NitDroid installer ile artık n900'e android kurmak çok kolay

Sponsorlu Bağlantılar

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
Şarjla ilgili sıkıntısı var... Şarjı takıyorsun bir süre sonra duruyor... Chainfire3D'yi ne yaptıysam olmadı... Sağlık olsun bu şekilde de kullanırız... :oke:

Osman kardeş o durma meselesi az soketten kaynaklı oluyor androidde hafif oynasa duruyor gibi geldi bana. Chainfire3d yi aynı sürümde kullanıyorum :oke: yarın artık bi iki oyun paylaşımında bulunayım diyorum

osmanayman

osmanayman

Üye
Soket değildir herhalde... Çünkü soket sağlam... Tahminim bekleme moduna geçince böyle oluyordur. Paylaşımlarını bekliyoruz kardeşim...:oke:

----------Eklendi @ 21:10:25 ---------- Yazıldı @ 21:07:56 ----------

Chinfire3D sürüm farklılığı çözüm olabilir mi? Çünkü 2.8 pro denedim olmadı kaldırdım marketten 3.3 yükledim aynı "Need more space" uyarısı... setCPU 250-1000mhz arasına çektim çözüm olmadı...

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
Soket değildir herhalde... Çünkü soket sağlam... Tahminim bekleme moduna geçince böyle oluyordur. Paylaşımlarını bekliyoruz kardeşim...:oke:

----------Eklendi @ 21:10:25 ---------- Yazıldı @ 21:07:56 ----------

Chinfire3D sürüm farklılığı çözüm olabilir mi? Çünkü 2.8 pro denedim olmadı kaldırdım marketten 3.3 yükledim aynı "Need more space" uyarısı... setCPU 250-1000mhz arasına çektim çözüm olmadı...

soket dediğim yani cihazdan kaynaklı değil osman kardeş androidde böyle bi hassaslık var daha önce sanam esajımda yazmıştım setcpu ile 1000 1150 arasına çektikten sonra chainfire indir demiştim. kesinlikle konuda verdiğim setcpu dışında marketten setcpu indirip deneme osman kardeş onlar işe yaramıyor. Bu verdiğim setcpu sürümü ile yapmış olman gerek.

osmanayman

osmanayman

Üye
Yok olmadı malesef... Neyse boş ver kardeşim...:oke:

enolaguy

Üye
need for space hatası hafıza yetmiyor olduğu için bence, maemoda hızı 1100 lere çekmeye gerek yok aslında çünkü birşey fark edeceğini sanmıyorum mesela asphalt oyunu grafic işlemcinin tamamını kullanıyor ama ben 600 mhz de rahatlıkla oynuyordum 1000 yaptığımda hiç fark olmuyordu o yüzden yazılım uyumsuzluğu gibi donanımsal olmayan başka bir sorun var bence

osmanayman

osmanayman

Üye
need for space hatası hafıza yetmiyor olduğu için bence, maemoda hızı 1100 lere çekmeye gerek yok aslında çünkü birşey fark edeceğini sanmıyorum mesela asphalt oyunu grafic işlemcinin tamamını kullanıyor ama ben 600 mhz de rahatlıkla oynuyordum 1000 yaptığımda hiç fark olmuyordu o yüzden yazılım uyumsuzluğu gibi donanımsal olmayan başka bir sorun var bence

Maemo değil nitdroidde bu sorun var... Ne kadar fark ettiriyoor o tartışılır tabii...:oke:

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi

Hocam need more space problemi androidde maemo ile alakali degil. Chainfire'in tamamen cihazi 1ghz olarak taniyamasindan kaynakli cunku hafiza gayet yeterli neden diye soracak olursan kac tane android cihaz 8gb roma sahip kuracagi driver 3 5mb bile degil. Programla alakali bi sorun ben suan kullaniyorum. Bi problem yok. Androidde overclock isleri degistiriyor. En basitinden oyun daha cabuk aciliyor.

