Nokia N8 Alacağım Kullananlardan Yardım Lütfen

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-alikan-

-alikan-

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 Alacağım Kullananlardan Yardım Lütfen
N8 in değerli kullanıcıları ^^

-Tarayıcı olarak ne kullanıyosunuz kendi taracıyısı yeterli mi ve kullanan varsa opera arasında fark varmı?
-Kendi tarayıcısında hafıza yetersiz uyarısı çok geliyor mu? Opera gibi veri sıkıştırma var mı?
-Cihaz bir kaç uygulama kullanınca ısınıyor mu veya bataryada ısınma sorunu yaşayan var mı
-Batarya ömrü nasıl gidiyor biraz kullanınca, bir de normal kullanımda
-Ana ekrana kişiselleştirme olarak telefondaki uygulamaları iphone gibi simge simge atabiliyor muyuz?
-Kendi sitesinde şunu diyor; Flash Lite 4, Flash Player 10.1 içeriğinin çoğunluğunu destekler
Yani internette video izlerken flash sorunu yaşayan var mı özellikle Facebook veya çok izlenen sitelerdeki videolar için?
-Birde Hd tv'im var telefonu hdmi ile tv ye bağlayıp tv ekranından görerek kullanabiliyor muyum sanki böyle birşey okudum bu forumda.
Bugün yarın N8 almayı düşünüyorum değerli yorumlarınızın çok katkısı olacaktır.

venusutarit

venusutarit

Üye
1-Opera daha iyi
2- Hafıza uyarısı vermiyor ve sıkıştırma yok
3-Batarha hiç ısınmıyor
4-Yoğun kullanımla 1,5 gün orta halle 2,5 gün sadece görüşmeler için 4 gün
5-Bunu cevaplamayacam iphone ile kıyasladığın için
6-1 aydır kullanıyorum sorun yaşamadım
7-Hdmi ile tv ye bağlayıp ekranı görebilirsin ve kablosuz klavye mause bağlayıp koltuğa uzanıp bilgisayar gibi kullanabilirsin

tasarimx

Üye

-Tarayıcı olarak ne kullanıyosunuz kendi taracıyısı yeterli mi ve kullanan varsa opera arasında fark varmı?
-Kendi tarayıcısında hafıza yetersiz uyarısı çok geliyor mu? Opera gibi veri sıkıştırma var mı?
-Cihaz bir kaç uygulama kullanınca ısınıyor mu veya bataryada ısınma sorunu yaşayan var mı
-Ana ekrana kişiselleştirme olarak telefondaki uygulamaları iphone gibi simge simge atabiliyor muyuz?
-Kendi sitesinde şunu diyor; Flash Lite 4, Flash Player 10.1 içeriğinin çoğunluğunu destekler
Yani internette video izlerken flash sorunu yaşayan var mı özellikle Facebook veya çok izlenen sitelerdeki videolar için?
-Birde Hd tv'im var telefonu hdmi ile tv ye bağlayıp tv ekranından görerek kullanabiliyor muyum sanki böyle birşey okudum bu forumda.
*kendi tarayıcısı iyi ancak zorlamaya gelmiyor bazı sitelerde aniden kapana biliyor . ben opera kullanıyorum 10 sekme açıyorum kapanmıyor .bence opera daha iyi.şu ana kadar hafıza uyarısı almadım.
*n8 de ısınma olmuyor alüminyum kasa olduğundan (wave kullandım çok ısınıyordu )
*batarya ömrü az kullandığımda (yani normal kullandığımda) bende 3.5 gün gidiyor (güç tassaruf modunda) kullanım artığında kişiden kişiye değişir bende 2 gün gidiyor.
*iphoneyi salla gitsin , n8 yanına bile koymam. ikisinide elime alıp kullandım .. ana ekranda 3 ekranın var istediğin sekmeyi, kısayolu koyabilirsin bence 3 tane yeterli zaten.
*flash işine gelince bende sorun olmadı %95 destekliyor sorun yok %5 lik kısımda desteklemediğine şahit oldum ..kendimce bir oran ..
*youtube facebook video şu ana kadar açamadığım video olmadı.
*evet aynen (çok keyifli)
youtube sitesinde n8 diye aratırsan birçok video var ...

