Nokia 5800 la ilgili her türlü konuda yardımcı olurum arkadaşlar...

Sponsorlu Bağlantılar

ramazan_yıldız

Üye
Merhabalar telefonumu navi koduyla güncellemeye başladım (4.0). Güncelleme bulundu ve 137 mb lık bi dosya yüklendi bittiğinde yazılım güncelle yerinde 15 dkda kaldı bu esnada tel kendiliğinden kapandı güncelleme yapılamadı hatası oldu. Yazılanları yaptım ( usbden çıkarın,teli kapatıp açın,tekrar takın vs.) ama ne kadar denesemde başarılı olmadım,her seferinde aynı hatayı aldım. Telefonun bütün güncellemeleri yüklü windows 7 kullanıyorum.. Acilen yardımlarınızı bekliyorum... Bide güncellemeden hard forma lazımmış bunu nasıl yapabilirim sim deki numaralar siliniyomu hard format attıktan sonra? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
Merhabalar telefonumu navi koduyla güncellemeye başladım (4.0). Güncelleme bulundu ve 137 mb lık bi dosya yüklendi bittiğinde yazılım güncelle yerinde 15 dkda kaldı bu esnada tel kendiliğinden kapandı güncelleme yapılamadı hatası oldu. Yazılanları yaptım ( usbden çıkarın,teli kapatıp açın,tekrar takın vs.) ama ne kadar denesemde başarılı olmadım,her seferinde aynı hatayı aldım. Telefonun bütün güncellemeleri yüklü windows 7 kullanıyorum.. Acilen yardımlarınızı bekliyorum... Bide güncellemeden hard forma lazımmış bunu nasıl yapabilirim sim deki numaralar siliniyomu hard format attıktan sonra? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

2 yol var sorunu gidermenin pc suitle ilgili herseyı kaldır bilgisarından driverleri dahil sonra nokia nın sitesinden ovi suit in son versiyonu cıkmış windows 7 desteği sunan onu ındır sonra updater ı ındır bilgisayarına tekrar kur fakat tekrar söyluyorum eski pc suitin bilgisayarda hiç bir artık dosyası olmaması gerek yoksa telefonu tanımaz hata verır veya işi garantiye almak ıstıyorsan daha önce hiç pc suit yada ovi suit kurulmamış farklı bir bilgiyara indir dediklerimi farklı bir bilgisayardan dene yoksa kendı bılgısayarına format atmak zorunda kalırsın benım öyle oldu hep farklı bılgısayardan guncelleme yapacağıma attım format bılgısayara en son ovi suit ve software updater sürümünü kurdum tekrar guncelleme yaptım başarılı oldu sende aynı durumdasın sanırım yazılanları tekrar uygula usb cıkar telefonu tak vs vs diyor ya onu

senın hatan windows 7 desteğini eski ovi suitler desteklemiyor bundan kaynaklanıyo olabilir fakat şanslısın 7 desteği sunanın şuan nokianın sitesinde mevcut ...dediğim gibi son sürüm ovi ve updater ı yükle öyle dene sorunun hallolacaktır..fakat eski ovi ve updater dosyalarını denetım masasından kaldırmayı unutma...

hard format atmak gerekli işlem sonunda telefonun fabrikadan cıkmış gibi olur hafıza kartını ve sim kartını cıkart öyle format at format atmak ıcın yeşil tuşa bas ve basılı tut sonra kırmızı tuşa bas ve basılı tut sonra fotoğraf çekme tuşuna bas basılı tut sonra telefonu ac-kapat tuşuna basılı tut 10 sanıye kadar bekle ekrana bölgeni seç ayarları gelecek sonrasını telefon yönlendirir seni...

--------------- Ekleme ---------------

sunucu baglantı sorunu yaşıyorum lütfen yardım

sorununu detaylandırır mısın? açıkla biraz.

merhabalar...ovi'den SKYPE kurdum fakat tanıtımında WLAN ile kullanıyor dediği halde ya İNTERNET yada WAP bağlantısı ile bağlanıyor...İNTERNET bağlantı seçeneğini seçip WLAN açtığım halde direk turkcell internete bağlanıp açılıyor SKYPE...bu konuda yardım edebilirmisiniz...WLAN ile SKYPE nsl çalışır...

teşekkürler...

1- ayarlar
2-bağlantı
3-hedefler
4-internet
5- erişim noktalarından wirelees ağını öncelik bir yap seceneklerden öncelik değiştir de öyle bi dene benim öyle ve sorun yok...wireleess le giriyorum.

beyler bu telefonla film izleyen varmı avi formatında eğer varsa filmler donuyormu

format factory adlı ücretsiz dönüştürme programıyla Ndvd kalitesinde film izliyorum donma yok zaten telefon avi..vmw gibi formatları desteklemiyo dostum dediğim programda 5800 seceneği var basit bir şekilde dvd kalitesinde dönüştürüp film izleyebilirsin.

Madem konu açılmış sorumu yönelteyim ben bazı oyunları indirirken download dosyası olarak indirdiğimi gördüm sis , sisx değildi bu dosyaları telefonuma atınca yükleme yapamıyorum yardımcı olabilirsen sevinirim şimdiden teşekkürler :) bu arada cihazım 5800

5800 a uygun oyun indirdiğine eminmisin download dosyası ne oluyo onu anlamadım ama eğer oyunlar 5800 oyunuysa sis yada sisx olması gerek değilse kendin .sis yap bakalım olacakmı örnek veriyorum spiderman.sis gibi...

Çok Teşekkür Ederim Hallettim =)

rica ederim sorununu çözmene sevindim.

Sevgili dostlar;

İnternetten nokia 5800 için uyumlu film indirdim winRAR şeklindeydi,
ama bi türlü filmi açamıyorum desteklenmeyen dosya biçimi diye uyarı veriyor

winrar la ilgili diger dostlara belirttiginiz programıda indirdim uygulamalarda winrar görünüyor fakat bundan sonra nasıl bir yol izleyecegimi bilemiyorum.

lütfen cok özürdileyerekten ayrıntılı bir şekilde ne yapacagımı yazabilirseniz cok sevinecegim

winrar içersinde
select
rename
delate
info
path
list
add folder
confing
abaut
exit
back

yazıyor herbirini denedim bi sonuc yok :S

indirdiğin dosyayı bilgisayarda winrar programıyla klasöre cıkartıp telefona cıkarttığın dosyayı atmayı dene?

bilgisayarın yoksa ...

select seceneği ile dosyayı secio extract demen gerek fakat ben winrar programı kurmadım tele bılgısayarda halledıyorum o tür işlerimi ondan fakat dediğim gibi uğraşmaktansa herhangi bir bilgisayarda aç dosyayı daha sonra usb kablo yardımıyla telefonuna aktar videoyu...

carpediemse

Üye
SKYPE ile ilgili wermiş olduğun bilgi İŞE YARADI teşekkür ederimm.......

xarizma60

Üye
telimde *#0000# yaptığımda güncellemeleri kontrol edemiyorum.arkadaşlar hep bu yolla v40 sürümünü yüklediklerini söylüyolar ama hala ben yükleyemedim.yardımcı olursanız sevinirim.tşkrler

kemal21

kemal21

Üye
teşekkürler

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
SKYPE ile ilgili wermiş olduğun bilgi İŞE YARADI teşekkür ederimm.......

rica ederim ...

rica ederim.

telimde *#0000# yaptığımda güncellemeleri kontrol edemiyorum.arkadaşlar hep bu yolla v40 sürümünü yüklediklerini söylüyolar ama hala ben yükleyemedim.yardımcı olursanız sevinirim.tşkrler

herkesın telde farklı kod vardır bundan dolayı gelmemiş olabilir daha herkese farklı zamanlarda gelir yani...ama güncelleme yöntemleri var 5800 fun club ta bulabilirsin bu konuda...

xarizma60

Üye
teşekkürler esas_cocuk

harkk

Üye
*#0000# bunu yapınca otomatik yüklermi yeni versiyoonu??
hatasız..

sefa oğlan

Üye
telefondaki wlan bağlantısını bilgisayarda görebilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

kuzumsu

Üye
meraba konuyu bütünüyle okumadım o yüzden kendi sorunumu yazmak ve bir an önce cevabını almak istiyorum öncelikle 5800 xm'e v40 güncelleme yaptım o sırada hafıza kartım da içerisindeydi daha sonra hafıza kartım ne telefonda ne pc de okunmadı çare olarak biçimlendirmek istedim fakat ne telefonda ne de pc de görülmediği için herhangi bi sonuç alamadım bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinicemm...

yunuss.10

yunuss.10

Üye
oyunu kurduğunda ' Data\Pal ' adlı dosya oluşması gerek ama gizlide oluşabilir gizli dosyaları görebilmen için dosya yöneticisi tarzında program veya programlar kurman gerekebilir atıyorum x-plore gibi...

oyunu ben kurmadım nası bişi olduğunuda bilmiyorum bu yuzden yanlış yönlendırmek ıstemem ama dedıklerımı bi dene...veya telefonu bilgisayara bağla ve gizli dosya ve klasörleri göster şeklinde bi dene...klasör seçeneklerinden.

sanıyorum sorununuz sertifika hatası programı sertifikalandırıp kurmayı deneyiniz...

msjlardaki turkce karakterleri düzeltmek ıcın ayarlardan dile ordanda yazma dilini ingilizce olarak seçiniz...

yok olmadı ya bnim sorunm bu dğil türkçe karakter kullandığım zaman boşluk olup gidiyor mesla acıktım yazıyosn ac ıkt ım olarak gidio bunu nasıl düzeltebilirz

carnaxle

Üye
yok olmadı ya bnim sorunm bu dğil türkçe karakter kullandığım zaman boşluk olup gidiyor mesla acıktım yazıyosn ac ıkt ım olarak gidio bunu nasıl düzeltebilirz

ben de bi arkadaşa mesaj attığımda senin dediğin gibi boşluklu gidiyor ama sadece ona öyle gidiyor, bu sorun ya arkadaşın telefonundan ya da hattından kaynaklanıyor olabilir.. Senin herkese her mesajın öyle boşluklu mu gidiyor??

carpediemse

Üye
dostum tekrar merhaba....SKYPE ile ilgili bi sorum daha olucak.... SKYPE da WLAN ile bağlanıyorum artık wermiş olduğun bilgi ile..bunun için tekrar teşekkürler....WLAN ile bağlandığımda başka bir TELEFONDA yada PC e SKYPE kurulu ise o kişilerle ücretsiz görüşme yapabiliyorum bildiğim kadarı ile... fakat bi özellik daha war oda şu.. CALL diye bi şeçenek war burdan bir cep numarası arayıp görüşme yaptım WLAN açık haldeyken SKYPE İLE...konuşmayı kısa kestim sonunda /şu kadar yuro gibi) gibi bi yazı wardı...SKYPE ile cep telefonu yada sabit hat arayınca herhangi bir ücret yansıyormu faturama???

bilgilendirirsen sewinirim... teşekküler...

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi

arkadasım 5800 dan 5800 a msj gönderince sorun olmaz msjlarda ama farklı bır telefona gönderınce turkce q klavye desteği olmadığı ıcın tr karakterleri gözükmez bunun ıcın ayarlardan english yapıcaksın dili sorun kalmıycak... bi dene olmuyo de sonra bende de oldu böyle sorun ben öyle düzeltım veya msj yazarken ş.İ.ç.ğ.ö.ü. gibi harflerı yazmıycaksın o zaman cıkar yazdıkların karşı tarafta umarım anlamışsındır...

dostum tekrar merhaba....SKYPE ile ilgili bi sorum daha olucak.... SKYPE da WLAN ile bağlanıyorum artık wermiş olduğun bilgi ile..bunun için tekrar teşekkürler....WLAN ile bağlandığımda başka bir TELEFONDA yada PC e SKYPE kurulu ise o kişilerle ücretsiz görüşme yapabiliyorum bildiğim kadarı ile... fakat bi özellik daha war oda şu.. CALL diye bi şeçenek war burdan bir cep numarası arayıp görüşme yaptım WLAN açık haldeyken SKYPE İLE...konuşmayı kısa kestim sonunda /şu kadar yuro gibi) gibi bi yazı wardı...SKYPE ile cep telefonu yada sabit hat arayınca herhangi bir ücret yansıyormu faturama???

bilgilendirirsen sewinirim... teşekküler...

arkadasım skype ile sadece skype kullanıcılarını ücretsiz arama yapabilirsin..farklı bır telefon numarası ararsanız yani cep ev gibi hesabında bakıye varsa ordan düşer ...sanırım sen hediye olarak verilen ilk kullanım bakıyesı var onu kullanmışsın faturana yansımaz merak etme zaten bakıyen olmassa arama yapamazsın farklı bır noyu bakıye satın alınır fatura ıle alakası yok merak etme ama sen yınede skype harıc no arama ne olur ne olmaz...

mchtcdm

Üye
benim 5800 da widget yog neden fotoların hepsınde 5800 larda widget var bıde yazılımını 40 a nasıl yukseltebılırım ?

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
ben de bi arkadaşa mesaj attığımda senin dediğin gibi boşluklu gidiyor ama sadece ona öyle gidiyor, bu sorun ya arkadaşın telefonundan ya da hattından kaynaklanıyor olabilir.. Senin herkese her mesajın öyle boşluklu mu gidiyor??

arkadaşlar 5800 da turkce karakter desteği olduğu ıcın karşıdan sıze turkce karakter ıceren msj gelırse sızde gözükür fakat sızın msj yazma dılınız turkce secılıyse karsı tarafın turkce karakter desteği yoksa msjınızdada turkce karakter kullanırsanız msj da kı turkcede bulunan fakat ıngılızcede kullanılmayan harfler cıkmaz örnek verıyorum ö,ş,i,ç,ü vb..anlanıdınız sanırım yanı ya yazma dılını ıngılızce yapıcaksınız msj ayarlarından yada msjlarda ö.ü,ş,ğ, gibi harfleri kullanmıycaksınız....

benim 5800 da widget yog neden fotoların hepsınde 5800 larda widget var bıde yazılımını 40 a nasıl yukseltebılırım ?

5800 fun club var oraya bi göz at bu formda orda gerekenler yazıyor...tekrar tekrar yazmaya gerek yok. tşkler.

teşekkürler esas_cocuk

rica ederim.

*#0000# bunu yapınca otomatik yüklermi yeni versiyoonu??
hatasız..

eğer telefona guncelleme geldiyse yukler hatasız gelmediyse...farklı yöntemler var bunlarda 5800 fun club var forumda konu mevcut orada yazılanları uygulaman gerek. yada guncellemenın telefonuna gelmesını bekleyebılırsınız.

meraba konuyu bütünüyle okumadım o yüzden kendi sorunumu yazmak ve bir an önce cevabını almak istiyorum öncelikle 5800 xm'e v40 güncelleme yaptım o sırada hafıza kartım da içerisindeydi daha sonra hafıza kartım ne telefonda ne pc de okunmadı çare olarak biçimlendirmek istedim fakat ne telefonda ne de pc de görülmediği için herhangi bi sonuç alamadım bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinicemm...

farklı bır hafıza kartı dene eğer hem telefon hem bılgısayar görürse kartı sızın kendı kartınız yanmıştır. yada hafıza kartınızı farklı bır telefonda deneyıniz.

telefondaki wlan bağlantısını bilgisayarda görebilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

sorununuzu tam anlamadım ama sanırım telefonun wireleess ı ile bılgısayardan nete gırmek ıstıyorsunuz bununla ilgili bir bilgim yok duymadımda...ama hat uzerınden gırebılıyorsunuz...ovi suitte seceneklerde mevcut...

Merter33

Üye
5800 için guitar pro 5 (gp5) oldugunu duymustum.birazcık aradım ama bulamadım . acaba yardımcı olurmusun?

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
5800 için guitar pro 5 (gp5) oldugunu duymustum.birazcık aradım ama bulamadım . acaba yardımcı olurmusun?

ovide mevcut ındırebılırsınız...telefondan ovi mağazaya giriniz. veya formda s60 v5 oyunlar bölümündede var.

cintrikus

cintrikus

Üye
kardeşim merhaba telefon tuş kilidi modundayken mesaj geldiğinde ekran ışığı yanmıyor arama yapınca yanıo ancak tuş kilidi açıkken mesaj gelincede arama yapıncada ekran ışığı aktif bi bilgin varsa yardımcı olurmusun bi bozuklukmu yoksa orjinalinden bölemi?

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim merhaba telefon tuş kilidi modundayken mesaj geldiğinde ekran ışığı yanmıyor arama yapınca yanıo ancak tuş kilidi açıkken mesaj gelincede arama yapıncada ekran ışığı aktif bi bilgin varsa yardımcı olurmusun bi bozuklukmu yoksa orjinalinden bölemi?

orjinali böyle kardeşim ancak ayarlardan bildirim ışığı var orta (beyaz tuş) msj cevapsız carğrı veya mail gelince yanıp sönuyor 1 saat veya sınırsız şeklinde yanıp sönmesini ayarlayabiliyosun..sorun yok yani...

Üst Alt