---N97 tam bir hayal kırıklığı---

Sponsorlu Bağlantılar

badikbadik

Üye
yha beN N97 aLdım ama ucus moduNda dıo acamıoRm bıLeN vaRsa bı yaRdım edebıLıR mı ?? teLefoNcuya qotRdum ama oDa $aRjı oLmadıNı soLedı faKt saRjı vaR eN az 2 saat takıLı kaldı $aRjda bı eLıN atın bıLeN vaRsa yazaRsa sevıNıRım sımdıdeN t.edeRım:mahcup:

ne dediğini anlasam Türkçe yazsan bir şeyler yaparız

by_sivaslı

Üye
Arkadaşlar benden size bir yorum :
pc world ekim sayısında 3 telefon karşılaştırılmış ve bunlardan birisi n97 diğer 2 si iphone 3gs ve palm sonuçlar şöyle;
iPhone 3GS:89 puan -daha fazla performans ve video kaydı
NOKIA n97: 85 puan-kullanışlı özelllikler ama symbian biraz demode hissettiriyor
Palm Pre: 88 puan - dokunmatik yetenekleri ve arayüzü göz alıcı tasarım kusurları0ise hiç göz alıcı değil.
Fiyatlar:
iphone ;719 euro
n97 ;2000 tl
palm ;henüz belli değil

umarım yardımcı olmuşumdur ama zevkler ve renkler tartışılmaz

paşa002

Üye
valla bende kullanıyom manyak bi cihaz müthiş derecede 32 gb hafızası yeter makina o şımarık çocukların oyuncağı haline gelen iphoneden daha zevkli bir kullanımı var ..

DERBEDER-34-

Üye
zevkler ve renklert farklıdır mesela bende n96 ya hastayım herşeyiyile sanki beni anlatıyor ..ama n97 inceledim açıkcası n95 8gb kadar içime sinmedi..

muzziee

Üye
o arkadaş N97 yi daha eline alıpta bakmamış..şimdiye denk kullandığım en iyi cihaz n97... amiral gemisi rütbesini alan tek telefon..o arkadaş kedi hikayesine dönmüş.

ferventboy_26

ferventboy_26

Üye
KONUYA DAHİL OLMAYACAKTIM AMA DAYANAMADIM.. :)

1) N97 fos diyen arkadaşa :
----N97 kullanıcısı olmalısınız.Kullanmadan anlayamazsınız...pahalı bir telefon herkes sahip olamıyor anlıyorum ama çamur atmayın bari :)
2)Tam dokunmatik ekran değilmiş ..multi touch deilmiş
----valla ben herbir yerine dokunuyorum..:) bir parmakla zor yetişiyorum iki parmakla savaşa mı gidicem seferberlik mi çıktı ?bir çok özelliği var ayrıca Q klavye ,Fm verici arabamda açıyorum Fm vericiyi tel oluyor radyo istasyonu arabanın radyosunu ayarlıyorum telimin frekenasına telden yürütüyor ses arabanın höparlörlerinden geliyor ..ne taşıycam cd md 32 gb ta hafıza var ohh dinel istediğin lkadar.bi sms yazıyorum ki sen bunları önceden yazdın nasıl bu kadar hızlı yazabiliyosun tehditleri alıyorum :) ya bir sürü özelliği var hangi birisini sayacaksın ki ? DVD kalitesinde video kaydı yapıyor kaydı kes yapıştır üstünde oyna..İphone bunu reklamla duyurdu bu özeliğini N97 lafını bile etmedi zaten var..kes biç yapıştır düzenle youtubeye direk yolla.bir kamera kayıt cihasi, bir dijital fotoğraf makinesi ,bir telefon,bir dizüstü pc ,internete heryerden bağlanıyor ..ya daha insan ne ister bir telefondan ..telefon bu telefon .. :))
3)İ-phone bilmem bir dergide daha iyi çıkmış
verirsin dergiye parayı yazdırırsın.. nokia gerek duymaz.ayrıca nokianın eksiside symbian artık eski geliyormuş .symbian gelişe gelişe artık herkes gıpta ile bakıyor ..nerdeyse bir pc de çalışan program ve arayüz kadar prosu var symbianın ve arayüzü ayrıca : iphone 2mp kamera kullanıyor 3G görüntülü konuşma bile yapamıyosun kamerası yok.3gs diye model yaptı herkes saldırdı meğer o sadece o hızda internet özelliği varmış ..yaw nokia bunun lafını bile emedi özellik diye söylemedi bile.
4)N95 ile N97 kıyaslaması
----buna yorum bile yapmam adı üstünde biri N95 öbürü N97
5) beklenilenin altında çıktı
----ne bekliyordunki ?alanında nerdeyse ilk tabiki eksikleri olacak bunlarda güncellemeler ile haledilecek zaten siz 2.0 firmware sini bekleyin youtubede var tam bir canavara dönmüş tel
6)N97 daha yeni o yüzden N98 i beklemek lazım
----ne diyim bilmiyorum ki ? iyi madem N98-N99-N100-N101...N999 :) artık beklersin hep bir sonraki model nede olsa bizde para oldukça nokiada model btimez :)

