Nokia N8 Üzerinde Meego Yazılım Görüntülendi...

Sponsorlu Bağlantılar

SilentOne

SilentOne

Üye
ama işte geliştiriciler flen bilmiyorum belki bootloaderi kırmışta olabilir

pRime.

pRime.

Üye
yok arkadaşlar mümkün değil symbianlı cihazlara. donanım uyumu ve kilitsiz bir bootloader gerekiyor meego'nun portlanması için. şu resim bile hemen inanmanızı sağlıyor, yapmayın.

Türe

Türe

Üye
yok arkadaşlar mümkün değil symbianlı cihazlara. donanım uyumu ve kilitsiz bir bootloader gerekiyor meego'nun portlanması için. şu resim bile hemen inanmanızı sağlıyor, yapmayın.

Türk milletini kandırmak kolaydır serdar abi . Tıpkı yakın geçmişte ve şu an da olduğu gibi.

• Beğen
Tepkiler: pRime.
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Yine de şunu yapmaya emek harcayan adama helal olsun :)

ANIL

ANIL

Admin
Tahmin ettiğimiz gibi..Şaka olduğunu açıklamışlar. Ekran görüntüsü ile yapılmış..

TheMadness

TheMadness

Üye
başta çözünürlük desteklenmiyor ki ? bence imkansız ama hayırlısı.

MeeGo her cihazda çalışabilir. Kısıtlaması yok. Aynı zamanda açık kaynaklıdır. Çözünürlük değiştirilebilir.

---------- Eklendi @ 22:41:49 ---------- Yazıldı @ 22:39:18 ----------

1 Nisan şakası olduğunu yazıyor |-) Ama imkansız bir şey değil tekrar belirtiyorum.

SilentOne

SilentOne

Üye
hani her nakadr fakede olsa yapılmayacak bişi değil

TheMadness

TheMadness

Üye
Ayrıca Symbian^3'ün tüm kaynak kodlarını sızdırdılar bootloader ile birlikte.

mcalisir

Üye
keşke bi babayiğit çıksa yapsa öylE şeyler... N9da android 4 bile çalışıyor... Keşke c6-01 e falanDA gelse

tempestshine

tempestshine

Üye
1 nisan şakası ama komik değil.

pRime.

pRime.

Üye
Ayrıca Symbian^3'ün tüm kaynak kodlarını sızdırdılar bootloader ile birlikte.

madem sızdı yapın bir şeyler?
sızsaydı ilgilenen illa ki olurdu. bakın büyük forumlara symbianla ciddi anlamda uğraşan adamlar var. böyle bir şey olsaydı ilk onlar olaya el atardı. yeniden yazılmış yeni özellikler ve arayüzler barındıran taze firmware'lar ortaya çıkardı. cfw'den söz etmiyorum. yep yeni hafif sistemi yormayan symbian. tarayıcısı takılmayan symbian. o bahsettiğiniz kodlar ve bootloader kilidi bu demek.

---------- Eklendi @ 23:50:27 ---------- Yazıldı @ 23:47:24 ----------

MeeGo her cihazda çalışabilir. Kısıtlaması yok. Aynı zamanda açık kaynaklıdır. Çözünürlük değiştirilebilir.

.

çalışır, neden çalışmasın ancak çalışmasını sağlamak da ayretten ciddi yazılım ve kod bilgisi gerektirir. işlemciyi halletmek kolay iş ama meego için yapılması hiç planlanmamış bir broadcom gpu'sunu sisteme tanıtıp uyarlamak var.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
serdar sana yakıştıramadım ne demek büyük forumlarda symbianla ugraşan adamlar var maxicep küçük forum mu yani

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
Madness dogru soyluyor daha gecen dailymobile da vardi kodlari sizdirdilar ayrica n9 daki donanim meego icin bile fazla ki bizim cihazlarimiz rahatlikla calistiri fakat denildigi gibi optimizasyona ihtihaci var.sonucta tum donanimin sistem ile senkronize bir sekilde calismasi lazim...

cptaincnr

cptaincnr

Üye
Su an ki aklim olsa N9 yerine N8 le yoluma devam ederdim. Bence anna belle nin yeni arayuzunu kullanin ve onunla mutlu olun yetinmeyi bilmezseniz Nokia fena geciriyor aldanmayin =))

pRime.

pRime.

Üye
serdar sana yakıştıramadım ne demek büyük forumlarda symbianla ugraşan adamlar var maxicep küçük forum mu yani

dünya çapında kullanıcısı olan yabancı forumlardan söz ediyorum abi maxicebe küçük deme amacında değilim, reklam yapma amacım hiç yok. türkiye'nin en büyük cep forumuna lafım yok.

SilentOne

SilentOne

Üye
bootloader kodları yayınlandıysa eğer yakın zamanda fwler çıkar tabi nezamn yayınladı orası da şüpheli

Türe

Türe

Üye

---------- Eklendi @ 22:41:49 ---------- Yazıldı @ 22:39:18 ----------

1 Nisan şakası olduğunu yazıyor |-) Ama imkansız bir şey değil tekrar belirtiyorum.

bootloader ' ı ne yapıcaz peki dostum ;) ?

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
@SilentOne kimseyi inandirmak gibi bir caba icerisinde degilim ama dailymobile da gecen essek kadar yazmis adamlar bootloader source code diye fakat ne hikmetse kodlari kaldirmislar.bootloader i gecsek bile fw ler icin birde driver yazmak lazim ki bunuda ancak xda developers gibi bir ekip halledebilir.isin o boyutuda var...

---------- Eklendi @ 16:42:40 ---------- Yazıldı @ 16:39:42 ----------

uyeligi olan varsa buradan bakabilir....

fLuke!

fLuke!

Üye
Böyle şaka olmaz.

TheMadness

TheMadness

Üye
Yesterday, a member of the forum dailymobile.se has posted the source code of the operating system Symbian^3 and accompanied by some other component of the operating system as Adaptation Layer, Symbian Middleware and source code of some system applications. In particular, within the source code is also attached to bootloader and this creates opportunities for programmers to be able to install multiple operating systems on your Symbian, such as Android or Windows Phone 7.
However, to install WP7 or Android on Nokia, people must be “customize” quite a lot of this code and time consuming, as long as the Nokia hardware allows the device can be installed other systems. It will be pretty cool if you can install WP on E7 because Nokia do not have current WP having a QWERTY keyboard. Below are download links of this sour code. You can use source link to get more details :
Symbian OS layer:

mirror:

Adaptation Layer:

mirror:

Symbian Middleware:

mirror:

Source code of the symbian^3 application(music player,screensaver,ecc.)

mirror:

The source code of bootloader are inside of SymbianOS layer the folder is: os/kernelhwsvr/brbootldr

Üst Alt