mku_hrn

Üye
benim bi sorunum var sensörler açık ve işaretli olduğu halde ekran yatay durumda dönmüyor baya uğraştım ama yapamıyorum nasıl olcak bu iş yardım ederseniz çok sevinirim arkadaşlar...

zelimhan

Üye
arkadaşlar buraya forumlarda abuk sabuk yorum yapanlar yüzünden yazdım.N8 almayı düşünen arkadaşlar bence alın.Ben yeni aldım.1 hafta olacak kullanalı.Telefon beklediğimden daha iyi çıktı.Kamerası süper.hele mikro çekimlerde müthiş sonuç alıyorsunuz.Flashı harika zifir karanlıkta resim çekebiliyorsunuz.Video çekimi süper.Hele seslerdeki detay sizi şaşırtacak.Kulaklığını takıp videolarını izledim dolby digital ses desteği şaşırtıcı şekilde güzel.İçindeki demo videolar kulağınıza bayram ettiriyor.bir güzel tarafı bilgisayardan direk çevirmeden HD film attım.tık demedi açtı.İnanın bligisayarın codek istediği videoyu direk koydum canavar gibi gösteiyor.Bataryası müthiş.Bir film izledim 1 saat 40 dakika filmi tamamını izledim ve inanın batarya göstergesinde haraket olmadı.sesler okadar güzelki hele 5.1 destekli film bulup izlerseniz ki ben öyle yaptım sinama havası yaşarsınız desem çok az abartmış olurum.usb den maus bağladım gayet güzel kullanılabiliyor.yani kullandığım kadarıyla telefon beklentimin üstünde oldu.haa bu ara dokunmatiği n97 den daha iyi olup 2 parmağınızı kullanabilmenize rağmen HTC veya İphone ile kıyaslanacak kadar iyi değil.Yani o konuda HTC ve İphonenin çoook gerisinde.

ceycey31

Üye
Merhaba Arkadaslar
Bir turlu konu acmayi beceremedigim icin buraya sorunumu yaziyorum insallah biri yardimci olur.
N8 aldim .telefondan oldukca memnunum.Fakat bluetooth la bir baska telefona sarki gondermeyi bir turlu beceremedim. bu konu da bana yardimci olabilirseniz sevinirim

mku_hrn

Üye
Cevap verecek misin arkadaşlar ekran dönmüyor sensörler hepsini aktif yaptım olmadı fabrika ayarlarına döndüm yine yok ekran hangi tarafa çeviriyosam hiçbir şekilde hiçbir tarafa dönmüyor sorun nedir acaba bilen yok muuuu

venusutarit

venusutarit

Üye
Cevap verecek misin arkadaşlar ekran dönmüyor sensörler hepsini aktif yaptım olmadı fabrika ayarlarına döndüm yine yok ekran hangi tarafa çeviriyosam hiçbir şekilde hiçbir tarafa dönmüyor sorun nedir acaba bilen yok muuuu
sensor bozulmuş olabilir

mucaht

Üye

Need For Speed Shift oyununu oynamayı denedin mi ekranı sağa sola çevirince araba dönüyor mu. Arabayı bu şekilde kullanamıyorsan sensör bozuk demektir.

