hımm tamam sim kart olayını yanlış biliyormuşum tamam teşekkürler.ama diğer sorunuma birşey dememişsin bu sesli yönlendirme tükçe kadın ayarlı olduğu halde hiç ses yok sesi açık onada baktım.bu sesli yönlendirmeyi nasıl çalıştıcaz bilgi verebilirmisin teşekkürler.
türkçe kadın sesi yüklü değilse telefonda wireleess olan bi yerde tıkla zaten kendisi otomatik indirecektir kontörünün gitmemesi için wireleess olan yerde yap bunu ve aktif haldeyse ve harita modu araç sürme modundaysa sesli yönlendirmeler otomatik çaşılışır dostum örnek veriyorum araban olmayabilir ama yürürken arabayla eve dersen veya bi hedef belirlersen haritadan araç sürme modunda çalışır yürüyerek eve dersen sadece titrer telefona veya almanca ve ingilizce sokak adları olması gerek onları kurduysan almanca veya ingilizce yardımcı olur ama ben genelde araba modunda kullanıyorum yürüsemde sesli olarak tarif edıyor yolları falan ...yani kısaca yürüme modunda kulllanırsan sesler cıkmayabilir araba modunda kullan.
--------------- Ekleme ---------------
ALLAH razı olsun kardeşim.
Ya ben bu telefondan almayı düşünüyorum da.. Alırken nelere dikkat etmeliyim acaba ?
dostum bu telefonun 1.ci 2.ci ve 3.cü nesil olarak 3 versiyonu var pıyasada şuan piyasada 3.cü nesilleri var diğerleri tahminimce kalmamıştır ben almadan cok araştırdım yazılacak cok sey var ama kısaca bı kac özellik yazayım sana
1- telefonun ön kamerasının orda acıklık olmayacak yanı kenardan bakınca ışık sızmıycak ekran ışığı
2-ben made in hungary kullanıyorum ve sorun cıkarmadı ama made in germany lerde ıyı dıyorlar...
3- kvk ve trt banrolleri nin olmasına dıkkat et kutu üzerinde
4- alacağın yer en az 2 yıl garanti versin ( nokia shop tan al derim alabılırsen)
5- telefonun alt tuşlarına kutuyu acmaya ızın verıyorlarsa bass gıcır gıcır ses yapmaması gerek yapıyosa kasada esneklik veya acıklık olabilir...
6- mp3 ındırme şifresi cıkıyo kutudan varmı dıye bakabılıyosan bak
7- öncekı serılerde kılıf tv bağlantı kablosu cıkıyodu son serıde cıkmıyo ama pena falan eksıksız kutu içeriği varmı dıye bı bak derim ve 5800 almakla ıyı karar vermişsin tebrik ederım memnunum telefondan umarım sende memnun kalırsın.
Ya ben bu telefondan almayı düşünüyorum da.. Alırken nelere dikkat etmeliyim acaba ?
dostum bu telefonun 1.ci 2.ci ve 3.cü nesil olarak 3 versiyonu var pıyasada şuan piyasada 3.cü nesilleri var diğerleri tahminimce kalmamıştır ben almadan cok araştırdım yazılacak cok sey var ama kısaca bı kac özellik yazayım sana
1- telefonun ön kamerasının orda acıklık olmayacak yanı kenardan bakınca ışık sızmıycak ekran ışığı
2-ben made in hungary kullanıyorum ve sorun cıkarmadı ama made in germany lerde ıyı dıyorlar...
3- kvk ve trt banrolleri nin olmasına dıkkat et kutu üzerinde
4- alacağın yer en az 2 yıl garanti versin ( nokia shop tan al derim alabılırsen)
5- telefonun alt tuşlarına kutuyu acmaya ızın verıyorlarsa bass gıcır gıcır ses yapmaması gerek yapıyosa kasada esneklik veya acıklık olabilir...
6- mp3 ındırme şifresi cıkıyo kutudan varmı dıye bakabılıyosan bak
7- öncekı serılerde kılıf tv bağlantı kablosu cıkıyodu son serıde cıkmıyo ama pena falan eksıksız kutu içeriği varmı dıye bı bak derim ve 5800 almakla ıyı karar vermişsin tebrik ederım memnunum telefondan umarım sende memnun kalırsın.
bu arada aldığın yerde son versıyon attırabılıyosan attır derım uğraşmassın sımdı sen aldığın zaman muhtemelen v30 veya v31 olarak alıcaksın suan v40.0.005 versıyonu kullanıyoruz bız onun ıcın nokia shoptan al dedım yukarıda ordan aldığın zaman atıp verıyorlar...
5800dan wifiyle internete bağlanıyorum ama webde dolaşamıyorum hata veriyor yardımcı olursanız sevinirim
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
burdan bu web tarayıcısını ındırıp bı dene...derim.
arkadaşlar ben v40 yükledim ancak ovi açılmıyor çözümü varmı
dostum v40 yukledıkten sonra uygulamarda yazılım güncelleme simgesi var yeşil renk ona tıkla güncellemeler vardır onları arat ovi mağazanın son surumu olmadığı ıcın acmıyordur benımde basıma geldi hatta ben ordan guncelledım acmamıstı hard format atıp tekrar aynı sekılde problemı çözmüştüm.
dostum kolay gelsin... bi kaç hafta öncesine kadar telefonumdan 3gyi sorunsuz kullanıyordum... o zamanlar kayıt olduğum için vodafone un verdiği 100 mb kota vardı onu kullanıyordum.. o kullanım dönemi bittikten sonra artık telefonumdan 3g yi kullanarak internete bağlanamıyorum... girmeye çalıştığımda bi anda telefondan şebeke gidiyor. şebeke servislerini kontrol edin diyor... şebeke ayarlarına girip taratma yapıyorum. vodafone buluyor bağlan dediğimde izin yok uyarısı veriyor. telefonu kapatıp açana kadar bir türlü şebeke geri gelmiyor

sence nedeni nedir?? nevigasyon ve harita ayarlarıyla oynarken kapatmış olabilirim diye de düşündüm ama oralar standartta görünüyor...
yardımcı olabilirsen sevinirim...
dostum bu hattından kaynaklanıyor olabilir haritalarla alakası yoktur bence en yakın vodefone shop tan bılgı al ayarlarını yaptır öyle bi dene derim sımdı senı yanlış yönlendirmek ıstemem bunun ıcınde telefona format atmak yersiz dıye dusunuyorum sorununu tam bilsem yardımcı olurdumda maalesef belirsiz bir sorun...ben turkcell kullanıyorum ...aklıma birtek paketin bittiği içim şebeke red edıyo dıye bı fıkır geldi şuan...