Nokia 5800 la ilgili her türlü konuda yardımcı olurum arkadaşlar...

Sponsorlu Bağlantılar

cintrikus

cintrikus

Üye
kardeşim yaptığın hizmetten dolayı teşekkürler...
benim sorunum flash player bulmakla alakalı bi türlü düzgün bişi bulup yükleyemedim opera kullanıorum telefonda browser olarak dolayısıyla videoları açamıyorum yardımcı olursan bi şekilde sevinirim.

vkan

vkan

Üye
teşekkürler

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim yaptığın hizmetten dolayı teşekkürler...
benim sorunum flash player bulmakla alakalı bi türlü düzgün bişi bulup yükleyemedim opera kullanıorum telefonda browser olarak dolayısıyla videoları açamıyorum yardımcı olursan bi şekilde sevinirim.

ARKADAŞIM 5800 DA FLASHLİTE 3.1-2-3-4 VAR EN SON OLARAK 3.4 CIKTI YANİ BU 9.0 OLMADAN KENDI TARAYICISI VIDEOLARI ACMAZ ADOBE FİRMASI NE ZAMAN CIKARIRSA O ZAMAN OYNATIR ÇALIŞMALARI SÜRDÜĞÜ ŞEKLİNDE HABER ALDIM ÖZELLİKE 5800 IN SATIŞ REKORLARI KIRMASI BUNUN EN BÜYÜK SEBEBİ

FAKAT ŞUDA VAR burdan skyfire web tarayıcısının dokunmatık versıyonunu ındır kur telefonuna aynı bılgısayardakı gıbı bir web tarayıcısı acmadı video ve flash uygulaması yok ve 5800 da tek çalışan program bu şimdilik..aklına takılan bişi olursa sorarsın bi dene. beğeneceğini umuyorum şunuda belirteyim ben operayı ınternetten film oyun vs ındıreceğim zaman kullanıyorum yanı mb. tı buyuk dosyaları opera daha hızlı ve kesin ındırıyor skyfire buyuk dosyaları bazen ındırmeyebiliyor mp3 gıbı seylerde sorun yok...ve youtube ve yasaklı sıtelere gırmek ıcın dns ayarlarını yapmalısın telefonun onuda şıu şekilde yap.

1-ayarlar
2-bağlantı
3-hedefler
4-internet
5-öncelik birde benim wireleess var sen hangısını kullanıyosan secenekler de üzerinde
6-düzenle
7-secenekler gelişmiş ayarlar
8- IPv4 ayarları
9- DNS adresleri
oraya elle
üste
4.2.2.2
alta
4.2.2.3

yap tamamdır.

--------------- Ekleme ---------------

rica ederim.

maybe66

maybe66

Üye
:aha:
Alıntı: maybe66 göndermiş. >
s.a. konuyu açan arkadaş banada yardımcı olabilirsen sevinirim.Tel arızadan dolayı garantiye gönderdim geldiğinde sorun hallolmuş ve son versiyon olan v40 güncellemesi yapılmış vaziyette geldi fakat önceden çalışan navigasyon şimdi çalışmıyo.ovi mağazadan,nokia nın kendi sitesinden indirmediğim harita kalmadı ama olmuyo.boş bi ekran çıkıyo sadece.müşteri hizmetlerindekilerde harita indirin deyip duruyorlar.Ne yapmam gerekiyo,format falanmı atılması gerekiyo acaba,yardımlarınız için şimdiden tşk ler,iyi forumlar

dostum aynı sey benımde basıma geldı harıtalasrı actığımda arabayla eve dediğimde beyaz ekran gelıp öylece kalıyodu

sorunu şu şekilde halletttım
önce telefona hard format attım sonra telefonun uygulamar kısmında yeşil renkli yazılım güncelleme yazan simgesi var onu tıkla guncellemer bulcak 6-7 tane bunların arasında ücretsiz özellikli haritalar gelicek onu ve diğer güncellemeri yap daha sonra ovi suitin son versiyonunu indir telefonuna haritalar sekmesinden turkey harita ve sesli yönlendirmeleri indir zaten ındır deyınce ovi suitte hem ındırıp hem telefona atıyor tabi harıta ındırme ışlemı yaparken telefonu kablosuyla ovi suit modunda bılgısayarına bağla...kolay gelsın. sonucu yazarsan sevınırım takıldığın yerde yardım ederım....
/QUOTE]

Benmi yapamıyorum telefondamı bilmiyorum ama hard format atamıyorum dediklerinizi şu şekilde yapıyorum yanlışsa düzeltin lütfen;telefonu kapatıp,hafıza ve sim kartı çıkartıp,yeşile basıyorum,sonra kırmızıya,sonra kamera tuşuna son olarakda açma kapama tuşuna basılı tutarak eller gelene kadar basılı tutuyorum,sonuç boş normal ekran geliyor ve herşey aynı.Neyi yanlış yapıyorum acaba?
Bu arada ilgi ve alakanız için sonsuz teşekkürler.Dikkat ettim herkese elinizden geldiği kadar yardım ediyorsunuz çok büyük bi özveri,allah razı olsun...

s.a. arkadaşım,dediklerini yaptım,bu sefer balkona çıktım ve yaklaşık 10-15 dk kadar bekledim ve sonunda buldu.Önceleri evin içinde oturup bulmasını bekliyordum.Açık alanda biraz beklemek gerekiyormuş meğer.Sana nasıl tşk edeceğimi bilmiyorum.Sırf bu yüzden eski versiyonuna çevirip kullanmayı düşünüyordum.:)

djmatrix

Üye
ark lar 5800 wepcam nasıl yapbilirm??birçok program kullandım ama pc tlf nu bi türlü görmedi..yardımcı olursanız sevinirm,bu arada usb kablosuyla bağlamk istiyorum,şimdiden tşk ler...

andolan25

Üye
benim 5800 varda internetten video izleyemiyorum sizce acaba hangi programda video izleye bilirim
şimdiden yardımların için teşekkür ederim

maybe66

maybe66

Üye
5800'ın kendine ait bi dosya şifreleme programı yokmu?

u-bout

Üye
öncelikle teşekkrler benimde 5800 var bu gps olaynda kontör gidiyormu acaba ben haritalara girip çıktığımda kontörm gidiyo ve de zaman zaman tel. kendi kendine kontr gidiyor bi yerede üye olmadım eskden böle bişey yoktu anlayamadm bi türlü moralimi bozuyor acaba neden yardmcı olursan sevinirm yoksa çıldıracam..

werarce

werarce

Üye
dostum benim sorunum şu. mesajları hafıza kartına yükle diyince bir gün içerisinde hafıza kartına ulaşılamadı yada takılı hafıza kartı yok gibi bi uyarı alıyorum sonrada telefon hafızasına geçiyor. bide bazı programları yüklerken başka bişeyler bunu kullanıyor diyor. hafıza kartını biçimlendirmekten bıktım. telefon hafızasınıda biçimlendirdim hafıza kartıyla enson. gene fayda etmedi

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
benim 5800 varda internetten video izleyemiyorum sizce acaba hangi programda video izleye bilirim
şimdiden yardımların için teşekkür ederim

önceki sayfalarda sorununuzun cevabı yazıyor...lütfen önceki sayfaları okumadan sorulmuş soruları tekrar tekrar sormayınız.

dostum benim sorunum şu. mesajları hafıza kartına yükle diyince bir gün içerisinde hafıza kartına ulaşılamadı yada takılı hafıza kartı yok gibi bi uyarı alıyorum sonrada telefon hafızasına geçiyor. bide bazı programları yüklerken başka bişeyler bunu kullanıyor diyor. hafıza kartını biçimlendirmekten bıktım. telefon hafızasınıda biçimlendirdim hafıza kartıyla enson. gene fayda etmedi

arkadasım aslında sorun gıbı görünen bu olay sorun değil sadece basit bir bilgi gerekıyo sıze

telefonu bılgısayarınıza kablosuyla her bağlayışınızda otomatıkman hafıza kartından telefon hafızasına gecıyor hafızalama yöntemı bunun ıcın telefonu takıp cıkardığınızda msj ayarlarından hafıza seceneğini hafıza kartı olarak değiştiriniz...

ıkıncı sorununuz ıse oda basıt öyle bir uyarı aldığınızda telefonu acıp kapatmanız yeterlı olacaktır.

ve 5800 a belirsiz programlar yuklemeyın. işe yarar programları tercih ediniz.gereksiz programlar telefonu kastırır. başka bişi değil.

öncelikle teşekkrler benimde 5800 var bu gps olaynda kontör gidiyormu acaba ben haritalara girip çıktığımda kontörm gidiyo ve de zaman zaman tel. kendi kendine kontr gidiyor bi yerede üye olmadım eskden böle bişey yoktu anlayamadm bi türlü moralimi bozuyor acaba neden yardmcı olursan sevinirm yoksa çıldıracam..

yapmanız gereken :

1-haritaları tıkla
2-seceneklere tıkla (anahtar işareti)
3-interneti tıkla bağlantıyı çevrimdışı yap
4-dolaşım uyarısını aç
cık
ana menüye gel uygulamara gir
1- yer e tıkla
2-konumlamaya tıkla
3-konumlama yöntemlerini tıkla
sadece tümleşik gps seçili kalsın diğerlerini kapat geri de
4-konumlama sunucusunu kapat.

tamadır. artık kontör gitmez.

5800'ın kendine ait bi dosya şifreleme programı yokmu?
bununla ilgili bir bilgim yok ama olması gerek. ovide...

ark lar 5800 wepcam nasıl yapbilirm??birçok program kullandım ama pc tlf nu bi türlü görmedi..yardımcı olursanız sevinirm,bu arada usb kablosuyla bağlamk istiyorum,şimdiden tşk ler...

buna bi göz at (alıntıdır.)
http://www.maxicep.com/cep-icin-pc-...telefonu-webcam-yapin-son-versiyon-77805.html

veya buna :
(alıntıdır.)

http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...tcam-1-03-webcam-s60v5-and-5800-a-273243.html

:aha:
Alıntı: maybe66 göndermiş. >
s.a. konuyu açan arkadaş banada yardımcı olabilirsen sevinirim.Tel arızadan dolayı garantiye gönderdim geldiğinde sorun hallolmuş ve son versiyon olan v40 güncellemesi yapılmış vaziyette geldi fakat önceden çalışan navigasyon şimdi çalışmıyo.ovi mağazadan,nokia nın kendi sitesinden indirmediğim harita kalmadı ama olmuyo.boş bi ekran çıkıyo sadece.müşteri hizmetlerindekilerde harita indirin deyip duruyorlar.Ne yapmam gerekiyo,format falanmı atılması gerekiyo acaba,yardımlarınız için şimdiden tşk ler,iyi forumlar

dostum aynı sey benımde basıma geldı harıtalasrı actığımda arabayla eve dediğimde beyaz ekran gelıp öylece kalıyodu

sorunu şu şekilde halletttım
önce telefona hard format attım sonra telefonun uygulamar kısmında yeşil renkli yazılım güncelleme yazan simgesi var onu tıkla guncellemer bulcak 6-7 tane bunların arasında ücretsiz özellikli haritalar gelicek onu ve diğer güncellemeri yap daha sonra ovi suitin son versiyonunu indir telefonuna haritalar sekmesinden turkey harita ve sesli yönlendirmeleri indir zaten ındır deyınce ovi suitte hem ındırıp hem telefona atıyor tabi harıta ındırme ışlemı yaparken telefonu kablosuyla ovi suit modunda bılgısayarına bağla...kolay gelsın. sonucu yazarsan sevınırım takıldığın yerde yardım ederım....
/QUOTE]

s.a. arkadaşım,dediklerini yaptım,bu sefer balkona çıktım ve yaklaşık 10-15 dk kadar bekledim ve sonunda buldu.Önceleri evin içinde oturup bulmasını bekliyordum.Açık alanda biraz beklemek gerekiyormuş meğer.Sana nasıl tşk edeceğimi bilmiyorum.Sırf bu yüzden eski versiyonuna çevirip kullanmayı düşünüyordum.:)

bana teşekkür etmek için 1. sayfada teşekkür et butonuna tıklaman kafi dostum. sorununu halletmene sevındım.

x_tol

Üye
slm. real player'da tam ekran olmayan videoları en boy oranı değiştir diyip genişlet seçeneğine tıkladığımda video aynı boyutta kalıyor. bu sorun sizde de var mı? bu program yerine başka bir program önerebilir misiniz?

CONNECTED7

CONNECTED7

Üye
USTAM 5800 navigatör kullanıcısı olarak emeklerine teşekürler benim sorum ise hangi navigasyon programınını önerirsin USTA gözüyle İYİ FORUMLAR

tanko78

Üye
merhaba
yeni aldığım 5800 telefonum için sertifika başvurusunda bulundum
bana dosya gezinme programı (x-plore tarzı),
müzik dinlemek için bir program ve senin önerebileceğin başka olmazsa olmaz programlardan link verebilirmisin
bende bir taraftan araştırmalara devam ediyorum amaöok konu var zor oluyo

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
slm. real player'da tam ekran olmayan videoları en boy oranı değiştir diyip genişlet seçeneğine tıkladığımda video aynı boyutta kalıyor. bu sorun sizde de var mı? bu program yerine başka bir program önerebilir misiniz?

dostum o telefonun bir sorunu değil video ile alakalı bir sorun o videonun o özelliği içermesi gerek daha doğrusu izlediğin boyuttan büyük olması gerek sana

bu programı önerebilirim programın kullanımı basit ve ömür boyu ücretsiz alanında uzman ve kaliteli bir program bilgisayarına kuruyosun 5800 için dönüştürmek istediğin video olsun film olsun programın içine atıyosun dur sana daha anlaşılır bir şekilde anlatayım

bu linkten programı ındır :

bilgisayarına kur

daha sonra programı çalıştır dönüştürmek istediğin video yu programın içine sürükle bırak

ayarlar tamam gibi seçenekler cıkar karsına ve sol tarafta video format çeşitleri

orda sol tarafta tümünü mobil aygıt sekmesını tıkla ayarları tıkla solda nokia yı tıkla 58xxXM yi tıkla
sonra sağ tarafta 5800 ın format şekilleri ve özelliklerini gösteren tabloyu göreceksın ses kontrol (+db) yazar ordan 0 dB yazanı tıklayıp ses şiddetini yükseltebilirsin videonun mesela bazı filmlerin sesleri az cıkar telde bunu yaparak sesleri daha duyulur bır sekle sokabılırsın 3-6-9-12 db. le kadar artırabılırsın ben sana 10 desibeli öneririm sonra yukarıda boyut var orda otomatik seçimindedir otomatiğin üstünü tıkla tamamen genişlet var onu tıkla tamamdır...diğer özelliklerini kurcalamazsan ıyı olur he bu arada alt yazılı fılmlerın alt yazılarınıda gömebilirsin videona oda aşşağıda alt yazı var ordan ayarlıyosun sımdı save as şıkkı var yukarıda o yaptığın ayarları kaydeder tekrar tekrar yapmana gerek kalmaz onu tıkla ve tamam de bundan sonra videonu dönüştürmek ıcın başla şıkkı var ona tıklaman yeterlı ve vıdeo dönüştükten sonra telefona at izle HD KALİTESİNDE görüntü ve mükemmel bir ses çıkışı vardır denedıkten sonra yorumunu beklıyorum.

USTAM 5800 navigatör kullanıcısı olarak emeklerine teşekürler benim sorum ise hangi navigasyon programınını önerirsin USTA gözüyle İYİ FORUMLAR

hey ben usta değilim :)) sadece teknikerim o kadar bildiklerimi paylaşıyorum yararlı oluyorsam ne mutlu...

şimdi senin telefona gelelim senin telefonun navigatör edition olması zaten normal 5800 xpress lerden daha iyi bir navigasyon çekişi var bu birincisi bunun ıcın program aramana gerek yok kendi ovi maps i gayet başarılı diye biliyorum gerekli ayarları yaptıktan sonra başarılı bir navigasyona ulaşabilirsin

telefonuna turkey haritaları ovi suit le atmanı öneririm ve ücretsiz navigasyon nasıl yapılır onları bi kaç önceki sayflarda yazdım iyi forumlar.

merhaba
yeni aldığım 5800 telefonum için sertifika başvurusunda bulundum
bana dosya gezinme programı (x-plore tarzı),
müzik dinlemek için bir program ve senin önerebileceğin başka olmazsa olmaz programlardan link verebilirmisin
bende bir taraftan araştırmalara devam ediyorum amaöok konu var zor oluyo

x*plore bence gayet başarılı bir dosya yönetici programı onu tavsiye ederim
telefona bence ne olduğunu bilmediğin ve önerilmeyen programları kurma bazı programlar gereksiz ve telefonu kastırmaktan başka bi işe yaramıyor bunlara oyunlarda dahil
ama benım gözlemlediğim bazı porgramlar var buraya yükleme yapabilsem yapardım ama site kuralı gereği yapamıyorum linklerini hepsını bulmam zor s60 v5 programlar bölümünde mevcut bir çoğu ama sana önerebileceğim bi kaç programı yazayım

