tane daha servis ekleyebilir, aynı anda Intel ile birleşerek MeeGo'uyu geliştirebilir, bunu durdurup aynı anda 8 ay içerisinde Microsoft ile anlaşıp Lumia 800'ü çıkarıp etkinliklerini yapabilir, N8'in sırf kamerası için o kadar araştırma yapabilir, o kadar sık arayüz tasarımı yapabilir, bu kadar fazla güncelleme çıkarabilir? Kim yaptı? Kimse. Nokia haricinde kimse yapmadı bunu, kimse!

Kim böyle bir düşüş döneminde bile morali 0 100'de tutabilir? İnanmıyor musunuz? Nokia World 2011'e dönelim. Adam Lumia 800 harika diye bir yerini yırttı, gitti 4D projeksiyon teknolojisini Londra'da gösterdi, dünya'nın en büyük projeksiyon sistemini N8'İn HDMI portundan çıkarttırdı. Nokia batmış olsaydı bunları yapacak ekonomisi olamazdı.

Apple'ın iPhone'unu Nokia N8 ile karşılaştırıp iPhone iyi diyenler var. Canım arkadaşım, Nokia N8 dünyanın en iyi kameralı telefonu. Gerçekten. Kimse N8'in kamerası iPhone'dan iyi demiyor bunun yanında. iPhone yalnızca uygulama telefonu. Onlar olmazsa N8'in ynında solda sıfır kalır. N8'deki HDMI, USB OTG, 12 MP Kamera, dahili + harici hafızası, alüminyum kasası vs. vs. özelliklerin hiçbiri iPhone'da yok. Bu özelliklerin hepsinin bir telefonda birleşmiş olanı hiçbir telefonda yok. Ciddiyim.

Nokia yeni nesil 701'ini çıkarttı. Arayüz, SGS 2'den 3 kat daha hızlı, biliyorsunuzdur. Ana ekran geçişleri 3 kat hızlı. Çok daha yumuşak menü vs vs. 701 SGS2 denen donanım sapığını yere yatırabilecek performansa sahip. Nokia N9. Öyle tasarım kimde var ya, merak ediyorum. Apple bir yandan Samsung'a yuvarlak veya üçgen telefon yap desin, Samsung da iPhone'dan farkı Samsung logosu olan telefonlar üretsin; Nokia hiçbir telefonda olmayan tasarımları üretmeye devam eder. HTC'ye bakalım. Ben bu kadar telefonlarla uğraşıyorum, iki farklı HTC'yi arka kısmından ayırmak oldukça güç :)

Nokia'nın yükselememesinin nedeni faşist, siyonist, lusiferist vs. vs. medyanın, basının, havanın, sosyal yaşamın, firmaların; Nokia'yı eski moda göstermesidir. Nokia eski moda değildir. Kullanım olarak hiçbir rahatlık N9'daki gibi değildir. Lumia 800'deki gibi değildir. 701'deki gibi değildir.

Bu nedenle de Nokia da Nokia!

• Beğen
Tepkiler: matchlessss

Lenneth

Üye
Nokia yeni nesil 701'ini çıkarttı. Arayüz, SGS 2'den 3 kat daha hızlı, biliyorsunuzdur. Ana ekran geçişleri 3 kat hızlı. Çok daha yumuşak menü vs vs.

:zuhaha:

Sallamak bedava nasil olsa..

Del Rey

Del Rey

Üye
Peki, temin edemiyorsun. Ocak ayında tüm mağazalarda satışta olacak. Media Markt'a git ve bir eline S2'yi diğer eline de 701'i al. Ana ekranları ve menüleri sürükle birşey yap, widget ekle, fotoğraflara pinch-to-zoom yap, kintetic scroll yap, coverflow'u dene (pardon S2'nin müzik çalarında CoverFlow yok, Android ICS'li bir telefonda dene); şahsen ben denemekten çekinmem, denedim. S2 geçişlerde kasıyor kasıyor. 701 aynı anda hem değiştirip hem de duvar kağıdı efektle değiştiriyor, eşit olsunlar diye SGS2'de de normal duvar kağıdı koydum. S2'den çok daha yumuşak geçişler yapıyor. Dene ve gör. (Gelecek ay)

pRime.

pRime.

