---N97 tam bir hayal kırıklığı---

Sponsorlu Bağlantılar

Master_Evil

Master_Evil

Üye
n95le n97 karşılaştırılamaz zaten

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
Haklısın valla

ressam58

ressam58

Üye
    Konu Sahibi
Kişisel sorun haline geldi konu.Amacından saptı.Adamlar anlamıyor ya.Kardeşim benim kimseyle sorunum yok.abuk subuk çocukça yazı yazmayın bu böyle uzayıp gider.N97 nizle mutluluklar yaw.Tepe tepe kullanın.

--------------- Ekleme ---------------

Ayrıca önemli olan Öğretmen olmak değil nazik bir insan olmak bence.Egonuzu başka yerde yüceltin.

conendrum

conendrum

Üye
arkadaşım sen bence başlığı değiştir daha çok eleştiriler alırsın bu konuda kullanıpda memnun olanda var olmayanda ayrıca ekim ayında yeni bir güncelleme geliyor n95 de aynısı olmuştu baştan telin çoğu özelliklerini kullanamıyorduk (sensör özelliği mesela) güncellemelerle süper bir telefon oldu çıktı herkez seninle aynı fikre sahip olmak zorunda değil yanlış anlama kötülemek için söylemiyorum bunları Ayrıca parası olan alır kullanır telefonu

darkpoet

Üye
Biz N95 le N97 yi KARŞILAŞTIRMIYORUZ sadece N97 nin eksik yanları olduğunu söyledik kardeş.Doğru okuyun doğru yazın . Saygılar.

Merhaba;

Ben yaklaşık 20 yıldır Teknoloji ve bilişim sektöründe, çok çeşitli kademelerde çalışmış ve çalışmakta olan Mühendis tabanlı biriyim. Konuya baştan girmek çok istemedim çünkü Teknoloji işinde olmama rağmen teknolojinin çok sıkı bir takipçisi olmadım hiç, yaklaşık 4 yıldır kullandığım telefonumu yurt dışına çıktığımda N97 yaptım. Çok ta araştırmadım. Teknoloji takibinde prensibim elimdeki işimi görmemeye başladığı anda bütçemin yettiğinin en iyisini almaktır her zaman. Bahsi geçen bir çok telefonu hiç tanımıyorum, kimini görmüşlüğüm bile yoktur sanırım.

Sevgili ressam yukarıdaki alıntıya cevabıma gelince, biz teknoloji üretenler olarak hiç bir zaman cebimizdekinin tümünü piyasaya sürmeyiz işin doğasına aykırıdır. Ben bir teknolojiyi üretip 5 yıl kimseye bir daha bir şey satamamayı göze alamam, yaşamak ve doymak zorundayım. Bir teknoloji üretilirken Nokia dahil tüm büyük üreticilerde hedef yılda 2 kez değiştirmesidir kullanıcıların her zaman o hedefle arge yapılır. Ülkelerin gelir düzeyine ve teknoloji yatkınlığına görede bu hedefler bölgesel olarak değiştirilir. Mesela Türkiye giibi ülkelerde telefon kullanan her kişinin yılda bir telefon değiştirmesi hesaplanır en kötü şartlarda. Durum böyle olunca da hiç bir zaman en mükemmeli bir an da çıkarılmaz ve çıkarılmayacak. Emin olun çıktıktan sonra incelediğinizde N97 den sonraki ya da İphone S ten sonraki modellerde de bir çok hayal kırıklığı yaratacak nokta bulacaksınız. Pazarın kuralı bu.

Bence asıl izlenmesi gereken yol, elinize bir cihazı alın, elinize ilk aldığınızda siz de hafif bir tebessüm yaratan sempatiyle baktıran cihaz hangisi ise onu alın, bu hepimiz için geçerli.

