Nokia 808 PureView vs Sony NEX-5C DSLR Kamera Karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

random1

random1

Üye
808 harbiden iyiymiş

yasirtaha

yasirtaha

Üye
nokia show arkadaşlar

karamsarm

Üye
808 in telefon kameralarına göre sınıf atlamış olduğu bir gerçek. Kıyaslama yapılması elbette doğal ve bilgilendirici. Anlayamadığım nokta ise kıyaslamanın bu kadar sığ olduğu bir noktada DSLR ile kafa kafaya diyebilecek kadar ileri gidilmesi :)

- Kadraja hakim olabilmek : Diyafram hakimiyeti sayesinde istenilen alan derinliğinde çekim yapabilmek dslr ile fotoğraf çekiminin muhtemelen temelidir.
- Düşük ışık başarımı : nokia 808 low light performence tests diye yapılacak kısa bir google aramasının sonuçları 808 in düşük ışık koşullarında başarım olarak giriş segment DSLR lardan kat kat geride, neredeyse tipik kompakt makineler sınıfında yer aldığını görmek için yeterli olacaktır.
- Seri çekim ve otomatik fokus başarımı : 1/6000 sn hızında çekim yapabilen giriş sınıf DSLRlar ile karşılaştırılınca, veya neyse karşılaştırmaya sanırım gerek yok :)
- GREN : MP kavramının fotoğraf kalitesi ile birebir tutulması gerçekten içimi parçalıyor. :) Seninki kaç mp? benimki 12 ohoo olm benimki 16. Benimki 40, dağılın bakim.

Mercimek sensör tabiri kullanabileceğim sensörlerde çift basamaklı mp ler görmek biraz karmaşık. Teknik kısım bir yana, düşük ışıkta çamurlu diyebileceğim fotoğraflar üretmesi Sensör/MP/Gren denkleminin sağlamasını yapmış bulunmakta.
Sadece Renkte fark görüyorum diyen bir arkadaş bir tebessüm uyandırmadı değil hani :)
Fotoğrafta neyde fark görmek gerekir? veya iyi fotoğraf nedir ? kalite sadece mp midir ?

Telefon kameraları teknolojik olarak ne kadar ilerlemiş diye bir dslr ile kıyaslama yapmak yaratıcı, fakat dslr ile aradaki fark kapanmış demek ben dslr nedir, fotoğrafçılık nedir bilmiyorum, tanımını bilmediğim / tam etkilerini bilmediğim bir sayıyı baz alarak makinelere kalite biçiyorum demektir :)

Nokia'yı başarısı için kutluyorum. Hem pazarlamada , hem teknolojide :) Yüksek mp ile müthiş bir pazarlama taktiği uygulamış. Halen 1. telefonum olarak kullandığım 6300 klasiği 2. telefonum desire z den çok severim. Nokia düşmanı ilan etmenin bir anlamı yok, belirtmek istedim :)

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
Fotoğrafların 41 mp olmadığını görememeniz de güldürmedi değil hani :)

Otofokus için bir iki videosunu izleyin

Mercimek denilen sensörün en yakın rakibinden 4 kat büyük olması da ayrı bir ilginç öyle değil mi? :)

Kimse makinanın dslrdan iyi olduğunu söylemiyor zaten dslr makinalarda onlarca ayar onlarca lens var her şekilde üstün gösterilebilir. söylenmek istenen şey cihazın görüntü kalitesinin onlara yakın olmasıdır ki zaten bunu inkar edip fotoğrafçı gibi gezen kişiler de bi cihazı bu kadar iyi görüntü yakalamasını çekemiyor demektir.

punisher123

punisher123

Üye
İnternette başka karşılaştırmalar var,GsmArenada özellikle,Pureview Modunda 808 gerçekten Kameralarla başbaşa,bazen geçiyor bile,Tabi Bazıları Elindeki kameraya bi telefonun rakip çıkmasına inanamayabilirler normaldir.

ozggurr

ozggurr

Üye
Nokia 808 ile yaziyorum bu mesaji... Kamera ciddi ciddi profesyonel kameralarla yarisir. Kimse alinmasin, cikart o lensi profesyonel kameradan(bazi kameralardaki lens iphone 4s'ten bile pahali), adapte et Nokia 808'e bak bakalim neler cekiyor... Sadece kamera mi, ses kaydi mukemmel, inanilmaz kalitede ses kaydi var...
Cektigin gorselleri hicbir kameranin sunamayacagi bir esneklikle kullanma firsatin var...
Mail olarak gonder, sosyal aglarda paylas, e-print ile hemen ciktisini al, usb ile bilgisayarina at, nfc ile paylas, BT ile paylas... Hangi kamera veriyor bu esnekligi...

Fotografa GPS konumu da ekleyebiliyorsun ustune... GPS demisken Nokia navigasyon profesyonel navigasyon cihazlariyla yarisacak kalitede, yeni harita ve drive ve car mode ile daha pratik kullanimli...

Isin ozu symbian'a camur atarak telefonu kucuk dusurme basarisiz kilma telasi var bazi kesimlerde ama simdi tam da hepsi bir arada ve yuksek performansli bir telefon yapmis nokia...

En iyi pro kameradir demiyorum ama piyasada iyi kamera diye caka satan modellerin %90'ina cok rahat el opturur...

