Nokia Belle FP2 (113.010.150x) Yeniden Çıktı! [603, 700, 701 ve 808 PureView]

Sponsorlu Bağlantılar

mustafasen

mustafasen

Üye
arkadaşlar fp1 e dönüş yapmak için bir yama çıkarsalar bari inanın telefonu çöpe atmamak için zor tutuyorum kendimi

- - - Eklendi - - -

androidlerde çevrimdışı çalışan bir harita olsun hemen geçeceğim vallahi

ekatin

Üye
Maalesef bende aynı durumdayım. 1 ayda soğudum telefonumdan. Benim için 603 Fp2 öncesi harika bir telefonken, güncellemeyle berbat edildi. Bundan sonra bu markayı kime nasıl tavsiye edebilirimki

aLLanToyiS

Üye
güzel. Hep aynı kişiler çamur atmaya devam ediyor. Çamur atanlar (sayfaları gezseniz en fazla 5 kişi olduklarını görürsünüz) aynı mesajı 100 kere atmaktan bıkmadınız mı?

Ben fp2ye güncelledim şuan hiçbir sorun yok. Fp1de sistemi kasan uygulamaların nerdeyse tamamı sorunsuz bu güncelleme ile.

Sorunu olanların sorunuda tamamen hackli sistemi güncellemelerinden kaynaklanmaktadır. Güncelleyecek varsa önce telefonu bi şekilde eski haline döndürüp öyle güncellesin.

Yazacaklarım benim telefonumda(603) keşfedebildiğim özellikler..Malum nokia symbianı terketti, bu yazdıklarım için bişey alacak değilim.

-Kamera en fazla 0.5 snde açılıyor. Çek tuşuna bastıktan 1 sn sonra telefon yeni bir fotoğram çekimi için uygun durumda. Tabi bu hızın birde eksisi var. Odak elinizin her hareketiyle değişiyor. «Bunu engellemek için çoklu çekim modunu seçerek kaymayı en aza indirgeyin.»

-Klavye sorunu olanlar ayarlar>telefon>dil yoluyla klavye dilini İngilizce yapabilir (Türkçe karakterler olmayınca tuşlar baya genişliyor) , kelime tahminini kapatabilir.

-Toplu foto silmek, yollamak için galeri kullanılmıyor. Çok mantıklı;ezbere basıp toplu silim yapmışlığım çok benim. «Dosyalar uygulamasında işlem yapabilirsiniz. İşaretleme, gönderme seçenekleri mevcut.»

-Bul uygulamasında önce klavye gelmiyormuş?! Ben 3 aydır teli kullanıyorum 1 kere dosya arama yaptım oda deneme amaçlıydı.

-Galeriden çıkarken galerinin açık olduğunu belirten simge söndükten sonra bidaha yanıyor. Gerçekten büyük sorun! «Kendilerine neyaptıysa o küçük simge, nerdeyse o simge yüzünden buraya saydıracaklar küfürleri.»

-Telefon kasıyor diyende var; aç gibi herşeyi indirirsen tabi kasar. 100 tane program indirip hızlı olmasını bekleyemezsin. Pcdede durum farklı değil. «Çok program yüklemiş ve şuan bunun yavaşlığını çekenler için; ayarlar>telefon>telefon yönetimi>orjinal telefon ayarları>veri sil ve geri yükle seçeneği sistemin rahatlamasını sağlıcaktır.»

-Nokianın kullanım kılavuzunda belirttiği bir durum var: "Telefonun bataryasını 6-7 günde bir çıkarmanız donma sorununu en aza indirgeyecektir." şeklinde. Tecrübeyle sabittirki açtığınız her uygulamayı kapattıktan sonra bile arkaplanda belli bir miktar belleğin kullanılmasına neden olacaktır. Ve telefonu kapattığınızda telefon bazı işlevlerini devam ettirebilir. Bu öneri de bunun içindir.

