Nokia Lumia 920 Multitask ve Orta Derece Oyunlar (Yeni Video)

Sponsorlu Bağlantılar

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

aslında anlatılabilir, canlı canlı gösterilen bir videosunu çektim abi. meego bölümünde bulabilirsin.

Benimkisi işin espirisiydi :D Gerçeklik payı ise multitasking yapan bir cihazda kasılmalar olur, hissedersin ki arkada normalden büyük ve sistem dışı birşeyler çalışıyor. Ayrıca birşeyleri kapatıp açmadığını da belli etmeli cihaz. Bak N9 ne güzel gösteriyor canlı canlı. Note2 nin mantığı nasıl birşey onu merak ediyorum ben şimdi. Bulduğum videoda biraz garip geldi. sanki 2 pencereyi sıralı kullanıyor gibi.

pRime.

pRime.

Üye

Benimkisi işin espirisiydi :D Gerçeklik payı ise multitasking yapan bir cihazda kasılmalar olur, hissedersin ki arkada normalden büyük ve sistem dışı birşeyler çalışıyor. Ayrıca birşeyleri kapatıp açmadığını da belli etmeli cihaz. Bak N9 ne güzel gösteriyor canlı canlı. Note2 nin mantığı nasıl birşey onu merak ediyorum ben şimdi. Bulduğum videoda biraz garip geldi. sanki 2 pencereyi sıralı kullanıyor gibi.

öyle bile olsa o da bir başarıdır. n9'dakinin çoklu pencere hali. n9'un multitaskinin kullanılabilir hali. tabi iki uygulama ile. bakarsınız n9'a da böyle bir mod uygulanır. :)

ecel54

ecel54

Üye
Windows Phone kullanıcısı olarak ben açıklıyayım bu multitasking varmı yokmu :D

Multitasking tamamen uygulamayı yapanlara bağlı. Örneğin Glu'nun yapmış olduğu Bug village oyununda windows tuşuna basıp sonra tekrar geri tuşuna basarsanız 1sn resume yazısı gelir ve oyun kaldığı yerden devam eder ama AE 3D motor da aynısını yaparsanız yeniden yükleme sayfası gelir ve 5-6 saniye dolmasını beklersiniz ve oyuna resume ekranı gelir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Arkadaşlar senaryo ile anlatmak istemiş bende senaryoların sonucunu açıklıyım

Senaryo 3: Tarayıcıyı açıyorsun, maxicep'in urlisini girip yüklenmesini bekliyorsun, site yüklenirken whatsapp'ten bir mesaj geliyor. home tuşuna basıp whatsapp'e geçiyorsun ancak whatsapp'ten mesaj gelmesine rağmen whatsapp'in açılmasını bekliyorsun, mesajına baktıktan sonra tarayıcıya geri dönüyorsun ama bir bakıyorsun ki sayfa baştan yüklenmeye başlamış.

Maxicepi url'sini tıklıyorum yüklşeme bitmeden whatsapp mesaj geliyor üstten hemen tıklıyorum ama whatsapp hemen açılmıyor, çünkü whatsapp tam olarak açık değil fazla sistem kaynağı harcamamak için sadece bildirimler açık, bu multitasking olan symbian'da da böyle, mesajına baktıktan sonra geri tuşuna basarak internet explorer'a geri dönersen whatsapp kapanır ama bildirimler açık kalır windows tuşuna basarak ev ekranı sonra da internet explorer'a gelirsen whatapp kapanmaz ve mesaj geldiğinde direk geçebilirsin. gelelim internet explorer'a herşey bittikten sonra geri gelince sayfayı yeniden yüklşemediğini zaten ben mesaja bakarken onun yüklediğini görüyorum.

Senaryo 4: Bir video çektin, youtube'a yüklemek istiyorsun, isimlendirdin, ayarlamaları yaptın yüklenmeye başladı. yükleme sırasında ekran kapanıyor ve ekranı geri açtığında yüklemenin bir milim bile oynamadığını görüyorsun. ya da bir mesaj geliyor, ona bakmak için home tuşuna basıyorsun mesajına bakıp geri çıktığında bir bakmışsın ki yükleme yine bir milim oynamamış.

Windows Phone 7'de video upload etmek mümkün olmadığı için böyle birşey yapamazsın.

Nokia Drive gibi uygulamalarda da arka planda çalışabilir. Nokia Express tarayıcısında bir adresi yüklerken windows tuşuna basarsanız yükleme durur hatta bir yükleme yaparken başka sekmeyi kullanamazsınız ama internet explorer tarayıcısında bunları yapabilirsiniz

Anlatmak istediğim multitasking var ama her uygulamada bunu yapamazsınız, Arka planda çalışması tamamen geliştiricilere kalmış birşey.

Hazır tanıtım yaparken birşeyler daha ekliyim Herhangi bir müzik uygulamasından müzik açarsanız uygulamadan çıksanız bile müzik çalmaya devam eder ve ileri tuşuna basınca müzik değişir, bu hangi uygulama olursa olsun böyle.
Bazı uygulamalardan 2 tane aynı anda çalıştırabilirsiniz, Örneğin people uygulamasından 2 tane açarak 2 arkadaşınızın profiline diğerini kapatmadan bakabilir ve yeni kişiler ekliyebilirsiiniz.

pRime.

pRime.

Üye
Windows Phone kullanıcısı olarak ben açıklıyayım bu multitasking varmı yokmu :D

Multitasking tamamen uygulamayı yapanlara bağlı. Örneğin Glu'nun yapmış olduğu Bug village oyununda windows tuşuna basıp sonra tekrar geri tuşuna basarsanız 1sn resume yazısı gelir ve oyun kaldığı yerden devam eder ama AE 3D motor da aynısını yaparsanız yeniden yükleme sayfası gelir ve 5-6 saniye dolmasını beklersiniz ve oyuna resume ekranı gelir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Arkadaşlar senaryo ile anlatmak istemiş bende senaryoların sonucunu açıklıyım

Nokia Drive gibi uygulamalarda da arka planda çalışabilir. Nokia Express tarayıcısında bir adresi yüklerken windows tuşuna basarsanız yükleme durur hatta bir yükleme yaparken başka sekmeyi kullanamazsınız ama internet explorer tarayıcısında bunları yapabilirsiniz

Anlatmak istediğim multitasking var ama her uygulamada bunu yapamazsınız, Arka planda çalışması tamamen geliştiricilere kalmış birşey.
bunların benim dediklerimden bir farkı yok. bu olay gerçek multitasking değil. olsaydı recent ekranına istediğiniz kadar uygulama koyup onları temizleyebilirdiniz. bildirim api'leri dışında uygulamalar donar, bunu ram'den kazanmak için uygular cihaz. geliştiriciler ne yaparsa yapsın arka planda canlı olarak çalıştıramazlar uygulamaları. zaten cihazlarda neden ramden kazanması gerektiğini skype bile çalıştıramayan lumia 610'dan anlayabiliyoruz.

Maxicepi url'sini tıklıyorum yüklşeme bitmeden whatsapp mesaj geliyor üstten hemen tıklıyorum ama whatsapp hemen açılmıyor, çünkü whatsapp tam olarak açık değil fazla sistem kaynağı harcamamak için sadece bildirimler açık, bu multitasking olan symbian'da da böyle, mesajına baktıktan sonra geri tuşuna basarak internet explorer'a geri dönersen whatsapp kapanır ama bildirimler açık kalır windows tuşuna basarak ev ekranı sonra da internet explorer'a gelirsen whatapp kapanmaz ve mesaj geldiğinde direk geçebilirsin. gelelim internet explorer'a herşey bittikten sonra geri gelince sayfayı yeniden yüklşemediğini zaten ben mesaja bakarken onun yüklediğini görüyorum.

whatsapp symbian'da başka bir uygulama ile işlemler ekranından tamamen kapatılmadığı sürece asla kapanmaz, açık uygulama ekranından kapasanız bile arka planda çalışır. uygulamanın canlı bildirim verebilmesi için açık kalması şarttır symbiandaki mantık diğer sistemlerden daha farklıdır. bu nedenle mesaj geldi mi whatsapp tak diye açılır.

Windows Phone 7'de video upload etmek mümkün olmadığı için böyle birşey yapamazsın.

bu mesajı yazdığımda karşıdaki kişinin ios için yazdığını sanıp yazmıştım ancak windows phone'da durum çok farklı değil. aynı mantığı kullanıyorlar çünkü.

Hazır tanıtım yaparken birşeyler daha ekliyim Herhangi bir müzik uygulamasından müzik açarsanız uygulamadan çıksanız bile müzik çalmaya devam eder ve ileri tuşuna basınca müzik değişir, bu hangi uygulama olursa olsun böyle.
Bazı uygulamalardan 2 tane aynı anda çalıştırabilirsiniz, Örneğin people uygulamasından 2 tane açarak 2 arkadaşınızın profiline diğerini kapatmadan bakabilir ve yeni kişiler ekliyebilirsiiniz.

Bunu hemen hemen her akıllı telefon yapabiliyor sistemin sağladığı bir şey.

