Nokia Belle: Aynı cihaz. Yepyeni bir deneyim.

Sponsorlu Bağlantılar

deppocu

Üye
ters dönüyor derken neyi kastediyorsun analamdım ama eskiden ana ekranda dik konumdaki menü düzeni ile yatay konumdaki menü düzenini ayrı ayrı ayarlayamıyordun. Ama bu versiyonda he ikisinide ayrı aryı ayarlayabiliyorsun. Yani yataykanen nasıl görünmesini istiyorsan o şekilde ayarla ve işlem tamam

andreoni

Üye
Arkadaşlar sizleri anlamak mümkün değil. Çok basit bir güncelleme olayını yapamadınız gitti yawss.. Adım adım anlatayım.

-Bilgisayarınızdaki ovi suit güncel belle versiyonu olacak önce onu bi update edin.
-Sonra telefonu Genel seçimine alın, şarjınız dolu olsun ne olur ne olmaz.
-Data kablosu ile bağlayın ve ovi suit te güncelleme bölümünden yenilen diyin.
-Belle sürümü yayınlanmış ise zaten yeni sürüm mevcut diyecek. Tamam deyin.
-Güncelleme ekranını takip edin telefona dokunmayın. Adımlar ilerledikçe bağlantı kesildi diyecek, ekran kararacak, telefon kapanacak. Siz yine de dokunmayın bekleyin.
-Önce indiriecek sonra telefonununuzu yedekleyecek ondan sonra format atacak ve kurulum bittikten sonra yedekleri telefonunuza geri yükleyecek.
- Bu sırada bilgisayar ekranında yapın dediklerini yapın yeterli. Dil seçimi ekranı çıkacak ordan istediğiniz dili seçin. Ovi ayarlarını da yapın. Donma olabilir çünkü hala yüklüyor olacak. E-posta ayarı soracak ister yapın isterseniz sonra yapın.
- Bir kaç defa daha kapanıp açılacak ve ondan sonra kullanıma hazır. Hiç bir sorun olmayacaktır. Sabırla bitmesini bekleyin işlemi. 30-40 dk kadar sürer hepsi. (indirmeyle beraber)
-Kurulum bittikten sonra bilgisayar bağlantısını kesebilirsiniz. Wlan ile modeminizi bulup tekrardan şifre girdikten sonra uygulamalara tek tek girip güncelleyin. Çok vaktinizi almaz. Herşeyin son sürümünü yükleyin.
-Önceden kurulu olan uyguluma ve oyunlardan bazılarını yükler bazılarını yüklemez. Bu kayıtlı olduğu yerden kaynaklanıyor.

Belle ile C6-01 daha hızlı, daha akıcı oldu yağ gibi. Takılmalar da yok süper. Tarayıcı da hızlı başka uygulamalara gerek yok flash video ları da izleyebilirsiniz. İnternet sayfaları takılıyordu gezinirken anna da artık o da gitmiş. Açıldığı gibi aşağı yukarı gezebilirsiniz sorun yok. Navigasyonda sesli rehber çalışmıyordu belle ile buda çalışıyor artık.

-İlk kurduğunuzda 4 ana ekran vardır. Sağdaki seçenek menüsünden yeni ekran açarak 6 adete çıkartabilirsiniz. İlk açtığınızda ekran siyahtır. Ekrana basılı tutup duvar kağıdını seçmeniz yeterli.

- Hava durumu widget i var ancak ben çalıştırdım takılma yaşandı. Ovi de accuaweather diye bir uygulama var sanırım o işinizi görür.

- Resimleri yada videoları açınca ilk başta beklemeniz gerekebilir çünkü hafıza kartına erişmeye çalışıyor. Sanki uyumlu hale getirmeye çalışıyor gibi geldi bana. En temizi dosyalarınızı bilgisayara atıp hafıza kartını da biçimlendirip dosyaları tekrar atmak. Herkese hayırlı olsun. Teşekkürler nokia..

Bir arkadaşta bütün açık uygulamaları sormuş ve cevabını almış orta tuşa basılı tutun diye. Ya sormak istiyorum arkadaşım sen anna yı nasıl kullandın bu özellik onda da aynı. !!! Biraz kurcalayın korkmayın bişiy olmaz. Olmadı zahmet edip kullanım klavuzunu okuyun yawss. İyi forumlar..

• Beğen
Tepkiler: Sensation
venusutarit

venusutarit

Üye
Arkadaşlar Belle kurarsam eski uygulamalarım silinecek mi bi cevap lütfen o kadar kişi kurmuş kimse cevaplamıyor

akuzun

Üye
peki bu belleden tekrar anna ya geçmek mümkünmü ve mümkünse nasıl?

covar

covar

Üye
valla bence annada kalın bu belle cok sorunlu sorunları cözülünceye kadar bekleyin derim

andreoni

Üye
Arkadaşlar Belle kurarsam eski uygulamalarım silinecek mi bi cevap lütfen o kadar kişi kurmuş kimse cevaplamıyor

senden bir önceki mesajda yazıyor. Biraz uzun oldu ama iki dk göz gezdirin yawss..

