aliens
Üye
Böyle güzel açıklama yapanları gelde tebrik etme şimdiherkesin fikrine saygı duymak lazım öncelikle.. bana sorarsan N8 cok daha üstün bi cihaz..
benim için önemli üstünlükleri: HDMI çıkışına sahip, FM verici,dolby digital surround ses çıkışı ,USB cihazlara direk baglantı, plag and touch ozelliği, senelerdir nokia kullanmış olmanın verdigi bir de alışkanlık var herşeyim ovide yüklü onu kullanmaya devam etmek istiyorum..
iphone4 ün de ekran çözünürlüğü cidden etkileyici fakat onun dışında eksigi var fazlası yok gibi
işlemci hızına gelince oda öle sanıldığı gibi değil açıklayıcı bi makale var bir kısmını paylaşıyorum ilgilenen arkadasların devamınıda okumasını tavsiye ederim..
- Nokia N8, Symbian^3 işletim sistemi kullandığı için (orjinalinde 800 MHz olduğu halde pil ömründen tasarruf edebilmek için saat hızı düşürülmüş) 680 MHz'lik ARMv6 komut setli CPU'sunun yanı sıra 300 MHz'lik GPU'sunu (Broadcom BCM2727) de kullanır, böylece toplam işlemci saat hızı 980 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 612 ~ 646 MHz arasındadır.
- Apple iPhone 4, iOS işletim sistemi kullandığı için (orjinalinde 1000 MHz olduğu halde pil ömründen tasarruf edebilmek için saat hızı düşürülmüş) ARMv7 komut setli 720 MHz'lik CPU'suna ek olarak 200 MHz'lik GPU'sunu (PowerVR SGX535) de kullanır, toplam işlemci saat hızı 920 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 648 ~ 684 MHz arasındadır.
iPhone 4 ve Galaxy S'te kullanılan PowerVR SGX GPU'lar kendi içlerinde RAM barındırmadığı için sistemin RAM'ini kullanırlar ve sistemin RAM'ine tek RAM kontrolcüsü olduğu için aynı anda hem CPU hem de GPU erişemez, birbirlerini beklemek zorunda kalırlar ve bu saniyede yapılabilen işlem sayısını düşürür.
Fakat şimdiye dek duyrulmuş Symbian^3 cihazlarda kullanılan Broadcom BCM2727 GPU içerisinde 32 MB RAM ve haliyle bir de kendine ait RAM kontrolcüsü barındırdığından sistemin RAM'ini pek kullanmaz, kullansa bile ayrı RAM kontrolcüleri ile belleğe eriştiklerinden hem CPU hem de GPU aynı anda RAM'lerine erişir ve birbirlerini beklemek zorunda kalmazlar ve saniyede yapılabilen işlem sayısında bir düşüş yaşanmaz.
yazının tamamınıLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızbu adreste bulabilirsiniz..
Rica ederimBöyle güzel açıklama yapanları gelde tebrik etme şimdiTeşekkürler arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?