Nokia N97 çin malı ve orjinal arasındaki farklar nelerdir ?

Sponsorlu Bağlantılar

neoorog

neoorog

Üye
    Konu Sahibi
Ben de öyle düşünüyorum da yine de N97 kullanıcılarından net bir bilgi almak istiyorum. :P:

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
Kardeşim.. OrjinaL N97'de anten ve TV buLunmuyor.. OrjinaL için Herhangi bir sitede mevcutsa bir Program indirip internet bağLantısı iLe tv izLeyebiLirsin..

GeLeLim orjinaL iLe çin üretimi arasındaki farkLara..

ELindeki TeLefon kapaLı durumdaysa eğer;

N97 iLe Çin maLı teLefonu ayırman için ekranına dikkatLi bakman yeterLi oLacaktır.. Çin maLı teLefonun ekranı gözLe görüLür şekiLde orjinaLinden Yatay oLarak daha küçüktür.. menü tuşu iLe ekranın arasındaki boşLuktan bu farkı anLayabiLeceğini umuyorum..

işte bir kaç örnek ; Çin üretimi N97'Ler..

Ve buda OrjinaL Nokia N97.. Ekrana dikkatLi bak..

Diğer Bir Fark ise dediğim gibi anten.. OrjinaL teLefonda anten buLunmuyor.. eLine aLdıgında çin maLında teLefonun arkasında yada kenarında bu anteni görebiLirsin.. ( beLki Bazı çin modeLLerinde oLmayadabiLir anten biLmiyorum )

TeLefon açıksa eğer ;

Daha önce Nokia N serisinden bir teLefon kuLLandıysan menüye iLk girdiğinde anLarsn.. ama iLLa nokia kuLLanmak gerekmiyor Cihazın menüsüne girdiğinde Nokia'nın farkı ortaya cıkıyor.. çin üretimi n97'nin kuLLandıgı font'tan (yazı tipinden) orjinaLi iLe görüntü kalitesini ayırt edebiLeceğine inanıyorum.. ama yinede bir kaç örnek vermekte fayda var..

Çin maLı teLefonun Menüsü iLe orjinaLdeki farkLıLıgıda anLayabiLirsin.. OrjinaL n97'de grafik bakımından daha kaLiteLi bir menü mevcut.. ( icon kaLitesi , menü geçişi kaLitesi , tema efekti vs.)..

Birde Çin üretimi teLefonLarın sesi cok yüksek cıkıyor orjinaL N97'ye göre.. bir müzik açarsan sesin kaLitesiz oLdugunu ve aşırı derecede yüksek oLuşu ve kuLak tırmaLamasından anLayabiLirsin bunu.. çin üretimi n97 cihazLarında ses seviyesinin TV izLenen modeLLer oLdugu için yüksek ses gerektiren ortamLarda tv daha rahat izLenebiLsin diye bu derece yüksek oLdugunu düşünüyorum.. ama dediğim gibi kaLitesiz bir hoparLör var.. anLayabiLirsin ses'tende.. Yani kısacası anLatmaya gerek yok mecbur kaLmadıkça orjinaLi varken çin maLının Lafı biLe oLmaz diyeLim noktamızı koyaLım sevgiLi dostum :)

neoorog

neoorog

Üye
    Konu Sahibi
Anten konusuna sarmıştım tncxxx. Onu sordum gayet güzel cevaplamışsın teşekkür ederim. Ekran boyutunuda öğrendiğim iyi oldu. Diğer bahsettiğin kısımlarda bilgim vardı zaten. :)

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
Anten konusuna sarmıştım tncxxx. Onu sordum gayet güzel cevaplamışsın teşekkür ederim. Ekran boyutunuda öğrendiğim iyi oldu. Diğer bahsettiğin kısımlarda bilgim vardı zaten. :)

Tamam dostum umarım probLemin çözüLmüştür.. Bence gereksiz yani çin maLı teLefonLar.. :) arkadaşımdada var bi çin maLı.. 3 ay kuLLandı batarya bitti :D boşverin bence tartışmaya sormaya gerek yok bu cihazLarı.. ucuz etin yahnisi yavan oLur demişLer.. imkanımız yettiğince OrjinaLe devam:oke:

emmrecan

emmrecan

Üye
O kod Nokia'larda çalışan bir koddur.Tuşlandığında telefonun yazılım bilgisi ve versiyonu , tarihi vs. çıkar.Artık bunu da kopyaladılarsa bilmiyoruum :D...
inan kopyaladılarsa hç şaşrmam :D

neoorog

neoorog

Üye
    Konu Sahibi
Çinliler çakma N97'yi orjinalmiş gibi satma derdinde değiller. O yüzden kopyalamadıklarından eminim diyebilirim. Fakat bizim Türkler bu işe el atmış olabilirler.. :D

parsreis18

Üye
Arkadaslar Orginal ve Cin mali Nasil Anlasilir Menüden Dil ve yazilim birde arkadaki imei kodundan cünkü imei kodunu nokia ya girdinizde o kodu kabül etmeyecektir. sesinden yani zil Menü cok önemli Orginal nokiada olan menü cinde yoktur ve kesinlikle türkce yazi yazamassiniz cünkü onu bile yapamamislar. daha size cok sey sayarim!!!!!!!!!!!!

--------------- Ekleme ---------------

NOKIA TELEFONLARINDA Anten olmaz disarida yani cinlerde var.????????????????????

--------------- Ekleme ---------------

AMA KARDES BAZI Cin tellerde orginalden iyi dogru ses özelligi. Mesala N98+ gördünüzmü cift sim kart ve ses yine cok süper dört tane hoporlör ve görünüm süper Türkiyede bulunuyormu Avrupada suan var N98+)???????

Godfather

Godfather

Üye
:D Burada sayamayacak kadar fazzzzlaaaaa :ehe

osmanaktag

Üye
Arkdaşım Ben Sınıf arkadaşımda var çakması Hiç Özellik yok desek iyi Kamera Berbat.Sonra Ses Az Çıkıyor... Bunlar yeterli Çakmada Wifi Yok Tv de yok Orjinalinde.Sen Arkdaşların dediğin gibi 5800 xm al...

wldyslw

wldyslw

Üye
arkadaşlar ilk başta kameraları berbat olur sony ericsson'un vga'sı bile onların yanında 5 mp kalır. daha sonra menü olarak berbat olur ve tabii batarya altındaki etiketleri dandik olurlar....

uqur2362

Üye
O kod Nokia'larda çalışan bir koddur.Tuşlandığında telefonun yazılım bilgisi ve versiyonu , tarihi vs. çıkar.Artık bunu da kopyaladılarsa bilmiyoruum :D...

evet onuda kopyaladılar bende n95 8gb var kodu yazdım çıkıyor ama çin malı :D

kosezade

kosezade

Üye
al abi n97 çin gidene kadar kullan

e r a y

Üye
internet tarayıcısına girip herhangi bir adrese gir açılırken yuvarlağın içinde www. yazıyosa çin maldır :)

Üst Alt