Sonuç:Her telefonun kendisine göre iyi ve kötü yanları var..mesele ihtiyaçlarınızı karşılıyormu ? yada bir tel sizin için hangi gereksiniminizi yerine getirmeli ? bunların karşılığında yani eşittirin sağ tarfına hangi marka geçiyorsa sizin için en iyisi o dur..!!! baba ma sorun bak o size ned er .. "e evladım bana alo desin yeter" 1100 :) herkese sevgiler saygılar..N97 den memnun olacaksınız ..nasılmı ? tanıdıkça :)

ediesel

Üye
N97 ye Amiral gemisi diyen arkadaş önce amiral gemisinin anlamına sonra da N900 e bakıversin

ferventboy_26

ferventboy_26

Üye
N97 ye Amiral gemisi diyen arkadaş önce amiral gemisinin anlamına sonra da N900 e bakıversin

Sen onu NOKİA ya sorcan N97 yi Amiral gemisi diye ilan eden ve söyleyen NOKİA :) şuan senin yerinde olmak istemezdim...sende öğren araştır sonra konuş istersen...

rafi1994

rafi1994

Üye
nokianın herzaman ilk telefonları fos çıkar yani hem dokunmatik hemde qwerty klavte bir arada olan ilk tel diye kötü olabilir ama çok kalın

--------------- Ekleme ---------------

katılşıyorum

rasmik18

rasmik18

Üye
kardes su frımwareden sonra butun hatalar ortadanm kakdı kım ne dıyorsa ınamayın super herseyı duzledı n97 yedının

MJoRaYuLuN

MJoRaYuLuN

Üye
Öncelikle merhabalar,

bu sayfaya kadar yorumların hepsini okudum, kiminde güldüm, kiminde şaşırdım, kiminde baka kaldım, @nadir3391 dediklerine katılıyorum, ayrıca sonra sayfada @ferventboy_26 verdiği cevap harika, özellikle son noktoda "bana alo desin yeter" kelimesi çoğu kişi için geçerli oluyor artık..

Biz telefonlara teknolojik açıdan bakıyoruz, ve her defasında yenilik bulmaya çalışıyoruz, yenilik bulamayınca kötülemeye başlıyoruz...
Sıklıkla telefon değiştiren bir kullanıcı değilim ama piyası daha doğrusu teknolojiyi yakından takip ederim, şuana kadar elimden geçen telefonların tamamı Nokiadır, 3310 ile başladım, sonrası şöyle oldu, 3310, 3100, 6600, N95 ve 5800XM...

N97 ile hemen hemen aynı olan 5800XM var, kısa bir arayla çıkmış olsada N97, 5800XM den daha çok özelliğe sahip bir telefon.. Yorumları okurken N95 ile N97 arasında karşılaştırmalar geçmiş... "Kimse öyle birşey yok demesinki bu mesaja kadar tüm yazılan cevapları bir bir okudum ve kıyaslama açıkca yapılmış."
N95 ile 5800XM arasında fark var, bi kere 5800XM dokunmatik.N95 Symbian 3rd, 5800XM Syimbian 5rd.. N95 i N97 ile kıyaslıyamıyorum, N97 kullanmadım ama inceledim, şu kanaatteyim, N97 N95 ten kat kat iyi bir telefon olarak göze çarpıyor..Bu çok açık ve net.. Ben 5800XM ve N95 kullanıyorum, bana 5800XM bile N95'ten daha üstün geldi..

