Nokia 5800 gps sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

tigger_agc

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 gps sorunu
Arkadaşlar yaklaşık 3 gün önce bu telefonu satın aldım. Yanlız gpsi hiç de iç açıcı değil. İlk aldığım halde içinde nokia maps yüklüydü. Bir kaç kere denedim ve aracın içindeyken biraz zorlansada yaklaşık 3-4 dakikada uyduları buldu ve düzgün şekilde çalıştı. Ertesi gün nokia 5800 3.1v. son versiyon yazılımını telin içindeki yazılım güncellemeyi kullanrak resmi olarak wifi ile güncelledim. Günceleme ile beraber ovimaps diye bir program geldi nokiamaps yerine. Bundan sonra sorunlarım başladı. Harita internete bağlı olmadan hiç bir yeri adam gibi göstermiyor. İlla önceden internete bağlanarak o bölgelere gelerek harita üzerinde ancak detayların yüklenmesini sağlayabiliyorum. Bunun bir çözümü var mı?

Şimdi de asıl büyük sorun. Önceden bir iki sefer kullandığım için tam net bişey diyemiyorum ama sanki güncelemeden sonra gps e bir haller oldu. Açık hava da bile uyduları bulması en az 10 dakka sürüyor araç içerisinde ise kendi aracımda 20 dakikalık yol büyunca uydu bulduramadım. Otobüsle giderken ise yaklaşık 15-20 dakika sonra ancak buldu. Bu herkesde böylemi yoksa bir sorun mu var? Garantiye alan vermeyi düşünüyorum teli yoksa. Ovimaps ile bunun bir bağlantısı olabilir mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Bellatricc


eses262626

Üye
kardeş GARMİN i yükle gitsin süper çalışıo walla......
 

poıuşlkj

Üye
ya arkadaşlar nokia 5800 telefonuma Garmin'i yükledim ve bahsettiğiniz ayarları yaptım ama gene bağlanma sorunu yaşıyorum.Tek çubuk çekiyor ve hemen bağlanmıyor.yardımlı yaptım ve gerçi daha önce supl.nokia.com dan yani A-GPS'den hemen 3 sn.gibi kısa sürede bağlanıyordu ancak güncellemeden sonra bağlanmamaya başladı.Hatta A-GPS'e bile bağlanmıyor.Kafayı yiycem.Acaba servise mi götürsem.Nolur bu konuda bana yardımcı olun.
 
[CeZZaR]

[CeZZaR]

Üye
arkadaslar ayni sorum bende de var hatta ben tele navigasyon için olan firmwareyi kurdum. Ama anca 2 güm kullanabildim bi cozum yolu warmi
 

delirium

Üye
aynı sorun bende de var açık havada bile uyduları bulması 15 dakika alıyor. ve 40 metre hata payı ile bulabiliyor. sanırıkm gps i çok da verimli değil
 

jakkadajukka

Üye
aynı sapma sorunu bende de var bazan o kadar uzakta gösteriyorki... sapma yüzünden gideceğiniz yerin rotasını farklı çiziyor...sizi kaldırımın karşında görüyor mesela ve inanılmaz uzak mesafelerden yol çiziyor
 

deniks

Üye
aynı sorun bendede var 5 defa format atım yükledim aksam buldugu uyduları ertesi gün bulamıyor nereye gitti bu uydular????
 

adaletcik

Üye
herşey yeni sürümü yükleyince başladı.sorun sorun sorun.
 

Sehzade

Üye
aynı sorun bendede var 5 defa format atım yükledim aksam buldugu uyduları ertesi gün bulamıyor nereye gitti bu uydular????
bunu bende gordum :D bu telefonların gps ozelligi o kadar kuvetli deil bir gps aygıtı kadar cekemez ama bnm 5800 navigasyon bana fazla sorun yasatmadı :)
 

alkara1985

Üye
ben telefonu 4 gün önce kilitlendiği için servise verdim dünde verdiler telefonu geri ama daha önce şu maps yazan dünya haritası şekliyle açılışı olan harita programı gitmiş yerine ovi maps gelmiş o önceki programa nasıl dönebilirim yada adını bilen var mı onun çünkü bu ovi de denizle ilgili hiçbirşey fethiyedeki koskoca ada bile gözükmüyor
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ben verdim Nokia Map s 3..
 

Sehzade

Üye
ben nokia maps dan vazgecmem :D
nadir abiyle telefonu 5800 navi yaptık sorun kalktı:D
 

amiriliyaz

Üye
arkadaslar ben yurt disi makedonya dan im, garmin mobile xt 5 surumu kurdum, ama no map cikiyor, benim dusuncem, bende makedonya haritasi olmadigiicin no map yaziyor, bana makedonya haritasini bulabilirmisiniz ?
 
yuXeXescaner

yuXeXescaner

Üye
arkadaşlar yeni yazılım yükledikten sonra yedek alıp telefona hard format atmak gerekiyor.. yeniyazılım cihaza o şekilde tam oturuyor.. sorun olmayacaktır..
 

ulaş2626

Üye
garmin de harita kısa süre sonra donuyor sebebi ne olabilir
 

dicixkm

Üye
bu GPS soruu bende de war.. geçen yaz 5800 almıştım.. konumumu bildirmesi 5-15 dk arasında değişiyordu.. nokia maps yüklüydü.. o telim kayboldu tekrar aldım 5800.. bu sefer nokia shoptan aldım ama ovi var tabi içinde.. güncellemeleri yükledim hem direk telden hem de pcden.. harita yükledim ama büyük şehirler haricinde (konya eskişehir istanbul ,zmir vs..) göstermiyor.. arkadaş aldı daha yeni, onun 2-3 dk da bağlanıyor.. hatta 10 sn.. kapalı mekanda olsak da otutrursak bi 10 sn de bağlanıyor ama benim öyle değil.. :(
 


Üst Alt