Ue-Gazi
Emekli Yönetici
Nokia N900 | X-Terminal ile OverClock (Hız Aştırma) | 700MHz 750MHz 800MHz 825MHz 900MHz 930MHz
Önemli Not : Bu sayfayı okuyorsanız ve okuduklarınızı uygulamak istiyorsanız eğer cihazınızı riske atmadan önce BURAYI MUTLAKA OKUYUNUZ...!!!
Yapacağınız bu işlemler esnasında cihazınıza zarar verebilirsiniz. Yada yaptığınız bu işlem sonucunda cihazınız zamanla ömrünü yitirebilir. Cihazınızın zarar görmesi sonucunda ŞAHSIM ve MAXİCEP KESİNLİKLE SORUMLU TUTULAMAZ...
Nokia N900 | X-Terminal ile OverClock (Hız Aştırma) İşlemine Başlıyoruz...
Not : İşlemlere başlamadan önce N900' de Rootsh paketinin yüklü olduğundan emin olunuz...
Yapmak istediğiniz Hız Aştırmaya göre indirmiş olduğunuz MHz dosyasını N900' e atınız. (MyDocs) Daha sonra X-Terminalini açıp indirdiğiniz MHz dosyasına göre X-Terminaline Kodu giriniz.
700 MHz için X-Terminaline girilmesi gereken kod :
750 MHz için X-Terminaline girilmesi gereken kod :
800 MHz için X-Terminaline girilmesi gereken kod :
825 MHz için X-Terminaline girilmesi gereken kod :
900 MHz için X-Terminaline girilmesi gereken kod :
X-Terminal paneli Büyük/Küçük harfe duyarlıdır. Lütfen kodları dikkatli yazınız. Büyük/Küçük harfe dikkat ediniz. Arada bırakılan boşluklara dikkat ediniz. Her kod yazımı bitiminden sonra ENTER tuşuna basıp ikinci koda geçiniz. İşleminizi tamamladıktan sonra cihazınızı Kapatıp/Açınız...
Cihazınız açıldıkta sonra işlemin başarı ile sonuçlanıp sonuçlanmadığını öğrenmek için Conky uygulamasını telefonunuz yükleyiniz.
600MHz' e geri dönmek için X-Terminal kodları...
yada
yada tam tersi
deneyebilirsiniz...
Not : Kendi sistemimde denemedim. Yani 900MHz' den geri dönmeyi düşünmüyorum. Eğer ki bu kodlar işe yaramazsa N900' ü Flashladığınız zaman bütün ayarlarınız sıfırlanacağı için 600MHz' e geri dönüş sağlayabilirsiniz...
Ue-Gazi Yorumu: Olduğunca basite indirerek anlatmaya çalıştım. Ekran görüntülerinden de anlayacağınız üsere kendi sistemimede OverClock yaptım ve şuan 900MHz' de çalışıyor. Zaten canavar gibiydi şimdi çift başlı canavar oldu.
Yapacağınız bu işlemler esnasında cihazınıza zarar verebilirsiniz. Yada yaptığınız bu işlem sonucunda cihazınız zamanla ömrünü yitirebilir. Cihazınızın zarar görmesi sonucunda ŞAHSIM ve MAXİCEP KESİNLİKLE SORUMLU TUTULAMAZ...
Nokia N900 | X-Terminal ile OverClock (Hız Aştırma) İşlemine Başlıyoruz...
Not : İşlemlere başlamadan önce N900' de Rootsh paketinin yüklü olduğundan emin olunuz...
Yapmak istediğiniz Hız Aştırmaya göre indirmiş olduğunuz MHz dosyasını N900' e atınız. (MyDocs) Daha sonra X-Terminalini açıp indirdiğiniz MHz dosyasına göre X-Terminaline Kodu giriniz.
700 MHz için X-Terminaline girilmesi gereken kod :
Kod:
root
fiasco-image-update /home/user/MyDocs/zImage700mhz.fiasco
Kod:
root
fiasco-image-update /home/user/MyDocs/zImage750mhz.fiasco
Kod:
root
fiasco-image-update /home/user/MyDocs/zImage800mhz.fiasco
Kod:
root
fiasco-image-update /home/user/MyDocs/zImage825mhz.fiasco
Kod:
root
fiasco-image-update /home/user/MyDocs/zImage900mhz.fiasco
Cihazınız açıldıkta sonra işlemin başarı ile sonuçlanıp sonuçlanmadığını öğrenmek için Conky uygulamasını telefonunuz yükleyiniz.
600MHz' e geri dönmek için X-Terminal kodları...
Kod:
root
apt-get -f update
Kod:
root
apt-get -f update
apt-get -f install
Kod:
root
apt-get -f install
apt-get -f update
Not : Kendi sistemimde denemedim. Yani 900MHz' den geri dönmeyi düşünmüyorum. Eğer ki bu kodlar işe yaramazsa N900' ü Flashladığınız zaman bütün ayarlarınız sıfırlanacağı için 600MHz' e geri dönüş sağlayabilirsiniz...
Ue-Gazi Yorumu: Olduğunca basite indirerek anlatmaya çalıştım. Ekran görüntülerinden de anlayacağınız üsere kendi sistemimede OverClock yaptım ve şuan 900MHz' de çalışıyor. Zaten canavar gibiydi şimdi çift başlı canavar oldu.
Anlatım ve Uygulama : ULAŞ Bilişim
Ekli dosyalar
Eklentileri görebilmek için Giriş yap veya üye ol.