öncelikle skyfire denen bir web tarayıcı var olmazsa olmaz bir programdır netteki her videoyu ve flash uygulamarını acar faceden video izleme youtube ye girme falan filan bi kaç örnek skyfire yi bu link ten edinebilirsin...

opera web tarayıcısı netten ındırme yaparken kullandığım bir program hızlıdır ve büyük dosyaları rahatlıkla ındırme özellikleri var ona bu linkten buradan erişebilirsin... skype ve nimbuz (messenger olarak kullanıyorum nimbuzu ) facebook var oda işe yarar ovide barcode okuyucu var point find adında xpress cut var mp3 leri kesmek ıcın kullanılır xpresssketch resim düzenleme programı vs.vs...

oyunlara gelince
ironsight ,fishing hook , toonwarz midnight bowling , edge , ridge racer , skyforce , connect4 farm frenzy gibi güzel oyunlar var...hoşçakalın.

mito1172

mito1172

Üye
Benmi yapamıyorum telefondamı bilmiyorum ama hard format atamıyorum dediklerinizi şu şekilde yapıyorum yanlışsa düzeltin lütfen;telefonu kapatıp,hafıza ve sim kartı çıkartıp,yeşile basıyorum,sonra kırmızıya,sonra kamera tuşuna son olarakda açma kapama tuşuna basılı tutarak eller gelene kadar basılı tutuyorum,sonuç boş normal ekran geliyor ve herşey aynı.Neyi yanlış yapıyorum acaba?
Bu arada ilgi ve alakanız için sonsuz teşekkürler.Dikkat ettim herkese elinizden geldiği kadar yardım ediyorsunuz çok büyük bi özveri,allah razı olsun...
sim kartı çıkaırsan format olmaz diye biliyorum:evet:artı bir sorum olacak haritada ücretsiz olması için ayarları yaptım fakat hava durumu bölümüne tıklayınca yine oparotore bağlansınmı uyarısı geliyor bende başka erişim noktasını kullanı seçiyorum fakat bunu 3 4 kez yapınca ancak evdeki modemele bağlanıyor sonunda. bunun sebebi nedir? ve birde sesli türkçe kadını seçtim fakat hiç sesi çıkmıyor acaba bu sesli yönlendirme nerlerde çıkıyor bilgi verirsen memnun olurum. konu için teşekkürler

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
sim kartı çıkaırsan format olmaz diye biliyorum:evet:artı bir sorum olacak haritada ücretsiz olması için ayarları yaptım fakat hava durumu bölümüne tıklayınca yine oparotore bağlansınmı uyarısı geliyor bende başka erişim noktasını kullanı seçiyorum fakat bunu 3 4 kez yapınca ancak evdeki modemele bağlanıyor sonunda. bunun sebebi nedir? ve birde sesli türkçe kadını seçtim fakat hiç sesi çıkmıyor acaba bu sesli yönlendirme nerlerde çıkıyor bilgi verirsen memnun olurum. konu için teşekkürler

sim kartla formatın bi alakası yoktur...(hard formattan bahsediyorum...) soft format atmak ıcın sım kartın ana ekranı görebilmen ıcın tabıkı takılı olması gerek ama hard format tel kapalıyken atılır. hava durumu ücrete tabidir o yuzden şebekeye bağlanayımmı der ve ayarlar bağlantılar hedeflerden modemi öncelik bir yaparsan bi kaç denemeden sonra değilde birinci denemende modemi görmesi gerek yani modemi internete bağlanırken öncelik 1 yap.

tanko78

Üye
@esas_cucuk
saol

Antisentimental

Antisentimental

Üye
Ya ben bu telefondan almayı düşünüyorum da.. Alırken nelere dikkat etmeliyim acaba ?

enjo3

Üye
5800dan wifiyle internete bağlanıyorum ama webde dolaşamıyorum hata veriyor yardımcı olursanız sevinirim

mertcan585800

mertcan585800

Üye
arkadaşlar ben v40 yükledim ancak ovi açılmıyor çözümü varmı

Üst Alt