Nokia 5800 la ilgili her türlü konuda yardımcı olurum arkadaşlar...

Sponsorlu Bağlantılar

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
@esas_cocuk
cevap için teşekkürler.
alarm sorunu için acaba hard format atsam sorun çözülür mü?
telefonun sürümü v31. *#0000# den güncelleme gözükmüyor. prodükt kodu değiştirip v40 yüklersem bir sorun olur mu acaba? bazıları bu şekilde güncelleme yaparken telefonun bir daha açılmadığını söylüyor. v40 güncellemesinin *#0000# dan görünmesini bekleyeyim mi acaba?
bir soru daha soracağım. telefona bazı oyunlar yüklediğimde fotoğraf galerisine bir sürü saçma sapan fotoğraflar kaydediyor. bu fotoğrafları tek tek silmek büyük zaman kaybettiriyor. bu fotoğrafları hızlı silmenin bir yolu var mı? veya dosyaları daha çabuk işaretlemenin?

alarm ın sorunu belkide eski yazılımı kullandığından kaynaklanıyor olabilir sen v31 desin biz v40 tayız bazı güncelleme metodları riskli evet güncelleme yaparken yarım kalırsa telefon servislik olur ama risksiz yöntemlerde var şiddetle yeni versiyona geçmeni tavsiye ederim özellikle kinetic scroolinq gibi bir özellikten mahrum kalma yeni güncelleme bi çok hatayı gidermiş... product koduyla güncelleme riski yok ama laptopla yaparsan daha iyi olur elektrik falan kesilirse sorun çıkmasın elektrik ve internet kesilmesi dışında sorun olmazsa güncelleme yaparken sorun olmaz '' NSS' ile code değiştir ama telefon kırmızıysa red maviyse blue siyahsa black code kullan sonra bataryanın altındaki orjinal kodu girersin bişi olmaz ama anlatılan şekilde güncelle fikrimi söyledim bende öyle yaptım gayet memnunum ne radyoda ne alarmda sorun var... ama beklerswen *#0000# burayada gelir güncelleme ama geç gelir... fotoğraf gelerisine kayıtlı fotoğraflar bende genelde nette dolasırken oluyodu kullandığım ve ana tarayıcı ayarlarından geçmişi sakla veya kaydet seceneklerını kapattım bidaha yapmadı böyle bişi oyunlarda kaydetmemesi gerek oyun olduğuna eminmisin? bide bilgisayarına ovi suit kurduysan otomatik yedeklemeyi kapat seceneklerden bundan dolayıda olabiliyor böyle bişi...gerektiği zaman elle yedekle...ama tarayıcı ayarlarından geçmişi sakla gibi secenekleri kapat hem telefonun rahatlar kendin.

--------------- Ekleme ---------------

yazılım yüklerken telefon gitti şimdi hard formatta atılmıyor ne yapıcam? :((

sowtware updater ı çalıştır...
usb kabloyu bilgisayara tak
telefon kağalıyken usb kabloyu tak updater ı çalıştır
telefonun acma kapama tuşuna bas güncelleme devam eder yazılımı gunceller...
adımları aynen yap yoksa işe yaramaz...

1-updater ı çalıştır.
2- başlat...
3-kabloyu bilgisayara tak
4- telefona tak
5- telefon kapalıyken açma kapama tuşuna 3-4 sanıye basılı tut...

ChoxeRox

ChoxeRox

Üye
dayı ben o oyun işini halledemedim yahu. '
oyun öncesi yüklenmesi gereken 4 dosya var yüklüyorum hepsini, sorun yok
sonra oyuna geliyorum. sertifika hatası alıyorum. sonra onu imzalıyorum öyle yüklüyorum sonuna kadar geliyor sonunda yüklenemedi diyor :S telefonuda hellox muydu neydi onun son versiyonu ile temiz bir şekilde hackledim. ama bir türlü yapamadım . Data/pal klasörü oyun kurulunca çıkıyormuş ama ben oyunu kuramadım o yüzdenmiş. bi ugraş usta şu işle yahu. bi oyunu kurmayı dene falan. http://www.maxicep.com/symbian-os-v...and-fairy-rpg-5800-n97-s60v5-17mb-317985.html burdan bi indir bi yüklemeye çalış olurmu usta ya ?

tutuncu48

Üye
Telefonuma 5-6 tane vmv ve avi dosyaları yükledim bazılarını açtı bazıları sadece resmini gösterdi aç dediğimde sadece sesini çaldı.Üzerinde real player programı var şu anda.Form sitelerinde araştırdım ve değişik programlar yükledim.Onlarında pek bi yararı olmadı açtığı dosyayıda çok yavaş oynattı.Windows işletim sistemindeki gibi K-codec program çeşitlerinden önerebilcek arkadaşlarda cevap bekliyorum.Ayrıca facbooktaki videoları oynatmıyor.Bundan dolayıda bir sürü flash player programı denedim işe yaramadı.

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
dayı ben o oyun işini halledemedim yahu. '
oyun öncesi yüklenmesi gereken 4 dosya var yüklüyorum hepsini, sorun yok
sonra oyuna geliyorum. sertifika hatası alıyorum. sonra onu imzalıyorum öyle yüklüyorum sonuna kadar geliyor sonunda yüklenemedi diyor :S telefonuda hellox muydu neydi onun son versiyonu ile temiz bir şekilde hackledim. ama bir türlü yapamadım . Data/pal klasörü oyun kurulunca çıkıyormuş ama ben oyunu kuramadım o yüzdenmiş. bi ugraş usta şu işle yahu. bi oyunu kurmayı dene falan. http://www.maxicep.com/symbian-os-v...and-fairy-rpg-5800-n97-s60v5-17mb-317985.html burdan bi indir bi yüklemeye çalış olurmu usta ya ?

NOT: NOKIA PIPS YUKLU OLANLAR DOSYA İÇİNDEN ÇIKACAK OLAN NOKIA PIPS'İ YENİDEN
YÜKLEMESİNLER şeklinde bir yazı var yoksa sen PIPS yukluyken tekrar PIPS uygulamasınımı kurdun eğer öyleyse telefona hard format atman gerek...ondan sonra oradaki adımları tek tek yenıden yapman gerek fakat bişi diycem bu oyun o kadarda kaliteli bir oyun değil neden bu oyun için bu kadar uğraştığını anlamadım yerınde olsam yuklemem zaten çince yazılar bişi anlamıycaksın oyundan 2 gunde sıkılacaksın. ben yuklemeyi denemedım haberın olsun..üzgünüm.

Telefonuma 5-6 tane vmv ve avi dosyaları yükledim bazılarını açtı bazıları sadece resmini gösterdi aç dediğimde sadece sesini çaldı.Üzerinde real player programı var şu anda.Form sitelerinde araştırdım ve değişik programlar yükledim.Onlarında pek bi yararı olmadı açtığı dosyayıda çok yavaş oynattı.Windows işletim sistemindeki gibi K-codec program çeşitlerinden önerebilcek arkadaşlarda cevap bekliyorum.Ayrıca facbooktaki videoları oynatmıyor.Bundan dolayıda bir sürü flash player programı denedim işe yaramadı.

arkadaşım sorunlarının çözümleri basit

5800 avi ve vmw uzantılı dosyların bazılarını actığı gibi bazılarını acmayabiliyor...

benim kullandığım yöntem codec aramak yerıne bu adresteki programı bilgisayarına kur

daha sonra istediğin formattaki videoyu programın ıcıne bırak secenekler cıkar karsına ordan seceneklerden 58xx dıye bır secenek var onu sec ve dönüştürmeye başla dönüşüm bittikten sonra çıktı klasöründen video klibi bul veya masaüstüne dönüştür şeklinde ayarla (ben öyle yaptım) aramaktan kurtulursun dönüşmüş videoyu telefona kablosu yardımıyla at hd kalitesinde özellikle vurguluyorum inanılmaz kaliteli bir görüntü elde ederek film klip artık ne attıysan izle 100 de 100 garanti açıyor...

gelelim 2. sorununa... bu adresteki web tarayıcısını indir istediğin siteye gir istediğin sitedeki videoyu izle ve istediğin sitedeki flaş oyunları oyna vs vs vs yanı bılgısayarla ne yapabiliyosan bu web tarayıcısıylada yapabiliyosun...

güle güle kullan. bu arada unutmadan yasaklı sitelere girmek için telinin DNS ayarlarını yapmayı unutma...onuda bağlantı seceneklerınden yapıyosun yapamazsan söyle yazarım nasıl yapacağını...

pilotaj

Üye
arkadaşlar slm birşeyler sormak istiyorun size şimdi kulaklık takılıyken bazen dışarı ses veriyor bu normalmidir dışarı sesi kapatılabiliyorsa çözümü daha sonra mp3 leri hafıza kartının içine soundlara albüm isimleri olarak klasör şeklinde atıyorum şimdi esas sorum kumandadan klasörleri atlatma veya seçme şansımız varmı dosyaları karıştırmadan mümkünmü acil cevabını bekliyorum teşekkürler.

darkboy947

Üye
mesaj ayarlarında e:hafıza kartını seçince gelen msj ı açmıyo msjı açmıyo nasıl yapıcam bunu :S
c:nokia dayken gelen msj acılıyo hafıza kartında acılmıyo

berkay1532

Üye
5800 kullanıcısıyım yaşadığım sorun ise sis dosylarıyla ilgili sis dosyalarını telefonumda yüklemeye çalıştığımda dosya bozuk hatası alıyorum ne yapmalıyım her şeyi denedim ama olmuyor sis dosyalarını sertifikalandırdım ama yine olmadı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler!

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
5800 kullanıcısıyım yaşadığım sorun ise sis dosylarıyla ilgili sis dosyalarını telefonumda yüklemeye çalıştığımda dosya bozuk hatası alıyorum ne yapmalıyım her şeyi denedim ama olmuyor sis dosyalarını sertifikalandırdım ama yine olmadı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler!

bütün sis dosyalarındamı böyle yapıyor kurmaya çalıştığınız dosya bozuk olabilir hepsinde böyle yapıyosa hard format atmayı deneyin...

mesaj ayarlarında e:hafıza kartını seçince gelen msj ı açmıyo msjı açmıyo nasıl yapıcam bunu :S
c:nokia dayken gelen msj acılıyo hafıza kartında acılmıyo

c: konumda msj geldiyse
e: konumundayken acmaz arkadaşım hangı konumda geldiyse o konumdayken acabilirsin örnek veriyorum

c: konumda msj geldı sen ayarlardan konumu
e: olarak yaparsan msjı acmayı bırak göremezsın...

arkadaşlar slm birşeyler sormak istiyorun size şimdi kulaklık takılıyken bazen dışarı ses veriyor bu normalmidir dışarı sesi kapatılabiliyorsa çözümü daha sonra mp3 leri hafıza kartının içine soundlara albüm isimleri olarak klasör şeklinde atıyorum şimdi esas sorum kumandadan klasörleri atlatma veya seçme şansımız varmı dosyaları karıştırmadan mümkünmü acil cevabını bekliyorum teşekkürler.

mp3 dınlerken müzik kulaklığı seceneğini secersen arama msj gelme gıbı olaylarda dışarıdan ses duyman normal bu tercihlerlede alakalı bı durum eğer sessiz tercihi secersen muzık dınlerken ses gelmez...

kulaklıktan dosya acmak vs hiç görmedım duymadımda...

ChoxeRox

ChoxeRox

Üye
yok hayır pips i 1 kere yükledim ve tekrar yüklememeye dikkat ettim yani öle bişi yok.

oyunu ingilizce yaması var ve Rpg oyun hastasıyım s60v5 Rpg dendiğinde akla bu oyun geliyormus ark'ımda var oda çözemedi Format attıkdan sonra yüklenirmi diyorsun usta

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
yok hayır pips i 1 kere yükledim ve tekrar yüklememeye dikkat ettim yani öle bişi yok.

oyunu ingilizce yaması var ve Rpg oyun hastasıyım s60v5 Rpg dendiğinde akla bu oyun geliyormus ark'ımda var oda çözemedi Format attıkdan sonra yüklenirmi diyorsun usta

önce telefonu yedekle sonra format at ve konuda yazan adımları tek tek uygula çalışması gerek....bu arada o konuyu acan arkadaş yardım etmıyormu?

berkay1532

Üye
bütün sis dosyalarında böyle yapıyor hard format nasıl atılıyor anlatır mısınız

tam arkaşım sorunum çözüldü format atınca sağolasın hade kolay gelsi bb

mcqueen17

Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Ben Bazı Yüklediğim Programları ( Örneğin XpressBeer , XpressNote XpressCutvs. Gibi ) Açmak istediğimde ''update is mandatory for installing python runtime its dependencies.Rerun the application for...'' Şeklinde Bi Hata Alıyorum Python 2.0 Uygulamasını Yükledim Ama Bi Sonuç Alamadım.Bana Bu Konuda Yardımcı Olursanız Sevinirim.Saygılar...

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar,
Ben Bazı Yüklediğim Programları ( Örneğin XpressBeer , XpressNote XpressCutvs. Gibi ) Açmak istediğimde ''update is mandatory for installing python runtime its dependencies.Rerun the application for...'' Şeklinde Bi Hata Alıyorum Python 2.0 Uygulamasını Yükledim Ama Bi Sonuç Alamadım.Bana Bu Konuda Yardımcı Olursanız Sevinirim.Saygılar...

hard format at daha sonra telefondan uygulamara gir yeşil renkli bir yazılım güncelleme şeklinde simge göreceksin ordan yazılım güncelle... bu kadar. daha sonra yap ne yapıcaksan bakalım aynı hatayı verecek mi?...

bütün sis dosyalarında böyle yapıyor hard format nasıl atılıyor anlatır mısınız

tam arkaşım sorunum çözüldü format atınca sağolasın hade kolay gelsi bb

sağol.:oke:

efendy33

Üye
sunucu baglantı sorunu yaşıyorum lütfen yardım

carpediemse

Üye
merhabalar...ovi'den SKYPE kurdum fakat tanıtımında WLAN ile kullanıyor dediği halde ya İNTERNET yada WAP bağlantısı ile bağlanıyor...İNTERNET bağlantı seçeneğini seçip WLAN açtığım halde direk turkcell internete bağlanıp açılıyor SKYPE...bu konuda yardım edebilirmisiniz...WLAN ile SKYPE nsl çalışır...

teşekkürler...

kemal21

kemal21

Üye
beyler bu telefonla film izleyen varmı avi formatında eğer varsa filmler donuyormu

camecula

camecula

Üye
Madem konu açılmış sorumu yönelteyim ben bazı oyunları indirirken download dosyası olarak indirdiğimi gördüm sis , sisx değildi bu dosyaları telefonuma atınca yükleme yapamıyorum yardımcı olabilirsen sevinirim şimdiden teşekkürler :) bu arada cihazım 5800

ol-es

Üye
Sevgili dostlar;

İnternetten nokia 5800 için uyumlu film indirdim winRAR şeklindeydi,
ama bi türlü filmi açamıyorum desteklenmeyen dosya biçimi diye uyarı veriyor

winrar la ilgili diger dostlara belirttiginiz programıda indirdim uygulamalarda winrar görünüyor fakat bundan sonra nasıl bir yol izleyecegimi bilemiyorum.

lütfen cok özürdileyerekten ayrıntılı bir şekilde ne yapacagımı yazabilirseniz cok sevinecegim

winrar içersinde
select
rename
delate
info
path
list
add folder
confing
abaut
exit
back

yazıyor herbirini denedim bi sonuc yok :S

youngkral

Üye
5800 xp aldım fakat birkaç sis dosysı yolladım hepsindede aynı hatayı veriyor sertifika başarısız diyor nasılyükleyeceğim proğram ve oyunları biryardıcı olsan sevinirim

mcqueen17

Üye
hard format at daha sonra telefondan uygulamara gir yeşil renkli bir yazılım güncelleme şeklinde simge göreceksin ordan yazılım güncelle... bu kadar. daha sonra yap ne yapıcaksan bakalım aynı hatayı verecek mi?...

Çok Teşekkür Ederim Hallettim =)

Üst Alt