Haber Neden 3g tel.de Görüntülü görüşme sadece Samsung'da.!!!

Sponsorlu Bağlantılar

kadikoy

kadikoy

Üye
    Konu Sahibi
Neden 3g tel.de Görüntülü görüşme sadece Samsung'da.!!!
Diğer üreticiler çok basit bir yazılım maliyetinden kaçmazlar,
Akla gelen ilk soru ? Patenti Sadece samsungdamı ?
samsungdaysa diğer üreticiler mecburen samsunga telefon başı
patent ücreti ödemek zorundalar.
Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa yararlı olur..

Emrebali05

Emrebali05

Üye
General mobile telefonlarinda da var fakat patent ucreti hakkinda bilgim yok

byAndroid

byAndroid

Üye
Romdan kaynaklı sanırım ama dediğiniz gibi üreticiye bağlı nexusda yani saf androidde bu özellik yok mesela. Samsung kendisi eklemiş demek ki .Arkadaşın dediğigi Gm dede var. Diğer firmalar belkide uğraşmak istemiyordur bilmiyorum

Emrebali05

Emrebali05

Üye
Ugrasmak degilde bir sebebi vardir bence de sadece iki firma mi koyabiliyor cok saccma bir durum bu :)

byAndroid

byAndroid

Üye
HTC telefonlarında 3G üzerinden görüntülü konuşma özelliği bulunmuyor. Amiral gemisi modelleri HTC One, HTC One X de bile görüntülü konışma yok.

HD kayıt yapabilen ön kameraları bile bulunan HTC modellerinde 3G şebekesi üzerinde görüntülü görüşme yapılamaması tamamen bilinçli bir tercih.

HTC yetkilileri bu konuda şebeke üzerinden görüşmelerin görüntü kalitesi zaten düşük oluyor, Skype, Tango, Viber vb. uygulamalar aracılığı ile görüntülü görüşme yapmak daha kaliteli sonuçlar doğuruyor iddiasında bulunuyor.

HTC'nin bu kararı almasında operatörlerin de etkisi var, operatörler mobil internet kullanımının artmasını istedikleri için görüntülü konuşma olayına pek sıcak bakmıyorlar, bugün sesli görüşme ve görüntülü görüşmenin aynı tarife üzerinden ücretlendirildiğini düşünecek olursak bunu anlamak kolaylaşır.

Aynı olay iPhone'larda da var, iPhone'da şebeke üzerinden görüntülü görüşme sadece Facetime uygulaması ile ve diğer iPhone,iPad cihazlarla yapılabiliyor.

Samsung ve LG'de ise şebeke üzerinden görüntülü görüşme desteği bulunuyor

-Alıntı

• Beğen
Tepkiler: Emrebali05
Emrebali05

Emrebali05

Üye
Aynen sebeke de goruntu kalitesi namina hicbirsey yok internet fiyatlarida ucuk oldugu icin sesli aramaya devam discovery kullaniyorum bana sorsan daha 3 kere sebekeden goruntulu konusmamisimdir :)
4g de ve ya 5g de sebeke uzerinden hd kalitesinde goruntulu konusma olacagini duymustum ama ne kadar dogrudur bilemem :)

azattt

azattt

Üye
Bizim Nokia symbian'da da şebeke üzerinden görüntülü arama var. Ön kameramiz ölüpiksel ama olsun :) operatörlerle sadece Samsung ve General mobile anlaşmalı diye biliyorum

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Evet Nokia'da yıllardır vardır bu olay, hatta Nokia 6630 ilk 3g'li görüntülü arama yapabilen telefondur ancak sıkıntı şu ki karşı tarafla görüntülü görüştüğünüzde ön kamerası olmadığından sadece siz görebiliyordunuz karşı tarafı, karşı taraf ise sizin bakış açınızdaki görüntüyü görüyordu anca ayna karşısına geçerek sorun kısmen de olsa çözülüyordu :ehe Whatsapp'a da biran önce iddia edildiği gibi görüntülü görüşme özelliği gelse de çoğu kişiyle görüşebilsek Skype, Tango vb. programları herkes kullanmıyor. Skype kullanan çoğu kişi de mobilde pek kullanmıyor. Gene de onca özelliğin arasında şebek üzerinden görüntülü görüşme özelliği bulunmaması çok saçma geliyor bana. Tek çözüm Whatsapp.

• Beğen
Tepkiler: Emrebali05 ve azattt
AHKE

AHKE

Üye
Evet Nokia'da yıllardır vardır bu olay, hatta Nokia 6630 ilk 3g'li görüntülü arama yapabilen telefondur ancak sıkıntı şu ki karşı tarafla görüntülü görüştüğünüzde ön kamerası olmadığından sadece siz görebiliyordunuz karşı tarafı, karşı taraf ise sizin bakış açınızdaki görüntüyü görüyordu anca ayna karşısına geçerek sorun kısmen de olsa çözülüyordu :ehe Whatsapp'a da biran önce iddia edildiği gibi görüntülü görüşme özelliği gelse de çoğu kişiyle görüşebilsek Skype, Tango vb. programları herkes kullanmıyor. Skype kullanan çoğu kişi de mobilde pek kullanmıyor. Gene de onca özelliğin arasında şebek üzerinden görüntülü görüşme özelliği bulunmaması çok saçma geliyor bana. Tek çözüm Whatsapp.
6680 le ön kamera geldi =) ta 2006 larda

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve Silinen Üye 737108
Emrebali05

Emrebali05

Üye
Evet nokialar iyidi 3120 classic telefonum vardi onda on kamerayi acamasamda goruntulu gorusme yapiyordum :) hayalet gibi gozukuyodu :)

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Symbianlarda da var. Ancak görüntü kalitesi şebeke üzerinden çok kötü. Alternatif uygulamalarla daha net görüntü alınabiliyor.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Arkadaş android cihazlar için konuşmuş sanırım.
"Neden 3g tel.de Görüntülü görüşme sadece Samsung'da" yazmış. İşletim sistemi değil , marka belirtilmiş. O yüzden "symbian" da var yazdım.

• Beğen
Tepkiler: RetaXter, mehsevim ve Emrebali05
Rancho

Rancho

Üye
Casper via v8 ile 3G ile görüntülü görüşme yapabildim

Emrebali05

Emrebali05

Üye
Samsungun eski telefonlarinda da symbian var, :)

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
messevim

messevim

Üye
Bu 3G görüntülü görüşme Özelliği Android Cihazlarda Samsungun tüm modellerinde , LG nin bazı cihazlarında, mtk işlemcili cihazların ise hepsinde mevcut.

Symbian da ise ön kamerası olan tüm cihazlar da görüntülü görüşme mevcut.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Mesele patent degil, android cihazlarda alternatif oldugu icin gerek görmüyorlar bende olsam böyle bir özelligi ekleyip rehberi boş yere germem
tabi isteyen ekler istemeyen eklemez, amac uygulama yapımcıları ile yapılan anlaşma sonucu diyelim ;)

samsung daha öncede dedim mıcrosoft gibi kendine calışan markalar dır. bildiklerinden asla şaşmaz kimseyide takmazlar.

Misafir - 393014

Maalesef artık samsung şebeke üzerinden görüntülü konuşma yı kaldırmış