Chainfire a gelirsek ciddi manada farkettiriyor osman kardes ozellikle yeni surumleriyle beraber dump shaders gibi bi kac hayati onem tasiyan mod getirmisler program cok daha guzel olmus bu pro sayesinde n900 de modern combat 3 u cok rahat oynuyorum.

osmanayman

osmanayman

Üye
Hocam need more space problemi androidde maemo ile alakali degil. Chainfire'in tamamen cihazi 1ghz olarak taniyamasindan kaynakli cunku hafiza gayet yeterli neden diye soracak olursan kac tane android cihaz 8gb roma sahip kuracagi driver 3 5mb bile degil. Programla alakali bi sorun ben suan kullaniyorum. Bi problem yok. Androidde overclock isleri degistiriyor. En basitinden oyun daha cabuk aciliyor.
Chainfire a gelirsek ciddi manada farkettiriyor osman kardes ozellikle yeni surumleriyle beraber dump shaders gibi bi kac hayati onem tasiyan mod getirmisler program cok daha guzel olmus bu pro sayesinde n900 de modern combat 3 u cok rahat oynuyorum.

Nerede yanlış yapıyorum acaba? Sadece file manager kurdum. Sonra setcpu, son olarak chainfire3d... Ayarlarla alakalı bir yeri mi atlıyorum. SetCPU da 1150-1000mhz yapıp, set on boot ve profiles enable diyorum ve çıkıyorum...:hmmm

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
Nerede yanlış yapıyorum acaba? Sadece file manager kurdum. Sonra setcpu, son olarak chainfire3d... Ayarlarla alakalı bir yeri mi atlıyorum. SetCPU da 1150-1000mhz yapıp, set on boot ve profiles enable diyorum ve çıkıyorum...:hmmm

Osman kardeş açıkçası ben şuan 5gblık emmc kullanıyorum 1gb swap alanı ile birlikte bu not enough memorynin sebeplerinden biride 8lik emmc ile kaynaklı diyorlar kullananlar genelde 5 likte kullanıyor.

Ben bu emmc de chainfire3dyi sorunsuz kullanıyorum

Kuracak olursan şu verdiğim metodu uygula

Cihaza temiz flash attıktan sonra sadece depoları kur ardından rootsh ve vermiş odluğum linkten nitdroid kurulumunu gerçekleştir.

Anakonuda vermiş olduğum setcpu yu cihazın hafızasına at cihazı androidde boot et. Marketten es file explorer kur.

Es file explorerı aç ve cihazın hafızasına atmış olduğun setcpuyu bulup kurdur. Ardından setcpuyu aç auto detect recommend speed seçeneğini seç root onayı ekranında allow u seç önüne gelen frekans ekranında cihazı 1000 ile 1150 arasına getir başka bişeye dokunmana gerek yok setcpuda.
Ardından markete girip chainfire3d nin free sürümünü kurup driver kurulumunu gerçekleştir.

osmanayman

osmanayman

Üye
8'lik emmc ile önceden hiç sorun olmamıştı... Ama ben de baktım 5'te pek sorun yokmuş... Diğer dediklerini aynen yaptım ama olmadı... Sorun değil kardeşim...:oke: Bana en çok koyan, aradan 2 seneye yakın süre geçmesine ve N9 çıkmasına rağmen hala alien-dalvikin çıkmaması...:off:

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
8'lik emmc ile önceden hiç sorun olmamıştı... Ama ben de baktım 5'te pek sorun yokmuş... Diğer dediklerini aynen yaptım ama olmadı... Sorun değil kardeşim...:oke: Bana en çok koyan, aradan 2 seneye yakın süre geçmesine ve N9 çıkmasına rağmen hala alien-dalvikin çıkmaması...:off:

Alien dalviki gec osman kardes adam direk icsyi dualboot ile getiriyor :) pcye gecince bi kac resim atayim sana.

osmanayman

osmanayman

Üye
Stabil olacak mı ics? Yani N900'deki gibi arama, kamera vs eksikler olacak mı? Resimleri bekliyorum :)

yuvaci

Üye
arkadaşlar ben android 2.3.4 de vodafone internetimi kullanamıyorum apn yi kurdum olmadı

oktay2617

Üye
arkadaşlar,forumda verilen manuel kurulumlu 2.3.4 ve bu konudaki otomatik kurulumda android kuruyorum ama her ikisinde de şarj problemim var,yani bataryayı doğru okumuyo, bataryayı boş görüyor... bu hatayı alan var mı aranızda,çözüm var mı? kaç kez kaldırıp kurdum hep aynı? not= bundan bir ay öncce kurmuşrum,böyle bi problem yaşamamıştım...

