Nokia n8'de fotolarındaki renk dengesizliği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blight

Üye
    Konu Sahibi
Nokia n8'de fotolarındaki renk dengesizliği
Arkadaşlar akşama yakın evimden fotograf çektim, bir yanımda da arkadaşımın dijital fotograf makinesi vardı, ikisini karşılaştırdık. Tamam 12mp kalite güzel ama renkler hiç gerçekle alakalı değil. Bütün ayarları denedim ama n8 gökyüzünün maviliğini tam rengiyle göstermiyor. Aşağıya n8'in ve nikon coolpix s3200'ün aynı yerden çektiği fotoları ekleyeyim. Benim n8'de mi bir sorun var yoksa ben bu telefondan fazla şey mi istiyorum.

Nikon s3200




Nokia n8


Nikon s3200
 


Kayahan14

Kayahan14

Üye
alakası yok :) o mpix den kaynaklanmıyor ki

- - - Eklendi - - -

Daha çok megapiksel, daha iyi makine demek mi?

Megapiksel, bir fotoğraf üzerinde yer alan milyon tane küçük renkli noktayı ifade ediyor. Daha fazla megapiksel'e sahip olmak da daha keskin hatlara sahip fotoğraflar çekmeniz anlamına geliyor gibi görünebilir. Aslına bakarsanız bu, daha fazla noktaların bir araya gelmesiyle oluşmuş kötü bir fotoğraf anlamına da gelebilir. Kafa karıştırıcı gibi duruyor değil mi?

İyi kamera veya iyi fotoğraf nedir?

Bir kameranın lensi, yapısı, sensörü, fotoğrafın çekim tekniği, ışık, zaman ve mekan gibi daha pek çok etken bir fotoğrafın veya makinenin iyi olması için pek çok yan unsur olarak karşımıza çıkar. Tüm bunların iyi bir şekilde harmanlanmasıyla iyi bir fotğraftan söz edilebilir. Dolayısıyla az önce saydıklarımız, megapiksel'den çok daha önemli maddeler. Bu yüzden de 4 megapiksel'lik bir kamerayla çektiğiniz fotoğraf, 8 megapiksel'lik bir modelinkinden çok daha keskin ve iyi olabilir.

Daha pahalı, daha çok yer kaplıyor

Yüksek megapiksel'li kameraların bazı dezavantajları da var. Bunların başında da daha pahalı olmaları geliyor. Bu kameralarla çekilen fotoğrafların dosya boyu da artacağından, hafıza kartında daha fazla yer kaplıyorlar. Bir süre sonra da ek hafızaya ihtiyacınız oluyor.

Ayrıca sensör yongasında daha yoğun piksel birikmesi ise sensörün daha fazla ısınması anlamına gelir ki, bu da alçak ışıklı çekimlerde fotoğraflarda istenmeyen lekelerin oluşmasına yol açar.

Tabii ki bu söylediklerimiz bütün çok megapiksel kameralar kötüdür, almak gereksizdir anlamına da gelmiyor. Önemli markaların yeni modelleri hem gelişmiş yapıları hem de fotoğraf kalitesi olarak gayet tatmin ediciler. Ancak bu kameraları edinmeniz için fiyat konusunda da ciddi miktarları gözden çıkarmanız gerekiyor.

Megapiksel önemsiz mi?

Pek öyle sayılmaz. Öncelikle fazladan megapiksel'e sahip olmak demek, resimlerinizi kesmek gibi önemli bir işlem için fazlasıyla yardımcı olacak bir unsur.

yüksek çözünürlük isteyen poster, kapak veya afiş gibi baskılarda ortaya çıkıyor. Odanızda yer almak üzere bir futbolcu veya şarkıcının posteri ya da beğendiğiniz bir fotoğrafın büyük boy halini duvara asmak isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda ne kadar yüksek çözünürlük, o kadar kaliteli sonuç anlamına gelir.

Chip (Ç)Alıntıdır...
 

blight

Üye
    Konu Sahibi
benim kastettiğim renklerdeki gerçekdışılık. Pixel büyklüğü küçüklüğü değil
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
1
Görüntüleme
605
mcnpl4
Sensation
Cevap
674
Görüntüleme
40K
dilmenibrahim
Cevap
78
Görüntüleme
6K
franzliszt


Üst Alt