Sevgiyle kalın.

cast_away

Üye
herkes alamasın diye böyle pahalı bu cihazlar. parası olan alsın yada beklesin ucuzlayınca alsın.
nasılsa yenisi çıkacak deyip bekleyenler çok bekler, herşeyin bir yenisi her zaman çıkacak...

ressam58

ressam58

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba;

Ben yaklaşık 20 yıldır Teknoloji ve bilişim sektöründe, çok çeşitli kademelerde çalışmış ve çalışmakta olan Mühendis tabanlı biriyim. Konuya baştan girmek çok istemedim çünkü Teknoloji işinde olmama rağmen teknolojinin çok sıkı bir takipçisi olmadım hiç, yaklaşık 4 yıldır kullandığım telefonumu yurt dışına çıktığımda N97 yaptım. Çok ta araştırmadım. Teknoloji takibinde prensibim elimdeki işimi görmemeye başladığı anda bütçemin yettiğinin en iyisini almaktır her zaman. Bahsi geçen bir çok telefonu hiç tanımıyorum, kimini görmüşlüğüm bile yoktur sanırım.

Sevgili ressam yukarıdaki alıntıya cevabıma gelince, biz teknoloji üretenler olarak hiç bir zaman cebimizdekinin tümünü piyasaya sürmeyiz işin doğasına aykırıdır. Ben bir teknolojiyi üretip 5 yıl kimseye bir daha bir şey satamamayı göze alamam, yaşamak ve doymak zorundayım. Bir teknoloji üretilirken Nokia dahil tüm büyük üreticilerde hedef yılda 2 kez değiştirmesidir kullanıcıların her zaman o hedefle arge yapılır. Ülkelerin gelir düzeyine ve teknoloji yatkınlığına görede bu hedefler bölgesel olarak değiştirilir. Mesela Türkiye giibi ülkelerde telefon kullanan her kişinin yılda bir telefon değiştirmesi hesaplanır en kötü şartlarda. Durum böyle olunca da hiç bir zaman en mükemmeli bir an da çıkarılmaz ve çıkarılmayacak. Emin olun çıktıktan sonra incelediğinizde N97 den sonraki ya da İphone S ten sonraki modellerde de bir çok hayal kırıklığı yaratacak nokta bulacaksınız. Pazarın kuralı bu.

Bence asıl izlenmesi gereken yol, elinize bir cihazı alın, elinize ilk aldığınızda siz de hafif bir tebessüm yaratan sempatiyle baktıran cihaz hangisi ise onu alın, bu hepimiz için geçerli.

Sevgiyle kalın.
Mükemmel bir yaklaşım!! Mükemmel bir söylem.bravo size gerçekten özetlediniz.Benimde aslında anlatmak istediğim nokta bu yazdıklarınızdan başka bişey değil aslında.Tabiki mükemmeli aramak insanı hep doyma düzeyinin yukarı çıkamasını sağlıyor.Bu sayede önemli şirketler para kazanmakta.N97 meselesi değil aslında mesele çok artı az eksisi olan bir ihtiyaç cihazı bulabilmek bence.Bu bağlamda biz bu bölümde N97nin de eksiklerini gözönüne koyarak insanların daha eleştirel yaklaşıp doğruyu bulmasını istiyoruz.

pynsthkn10

pynsthkn10

Üye
herkes farklı düşünebilir beğenmez istemez kullanmaz sonucta herkesin kendine göre bi telefonu varıdr gün gectikce yeni modeller cıkıyo onun için bu tartışmlarda bitmez bu yeni ama hiç ii değill falan filan yannii herkesin telefonu kendine güzeldir onun için arkadaşlar birbrimizi kırmayalım kim hanig telli beğeniyosa onu alsın :)))

kumuks

Üye
SANA KATILIYORUM pynsthkn10 AMA BENİM BURADA GÖRDÜĞÜM BİR YANLIŞLIK VAR..O DA ; YORUM YAPANLARIN KULLANMADIĞI,TAM ANLAMIYLA İNCELEMEDİĞİ HERHANGİ BİR ALET İÇİN YORUM YAPILMASI.İNSANLARA YANLIŞ BİLGİ VERİYORSUNUZ BÖYLE YAPARAK...

ressam58

ressam58

Üye
    Konu Sahibi
Ben şahsen tam olarak inceledim yazdım kardeş.Eksik gördüğüm şeyleri de yazdım.