Umarın yardımı dokunur sorunu olanlara.

ekatin

Üye
" Güncelleyecek varsa önce telefonu bi şekilde eski haline döndürüp öyle güncellesin" demişsiniz, eski hale bir şekilde nasıl döndürülüyor? 1 ay kadar önce malum Fp2 güncellemesi geldi telefonuma ve bende güncelledim. Nasıl eski hale getirip yeniden güncelleyecektim?
Kamera 0.5 sn de açılıyor demişsiniz, sizde hakikaten öyle mi? Bir şirket düşünün ki telefonu yan çevirince kamera 1 sn de açılacak uygulama yapsın dik tutunca bu süre 4_5 saniyeye çıksın. Maalesef durum bende öyle. Ayrıca kamera menüsünden çık tuşu vardı dokunmatik o kaldırıldı kırmızı kapat tuşuyla çıkış yapılır oldu. Dokunmatik telefona ne kadar uygun br hareket!!
Telefonumda, telefonu engelleyecek, yavaslatacak hiç bir uygulama yok, ama gelin görünki donmalar devam ediyor.
Mesaj yazarken, ya da internetteyken sayfa geçişlerinde kararmalar oluyor, bu da mı kullanıcı hatası?
Ses seviyesini ayarlamak dokunmatikti, hangi akılla , nasıl bir mantıkla yan tuşlara alındı?
Güncelleme öncesi Fotoğraf ve video düzenleyici vardı. Neden kaldırıldı?
Ayrıca galeride gayet güzel efektler vardı, bunlar neden kaldırıldı?
Nokia canlı destek hattıyla görüşünce şirket kendi hatasını kabul ediyor. Güncellemenin kullanıcılara sorunlu ulaştırıldığından bahsediyor, siz nokia'ya çamur atılıyor diyorsunuz. Tebrikler.

• Beğen
Tepkiler: jackal533a ve tengin
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
" Güncelleyecek varsa önce telefonu bi şekilde eski haline döndürüp öyle güncellesin" demişsiniz, eski hale bir şekilde nasıl döndürülüyor? 1 ay kadar önce malum Fp2 güncellemesi geldi telefonuma ve bende güncelledim. Nasıl eski hale getirip yeniden güncelleyecektim?
Kamera 0.5 sn de açılıyor demişsiniz, sizde hakikaten öyle mi? Bir şirket düşünün ki telefonu yan çevirince kamera 1 sn de açılacak uygulama yapsın dik tutunca bu süre 4_5 saniyeye çıksın. Maalesef durum bende öyle. Ayrıca kamera menüsünden çık tuşu vardı dokunmatik o kaldırıldı kırmızı kapat tuşuyla çıkış yapılır oldu. Dokunmatik telefona ne kadar uygun br hareket!!
Telefonumda, telefonu engelleyecek, yavaslatacak hiç bir uygulama yok, ama gelin görünki donmalar devam ediyor.
Mesaj yazarken, ya da internetteyken sayfa geçişlerinde kararmalar oluyor, bu da mı kullanıcı hatası?
Ses seviyesini ayarlamak dokunmatikti, hangi akılla , nasıl bir mantıkla yan tuşlara alındı?
Güncelleme öncesi Fotoğraf ve video düzenleyici vardı. Neden kaldırıldı?
Ayrıca galeride gayet güzel efektler vardı, bunlar neden kaldırıldı?
Nokia canlı destek hattıyla görüşünce şirket kendi hatasını kabul ediyor. Güncellemenin kullanıcılara sorunlu ulaştırıldığından bahsediyor, siz nokia'ya çamur atılıyor diyorsunuz. Tebrikler.