Kendi incelememe göre N97'ye kusur bulamıyorum.. Yazılımsal olarak problemlerine birşey diyemiyorum ama kamerasıyla, FM Vericisiyle, Q Klavyesiyle, Dokunmatik Özelliğiyle rakiplerinin önüne rahatlıkla geçen bir telefon..

jamesbaba

jamesbaba

Üye
n97 süper bir alet müdür
ya sen telefondan anlamıyorsun yada başka bir şey var
ama sana en güzeli 3310 :)

Bugra28

Üye
valla aldığım n97'yi 1 ay oluyor olmuyor epey kurcaladım verilen parayı hak ediyor.şu anda bence hi bir telle kıyaslama bile yapılamaz bazı siteler oylama yaptırmış kendi çapınca n97 mi i-phone mu diye hangi özelliği daha iyise 3 puan veriyor aynı özellik varsa 1 puan veriyor ama herşey bir tarafa n97 bir tarafa.i-phone yakın arkadaşlarımda da mevcut ve n97 kadar kapsamlı değil.tek sorunum başlarda mesajdı onuda yazma dilini ingilizce yaptığımda halloldu.alacaklardan kimse n97 mi yoksa başka tel mi alayım diye ikilem arasında kalmasın kesinlikle n97.unutmayalım ki i-phone'nun maliyeti fazla diye herkes merak ediyor.senelerdir bişey bilir ve devam ettiririz aklımızdan çıkmayacak tek şey asıl olarak bakarsak apple müzik nokia telefon markasıdır.SAYGILAR

furkan_5519

Üye
n 97 var bende.müthiş bir telofonn demeyi çoook isterdiğim verdiğim o paradan sonra .fakat bir yönü varki deli ediyor insanı o da ram ve işlemcisinin düşük olması.çok yavaş vede kasıyor çoğu zaman.ram zaten yetersiz.bi program açıkken resme yakınlaşma bile yapamıyor.internete yavaş bağlanması da var tabi.birinci derecede internet için telofon alacaksanız n 97 almayın.hatta bi telofon bayiine gidin size gerekli bilgiyi n 97 nin pek tutulmadığını dokunmatiğinin güzel olmadığını söylerler.multimedya olarak n97 derim ama hız ,dokunmatik kullanımı ve internet bakımından diğerleri daha iyi.ki yakın zamanda çok dehşetleri geliyor.neyse öyle işte

dr.12

Üye
arkadaş telefonu bılmeden konusuorsunuz...
ben n85 cooper kullanıcısıydım.. (n96nın mını modelıdır)
telefondan sıkayetcıydım yok yavas yok donuor dıe.
sonra farkettım hem muzık dınlıorm hem msndeym wlan ıle hmde verı aktarıyorum bunun neyı yetmıyor kı bıze..
n97 alıcam ama karar veremedım hala 32 gb benı cezbedıyor.
tam dokunmatık telefon sevmeyenlerdenım..
multıtouch dıosnz cok gereklı bır sey degıl bnce hem o ekranların sorunuda kalın ve cabuk cızılır olması İphonun pahalılıgına degınende yok n97 yerden yere vurulmus.
sımdı nokıa N8 dıe cep telefonunu tanınttı 12mgpıksel 16 gb dahılı hafıza 720p bluray goruntu telefon bolumune degıl zaten cep bılgısayarı olarak tanımlamıslar turkıye satıs fıyatı 1999euro olarakc cıkıcak parası olan alsın ne mutlu ona.
ben n97 alıcam kararımı verdım..
bu kararıma katkılarınızdan dolayı hepınıze teşekkurler...:bye2:

erciey50

Üye
arkaşalar kanser edici bi telefon N97 ugulama yükle kaldır yazılım yükle yükle aynı 10 defa servise gönderdim sorunlar düzelmiyor ve çevremde ne kadar n97 kullanıcısı varsa aynı tüm sorunları yazılımdan diyorlar ama bence farklı bi hata var bu telefonlarda... farklı bi uygulam yüklemeden netten video seyredemiyorsam ne anladım ben bu işten. neden nokia kendi yazılımı ile çözmüyor bu sorunları symbian işletim sistemi bu kadar demekki. dokunmatikte çoğu arkadaşın katıldığı gibi içler acısı.... sizi bilmiyorum ama ben pişman oldum bu telefonu aldığıma..