-Önceden kurulu olan uyguluma ve oyunlardan bazılarını yükler bazılarını yüklemez. Bu kayıtlı olduğu yerden kaynaklanıyor

demişim. Sen ne olur ne olmaz yaz bi yere isimlerini. Yüklenmeyenleri tekrar bulup kurarsın.. Belle de sorun yok Anna ya mahkum etmeyin kendinizi..

----------Eklendi @ 16:21:37 ---------- Yazıldı @ 15:02:50 ----------

Ovi de Sleeping Screen diye bir program var onu da yüklemenizi tavsiye ederim. Ekran koruyucu kısmından seçiyorsunuz açıldığında farklı temaları seçerseniz kilit ekranı da canlanmış oluyor. Güç tasarruf modunda çalışmıyor. Ama kendi tasarruf ayarı var belirlediğiniz saatlerde animasyon yerine sadece kırmızı renkte dijital saat görünüyor. Çağrı yada mesaj geldiğinde de kilit ekranında hareketli uyarı var..

• Beğen
Tepkiler: Sensation ve venusutarit
AhmeTR95

AhmeTR95

Üye
Nokia Allah belanı versin aldıma alacama pişman ettin yükleme aşamasında cihazla bağlantı kesildi diyor işte bağlantıyı çıkar 10 sn kapama tuşuna basılı tıt sora kabloyu tak diyo yapıyorum yine aynısı :@

• Beğen
Tepkiler: bigger

bigger

Üye
nokia N8 de cihaz yedeklenirken her defasında mesajlar bölümünde tamam değil diye hata veriyor daha sonra tekrar başlayınca yedekliyor ama bu seferde belle güncellemesinde bir miktar yükledikten sonra bir yerde cihaz takılı değil hatası alıyorum neden olabilir acaba

----------Eklendi @ 17:13:07 ---------- Yazıldı @ 17:12:17 ----------

aynı sorun bendede oluyor hocam nasıl halledeceğiz herşeye baktım ama yok

jatvalca

jatvalca

Üye
arkadaşlar...
dünden beri forumda belle için açılan bütün konuları noktasına kadar okuyup inceledim.iyi diyende var kötü diyende bende c6 ya belle güncellemesiyükleyip yüklememek arasında kaldım.Daha önceki sürümüm anna 25.007 inanın kafam karıştı
yüklesemmi yüklemesemmi?

tatanga_ilker

Üye
slm arkadaşlar

güncellemeden sonra diyelim yeni bi klasör oluşturdum. bunun içine girip tekrar klasör oluşturamıyorum. ikisini de menüde oluşturup taşımayı düşündüm o da olmadı. var mı acaba yapabilen yoksa sorun sadece bende mi?

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
arkadaşlar...
dünden beri forumda belle için açılan bütün konuları noktasına kadar okuyup inceledim.iyi diyende var kötü diyende bende c6 ya belle güncellemesiyükleyip yüklememek arasında kaldım.Daha önceki sürümüm anna 25.007 inanın kafam karıştı
yüklesemmi yüklemesemmi?

Yükle bence.Anna'ya göre C6-01 uçuyor Belle ile.

• Beğen
Tepkiler: onuc0bir
any0ne

any0ne

Üye
Nokia Allah belanı versin aldıma alacama pişman ettin yükleme aşamasında cihazla bağlantı kesildi diyor işte bağlantıyı çıkar 10 sn kapama tuşuna basılı tıt sora kabloyu tak diyo yapıyorum yine aynısı :@

Başka bir bilgisayarda güncellemeyi dene, olumlu sonuç alıcaksın.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
arkadaşlar...
yüklesemmi yüklemesemmi?

Tabii ki yükleyin
slm arkadaşlar

güncellemeden sonra diyelim yeni bi klasör oluşturdum. bunun içine girip tekrar klasör oluşturamıyorum. ikisini de menüde oluşturup taşımayı düşündüm o da olmadı. var mı acaba yapabilen yoksa sorun sadece bende mi?

Bu dediğiniz doğru olmuyor yani. Sadece ana menüde ekleme var.

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
2. bir güncelleme lazım.

umutgencfb

Üye
C6-01 belle güncellemesi yaptım..bir elimde c6 diğer elimde n701 var..ikisi de belle yüklü..inanın c6-01 hız konusunda geride kalmıyor..menü geçişlerinde çok akıcı oldu ,dokunmatik hassasiyeti güçlenmiş,hiçbir kasma yok..resmen yeni bir telefon almış gibi oldum...bu kadar hızlı çalışacağını tahmin etmemiştim.. neden belleyi geç çıkardıklarını şimdi anladım..çünki belle ile eski nesil symbianlar diğerlerine yetişecek ve yeni nesil symbianlar satılmayacaktı....

• Beğen
Tepkiler: onuc0bir

djbydeniz50

Üye
arkadaşlar neden bu kadar sorunları yaşıyosunuz bilmem..
ben dün gece 2 de anna dan belleye geciş yaptım nokia suit ile (çihazı fabrika ayarlarına döndürdüm --hafıza kartını biçimlendirdim ) bu ayarları yaparak başladım..
sorunsuz bir şekilde kurdum valla.
bnm şarj göstergeside var. yukarıda saga yakın pil olarak gözüküyor. şarj sıkıntım yok. ilk başlarda tel yavaşdı .. ayarlarını yaptım. ne wifi -ne magaza sorunum var haritalarda süper çalışıyor ..
nokia ya cok teşekkürler iyiki çıkarmışlar belleyi.. annayı hiç sevmemiştim telefonum c6-01
sorusu olanları cevaplayabilirim
iyi akşamlar arkadaşlar

sedat_bjk

Üye
yaklaşık 27 saattir N8-00 da Belle mevcut ve harika ilk izlenimlerime göre gerçekten hız bakımından anna yı katlamış. görünümü çok güzel yukarıdan aşşağı açılan perde menü de cuk diye oturmuş iphone iOS 5 de çok hoşuma gidiyordu. Sizlerde de oldumu bilmiyorum ama bende, anna da yüklü olan uygulamalar ve oyunların hemen hemen hepsi yüklü bir şekilde geri geldi çok şaşırdım. saati de çok güzel olmuş ikonların ufalması da ayrı bir + katmış anna yüklü iken wi-fi da sorun yaşıyordum çalışan web uygulamasını aşşağı indirip facebook uygulamasını açacak olduğumda wi-fi her seferinde tarama yapıyordu ve sinir bozuyordu belle de bu ortadan kalkmış sizlerde oluyormuydu bilmiyorum ama. Belle ilk sürümü olmasına rağmen benden onay aldı ve stabil çalışıyor. tek dikkatimi çeken sanki telefonun açılış süresi biraz uzamış. 8 aydır ilk defa telefonu kullanırken zevk alıyorum :)

atakan25

atakan25

Üye
ben ikinci güncellemeyi beklicem :D 1 mbit internet ile rezalet oluyor elektirik gitse pertim :D

• Beğen
Tepkiler: ozggurr

djbydeniz50

Üye
aynen bilader bi yukarıda belirttiğim gibi cok memlunum belleden sorun yaşayan arkadaş lar kurmakta sıkıntı cekiyolar ondandırr.. bnm anna dayken şarjım sadece arama için kullandıgımda 6 gün internet müzik felan oldugunda 2 3 gün gidiyor inşallah bellede bu süre düşmez yükselirr.
belleye geciş yapacak olan arkadaşlara not: (telefonu fabrika ayarlarına dön --hafıza kartını biçimlendir --nokia suitten güncellee) hiç bir sorun yaşamadım cok şükür

alibyr1

Üye
arkadaşlar neden bu kadar sorunları yaşıyosunuz bilmem..
ben dün gece 2 de anna dan belleye geciş yaptım nokia suit ile (çihazı fabrika ayarlarına döndürdüm --hafıza kartını biçimlendirdim ) bu ayarları yaparak başladım..
sorunsuz bir şekilde kurdum valla.
bnm şarj göstergeside var. yukarıda saga yakın pil olarak gözüküyor. şarj sıkıntım yok. ilk başlarda tel yavaşdı .. ayarlarını yaptım. ne wifi -ne magaza sorunum var haritalarda süper çalışıyor ..
nokia ya cok teşekkürler iyiki çıkarmışlar belleyi.. annayı hiç sevmemiştim telefonum c6-01
sorusu olanları cevaplayabilirim
iyi akşamlar arkadaşlar

Benim şarzım annada 4-5 gün gidiyordu, dün belleyi yükledim sabah şarzım fulldu 19:45 itibariyle yüzde 14 kaldı. ama annayı yüklediğim ilk günlerde de böyle problemler yaşamıştım.Birkaç ayar yaptıktan sonra düzelmişti.
Siz hangi ayarları yaptınız acaba?
Birde operatör mesajlarında kod gireceğimiz menüyü bulamadım.Turkcell maç sonuçları için 055 kodu giriliyordu.
Operatör mesajları ayar kısmında sadece alım "açık" veya "kapalı" ayarı var.

Üst Alt