Üye
Nokia'yı ciddi anlamda iyi tanıyan biri olarak, şöyle söyleyebilirim: Nokia'nın amacı donanımı ve aynı oranda fiyatı bastıktan sonra, yarı seviyesindeki donanıma sahip akıllı telefonların yapabildiklerini yapmak değil. Örneğin: Samsung Galaxy S2 HD LTE. Samsung Galaxy S2'den elle tutulur üç farkı var hepi topu. Hepsi de donanımsal, ama son derece güçlü.

Her neyse. Millet, Nokia'yı 5800 ve diğer S60'lar üzerinden değerlendirmeye bayılıyor. Nokia'nın çıkardığı her telefon, başka bir segmentte yarışıyor, unutmayın. Nokia Lumia 800 kompaktlık alanında (en azından Windows Phone splar arasımda), Nokia C7 tasarım ve sağlamlık alanında, Nokia N9 özgür yazılım alanında, Nokia N8 kamera telefon alanında, Nokia 701 f/p alanında, Nokia X7 ise (aslında Nokia 600'dü fakat 600 piyasadan çekildi) müzik telefonu alanında yarışıyor.

Nokia'yı fazla yargılamayın. Şu anda hiçbir firmanın yapmadığı kadar büyük bir değişim sürecinden geçiyorlar. Hangi firma 3 yıl içerisinde önce Symbian S60'ı alıp Belle yapabilir, aynı anda 5-6 tane yeni internet servisi çıkarıp, tekrar isimlerini ve görünümlerini değiştirip üzerinde 5-6 tane daha servis ekleyebilir, aynı anda Intel ile birleşerek MeeGo'uyu geliştirebilir, bunu durdurup aynı anda 8 ay içerisinde Microsoft ile anlaşıp Lumia 800'ü çıkarıp etkinliklerini yapabilir, N8'in sırf kamerası için o kadar araştırma yapabilir, o kadar sık arayüz tasarımı yapabilir, bu kadar fazla güncelleme çıkarabilir? Kim yaptı? Kimse. Nokia haricinde kimse yapmadı bunu, kimse!

Kim böyle bir düşüş döneminde bile morali 0 100'de tutabilir? İnanmıyor musunuz? Nokia World 2011'e dönelim. Adam Lumia 800 harika diye bir yerini yırttı, gitti 4D projeksiyon teknolojisini Londra'da gösterdi, dünya'nın en büyük projeksiyon sistemini N8'İn HDMI portundan çıkarttırdı. Nokia batmış olsaydı bunları yapacak ekonomisi olamazdı.

Apple'ın iPhone'unu Nokia N8 ile karşılaştırıp iPhone iyi diyenler var. Canım arkadaşım, Nokia N8 dünyanın en iyi kameralı telefonu. Gerçekten. Kimse N8'in kamerası iPhone'dan iyi demiyor bunun yanında. iPhone yalnızca uygulama telefonu. Onlar olmazsa N8'in ynında solda sıfır kalır. N8'deki HDMI, USB OTG, 12 MP Kamera, dahili + harici hafızası, alüminyum kasası vs. vs. özelliklerin hiçbiri iPhone'da yok. Bu özelliklerin hepsinin bir telefonda birleşmiş olanı hiçbir telefonda yok. Ciddiyim.

Nokia yeni nesil 701'ini çıkarttı. Arayüz, SGS 2'den 3 kat daha hızlı, biliyorsunuzdur. Ana ekran geçişleri 3 kat hızlı. Çok daha yumuşak menü vs vs. 701 SGS2 denen donanım sapığını yere yatırabilecek performansa sahip. Nokia N9. Öyle tasarım kimde var ya, merak ediyorum. Apple bir yandan Samsung'a yuvarlak veya üçgen telefon yap desin, Samsung da iPhone'dan farkı Samsung logosu olan telefonlar üretsin; Nokia hiçbir telefonda olmayan tasarımları üretmeye devam eder. HTC'ye bakalım. Ben bu kadar telefonlarla uğraşıyorum, iki farklı HTC'yi arka kısmından ayırmak oldukça güç :)

Nokia'nın yükselememesinin nedeni faşist, siyonist, lusiferist vs. vs. medyanın, basının, havanın, sosyal yaşamın, firmaların; Nokia'yı eski moda göstermesidir. Nokia eski moda değildir. Kullanım olarak hiçbir rahatlık N9'da yoktur. 701'de yoktur. Lumia 800'de yoktur.

winphone'la ilgili deiklerin hariç hepsine katılıyorum. microsoft nokia'yı ele geçirdikten sonra nokia benim için bitti.