Noah

Üye
burda kimse kimseyi çekememezlik yapmıyor. aksine fanatikliğinize tepki gösteriliyor.

bakın burada da Canon 550D + 18-55 kit lens ile Nokia N8'in karşılaştırması var;
thehandheldblog.com/2010/10/04/shootout-nokia-n8-v-canon-550d-dslr/

ben kendim bir DSLR kullanıcısı olarak, hem de ekipmana para yatırmış bir DSLR kullanıcısı olarak söylüyorum; yeterli ışıkta N8'in fotoğraf kalitesi sizi üzmez. bu incelemeye bakıldığında, eğer gündüz vakti fotoğraf çekecekseniz ve fotoğraflarınız üzerinde oynama yapma niyetiniz yoksa yanınıza 550D'nizi almadan gayet rahat çıkabilirsiniz. N8'in fotoğraf kalitesi gayet yeterli. 808 de öyle olacaktır diye düşünüyorum.

ilk sayfadaki karşılaştırma fotoğrafları yeterince adil değil. bir kere lenslerin açılarından dolayı fotoğraflar aynı genişlikte değil. o yüzden %100 baktığımızda büyütme oranları farklı oluyor. detay da farklı oluyor doğal olarak. bir de karşılaştırma Nex-5C değil de Nex-5N ile yapılsaymış keşke :) zira 5 serisinin fotoğraf kalitesi beğenilmediği için en son 5N çıkarıldı.

çok tekniğe girmeye gerek yok, bu topikte arkadaşın yaptığı karşılaştırmada da aradaki kalite farkı %100 detay bakmayan biri için gayet ihmal edilebilir durumda. bu arkadaşların çektiği resimlere bilgisayardan bile bakmayacağını, sadece telefondan bakacağını düşünürsek fark daha da azalıyor.

ama buradaki mantık çatışması da bu zaten. cep telefonuyla fotoğraf çekmek ile DSLR ile fotoğraf çekmek arasında fark var. segment farklı. cep telefonuyla fotoğraf çekmek, anı yakalama ve paylaşma işlerinin mobil olarak yapılması demektir. DSLR ile fotoğraf çekmek, anı yakalama ve yayınlama işlerinin en yüksek kalite ile yapılması demektir. mobil olmak önemli değildir.

Cep telefonu kullanıcısı gezerken gözüne güzel bir an veya manzara denk gelir, çeker, facebook'a veya instagram'a gönderir, sonra o fotoğraf telefonun galerisinde saklanır. sonra 2-3 kez bakılır. DSLR kullanıcısı fotoğrafını çeker, eve gidip işler, sonra baskı alır veya portfolyosunda yayınlar. Yani kullanım alanları farklı. Her ikisi de belirli amaçlara yönelik tasarlanmış. O yüzden "DSLR ile facebook'a fotoğraf gönderemezsin" demek ve "Cep telefonu ile alan derinliğini kontrol edemezsin" demek saçma şeyler. Bu otomobille motoru karşılaştırmak gibi; motorcunun arabaya "sen trafiğin arasından benim gibi akamazsın" demesi, arabanın da motorcuya "sende klima yok, sunroof yok" demesi gibi bişey. Yani nasıl derler, kel alaka.

Burada işi "çekememezlik" noktasına getiren şey fanboyluk. Fanboylar burada değil tabi, onlar bu işi ilk planda başlatan ahmaklar. Hem cep telefonu tarafındaki, hem DSLR tarafındaki işgüzar arkadaşlar iş olsun diye çıkıp "bu buna koyar" geyiği yapıyorlar. Sonra da bir hassasiyet oluşuyor tabi. Sonra burada bir insan "Yeni nokia 808'in fotoğraf kalitesi DSLR'a yaklaştı" dediği zaman biz yanlış anlıyoruz. Bir adem de çıkıp "808 çok iyi ama bir DSLR değil" dediği zaman gene yanlış anlaşılıyor. Tabi arada "X telefon DSLR'a geçiriyor" diyen ileri zekalı arkadaşları saymıyorum.

Her şeyin kullanım alanına göre değerlendirilmesi lazım. Bence N8 de, 808 de kamera açısından oldukça iyi telefonlar. Kullanmayı bilen ellerde çok çok daha iyi fotoğraflar çıkarırlar. Yukarıda linkini verdiğim incelemede de N8'den daha iyi fotoğraflar elde edilebilirdi, çekerken 1-2 numara bilmek, bir de biraz işlemeyi bilmek gerek. ip4 kamerasıyla moda çekimi yapan insanlar var, N8'in nesi eksik :) Ama elmayla armutu karıştırmayın gözünüzü seveyim.

Sırf bunu yazmak için 30 senelik maxicep üyeliğimi canlandırdım, burada bundan önceki en son mesajlarımı da nokia N8 konularına yazmışımdır herhalde. (:

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
yahu kamerası iyidir eyvallah da slr makinelerle kıyas yapmayın Allah aşkına komik oluyor cidden..

Komikmi oLuyor ? üstünde cihazLarın adı yazmasa acaba farkedebiLirmiydin hangisinin hangi fotografı cektigini..

bir kerede kötüLemeyin arkadaşım takdir edin.. fark yok gördüğün gibi.. oLsada cok az bir fark var oda oLsun yani biri teLefon.. diğeri biLdigin pro kamera..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt