nokia n8 alıcam bakarmısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

haliloz95

Üye
    Konu Sahibi
nokia n8 alıcam bakarmısınız?
arkadaşlar ben nokia n8 alıcam en yakın zamanda. malum bazı seriler ne yazıkki sorunlu.. alırken sorunsuz seriden almak istiyorum.size 2 sorum olucak:
1-)alırken telefonu hattıma takıcam ve kurcalıycam sizce neler yapiym neleri deniym?
2-)cevahir nokia shop ve yakınından n8 alan varmı varsa memnunlarmı?

şimdiden teşekkürler.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Yapabileceğin, aklına gelen, gerekli gereksiz her şeyi yap. Gördüğün her şeyi kurcala. Her şeyi sor.. Bıktır adamları, usansınlar...

63 mustafa

63 mustafa

Üye
Pek fazla bilgim yok ama n serisi iyi

mucaht

Üye
İlk olarak her telefoncu telefona hattı takmaya izin vermeyebilir eğer telefonu alırsan taktırır, telefonu incelemek için hat takmaya izin vermeyebilirler.

Fotoğraf çekmeye kalkışırsan çektiğin fotoğrafı görünce şoke olabilirsin 12mp böyle mi çekiyor diye, çünkü kameranın önünde koruyucu jelatin var onu çıkartınca anlarsın kameranın asıl kalitesini. (bir çok arkadaş bu yanılgıya düştükleri için söylüyorum)

Telefonun içinde ekran kalitesini göstermek için vidyolar var onları aç izle ekran parlaklığını görünce hayrete düşebilirsin. :)

Menüde olan biten bütün uygulamaları açıp uygulamalar arasında geçiş yap kasıyor mu diye bir bak. (Kasmaması lazım. İşlemcisi düşük bi işe yaramaz diye çok laf ediyorlar ama hız konusunda gayet başarılı)

Wireless varsa şifresini sorup bağlan tarayıcıda biraz gezin, pek memnun kalmayabilirsin, sonradan hayal kırıklığına uğramaman açısından iyi olur.(tüm kullanıcıların sinirini bozan bir eksiklik. Kendi tarayıcısı yerine opera daha başarılı onu kullanabilirsin. Gelecek ilk güncelleme ile düzeltileceği umut ediliyor)

maxirabit

maxirabit

Üye
Paran neye yetiyorsa onu al bence.

tasarimx

Üye
telefonu alıcaksan , öncelikle kutusu açılmamış olanı al. kurcalama hiç bir faydası olmaz.
eve gelince kurcala istediğin kadar. sorun görürsen iyade edebilirsin sorun çıkmaz 15 gün içinde olmak şartıyla.

macrme

Üye
dostum sundan iki hafta önce ben aldım N8 i pladium alısveriş merkezindeki nokia bayisinden sen aldıgında zaten hattını senden isteyip telefondan internete girerek gerekli kayıt işlemlerini yapıcaktır kurcalama fırsatın olmaz ama sorular sor derim ben

tasarimx

Üye
ya arkadaş bu ne panik , normal git al telefonunu , neyini kurcalıycan. araba alırken veya televizyon alırken kurcaladın mı hiç . alıyorsun ve kullanıyorsun sorun çıkarsada iyade ediyorsun ki bu ihtimal %1 gibi bence , bir çok arkadaş aldı sorun var dediler , sonra gördük ki telefonu tanımama , bilmeme , yani kullanmayı bilmemeden kaynaklanıyor. ha sorunlu olan da çıktı elbette onlarda yenisiyle değiştirdi ...

ozggurr

ozggurr

Üye
1- Telefonu aline aldiginda gozune carpan, sence kalite hatasi olan bir sekil bozuklugu ya da deformasyon var mi dikkali incele... Misal cam ile cerceve arasindaki bosluklar ayni kalinlikta mi, misal cam saga sola yanasik mi? Olanini gormedim ama benim dikkat ettigim birseydir...

2- Menu tusu ve diger butun tuslar duzgun calisiyor mu?

3- HDMI, sim ve hafiza karti yuvalarinin kapaklari acilip kapandiginda yerine duzgun oturuyor mu?

4- Telefonun govde kismi metaldir ses gelmez ancak, alt ve ust egimli parcalar plastiktir, o plastik gibi olan kisimlari soyle guzelce sivazlayarak ya da hafifce egip bukerek (egilmez bugukmez de gerci sen egip bukecekmis gibi yapican zaten, cok zorlama elinde kalmasin plastik parcalar sonra) kontrol et bakalim catirdama sesi vs geliyor mu? Ses gelmemesi ve saglam bir sekilde kaynamis olmasi lazim.

5- Verecekleri kutudan cikan sarj aleti usb ve ince uclu olarak iki cikisliysa ikisini de dene bakalim ikisi de sorunsuz bir sekilde calisiyor mu? Calismasi lazim...

6- Kendi hoparlorunden muzik dinleyip sesi sonuna kadar ac.. Cizirti ve patlama olmadan net bir ses alman lazim.

7- Kasanin kaynama yerlerinde ve uzerine iyi bak, cizik, ayrilma, acilmis da kapanmis hissi var mi... Icinde suphe bile olsa acaba bile desen alma o telefonu, baska bir telefon dene...
Yok bu kaldi derlerse icinde suphe devam ettigi halde hevesinin esiri olup alma sakin... Sabirli ol, gonul rahatligi icinde en kalitelisini kullan...

8- Sensorlerin hepsini actir.. Titresim efektleri, yataydan dikey moda gecis, isik sensorunu kontrol et...
On kameranin ordaki butun sensorleri parmaklarinla kapattiginda ekranin parlakliginin azalmasi lazim...

9- wifi ile internete baglan, modemi kontrol et...

10- Satinalacagin yer giris kat ve sogaka yakinsa gps'i actirip onu da kontrol etmeyi deneyebilirsin...

bu arada bakma bu kadar yazdim yardimci olmak icin ama icimden gecenler tasarimx arkadasimizin yazdiklarindan pek farkli degil :)

haliloz95

Üye
    Konu Sahibi
çok teşekkür ediyorum arkadaşlar acayip yardımcı oldunuz :) kısmetse 15 tatilde aranıza katılıyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...