kapakmı ne
çok degil iki yıl önce aynı sözler Nokia için söyleniyordu.Nokia dünya telefon pazarının %80'ine hükmederken Samsung henüz telefon üretimine başlamamıştı![]()

Android ezelinden beri ayni cekirdegi kullaniyor. Arayuzu geliştirip buglari azaltinca sistem degişmez. o zaman sana gore s60V5 ile s^3 de ayni sistemler hatta s40 bile ayni işletim sistemidir.
Samsung, 50 milyon Galaxy S3 satmış.
Nokia 5 milyon Lumia satmıştır midir acaba![]()
Dostum söylediklerinde haklısın ; yalnız androidin yeni versiyonunda (4.2.2) kernel yapısı değiştirildi (3.08) bu sayede android sistemindeki hemen hemen herkesin sıkıntısı olan ram optimizasyonu sıkıntısı düzeltildi ; üstüne birde 200 mb sanal ram (Zram) oluşturuldu ve 5.0 lime pie versiyonunda çekirdek alt yapısının tamamen degistirileceginden bahsedilmekte ; yani söylediklerin bana görede doğru su ana kadar android de alt yapıda doğru düzgün bir değişiklik yok ama yeni yapılan 4.2.2 ve 5.0 versiyonlarında çok büyük değişiklikler var . Yani wp7 de wp8 e gecisteki gibi bir olay söz konusu olacak... ..
ben de farklı bir şey söylemiyorum dostum. Android yerinde saymıyor gelişiyor tabi ki. Ama bu gelişim wp7&wp8 olayındaki gibi degil. Androidin cekirdegi degişmiyor sadece duzenleniyor. Wp ise windows CE çekirdeginden Windows NT 6.3 Cekirdegine degiştirildi. Her şeyden once kodlama dilleri bile farkli. Zaten ikisi ayni işletim sistemi olsaydi wp7'de wp8 uygulamaları calişirdi. Fakat custom romlu unlock cihazlarda bile wp8 uygulamalari calişmiyor. Zaten ikisi de ayni işletim sistemi olsaydi 2.5 aylik lumia900 wp8'i guncelleme olarak alirdi. Ne gariptir ki windows phone'u kötülemek adına bu dogruları bilenler bilenler bile inkar edip microsoft kullanicilari yari yolda birakir imaji yaratmaya calişiyorlar.
Velhasılı kelam gecen yıl bu zamanlar her gün Nokia batıyor diyenler de bu aralar ortalıkta pek görünmüyor. 2012 4. Ceyrekte 4.4 milyon Lumia cihazı satıldı. 2013 1. Ceyrek icin Stephan Elop 4milyon rakamına bile razıdır. Çünkü cep telefonu satışlarının en düşük oldugu dönem Hristiyan dünyasının tatilinden sonraya denk gelen 1. Ceyreklerdir. Buna ragmen Nokia haberdeki tahminler civarina cikip 5 milyonun uzerinde lumia satarsa bu Nokia'nın windows phone ile gercekten cok dogru yolda oldugunu gosterir. Bu donemde geri kazanilan muşterileri tekrar kaybetmemek adina dogru hamleler de yapilirsa Nokia ve microsoft mobil alanda cift haneli pazar paylarini %15 civarlarinda cok rahat gorurler.

valla s3 te cm10.1 kullandım yan, 4.2.2 ama ram optimazasyonu falan yoktu ala telefon hiç bişey açık değilken 630-650 mb civarı ram kullanıyordu ve menü geçişlerinde takılmalaar oluyorduDostum söylediklerinde haklısın ; yalnız androidin yeni versiyonunda (4.2.2) kernel yapısı değiştirildi (3.08) bu sayede android sistemindeki hemen hemen herkesin sıkıntısı olan ram optimizasyonu sıkıntısı düzeltildi ; üstüne birde 200 mb sanal ram (Zram) oluşturuldu ve 5.0 lime pie versiyonunda çekirdek alt yapısının tamamen degistirileceginden bahsedilmekte ; yani söylediklerin bana görede doğru su ana kadar android de alt yapıda doğru düzgün bir değişiklik yok ama yeni yapılan 4.2.2 ve 5.0 versiyonlarında çok büyük değişiklikler var . Yani wp7 de wp8 e gecisteki gibi bir olay söz konusu olacak... ..
Teşekkürler Ali Kemal abi sen kapak yapıyorsun biz okuyoruz
Sent from my {Lumia 920} using Board Express

Ben l920 de modern combat ile temple Run ı açtım 869 free Ram vardı
valla s3 te cm10.1 kullandım yan, 4.2.2 ama ram optimazasyonu falan yoktu ala telefon hiç bişey açık değilken 630-650 mb civarı ram kullanıyordu ve menü geçişlerinde takılmalaar oluyordu
- - - Eklendi - - -
adam king![]()
Ben l920 de modern combat ile temple Run ı açtım 869 free Ram vardı

Ahmet kardeşim bu ram işine nerden nasıl bakıyorsun acaba bizede öğretebilir misin?![]()
System wiew ve Phone info diye 2 uygulama var ikisi de gızel ama sistem wiew daha iyi