Nokia N8 vs. Canon 550D DSLR [Kamera karşılaştırması]

Sponsorlu Bağlantılar

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Görgüsüzlük deil KO9, sadece hakkını veren bir telefon ve kamerası oldukça da kalite eğer linke baktıysan.

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
Her zaman dediğim gibi, nokia telefon değil fotoğraf makinesi üretiyor :ehe
o zmam samsung la iphone da telefon değil işlemci ram üretiyo :kop:

----------Eklendi @ 12:44:07 ---------- Yazıldı @ 12:41:32 ----------

Yuhh sen git neyle neyi karşılaştır tövbe tövbe bu N8i ne kadar büyütüyorlar N8 in sadece kamerasının tamamından 3-5 kat büyük sensörü var 550D nin Lensleri saymıyorum bile insan gider kompakt bi makineyle kıyaslar bari görgüsüz derdim N8 ciler için sonra hak verirdim bazen ama harbi bu kıyaslamayla tam bi görgüsüzlük olmuş...

fotoğraflara bakarsak eşit durumdalar bi telefonla karşılaştırılması bile mucizeyken rekabet içindeler fotoğraflarda :oke: yani hiçte görgüsüzlük değil elinde n8 olsa böyle konuşmıcağına o kadar eminimki c7 ciler üşüştü yine

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Biz fandroidcilerden bıkmışken üstüne c7lerde saldırıya geçtii..

KO9

KO9

Üye
Görgüsüzlük deil KO9, sadece hakkını veren bir telefon ve kamerası oldukça da kalite eğer linke baktıysan.
Kamerası tamam iyide sen bunu bi DSLR ile karşılaştırırsan komik olur DSLRda 100lerce farklı ayar var o resmi yakalaman için 100lerce seçenek var. Hani kompak makina olsa yapılabilecekler sınırlı ama DSLR olunca seçenek gerçekten çok. O yüzden bir 550D sahibi olarak bu yazıyı görünce sadece tebessüm ettim. İyi bari 5Dmark2 ile filan karşılaştırmamışlar üstün kameralı N8i :D

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
Biz fandroidcilerden bıkmışken üstüne c7lerde saldırıya geçtii..

harbi neden N8 in üstünlüğü kabul edilemiyo anlamıyorum ben biride gelip çamur atcağına vay be demiyo biz NFC lerine saygı duymuyomuyuz hem zaten NFC nin kullanımının yaygınlaşması bikaç yıl alcak ama kamera herzaman lazım olan bişey

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
@KO9: Tamam ona birşey demiyoruz zaten burda da 550dnin fotoları biraz daha iyi ancak önemli olan bir telefonun bir DSLR fotoğraf makinesiyle kıyaslanabilmesi.

RedColt

RedColt

Üye
canon gibi bir makinanın verecekleri n8 veremez.. tamam yinede n8in kamerası iyi ama tabikide canon kadar değil. (2 sinide bir süre kullandım )

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Zaten bende ona birşey demiyorum kardeş ama arkadaş görgüsüzlük diyor. Kamerası kıyaslanabilecek durumda bence.

KO9

KO9

Üye
Zaten bende ona birşey demiyorum kardeş ama arkadaş görgüsüzlük diyor. Kamerası kıyaslanabilecek durumda bence.
Deil işte belli seçilmiş pozlarla bunu anlayamazsın telefon kamerasıyla bir DSLRi bir tutamazsın. Yada siz N8 sahipleri tutarsınız :D Git Canonun yada Nikonun kompaktları ile karşılaştır ki onların bile sensörü daha büyük... Şu Carl Zeis'ta olmasaydı nabıcaktı bu tel üreticileri çok mrk ediyorum...
Renk konusuna gelirsek 550D ile bir çok farklı skalada renk yakalayabilirsiniz O kişinin becerisine kalmış...

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Kamerası tamam iyide sen bunu bi DSLR ile karşılaştırırsan komik olur DSLRda 100lerce farklı ayar var o resmi yakalaman için 100lerce seçenek var. Hani kompak makina olsa yapılabilecekler sınırlı ama DSLR olunca seçenek gerçekten çok. O yüzden bir 550D sahibi olarak bu yazıyı görünce sadece tebessüm ettim. İyi bari 5Dmark2 ile filan karşılaştırmamışlar üstün kameralı N8i :D

bos konusma isteyen istedigini karsilastirir ve karsilastirmaya bakarsan n8 in ustun oldugu fotograflarin da oldugunu gorursun.. N8 in yoksa bilip bilmeden camur atmaya da hakkin yok..