melziq87

Üye
bence harika ötesi bir telefon ıphone nekadar abartılarak anlatılsada 2sinide kullandım günlük kulanım icin 97 ama yogun bir iş hayatınız varsa ıphone diyebilirz.

korsan455

Üye
dostum ekranın dokunmatıgının oyle foss olmasının sebebı ekranın onundekı koruyucu cam yanı sen ekrana dokunmuyosun cama dokunuyosun buda performansını bıras dusuruyo tabı ama koruyucu cam da geraklı yanı dokunmatık bı telefona dimi ayrıca n 97 olan herseyın n95 de de olması yetmıyo aynı programları mesela haritalar uygulamasını ıkı telfonda aynı anda acıp kullandıgında farkı gorursun zaten ve ayrıca telfonun sadece cıhaz ozelliklerine degıl tıbe teknık ozelliklerıne bak n97 de grafık işlemcisi telefonun ana işlemcisinden ayrı yani harici ekran kartı olan bı bılgısayar gıbı dusun n95 de ise aynı işlemci butun işleri halledıyo ve buda telefonun yavas calısmasını saglıyo . NOKIA N97 farklı bıtarz ustelık kayar kapak super zaten 1 senedır yapmadıgım kalmadı telfona banamısın demıyo yanı arkadasım (( N97 ye laf yok bence ))

--------------- Ekleme ---------------

Nadir kardeş sen niye bu kadar alınıyorsun anlamadım ama bende yazdığın gibi kendi yorumumu yazdım.Tabiki sana uymayabilir.Beklentim çoktu tabi çünkü elimde N95 8GB verip N97 ye geçmeyi kaç aydır bekledim.Ama açıkçası o kadar para verip azıcık ilerleme almak bilmiyorum bana ters geldi vazgeçtim bende.
dostum ekranın dokunmatıgının oyle foss olmasının sebebı ekranın onundekı koruyucu cam yanı sen ekrana dokunmuyosun cama dokunuyosun buda performansını bıras dusuruyo tabı ama koruyucu cam da geraklı yanı dokunmatık bı telefona dimi ayrıca n 97 olan herseyın n95 de de olması yetmıyo aynı programları mesela haritalar uygulamasını ıkı telfonda aynı anda acıp kullandıgında farkı gorursun zaten ve ayrıca telfonun sadece cıhaz ozelliklerine degıl tıbe teknık ozelliklerıne bak n97 de grafık işlemcisi telefonun ana işlemcisinden ayrı yani harici ekran kartı olan bı bılgısayar gıbı dusun n95 de ise aynı işlemci butun işleri halledıyo ve buda telefonun yavas calısmasını saglıyo . NOKIA N97 farklı bıtarz ustelık kayar kapak super zaten 1 senedır yapmadıgım kalmadı telfona banamısın demıyo yanı arkadasım (( N97 ye laf yok bence ))

isa.tekin

Üye
ya arkadaşlar n97 ye laf yok ok ama bendede bi sorun var vodafone live nin netini kullanıyorum aylık cepnet ama çoook yavaş. uyuz oldum yaa neden böyle bunun bi çaresi yokmu???

kemhir

Üye
arkdasım bbnımde war n97 bnde cepnet paketını kullanıyorum normalde sınırsız ...100 mg lık sınıra kadar 8 mg e kdar hızla clısıyoo ama gcınce ısee... Hızı acayıpp dusuyor amaa.a.... 3 g nın cektıgı yerlerde hızlı ınternet ..sasnlıyım...)

Üst Alt