Rich4arD

Rich4arD

Üye
arkadaşlar buraya forumlarda abuk sabuk yorum yapanlar yüzünden yazdım.N8 almayı düşünen arkadaşlar bence alın.Ben yeni aldım.1 hafta olacak kullanalı.Telefon beklediğimden daha iyi çıktı.Kamerası süper.hele mikro çekimlerde müthiş sonuç alıyorsunuz.Flashı harika zifir karanlıkta resim çekebiliyorsunuz.Video çekimi süper.Hele seslerdeki detay sizi şaşırtacak.Kulaklığını takıp videolarını izledim dolby digital ses desteği şaşırtıcı şekilde güzel.İçindeki demo videolar kulağınıza bayram ettiriyor.bir güzel tarafı bilgisayardan direk çevirmeden HD film attım.tık demedi açtı.İnanın bligisayarın codek istediği videoyu direk koydum canavar gibi gösteiyor.Bataryası müthiş.Bir film izledim 1 saat 40 dakika filmi tamamını izledim ve inanın batarya göstergesinde haraket olmadı.sesler okadar güzelki hele 5.1 destekli film bulup izlerseniz ki ben öyle yaptım sinama havası yaşarsınız desem çok az abartmış olurum.usb den maus bağladım gayet güzel kullanılabiliyor.yani kullandığım kadarıyla telefon beklentimin üstünde oldu.haa bu ara dokunmatiği n97 den daha iyi olup 2 parmağınızı kullanabilmenize rağmen HTC veya İphone ile kıyaslanacak kadar iyi değil.Yani o konuda HTC ve İphonenin çoook gerisinde.
Arkadaşım gerçekten güzel tanıtmışsın telefonu kısaca . Ancak sana katılıyorum multi touch özelliği iphone ile kıyaslandığında baya bi geride .

alsan1907

Üye

1- kendi tarayıcısı yeterli ama ara sıra kanser ediyo adamı, opera yükleyip denedim cacık...
2- hafıza uyarısı gelmiyor kendi tarayıcısında sanırım sıkıstırma var yada hafıza yeterli büyüklükte.
3- uygulamalarda ısınma olmadı hiç
4- normal kullanımda sarzı 3 gün gidiyo, fakat internet, oyun, film, voip yüklenince yaklasık 8-9 saat gidiyo şarzı.
5-ana ekrana uygulama kısa yolu atayabiliyosun fakat uygulama kısa yolu da max 4 uygulama kullandırıyo.
6- internette flash tabanlı herseyi acıyo ara sıra kitlenip kapansada acıyo cogu zaman.
7- HDMI baglantı kablosu ile ve usb connector ile diz üstü pc gibi kullanabiliyosun en güzel yanıda bu bence. kablosuz klavye mouse ve hdmi artı hd bi tv sayesinde pc niyetine kullanabilirsin.

tasarimx

Üye
1- kendi tarayıcısı yeterli ama ara sıra kanser ediyo adamı, opera yükleyip

uygulama kısayolu max 4 demişsiniz. Düzeltme yapalı 4+4+4 te ekleyebilirsin yani min 4 max 6*4=24 *3=72 eder 3ana ekran olduğundan

SilentOne

SilentOne

Üye
güzel bir matematik işlemi olmuş

apocan634

Üye
Arkadaslar cok tesekkür ederim ben iphone ile arasında kaldım .. Fakat tercihim n8 oldu, sanırım hd film izleniyor yani direk cd deki gibi atıp çevirmeden izleniyor .. bir iki sorum olcak .. internetten video izleniyor mu yani 5800 vardı bende sadece youtube acılıyordu .. Bunda facebook vs vs vs videoları acılıyormu ??

AYNA

AYNA

Üye
1- kendi tarayıcısı yeterli ama ara sıra kanser ediyo adamı, opera yükleyip denedim cacık...
2- hafıza uyarısı gelmiyor kendi tarayıcısında sanırım sıkıstırma var yada hafıza yeterli büyüklükte.
3- uygulamalarda ısınma olmadı hiç
4- normal kullanımda sarzı 3 gün gidiyo, fakat internet, oyun, film, voip yüklenince yaklasık 8-9 saat gidiyo şarzı.
5-ana ekrana uygulama kısa yolu atayabiliyosun fakat uygulama kısa yolu da max 4 uygulama kullandırıyo.
6- internette flash tabanlı herseyi acıyo ara sıra kitlenip kapansada acıyo cogu zaman.
7- HDMI baglantı kablosu ile ve usb connector ile diz üstü pc gibi kullanabiliyosun en güzel yanıda bu bence. kablosuz klavye mouse ve hdmi artı hd bi tv sayesinde pc niyetine kullanabilirsin.

