Apple Samsung'tan 30$ Lisans Ücreti talep etmiş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi
Apple Samsung'tan 30$ Lisans Ücreti talep etmiş

Apple ile Samsung arasında devam eden patent davasında, mahkemeye sunulan dökümanlar bir süredir gündem oluşturmayı sürdürüyor. Son ortaya çıkan bilgiler ise Apple'ın Samsung'dan istediği lisans bedeli hakkında.

2010 yılında yapılan bir Apple sunumu, firmanın olay mahkemeye intikal etmeden önce Samsung'la bir patent anlaşması yapmaya çalıştığını gösteriyor.

Sunuma göre Apple patent lisanslama bedeli olarak Samsung'dan her akıllı telefon başına 30$, her tablet başına 40$ ücret talep ediyor. Tablet lisans ücreti iki yıl sonra ise 30$'a iniyor. İşletim sistemi olarak Android, Symbian ve Bada dahil edilmiş. Bada cihazlarının patent ihlali yoksa ücretten vazgeçilebileceği belirtiliyor. Windows işletim sistemli cihazlar ise ücret dışında tutulmuş.

Hesaplamalara göre o dönem Apple'ın Samsung'dan toplam alacağı lisans bedeli 250 milyon dolar civarındaydı. Davada Apple'ın zarar tazmini için istediği miktar ise 2.5 milyar dolar civarında.

Apple, büyük ortağı olan Samsung'a bazı indirimler de teklif etmiş. Örneğin Samsung kendi patent portfolyosunu Apple'a açarsa lisans bedellerinde yüzde 20 indirim elde ediyor.

Apple, Samsung'un bu anlaşma karşısında hiçbirşey yapmak istemediğini, özellikle Steve Jobs ve Tim Cook'un Galaxy S ve iPhone arasındaki benzerliği Samsung yetkililerine anlatmak için büyük çaba sarfettiğini ifade ediyor.

Eğer Samsung, Apple'a karşı davayı kaybederse lisans bedellerinden daha yüksek bir miktar ödemek zorunda kalacak. Ancak lisans anlaşmasını kabul etmiş olsaydı, satılan modellere yeni bir maliyetin binmesi ve talebin azalması gibi bir riskle de karşı karşıya kalacaktı. Firmanın rekor satış rakamlarına gidecek ilk adımları attığı dönemde böyle bir değişim elbette olumsuz etki yapabilirdi.

Pazartesi günü davada Samsung'un şahitlerinin dinlenmesine geçilecek.

Alıntıdır.

İnşallah denildiği gibi Apple davayı kazanmaz.Eğer böyle olursa telefonları şuan olduğundan daha pahalıya almış olacağız.Hadi hayırlısı ;)

Metin MF

Metin MF

Üye
inşallah apple kazanır :oke: biz symbiancılara iyi haber olur :)

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi
inşallah apple kazanır :oke: biz symbiancılara iyi haber olur :)

Neden Apple'ın kazanmasını istiyorsun ki -.- Symbian'ın konuyla ne alakası var ayrıca.Apple'ın kazanması demek telefon fiyatlarının artması demek ki bu iyi bir şey değil.

• Beğen
Tepkiler: seytan_avcisi ve ~N.A.W.Y~
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Apple kazanırsa fiyatlar uçuk olur.

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Windows Phone'a tabi bulaşamaz Microsoft onun...:kop:

• Beğen
doctorrr

doctorrr

Üye
apple apple apple...konu için teşkürler abi :D

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve kullanıcıadları
Metin MF

Metin MF

Üye

Neden Apple'ın kazanmasını istiyorsun ki -.- Symbian'ın konuyla ne alakası var ayrıca.Apple'ın kazanması demek telefon fiyatlarının artması demek ki bu iyi bir şey değil.

apple kazanırsa samsung fiyatları yükselişte olur ve symbiana ilgi artar

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
MasteLaa

MasteLaa

Üye

:halay3: daha çok kullanıcı demek oyun uygulama demek diyecek kesin şimdi :kac:
Bir şeye körü körüne bağlanmak kötüdür kardişim :) Bunu sana veya başkasına demiyorum tabii belirteyim ama oyun uygulama isteyen bir adam Android veya iOS almalı Symbian değil :)

• Beğen
doctorrr

doctorrr

Üye

Bir şeye körü körüne bağlanmak kötüdür kardişim :) Bunu sana veya başkasına demiyorum tabii belirteyim ama oyun uygulama isteyen bir adam Android veya iOS almalı Symbian değil :)
tabiiii :sirit: de ben asosyalim n'apayım uygulamayı daha bi facebook twitter hesabım yok ki olmayacakta :dry: twitter hesabım vardı kapattım :hih: oyun konusuna gelince aga zaten beceremiyorum oyun oynamasını öyle ağır oyunlar değil küçük küçük beni boş zamanlarımda idare edebilecek oyunlar yeterli :spr zaten o olafımı fan olduğumdan öyle bi beklentim olduğundan söylemedim :kac: arkadaştan öyle bi çıkış bekledim :ehe çünkü o daha yeni s^3 e geçti :D

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye

tabiiii :sirit: de ben asosyalim n'apayım uygulamayı daha bi facebook twitter hesabım yok ki olmayacakta :dry: twitter hesabım vardı kapattım :hih: oyun konusuna gelince aga zaten beceremiyorum oyun oynamasını öyle ağır oyunlar değil küçük küçük beni boş zamanlarımda idare edebilecek oyunlar yeterli :spr zaten o olafımı fan olduğumdan öyle bi beklentim olduğundan söylemedim :kac: arkadaştan öyle bi çıkış bekledim :ehe çünkü o daha yeni s^3 e geçti :D

bence hiç bulaşma faceye. Marka yazık olur fazladan yer kaplamış olursun. Açarsın bir hesap hiç girmezsin. Neden? Çünkü maxicep var. Ben önceden facede çok takılıyordum ta ki maxicep ile tanışana kadar. Ayrıca facebook sosyalleştirmez asosyalleştirir :oke:

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi

Bencil bi bakış açısı.Ayrıca symbian'ın 3-5 tane daha çok satması durumu değiştirmez ki Symbian telefonların rakipleri f/p olayından dolayı genelde Samsung değil Sony telefonlar oluyorZaten Galaxy SII 1300 yerine 1400 liraya satılsa da durum değişmiyor.Galaxy W 700 yerine 800 liraya satılsada 700 liraya Xperia Neo V var.Yani bu sana ya da başkasına yaramaz sadece yeni telefon alacak insanların zararına olur.

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
MasteLaa

MasteLaa

Üye

Face hesabımı sildiğimden beri aşırı rahatım.Facebook sosyallik değil kardeşim bak bu sözümü yaz bir kenara :ehe

doctorrr

doctorrr

Üye

bence hiç bulaşma faceye. Marka yazık olur fazladan yer kaplamış olursun. Açarsın bir hesap hiç girmezsin. Neden? Çünkü maxicep var. Ben önceden facede çok takılıyordum ta ki maxicep ile tanışana kadar. Ayrıca facebook sosyalleştirmez asosyalleştirir :oke:
zaten asosyalim ben burda takılacak ne ortam nede tanıdık var :D

- - - Eklendi - - -

Face hesabımı sildiğimden beri aşırı rahatım.Facebook sosyallik değil kardeşim bak bu sözümü yaz bir kenara :ehe
aman yaa hiç heves etmedim zaten :dry: :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt