Nokia 5800 la ilgili her türlü konuda yardımcı olurum arkadaşlar...

Sponsorlu Bağlantılar

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Arkadaşlar merhaba , telefonuma v60 versiyonu yukledim fakat bi sorun varki benle mi alakalı paketlemi alakalı bi anlam veremedim ... telefonu arkadaşımdan adım ve paketi direk guncelledim teleofoncudan ; 2-3 gundur kullanıyorum ekranda 0,5 veya 1 sn ligine 1-2 tane kare kare renk duşuyor yani mesaj yazarken birden beliveriyor ( ama herzaman degil işte ) , ondan sonra bugun duvar kagıdını degiştirdim bi fotograf seçip onu duvar kagıdı yaptım fakat bi resim seçtim onu yapmadı tekrar denedim acaba yanlış bişi yapmışımdır diye busefer telefon karardı reset attı ... Birde opera mini yukledim onu uygulamalardan kapata kapata uygulama bozuluyor acaba benlik mi yoksa programda hata mı oluyor ?Ne yapabilirm nasıl duzeltebilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum teşekkur ederim ?

Yeni cfw ., ofw yüklediğn zaman hafıza kartına ve telefona her zeman format atmak gerekir. Kartta ve hafızada kalan eski yazılıma ait kalıntılar sorun çıkartır.
Aşağıda yapacağım anlatımı yapınız. Ve çok fazla oyun program kurup kaldırmayın.

Telefona yedek oluştur.
Menü > ofis >dosya yöneticisi > yedekle > yedekleme seçenekleri
Mesajlar , rehber , ajanda kayıtları işaretle
Seçeneklerden yedek oluştura basınız. Yedek olusunca hafıza kartını pc ye yedekle. 2 yolun var
1 hafıza kartını çıkart kart okuyucu ile pc ye tak.
Bilgisayardan dosya ve klasör seçeneklerine gir. Sistem ve gizli dosyalarını göster seçeneğini işaretleyin.
Hafıza kartını açın (burdan sonrasi 2 adım ile aynı olacak)
2 Telefonu usb kablosu ile depolama modunda bağlayın
Pc den dosya ve klasör seçeneklerinden gizli ve sistem dosyalarını gösteri işaretleyin . Hafıza kartını açın.
Hafıza kartından şu dosyaları pc ye taşıyın.
Backup , cities , video , müzik , resimler , download ettiğin oyun ve uygulamaların kurulum dosyaları , kişisel dosyaların ( videon resim v.s v.s )
Dosyalar taşınınca hafıza kartına format at.
Telefonu kapat. (hafıza kartını kart okuyucu ile bağladı isen hafıza kartını telefonu kapatınca tak)
Telefonda sırası ile şu tuşlara bas.

Yeşil + Kırmızı + fotoğraf çekme tuşu + açma kapama tuşu. 10 - 15 saniye basılı tutun. Telefon açılınca elinizi tuşlardan çekin.
Ülke , tarih , saat ayarlarınızı yapınız.
Telefonu 2 3 dakika ellemeyin. Telefon kendisine gelince usb kablo ile pc ye depolama modunda bağlayın.
Yada kart okuyucu ile hafıza kartını pcye tak.
Yedek oluşturduğunuz dosyaları hafıza kartına atın.
. Oyun program v.s ihtiyacınız olan dosyaları kurun..
Dosya yöneticisinden yedeği geri yükleyiniz.

• Beğen
Tepkiler: maxim95

maxim95

Üye
Yardımınız için teşekkr ederim başka bir sorum olacaktı ;
-Arkadaşıma aynı telefondan aldık 2. el den fakat şöle bi durum varki bazen mesajlar geç gidiyor ona telefon kapalı gözukuyor ve bu olay telefonu sessize alırken ve telefon şarjdayken oluyormuş ne yapabiliriz ? 2 defa hard reset attık devam ediyor?

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Yardımınız için teşekkr ederim başka bir sorum olacaktı ;
-Arkadaşıma aynı telefondan aldık 2. el den fakat şöle bi durum varki bazen mesajlar geç gidiyor ona telefon kapalı gözukuyor ve bu olay telefonu sessize alırken ve telefon şarjdayken oluyormuş ne yapabiliriz ? 2 defa hard reset attık devam ediyor?

Telefondan *#0000# ile versiyon bilgilerine bakabilir misiniz ?
Ona göre yardımcı olalım.

maxim95

Üye
V60.0.003 yazılım versiyonu var ...

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
V60.0.003 yazılım versiyonu var ...

O zaman yazılımı yeniden yüklemeniz lazım.
Pcden ovi suite programını çalıştırın. Telefonu ovi yada pc suite modunda pcye takın.
Telefonun sürücüleri yüklenip ovi suite programından araçlar menüsünden güncellemeler sekmesine gidin.
Yazılım kısmından telefon yazılımını yeniden yükle tuşuna basıp dosyaları download edip yazılım yükleme talimatlarını takip edip yazılımı yeniden yükleyin.
Yukarda anlattığım yedekleme işini mutlaka yapın. Yazılımı yuklerken hafıza kartınız boş ve formatlanmiş olması tavsiye sebebimdir. Temiz bir yükleme olur. Yazılım yüklenince telefona hard format atın.
Hafıza kartınada yedekleri geri yükleyip gerekli program ve oyunları kurun.

Telefondan birde settings wizard uygulamasını çalıştırıp ayarları yükleyin.

• Beğen
Tepkiler: maxim95

maxim95

Üye

O zaman yazılımı yeniden yüklemeniz lazım.
Pcden ovi suite programını çalıştırın. Telefonu ovi yada pc suite modunda pcye takın.
Telefonun sürücüleri yüklenip ovi suite programından araçlar menüsünden güncellemeler sekmesine gidin.
Yazılım kısmından telefon yazılımını yeniden yükle tuşuna basıp dosyaları download edip yazılım yükleme talimatlarını takip edip yazılımı yeniden yükleyin.
Yukarda anlattığım yedekleme işini mutlaka yapın. Yazılımı yuklerken hafıza kartınız boş ve formatlanmiş olması tavsiye sebebimdir. Temiz bir yükleme olur. Yazılım yüklenince telefona hard format atın.
Hafıza kartınada yedekleri geri yükleyip gerekli program ve oyunları kurun.

Telefondan birde settings wizard uygulamasını çalıştırıp ayarları yükleyin.

Dediklerinizi tek tek uygladım ama sorun halen devamediyor ne yapabilirim ? sanki onun kafasına eseni uygulayacagız gibi bi meşgul bi kapalı gösteriyo kendini , telefon ...

maxim95

Üye
Arkadaşlar mesaj gönderim hızı telefonun ram yada hafızasına göre mi baglı ? neden soruyoruym çunku telefonumu mesajlar konusunda hafıza kartını seçip kullanıyorum ama bazen mesaj gönderimi okadar yavaşlıyorki mesaja bakmak değil mesajaa cevap veresim kalmıyor ... Nasıl düzeltebiilirim ?

onlyforyouu

Üye
s.a flaşhladim symbian belle wıdgetler wgz çalıştırıyo sis nasıl çalıştıracağım?

nefret46

nefret46

Üye
arkadaslar bende 5800 XM YE hard format attm kilit kodu istiyor 1 defa yanlış girmeme ragmen 5 kez yanlş girildi diyor napmam lazım tel açılıyor yine ama kilit kodu lazm oluyor

maxim95

Üye
arkadaslar bende 5800 XM YE hard format attm kilit kodu istiyor 1 defa yanlış girmeme ragmen 5 kez yanlş girildi diyor napmam lazım tel açılıyor yine ama kilit kodu lazm oluyor

Kilit kodunu aktifleştirmediysen şimdiye kadar ; 1234 yada 12345

dredd5

dredd5

Üye
5800 xm için %100 çalışan çizim programı bana mesaj olarak link atabilir misinz acaba _? ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

- - - Eklendi - - -

5800 xm için %100 çalışan çizim programı bana mesaj olarak link atabilir misiniz acaba _? ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

lider63

lider63

Üye
Arkadaşım benim sorunum mesela bi yerden video indiriyorum iptal edince indirilenler yer kaplıyo bide bazen oyun indiriyom hafızaya kaydediyorum ama tel hafızasına gidiyo.

- - - Eklendi - - -

video iptal edince o indirilenler de gözükmüyo ama yer kaplıyo.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Arkadaşım benim sorunum mesela bi yerden video indiriyorum iptal edince indirilenler yer kaplıyo bide bazen oyun indiriyom hafızaya kaydediyorum ama tel hafızasına gidiyo.

- - - Eklendim galiba - - -

video iptal edince o indirilenler de gözükmüyo ama yer kaplıyo.

Tarayıcı olarak opera kullan, indireceğin klasöre kadar seçersin.

Yer kaplayan veriyi silmek için x-plore kullan, videonun bulunduğu klasörden silersin...

naz321

Üye
ben bi sorunum var yardimcı olabilirmisiniz acaba

naz321

Üye
ben telime pc suit yükleyemiyorum yardimcı olabilirmisiniz.

lider63

lider63

Üye

sertsülo

Üye
sertifika sorunu na nasıl cözcem
,

asbb

Üye
telefondan hiçbi uygulamayı silemiyorum.

Hafıza kartını kilitledi telefon hard format attıgımda nasıl açabilirim.

- - - ek - - -

telefondan hiçbi uygulamayı silemiyorum.

Hafıza kartını kilitledi telefon hard format attıgımda nasıl açabilirim.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
hafıza kartını pc ye takıp açmayı dene, olmadı biçimlendir...

Telefona format atman hafıza kartının çalışmasını sağlamaz ama yine de bir soft format atıp dene...

Üst Alt