-Öncelikle böyle büyük güncellemelerden önce mümkünse hard format atıp ardından temiz kurulum yapmak en güzelidir.
-Kamera uygulaması yan ekran için dizayn edildiğinden ekran döndürme özelliği ile yatay ekranlı bu kamera ekranı çakışabiliyor olabilir. Bu yazılımsal sorundur, haklısınız. Ekran döndürme özelliğini devre dışı bırakıp deneyin bir de. Belki daha kısa sürede açılabilir.
-Ekranı olabildiğince sadeleştirip, kamera görüş açısını daha geniş tutmak için ekrandaki gereksiz simgeleri temizlemişler. Bu tamamen alışkanlıkla ilgili birşey. Orda koskocaman yeşil tuş varken mesajlarda 3 yere dokunup göndermek kadar gereksiz. veya çağrı sonlandırmak için ekrandaki tuşa mı mahkumsunuz? kocaman kırmızı sonlandır tuşunuz var. Bu tamamiyle kullanım alışkanlığıyla alakalı olmakla beraber hem fiziksel hem de simgesel tuşların karmaşasından tasarruf etmeye çalışmışlar.
-Cihazınıza en son ne zaman hard format ettınız? Son format attığınızdan beri ne kadar uygulama kurup kaldırdınız? Ara ara cihazınızda ram ve gereksiz dosya temizliği yapıyor musunuz?
-Bazı ekranlarda kararma, beyazlık gibi sorunlar varmış. Tahminimce efektler ile ilgili bir sorun olabilir. Muhtemelen uyumlu geçiş efektleri olmadığından kararma veya beyazlama gibi tepkiler geçiyor. Bu yazılımın bir sorunudur, haklısınız ama düzeltildiğinde de o anda zaten efekt göreceksiniz.
-Ses tuşlarının kullanımı da kişisel kullanımdan kaynaklı. Zaten telefon üzerinde bulunan ses açma ve ses kısma gibi fiziksel tuşları kullandığı için suçluyorsunuz :) O tuşları oraya koymanın amacı da zaten kullanmak değil mi? Eskiden ekrandan ayarlanması hoştu ama şuanda da yapılmayan birşey değil, sadece bir süre alışmanız gerekecek.
-Yazılımı navifirmden tüm içerikleriyle indirip kurarsanız video ve resim düzenleyiciler geri geliyor diye biliyorum. Ayrıca eksta olarak da yüklenebiliyor zaten. Herkes bunları kullanmak istemeyebiliyor. NatGeo gibi uygulamalardan da temizleseler keşke de bu ek yazılımların hepsini markete koysalar.
-Galeri efektleri ile ilgili bilgim yok ama hangi efektler acaba?

asigsasi

asigsasi

Üye
video ve resim düzenleyiciler sonradan yüklenmiyor bileşen hatası veriyor ancak flash atma sonucu geri geliyor mus

asigsasi

asigsasi

Üye
ekatin kardeşim burada hakkı ki daha önce hiçbir sıkıntı yok iken şimdi mi sıkıntı olacak oradaki ufak bi buton araç modu dlna gibi sonradan yüklenebilen uygulamalar zorunlu olarak getirirken hiç mi bellek te yer tutmuyor adamı güldürmeyin bi tema efekti kapatma butonu bellede varken şimdi ufak bi buton çok mu zor daha neler neler fp2 nin savunulacak hiçbir yanı yok gözlerinizdeki gözlükleri cıkartın artık eski alfasayısal çok daha iyiydi şimdi resmen çin işkencesi olmuş...

aLLanToyiS

Üye
Kendince nedenleri olabilir tabiki nokianın. Şikayetler üzerine kaldırmış olabilirler o uygulama ve işlevleri. Güncellemede dosya hatası yüzünden uygulamaları göstermiyor da olabilir.

mustafasen

mustafasen

Üye
şunu ifade etmek istiyhorum,112 güncellemesiyle hiç reset atmadan 3 ay kullandığım 701son güncelleme ile hergün enaz
iki defa reset atıyor.