Del Rey

Del Rey

Üye

winphone'la ilgili deiklerin hariç hepsine katılıyorum. microsoft nokia'yı ele geçirdikten sonra nokia benim için bitti.

Öyle deme. Ben de Windows Phone 7 yerine MeeGo'yu şiddetle tercih ederdim, fakat Windows Phone 7 metro arayüzü de gerçekten hızlı ve güzel. MeGo kadar iyi geliştirici telefonu performansı beklenemez tabii ki. Hatta bunu geçenler de MeeGo Türkiye'deki bir arkadaşla da uzun uzun konuştuk. İsmini vermem doğru olur mu bilmiyorum. (Microsoft'un Nokia'yı ele geçirmesi de doğru, yakında satılmasını bekliyorum Nokia'nın 19 milyar dolara)

pRime.

pRime.

Üye
Öyle deme. Ben de Windows Phone 7 yerine MeeGo'yu şiddetle tercih ederdim, fakat Windows Phone 7 metro arayüzü de gerçekten hızlı ve güzel. MeGo kadar iyi geliştirici telefonu performansı beklenemez tabii ki. (Microsoft'un Nokia'yı ele geçirmesi de doğru, yakında satılmasını bekliyorum Nokia'nın 19 milyar dolara)

zaten microsoft nokia'nın akıllı telefon bölümünü satın almaya hazırlanıyor.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
samsung nokianin hayallerini bozdu o yüzden yükselmiyor. Batının şirketleri nokia ve iphone danışıklı dövüşle sömürecekti biri yüksek fiyatlı tellerle öbürü sağlam ama yetersiz ucuz tellerle. Neyseki samsung ayak koydu. Haydi sıkıysa artık nokia yüksek segment tel çıkarmasın. Batar valla. Gönlüm hiçbir firmadan yana değil sadece cimrilik edip teknolojiyi insanlardan esirgemesinler o kadar.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben nokia nın n8 gibi harika bir cihazını 10 taksit 1020 tl ye aldım(geçen sene)Nokia kaliteyi ucuza satıyor bence.iphone 4 ile n8 in maliyetinin aynı olmasına karşın fiyatları arasında uçurum var.1800 -2000 tl ver arkadaşına bir resim bile göndereme.

anılbaran

anılbaran

Üye

Nokia'nın yükselememesinin nedeni faşist, siyonist, lusiferist vs. vs. medyanın, basının, havanın, sosyal yaşamın, firmaların; Nokia'yı eski moda göstermesidir. Nokia eski moda değildir. Kullanım olarak hiçbir rahatlık N9'daki gibi değildir. Lumia 800'deki gibi değildir. 701'deki gibi değildir.

Bu nedenle de Nokia da Nokia!

aynen dostum katılıyorum . :oke: işte yorum budur :oke:

----------Eklendi @ 23:02:21 ---------- Yazıldı @ 22:59:49 ----------

ya microsoft satın alınca nokia nın durumu ne olcak ? Meltimi çıkcaktı ya. Açık kaynak kodlu akıllı telefonların yerine geççekmiş . Kafam karıştı :hmmm

pRime.

pRime.

Üye
aynen dostum katılıyorum . :oke: işte yorum budur :oke:

----------Eklendi @ 23:02:21 ---------- Yazıldı @ 22:59:49 ----------

ya microsoft satın alınca nokia nın durumu ne olcak ? Meltimi çıkcaktı ya. Açık kaynak kodlu akıllı telefonların yerine geççekmiş . Kafam karıştı :hmmm

Meltemi s40 cihazların yerini alacak akıllı telefonların değil.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
nokia yahudilerin değilmi neden siyonist medya kötü göstersin ki

Üst Alt