----------Eklendi @ 13:19:46 ---------- Yazıldı @ 13:17:52 ----------

Deil işte belli seçilmiş pozlarla bunu anlayamazsın telefon kamerasıyla bir DSLRi bir tutamazsın. Yada siz N8 sahipleri tutarsınız :D Git Canonun yada Nikonun kompaktları ile karşılaştır ki onların bile sensörü daha büyük... Şu Carl Zeis'ta olmasaydı nabıcaktı bu tel üreticileri çok mrk ediyorum...
Renk konusuna gelirsek 550D ile bir çok farklı skalada renk yakalayabilirsiniz O kişinin becerisine kalmış...

amm a dert oldu sana sanki forumun n8 cileri yapti bu karsilastirmayi..

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Anlayamıyorumki byle gereksiz konusanlar sadece n8i olmayanlar. Şuan arkadaşda da n8 olsaydı eminim ki o da üstün falan diyecekti..

mcnpl4

mcnpl4

Üye
ayrica sen bile n8 in kamerasina laf atarken cok ustun fotograf makineleri soyluyorsun.. N8 in durumu ortada iste:oke:

ultrayer6

ultrayer6

Üye
    Konu Sahibi
yaw bu bir cep telefonu. Altını çiziyorum CEP TELEFONU.
Ama profesyonel fotoğraf makineleri ile karşılaştırılabiliyor değil mi? Kamerası iyi değil mi? Sakın inkar etmeyin.
Bi kerede şu aletin bi özelliğini beğenin yaw. Herşeye çamur atıyorsunuz.

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
ultrayer6 bencede sonuçta elindeki cep telefonu ve karşılaştırılabiliyor olması bile yeter :oke:

----------Eklendi @ 13:25:01 ---------- Yazıldı @ 13:24:10 ----------

@mcpaa: Bencede :oke:

mcnpl4

mcnpl4

Üye
adam daha buyuk lens diyo.. O lensleri cebine sigdirabilcen mi?

KO9

KO9

Üye
Benim N8e çamur attığım yok ki kamerasınıda çokta beyenirim. N8i tercih etmememin tek nedeni N8in görünüşü olduğunuda söylerim hep. Bir dahaki karşılaştırmanız için 5Dmark2 yi tavsiye ederim aynı pozları oda aynı yakalayacaktır EGO'nuz daha tatmin olur :) araştırın belki yapan vardır :) yoksa bu forumdan birisi çıkar :)

ultrayer6

ultrayer6

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8'in iOS ve Android cihazları ile
değil de profesyonel fotoğraf
makineleri ile kıyaslanması bazılarının
zoruna gitmiş gibi görünüyor.

karasahinemre

Üye
Benim N8e çamur attığım yok ki kamerasınıda çokta beyenirim. N8i tercih etmememin tek nedeni N8in görünüşü olduğunuda söylerim hep. N8 sahiplerine bu yüzden görgüsüz demeyede devam edicem... Bir dahaki karşılaştırmanız için 5Dmark2 yi tavsiye ederim aynı pozları oda aynı yakalayacaktır EGO'nuz daha tatmin olur :) araştırın belki yapan vardır :) yoksa bu forumdan birisi çıkar :)

1.si beyenirim ? beğenirim olmasın o 2.si de görüş kişiseldir bunu nesnel bi hale sokup n8 hakkında senin düşündüklerini düşünmeyen insanlara görgüsüz diyebilecek hakkın olduğunu düşünmüyorum:nono:

mcnpl4

mcnpl4

Üye
adama telefon diyoz o bize kalas gibi fotograf makinenesi oneriyo.. Gorgusuzlugu kim yapiyo acaba.. O dedigin makineler ne kadar? Onlari multimedia cihazi olarak kullanabiliyirmusun? Her gordugun guzel pozda yaninda mi? Ama bisey gordun cikar n8 i cek paylas.. Bence asil gorgusuzluk elinde o kalas fotograf makinekeriyle dolsmak olur..

Üst Alt