1- Telefonu aline aldiginda gozune carpan, sence kalite hatasi olan bir sekil bozuklugu ya da deformasyon var mi dikkali incele... Misal cam ile cerceve arasindaki bosluklar ayni kalinlikta mi, misal cam saga sola yanasik mi? Olanini gormedim ama benim dikkat ettigim birseydir...
2- Menu tusu ve diger butun tuslar duzgun calisiyor mu?
3- HDMI, sim ve hafiza karti yuvalarinin kapaklari acilip kapandiginda yerine duzgun oturuyor mu?
4- Telefonun govde kismi metaldir ses gelmez ancak, alt ve ust egimli parcalar plastiktir, o plastik gibi olan kisimlari soyle guzelce sivazlayarak ya da hafifce egip bukerek (egilmez bugukmez de gerci sen egip bukecekmis gibi yapican zaten, cok zorlama elinde kalmasin plastik parcalar sonra) kontrol et bakalim catirdama sesi vs geliyor mu? Ses gelmemesi ve saglam bir sekilde kaynamis olmasi lazim.
5- Verecekleri kutudan cikan sarj aleti usb ve ince uclu olarak iki cikisliysa ikisini de dene bakalim ikisi de sorunsuz bir sekilde calisiyor mu? Calismasi lazim...
6- Kendi hoparlorunden muzik dinleyip sesi sonuna kadar ac.. Cizirti ve patlama olmadan net bir ses alman lazim.
7- Kasanin kaynama yerlerinde ve uzerine iyi bak, cizik, ayrilma, acilmis da kapanmis hissi var mi... Icinde suphe bile olsa acaba bile desen alma o telefonu, baska bir telefon dene...
Yok bu kaldi derlerse icinde suphe devam ettigi halde hevesinin esiri olup alma sakin... Sabirli ol, gonul rahatligi icinde en kalitelisini kullan...
8- Sensorlerin hepsini actir.. Titresim efektleri, yataydan dikey moda gecis, isik sensorunu kontrol et...
On kameranin ordaki butun sensorleri parmaklarinla kapattiginda ekranin parlakliginin azalmasi lazim...
9- wifi ile internete baglan, modemi kontrol et...
10- Satinalacagin yer giris kat ve sogaka yakinsa gps'i actirip onu da kontrol etmeyi deneyebilirsin...
bu arada bakma bu kadar yazdim yardimci olmak icin ama icimden gecenler tasarimx arkadasimizin yazdiklarindan pek farkli degil