blackwhite_52

blackwhite_52

Üye
şunu kabul etmeliyiz ki zevkler ve renkler farklıdır.birimiz n97 yi sever birimiz onu beğenmez n79 kullanır veya n95 faln beğenir.bunlar tamamen kişinin tercihine bağlıdır.Ama n97 hayal kırıklığı yaratan tlf değil aksine mükemmel bir telefon.gerek dokunmatiği olsun gerek klavyesi olsun özellikleri çok ii.Fakat şunu da söyliyeyim;nokıa istese idi nokıa n97 yi daha farklı yapardı (mesela kamerası 8mp olabilirdi)ama satışlar artsın diye yavaş yavaş modelleri geliştiriyorlar.eğer bi kereden çok gelişmiş bit telefon yapsalardı kim n95,n96,n79,n70 veya n73 alabilirdi ki.o yüzden telefonlarda hemn büyük değişiklik beklemeyin...zamanla biraz sabredip yüksek model bir cep telefonu alabilirsiniz...
bencede yorum yerinde olmuş 1!!!:oke: ama arkadaşlarada kızmamak gerek sonuçta onlarında haklı payları var nede olsa nokia bu yeni model yeni model devamlı yeni model :bilmem:

ressam58

ressam58

Üye
    Konu Sahibi
aynen bencede!

olivetti

olivetti

Üye
herkesin bir telefondan farklı bir beklentileri olabilir.bunun için birçok model yaratılmış.örneğin kullanım kolaylığı isteyen n97 hafıza isteyen n95 8gb yada n96 8gb,müzikte daha fazla ses isteyen n73 gibi :D

ressam58

ressam58

Üye
    Konu Sahibi
Kameranın lens koruyucusunun camı çizdiği doğrumudur arkadaşlar?

okay91

Üye
merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 1 hafta önce n97 aldım kvk garantili.. ancak aldğım gün telefonun titreşiminde bir sorun olduğunu anladım ve ertesi sabah cihazı götürdüm. bana teknik servise gitmem gerektiğini yazılımsal bir sorun olacağı söylendi ancak teknik serviste yazılım güncellemsi yapılsada telefon düzelmedi. titreşim motorunda sorun varmış.. benim daha 3-4 saat kullanmadğım sıfır telefonun böyle bozuk çıkması canımı baya sıktı ve telefonun değişimi için başvurdum.. ancak nokia garanti kapsamında telefonu 3 kere yapıp aynı hatayla karşılaşılması durumunda yeni cihaz verileceğini bildirdi.. ancak benm aldğım sıfır telefon da eğer donanımsal bir sorun varsa ben bunun değişimi için hala itiraz edeceğim.. tüketici mahkemesine gideceğim.. bu konuda herhangi bir bilgisi veya görüşü olan varsa paylaşmasını veya yardımını bekliyorum.. şimdiden teşekkürler..

ve teknik servistende sorunun yazılımsal değil titreşim motorunda oldğunu dair rapor aldım ve telefonun titreşim motorunu yapmalarını istemedim yeni cihaz alabilirim diye ve buna dair rapor çıkarttım

king512

king512

Üye
ben n 97 yerine n95 8gb tercih ederim çünkü nerdeyse aynı özellikler ve n95 8gb tipi daha güzel tabi ki fiyatı da :)
ama n97 mini b95 8gb sollar mı onu bilemem onu da yaıknda göreceğiz ...
bu arada n96 araya kaynadı :D

tüketici mahkemsine hemn başvur işini kısa süre de çözer orası 1 ay dolmadan git ki yenisini versinelr :)

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Nokia N97: Ekimden itibaren yenileniyor

Nokia, multimedya cep telefonu N97 için kısa bir süre içerisinde büyük bir firmware güncelleştirmesi yayımlayacak.

Firma durumu Nokia World etkinliğinde açıkladı. Yeni firmware bir dizi hatayı gidermesinin yanında tamamen yeni bir fonksiyonellik sunacak. Örneğin aynı iPhone'dakine benzer şekilde "Kinetic Scrolling", yani parmakla ekrandaki sayfayı aşağı çektikten sonra kaydırma işleminin devam etmesi mümkün olacak.

Alıntıdır

jatvalca

jatvalca

Üye
incelemedim ama dokunmatik telefonlardan hep uzak durmayı seçerim

Faraza42

Faraza42

Üye
admin arama motorunu düzelt yha

seyitonbasi

seyitonbasi

Üye