castiel_86

Üye
en son artık dayanamadım bugün 603 telefonumu güncellemeye kalktım, telefon resetlenicek yazısı çıktı ve bir daha açılmadı, tuşlar işlemio batarya çıkarıp taktım yine yok

serecans

serecans

Üye
ben çok mennunum fp2 den sadece fotolası yakınlaştırdığımda netleşmiyor o kadar

cugurel

Üye
Güncelleme çıkmadan önce öyle bir beklenti yaratılıyor ki daha sonra güncelleme geldiğinde en ufak şeyler bile insanların gözüne batıyor. İnsanlar bir güncelleme ile bu telefonların bir S3 İphone 5 filan olmasını bekliyor sanırım. Ben FP2'yi yükledim yükleyeli tek sorunla karşılaşmadım. Çok sık olan mesajı göndermeyip daha sonradan gönderen hata 3 ayda bir filan olmaya başladı. Daha önce kasıp kapatan browser çok daha akıcı. Hızı çok değişmemiş ama scroll yaparken kasmıyor. Kamera açılma hızı, kapatma tuşu sıkıntı evet ama çok da büyük değil. Klavye harika. Hızımı 2 kat artırdı. Kelime tahmin de çok ama çok işime yarıyor. Şarj sürem de uzadı o bakımdan da faydasını gördüm.

Öyle ki güncellemeyi yaptıktan sonra bir daha bu konuya uğramamıştım. Bugün şikayetleri gördüm şaşırdım. Ben bu şikayetlerden bir çoğunu yaşamadım. Çok da faydasını gördüm.

• Beğen
Tepkiler: iatis
ASC33

ASC33

Üye
buraya yazanlar sanıyorki nokia bidaha güncelleme yaparken sözlerini dikkate alacak.Malesef bitti arkadaşlar nokia desteğini çekti,lumialarda fiyasko olacak kimse W8'li telefonlara hemen atlamaz hele henüz uygulamaları bile bu kadar azken,fp2' konusunda ise yazılanlar kadar kötü değil sadece kameranın geç açılması problemini --"cameratorch"-- ile giderebilirsiniz,CFW yapan arkadaşların CFW'lerini kullanın yeter.

gdb888

Üye
Güncelleme çıkmadan önce öyle bir beklenti yaratılıyor ki daha sonra güncelleme geldiğinde en ufak şeyler bile insanların gözüne batıyor. İnsanlar bir güncelleme ile bu telefonların bir S3 İphone 5 filan olmasını bekliyor sanırım. Ben FP2'yi yükledim yükleyeli tek sorunla karşılaşmadım. Çok sık olan mesajı göndermeyip daha sonradan gönderen hata 3 ayda bir filan olmaya başladı. Daha önce kasıp kapatan browser çok daha akıcı. Hızı çok değişmemiş ama scroll yaparken kasmıyor. Kamera açılma hızı, kapatma tuşu sıkıntı evet ama çok da büyük değil. Klavye harika. Hızımı 2 kat artırdı. Kelime tahmin de çok ama çok işime yarıyor. Şarj sürem de uzadı o bakımdan da faydasını gördüm.

Öyle ki güncellemeyi yaptıktan sonra bir daha bu konuya uğramamıştım. Bugün şikayetleri gördüm şaşırdım. Ben bu şikayetlerden bir çoğunu yaşamadım. Çok da faydasını gördüm.

hayır arkadaş sıkıntı falan değil insanlar kullanmayı bilmiyor ayarlar uygulama ayarları kamera tuş kilidindeyken çek olayını pasif hale getirin bakalım bir daha tuş kilidindeyken kamera çekim yapıyor mu? Bilmeden telefonu incelemeden lütfen symbianı karalamayın adamlar acil çekimlerde zaman kaybetmemek adına öyle bir özellik koymuş ama isterseniz dediğim şekilde gayet kolay kapatabiliyorsunuz. Uygulamdan kapama tuşu hariç çıkılamaması da çok iyi bir özellik ayrıca. Tekrar yazıyorum ayarlar
uygulama ayarları
kamera
telefon kilitli olduğunda çek
hayır.

- - - Eklendi - - -

Ve bu android sevdasını gördükçe çıldıracak gibi oluyorum. Ne fazlası var symbiadan eksikleri say say bitmez halbuki. Lg ve Samsung markaları hariç androidlerde şebeke üstünden görüntülü görüşme YOK Sony ve motorola hariç androidlerde ise mesaj iletim sesi kapatılamıyor ve her iletim raporu yeni mesaj gelmiş gibi uyarı veriyor. Hiçbir markanın androidinde toplam görüşme süresi yok. Yani aylık za da haftalk kaç dakika görüştüğünüzü bilemiyorsunuz. Bunun için fazladan program yüklemeniz gerekiyor. Saçmalık. Nelerle uğraşıyoruz.