Multitask destekleyen sistemlerde ise geliştiricilere ihtiyaç duymazsınız çünkü uygulamaların arka planda açık kalmasını sağlayan sistemdir.

ecel54

ecel54

Üye

bunların benim dediklerimden bir farkı yok. bu olay gerçek multitasking değil. olsaydı recent ekranına istediğiniz kadar uygulama koyup onları temizleyebilirdiniz. bildirim api'leri dışında uygulamalar donar, bunu ram'den kazanmak için uygular cihaz. geliştiriciler ne yaparsa yapsın arka planda canlı olarak çalıştıramazlar uygulamaları. zaten cihazlarda neden ramden kazanması gerektiğini skype bile çalıştıramayan lumia 610'dan anlayabiliyoruz.

whatsapp symbian'da başka bir uygulama ile işlemler ekranından tamamen kapatılmadığı sürece asla kapanmaz, açık uygulama ekranından kapasanız bile arka planda çalışır. uygulamanın canlı bildirim verebilmesi için açık kalması şarttır symbiandaki mantık diğer sistemlerden daha farklıdır. bu nedenle mesaj geldi mi whatsapp tak diye açılır.

bu mesajı yazdığımda karşıdaki kişinin ios için yazdığını sanıp yazmıştım ancak windows phone'da durum çok farklı değil. aynı mantığı kullanıyorlar çünkü.

Bunu hemen hemen her akıllı telefon yapabiliyor sistemin sağladığı bir şey.

Multitask destekleyen sistemlerde ise geliştiricilere ihtiyaç duymazsınız çünkü uygulamaların arka planda açık kalmasını sağlayan sistemdir.

Ben senin dediklerine cevap olarak yazmadım, birşeyler yazılmış bende nasıl olduğunu açıkladım artık gerçekmi değilmi siz düşünün :D. benim bildiğim multitasking 1den fazla uygulamayı anyı anda çalıştırma, sınırsız uygulama çalıştırma değil :hmmm. geliştiriciler ne yaparsa yapsın arka planda çalıştıramazlar yazmışsın ama nokia drive uygulamasını kullanabiliyorsun.

ben 5800 da wahtsapp kullanırken mesaj geldiğinde aynı windows phone'daki gibi bekletiyordu :hmmm

benim demek istediğim sistem multitasking destekliyor ama windows phone 7.5'te sınırlı sayıda. windows phone 8'de ne olur bilemem.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Multitasking arka plan apileri ile yapılan şey değildir. Eğer öyle olsaydı 3310 bile multitasking yapıyor derdik :) Malum oyun oynarken onun da saati çalışabiliyordu :D:D:D
Ios un multitask! özelliğini iyice incelediğinizde arka plan apilerini uygulamalara eklemeye izin vererek bildirimleri, müzik çalarları v.b.lerinin arkaplanda çalışmasına izin vermeleriyle multitask! sağlamaya çalıştıklarını anlayabilirsiniz.
Bu tarz api ler ile yapılan multitasking işlemlerinde yazılıma bağlısınız ama multitasking destekleyen symbian, meego gibi sistemlerde böyle bir yazılıma bağlılık yok. Direk işletim sistemi çoklu işlem yönetimini organize ediyor zaten.

Normal birçok kullanıcı multitasking olmasa da apiler ile günlük işlerini halleder. Ancak farklı kullanım alışkanlıklarına sahip kullanıcılar için multitasking CAN'dır :)

• Beğen
Tepkiler: pRime.
Tommy Vercetti

Tommy Vercetti

Üye
Nalet girsin lumia da almıyorum arkadaş windowsa mobile de olsa yakışmamış bu multitask sistemi windows gene windows olmalıydı

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Nalet girsin lumia da almıyorum arkadaş windowsa mobile de olsa yakışmamış bu multitask sistemi windows gene windows olmalıydı

Ne bu sinir, celal ve öfke? Lumia nın windows mobile ile ne alakası var? "Windows phone 8" ile "windows mobile" ı karıştırmayalım, zira alakaları sadece "windows" kelimesinde kaldı.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Bir tartışma yaparken yazdıklarımıza dikkat edelim zira anlamsız şeylerden dolayı saçma kavgalar oluyor.

Tommy Vercetti

Tommy Vercetti

Üye
demek istediğim windows ceptede olsa pc deki gibi multitask yapmalıydı windows mobile zaten multitask yapabiliyor ben phone u kastetmiştim

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
demek istediğim windows ceptede olsa pc deki gibi multitask yapmalıydı windows mobile zaten multitask yapabiliyor ben phone u kastetmiştim

Bu dediğiniz işlemi yapabilen kaç sistem olduğunu biliyorsunuz. Wp8 çekirdeği de belki multitaskinge uygundur ama bir meego, bir symbian gibi değiller şuan için...

Tommy Vercetti

Tommy Vercetti

Üye
şu an içinmi teknoloji o kadar gelişmedi demekki peki 2005 in n70 i nasıl aynı anda 7 8 tane uygulamayı canlı olarak çalıştırabiliyor 220 mhz lik telefonda bu varken 1.5 ghz çift çekirdek telefon niye bunu yapamıyor n9 nasıl yapmış ne biçim strateji bunlar anlamıyorum

Üst Alt