ben merak ettim klavyeyi nasıl bağlıyorsunuz? bende n8 yok o yüzden bilmiyorum.hdmı çıkışını tv ye taktık diyelim.klavye usb sini nereye takıyoruz?

melgklay

melgklay

Üye
N8 nokiayi bile aşmış bir telefon bence.. Beklenen özelliklerin çok çok daha fazlası var.. Aklınıza gelmeyecek, hatta belki hiç kullanmak nasip olmayacak özellik koymuşlar içine.. Telefondaki şarkıyı radyodan dinleme mesela.. Ayrıca kulaklıkla konuşurken şarkı açıyorsunuz ve iki tarafta net bi şekilde dinliyor.. Evet dokunmatik biraz sorunlu.. Ama inanın daha fazlası var.. Netbooktan tek farkı ekranı küçük :) ama netbookta telefon yok :) açıkçası hayal dunyaniz ne kadar genişse o kadar çok kullanım hizmeti sunuyor.. Bir düşünün usb okuyor! Tvye bağlanıyor! Dolbye bağlanıyor! Bunları kim beklerdi? Isınma gibi bir sorunu yok.. Ha bu arada yeri gelmişken, uc browser var tarayıcı olarak.. Şu an için en mükemmel internet tarayıcısı.. Forumda paylaştım kullanın kesinlikle başka birşey kullanmazsiniz.. Benim bilgisayarım yok ve n8 aldigimdan beri bilgisayara ihtiyacımda yok.. Mesela şu anda bu yazıyıda telefondan yazıyorum.. :)

AYNA

AYNA

Üye
N8 nokiayi bile aşmış bir telefon bence.. Beklenen özelliklerin çok çok daha fazlası var.. Aklınıza gelmeyecek, hatta belki hiç kullanmak nasip olmayacak özellik koymuşlar içine.. Telefondaki şarkıyı radyodan dinleme mesela.. Ayrıca kulaklıkla konuşurken şarkı açıyorsunuz ve iki tarafta net bi şekilde dinliyor.. Evet dokunmatik biraz sorunlu.. Ama inanın daha fazlası var.. Netbooktan tek farkı ekranı küçük :) ama netbookta telefon yok :) açıkçası hayal dunyaniz ne kadar genişse o kadar çok kullanım hizmeti sunuyor.. Bir düşünün usb okuyor! Tvye bağlanıyor! Dolbye bağlanıyor! Bunları kim beklerdi? Isınma gibi bir sorunu yok.. Ha bu arada yeri gelmişken, uc browser var tarayıcı olarak.. Şu an için en mükemmel internet tarayıcısı.. Forumda paylaştım kullanın kesinlikle başka birşey kullanmazsiniz.. Benim bilgisayarım yok ve n8 aldigimdan beri bilgisayara ihtiyacımda yok.. Mesela şu anda bu yazıyıda telefondan yazıyorum.. :)

Çok güzel anlatmışsın kardeş bu arada birşey sorucam telefondaki şarkıyı radyodan nasıl dinliyor anlıyamadımda onu?

melgklay

melgklay

Üye
Telefonda fm verici var biraz kurcala bulursun.. Onu aç, bi boş frekans bul, yayın yapmaya başla, sonra müziklere gir ve bi şarkı aç, telefondan ses gelmeyecek.. Radyonun yanına git, maksimum 2 metre, ayarladıgin frekansa al radyoyu ve dinlemeye başla

WebStyle

WebStyle

Üye
Ah bende alacağım ama hiç bir yer de bulamıyorum :D nasıl olacak bu iş :S

melgklay

melgklay

Üye
Umarım alırsın.. Yaptığı ise göre çok çok ucuz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...