Merhaba;
Ben yaklaşık 20 yıldır Teknoloji ve bilişim sektöründe, çok çeşitli kademelerde çalışmış ve çalışmakta olan Mühendis tabanlı biriyim. Konuya baştan girmek çok istemedim çünkü Teknoloji işinde olmama rağmen teknolojinin çok sıkı bir takipçisi olmadım hiç, yaklaşık 4 yıldır kullandığım telefonumu yurt dışına çıktığımda N97 yaptım. Çok ta araştırmadım. Teknoloji takibinde prensibim elimdeki işimi görmemeye başladığı anda bütçemin yettiğinin en iyisini almaktır her zaman. Bahsi geçen bir çok telefonu hiç tanımıyorum, kimini görmüşlüğüm bile yoktur sanırım.
Sevgili ressam yukarıdaki alıntıya cevabıma gelince, biz teknoloji üretenler olarak hiç bir zaman cebimizdekinin tümünü piyasaya sürmeyiz işin doğasına aykırıdır. Ben bir teknolojiyi üretip 5 yıl kimseye bir daha bir şey satamamayı göze alamam, yaşamak ve doymak zorundayım. Bir teknoloji üretilirken Nokia dahil tüm büyük üreticilerde hedef yılda 2 kez değiştirmesidir kullanıcıların her zaman o hedefle arge yapılır. Ülkelerin gelir düzeyine ve teknoloji yatkınlığına görede bu hedefler bölgesel olarak değiştirilir. Mesela Türkiye giibi ülkelerde telefon kullanan her kişinin yılda bir telefon değiştirmesi hesaplanır en kötü şartlarda. Durum böyle olunca da hiç bir zaman en mükemmeli bir an da çıkarılmaz ve çıkarılmayacak. Emin olun çıktıktan sonra incelediğinizde N97 den sonraki ya da İphone S ten sonraki modellerde de bir çok hayal kırıklığı yaratacak nokta bulacaksınız. Pazarın kuralı bu.
Bence asıl izlenmesi gereken yol, elinize bir cihazı alın, elinize ilk aldığınızda siz de hafif bir tebessüm yaratan sempatiyle baktıran cihaz hangisi ise onu alın, bu hepimiz için geçerli.
Sevgiyle kalın.