Nokia 2013 1. çeyrekte ne kadar Lumia SATTI

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

yapmayın hocam el insaf pazar payında şuan android var en üstte. Tek sorunu stabillik zaten oda olsa piyasada başka işletim sistemi kalmaz
kötü bişey demedim ki:D pazar payında açık ara lider.ama benim düşüncelerim çok farklıdır.benim kriterlerime göre durum bu.zaten gerçekte de android bir işletim sistemi amacıyla oluşturulmadı.bir nevi google reklam aracı.düşünsene cep telefonu pazarının açık ara lideri olan bir işletim sisteminin sahibi olan firmanın gelirlerinin %95'i reklamdan:D bunun başka bir açıklaması var mı???

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

galaxy s serisi 100 milyondan fazla sattı

satış dönemlerideki pazar büyüklügünü de göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.3310 o rakama ulaştıgında dünyada cep telefonu görmemiş ülkeler vardı:kop:

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
bu arada nokia 1100 200 küsür sattı ve o seri değil kendi başına tek :D

- - - Eklendi - - -

Bu arada biz burada hiç bir modeli yazılımı kötülemiyoruz.
Android suan lider cunku Nokianın yanlış stratijeleri yuzunden

rapman

rapman

Üye
Konuyu dağıtmasak diyorum arkadaşlar.. Lumia'nın satışları 4 milyonu kesin geçer zaten sayıları fazla arttı..

NUD

NUD

Üye
seri olarak sayacak olursa 5000 Serisi(5800,5228,5230,5250 vb) 500 milyonu geçtiğinden adım gibi eminim bunlarda akıllı cep telefonu klasmanında

Lenneth

Üye
Samsung, 50 milyon Galaxy S3 satmış.

Nokia 5 milyon Lumia satmıştır midir acaba :ehe

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Samsung, 50 milyon Galaxy S3 satmış.

Nokia 5 milyon Lumia satmıştır midir acaba :ehe
evet samsung 11 ayda sgs ve sgs2 gibi bir serinin devamı olarak 50 milyon sgs3 satmış.nokia da yepyeni bir sistem olmasına ragmen son bir yılda 20 milyondan fazla lumia sattı.

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur

Lenneth

Üye

evet samsung 11 ayda sgs ve sgs2 gibi bir serinin devamı olarak 50 milyon sgs3 satmış.nokia da yepyeni bir sistem olmasına ragmen son bir yılda 20 milyondan fazla lumia sattı.

3 yıllık bir sistem nasıl yepyeni oluyor merak ediyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
3 yıllık bir sistem nasıl yepyeni oluyor merak ediyorum.
wp8'le wp7'yi aynı sistem olarak görüp 3 yıllık diyenlere artık bişey anlatmıyorum.bildiginizden şaşmayın:oke:
aslında bunu iddia edenler de ikisinin de aynı işletim sistemi olmadıgını çok iyi biliyorlar ama işlerine gelmedigi için böyle iddia ediyorlar.

• Beğen
Tepkiler: kamuraN021
OozyStaw

OozyStaw

Üye
sonuçta Nokia bu :)

Lenneth

Üye
wp8'le wp7'yi aynı sistem olarak görüp 3 yıllık diyenlere artık bişey anlatmıyorum.bildiginizden şaşmayın:oke:
aslında bunu iddia edenler de ikisinin de aynı işletim sistemi olmadıgını çok iyi biliyorlar ama işlerine gelmedigi için böyle iddia ediyorlar.

Android 4 ile Android 2 farkli sistemler demekten farki yok bunun :)

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Biraz daha çok satılması gerek Nokıa'nın satış politikasıda biraz yanlış aslında her ülkede aynı anda satılsa birde operatörlerden değilde Nokıa bayilerinden satılsa sadece daha çk gelir elde ederdi bence birde sormak istediğim birşey var
Bu satışlardan gelen gelirlerin hepsi sadece Nokıa'nın mı yoksa işletim sistemi MS olduğu için bir miktarı da msnin mi?

Bu arada Samsung 2 yılda çok iyi ivme katetti mükemmel hemde ama oda Nokıa'nın yanlışlıkları yüzünden yoksa şuanda Nokıa yanlış hareket etmeseydi şuanda bir çok kişi Samsungu tercih etmezdi :oke:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Android ezelinden beri ayni cekirdegi kullaniyor. Arayuzu geliştirip buglari azaltinca sistem degişmez. o zaman sana gore s60V5 ile s^3 de ayni sistemler hatta s40 bile ayni işletim sistemidir.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Biraz daha çok satılması gerek Nokıa'nın satış politikasıda biraz yanlış aslında her ülkede aynı anda satılsa birde operatörlerden değilde Nokıa bayilerinden satılsa sadece daha çk gelir elde ederdi bence birde sormak istediğim birşey var
Bu satışlardan gelen gelirlerin hepsi sadece Nokıa'nın mı yoksa işletim sistemi MS olduğu için bir miktarı da msnin mi?

Bu arada Samsung 2 yılda çok iyi ivme katetti mükemmel hemde ama oda Nokıa'nın yanlışlıkları yüzünden yoksa şuanda Nokıa yanlış hareket etmeseydi şuanda bir çok kişi Samsungu tercih etmezdi :oke:

bu rakamlar tamamen nokia'nin bilancosuna işlenir. Nokia Microsofta bir ucret oduyor ama odediginden fazlasini patent ucreti olarak aliyor.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
PureFood

PureFood

Üye

bu rakamlar tamamen nokia'nin bilancosuna işlenir. Nokia Microsofta bir ucret oduyor ama odediginden fazlasini patent ucreti olarak aliyor.

Yav sayende aydınlanıyoruz çok seviyorum şu yazılarını okumayı :D

Bence 7-8'i bulur 620 de girmiş oldu işin içine. Ayrıca 2.çeyrek rakamlarını beklemek lazım. 520 ve 720 bombayı patlatacak. o zaman siz görün microsoft ve nokia'yı :eller:

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye

teşekkürler ali kemal abi sonsuz Bi bilgi var sanki sende :))

IVI-Elia

Üye

zaten ali kemal abi gerekli cevabı vermiş ama WP 7 Windows CE çekirdeği kullanırken WP8 sıfırdan ve farklı bir programlama diliyle Windows NT 6.3 çekirdeği üzerine inşa edildi...

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Aynen Ali Kemal abinin yorumları okudukça heyecanlı bir dizi izliyormuşum gbi oluyor :kıskıs:

• Beğen
Tepkiler: Web Designer

Üst Alt