fatality123

fatality123

Üye
merhabalar mert hocam
öncelikle eline sağlık, teşekkür ederim.
nitroidi kurdum ve menü ekranına 2 simge geldi.
installer ve unisntaller şeklinde.
installer e tıkladım ve xterm açıldı press any vs yazıyordu.
entere bastım ve biraz işlem yaptı 3-4dk kadar.
sonrasında Large roofs ekranı geldi ve fast connect wlan/3.5g yazıyordu.
bende otg yi kullandığım için xtermi kapattım.
n900ü kapatıp tekrar açtığımda açılışta boot ekranında 3 seçenek oluyor.
yanlış hatırlamıyorsam otg yi kullandığımda açılışta bootda 2 seçenek oluyordu yada 3 seçenek daha değişikti
nidroidi kurduktan sonra 3 seçenek değişmiş
bende onun android olduğunu sandım ve boot ekranında 3 e bastım
ext3 gibi bişeyler yazıyor ve restart atıyor açılmıyor android
bir yerde hata mı yaptım?

osmanayman

osmanayman

Üye
merhabalar mert hocam
öncelikle eline sağlık, teşekkür ederim.
nitroidi kurdum ve menü ekranına 2 simge geldi.
installer ve unisntaller şeklinde.
installer e tıkladım ve xterm açıldı press any vs yazıyordu.
entere bastım ve biraz işlem yaptı 3-4dk kadar.
sonrasında Large roofs ekranı geldi ve fast connect wlan/3.5g yazıyordu.
bende otg yi kullandığım için xtermi kapattım.
n900ü kapatıp tekrar açtığımda açılışta boot ekranında 3 seçenek oluyor.
yanlış hatırlamıyorsam otg yi kullandığımda açılışta bootda 2 seçenek oluyordu yada 3 seçenek daha değişikti
nidroidi kurduktan sonra 3 seçenek değişmiş
bende onun android olduğunu sandım ve boot ekranında 3 e bastım
ext3 gibi bişeyler yazıyor ve restart atıyor açılmıyor android
bir yerde hata mı yaptım?

Kurulumu doğru yaptıysanız sorun olmaması lazım... Hafıza kartınız var mı? Çünkü kartı kullanmamasına rağmen boot için karta ihtiyaç duyuyor...

fatality123

fatality123

Üye
Kurulumu doğru yaptıysanız sorun olmaması lazım... Hafıza kartınız var mı? Çünkü kartı kullanmamasına rağmen boot için karta ihtiyaç duyuyor...

8gb kart var class4 olması gerek
içi bomboş

---------- Eklendi @ 13:01:20 ---------- Yazıldı @ 12:56:10 ----------

8gb kart var class4 olması gerek
içi bomboş
kurumlumda hata olamaz çünkü sadece 1 kere entere bastım başkada bişey yapmadım.

fatality123

fatality123

Üye
akşam üzeri Large roofs uyarısına kadar geldim
normalde burda xtermden çıkıyordum otg kullanacağım diye
bugün çıkmadım ve enter tuşuna bastım
android sorunsuz yüklendi ve gayet hızlı
mert hocama bir kez daha teşekkürler.

peki otg yi bu şekilde kullanabilirmiyim?

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
akşam üzeri Large roofs uyarısına kadar geldim
normalde burda xtermden çıkıyordum otg kullanacağım diye
bugün çıkmadım ve enter tuşuna bastım
android sorunsuz yüklendi ve gayet hızlı
mert hocama bir kez daha teşekkürler.

peki otg yi bu şekilde kullanabilirmiyim?

Hen kurarsan kernelpoweri acip kullanabilirsin. Yoksa kurdugunda problem cikarmaz.

Yardimci olabildiysem ne mutlu...

fatality123

fatality123

Üye

Üst Alt