K_R_M
Üye
Dediğiniz doğru benim telefonda orjinal aletle yaklaşık 1 saatte doluyor. Başka bir aletle yaptığımda bu süre uzuyor vede şarjı daha az gidiyor. Ama orjinalinde hem kısa sürede doluyor hemde daha uzun dayanıyor. Piller dünyasına baktığımızda hızlı şarj yani uygulanan akım değeri yükseltmek suretiyle piiler hızlı doluyor bu normalde sağlıklı birşey değildir. Piller normal kapasitesin 1/10 değeriyle şarj edilmesi gerekir. Piyasadaki ucuz aletler hızlı şarj yapıyor ama dengesiz bir şekilde bunu yapıyor orjinal şarjlar ise daha kaliteli devreleri oluyor. bu nedenle ucuz hızlı şarjlar ile orjinallerin farkı çok büyük. Sonuçta hızlı şarj istenen bir olay değil ancak zor durumlarda acil anlarda uygulanması gereken bir durum yinede bunu uygulamamak gerekir. Neden Nokia böyle birşey yapmış bunun bana göre sebepleri şunlar hızlı şarj ama kaliteli olması 1'ci neden kullanıcıya hitap etmesi 1 saatte şarj ediyor olmasının kullanıcının gözüne hoş gözükmesi vede giderek geliştirilen piiller. Sonuç olarak nokia hızlı şarjla birazda yasakları delmiş olsada bunun karşılığında kullanıcı tarafından aldığı beğeni bu yaptığının üzerini örtmeye yetiyor. Ben her zaman hızlı şarj taraftarı değilim her ne kadar kaliteli olsada bir pile uygulanan aşırı yük (1 saatte dolması gibi) pilin ömrünün daha erken bitmesine neden olacaktır.nokia nin yeni orjinal şarj aletleri var yeni aldığım nokia telefonun şarjı 45 dk en geç 1saatte dolduruyo ama orjinal şarj aleti bi zararı olmaz herhalde nokia yaptığına göre bu konuya da açıklık getirir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.