- - - Eklendi - - -

alfasayısal tuş takımına laf etmeyin. Şu an piyasada tek sezgisel çalışıyor. Yani sen "merhaba" kelimesinden sonra "nasılsın" yazarsan sözlük bir daha "merhaba" yazdığında "nasılsın" kelimesini ilk seçenek olarak sana sunuyor. Sistem senin yazma şeklini tarzını ezberliyor daha ne istiyorsun? Sen o telefonu kullanmayı bırak git android virüsü bulaşmış bir telefon al. Akşamüstüne doğru priz arayıp mutlu olursun. Anlamak güç.

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
hayır arkadaş sıkıntı falan değil insanlar kullanmayı bilmiyor ayarlar uygulama ayarları kamera tuş kilidindeyken çek olayını pasif hale getirin bakalım bir daha tuş kilidindeyken kamera çekim yapıyor mu? Bilmeden telefonu incelemeden lütfen symbianı karalamayın adamlar acil çekimlerde zaman kaybetmemek adına öyle bir özellik koymuş ama isterseniz dediğim şekilde gayet kolay kapatabiliyorsunuz. Uygulamdan kapama tuşu hariç çıkılamaması da çok iyi bir özellik ayrıca. Tekrar yazıyorum ayarlar
uygulama ayarları
kamera
telefon kilitli olduğunda çek
hayır.

- - - Eklendi - - -

Ve bu android sevdasını gördükçe çıldıracak gibi oluyorum. Ne fazlası var symbiadan eksikleri say say bitmez halbuki. Lg ve Samsung markaları hariç androidlerde şebeke üstünden görüntülü görüşme YOK Sony ve motorola hariç androidlerde ise mesaj iletim sesi kapatılamıyor ve her iletim raporu yeni mesaj gelmiş gibi uyarı veriyor. Hiçbir markanın androidinde toplam görüşme süresi yok. Yani aylık za da haftalk kaç dakika görüştüğünüzü bilemiyorsunuz. Bunun için fazladan program yüklemeniz gerekiyor. Saçmalık. Nelerle uğraşıyoruz.

- - - Eklendi - - -

alfasayısal tuş takımına laf etmeyin. Şu an piyasada tek sezgisel çalışıyor. Yani sen "merhaba" kelimesinden sonra "nasılsın" yazarsan sözlük bir daha "merhaba" yazdığında "nasılsın" kelimesini ilk seçenek olarak sana sunuyor. Sistem senin yazma şeklini tarzını ezberliyor daha ne istiyorsun? Sen o telefonu kullanmayı bırak git android virüsü bulaşmış bir telefon al. Akşamüstüne doğru priz arayıp mutlu olursun. Anlamak güç.

​çok doğru söylemişsin arkadaşım.ekleyecek hiçbirşey kalmamış bunun üstüne

kuzeypoyraz_22

Üye
işlemci hızı 680 mhz olan hangi android hd videoları takılmadan sorunsuz oynatabiliyoki symbian çok iyi bi sistem android görsel ağırlık bukadar

SerseriGönlüm12

SerseriGönlüm12

Üye
Arkadaşlar tel arada bi reset atiyooo.... Devamli diil ama günde 1 defa falan

sizde de varmi böyle bişey

StaLKeR-190E

StaLKeR-190E

Üye
ben naviden indirdim .kac ay oldu hala tikir tikir

versino2

versino2

Üye
hala fp1 yüklü fp2 yüklemeli miyim ? Tavsiyesi olan var mı

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Telefonunu Satmak İsteyenler FP2 Yükleyebilir :)

Tavsiyem, Telefonunuzu FP2ye Yüklemeyin..

Üst Alt